Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Пласибо

« публикувано на 29-10-2008 @ 6:04 pm »


“Just one more round before we’re through
More psychedelic yuppie flu
It’s such a silly thing to do
Now we’re stuck on rewind”
Placebo - Follow the Cops Back Home

Значи… сутрин е едно и също. Много еднообразно, а и гледам да не го разнообразявам, защото едва се държа на краката си. Събуждам се, обикновено няколко минути преди да ми звънне телефона. Часът е 7, или почти 7… налага се да се повъргалям още няколко минутки, само защото ужасно ми се спи (обикновено лягам късно… т.е. рано сутрин). В крайна сметка в 7:15 мелодията започва да се засилва… В тишината, колкото и бавно да се случва това, всичко ми е ужасно звучно! Накрая ставам…

Чувствам се ужасно, в устата ми са умрели поне две животни и по метода на рефлекса отивам в банята да се освежавам. Поглеждам се, за да видя горе долу как ми стои прическата. Има такава - това е добре! Минавам зъбите, очите, тралала… Ако мехура напира, изпразвам го! После едно обличане. Определено се чувствам по-свеж. Поглеждам след това през прозореца. Ей така, по навик, за да видя как е времето, да не би да е заваляло или нещо от сорта. И винаги една и съща мисъл ми минава през главата… Как ще стигна до точката на срещата ми с колегата (откъдето минава с колата), като едва ме държат краката. Откъде сили…

Събирам и компа, пакетирам се напълно, документи, пари, ключове… Слагам слушалките и обувам обувките. Заключвам и излизам… Още преди да съм стигнал втория етаж, по пътя си надолу към изхода на блока, вече прецъквам песните в телефона си и избирам коя ще озвучава пътуването ми до… точката на срещата. И тук… идва моята история (това до момента беше ордьовър, начишкайте се от яд, хахаха).

Преди да крашна блоговете първия път (не че е имало втори) не слушах музика по подобен начин. Никога. Мразех тия слушалчици, глупости… а и се възползвах от малкото време, в което не слушах музика - през останалото съм все озвучен…
Но тогава реших да навра специалните слушалчици на телефона в ушите си, преди това съм го заредил с разни песньовки (предимно миксове), и излязох на разходка.
Много ми хареса, отпусна ме, беше и в синхрон с природното творение “Залез”. Та един вид, почувствах аз какво е епифани и взе, че ми хареса… Оттогава, слушкам, в повечето случаи, само и само… да не мисля глупости.

И така, пускам песента и продължавам напред. Студено утро, красиво и свежо небе, нямам търпение да стигна до хотела, за да потърся слънцето. Точно там, някоя от избраните песни вече е в сюблимния си момент и ми ускорява крачката. Не чувам какво става около мен - прекрасно е. Въпреки това, мислите ми си ги има… винаги. Но е доста по-релаксиращо и освежаващо, да си мисля за някого, докато слушам определена песен. Разчувства ме… а в комбинация с издигащото се слънце - неописуемо.

И тази малка разходка… в продължение на 20 минути, от вкъщи до “Евроинс”, е… едно от най-хубавите неща през деня ми. То после отивам на работа, там се работи… има кеф с колегите, ама ако ни е много кеф, значи не работим… сещате се!
Специалната разходка, за която за пореден път не вярвах, че ще имам сили. Но благодарение на музиката и природата, оставайки сляп за останалото, което ме заобикаля, успявам да се заредя с някаква енергия. Колко не знам… Но вървя бързо, много често в ритъм с ускоряващия се микс.

Но не винаги е ATB или Tiesto… или части от техни сетове. Понякога е Aerosmith или The Cranberries… Докато онази сутрин, не реших, че ще изслушам цялата дискография на Placebo. Пласибо… Плацебо… както и да го наречете, все ще познаете.
Това е онази английска алтърнатив-рок група, която вероятно познавате от:

Placebo - Every You Every Me
или
Placebo - Twenty Years
или
Placebo - Sleeping With Ghosts

Но не е само това! Дори да не си върл фен на стила… ако имаш времето да я чуеш (дискографията) ще се влюбиш в още маса песни! Много са, наистина… и пасват на всякакво настроение. Уникално звучене, стилът им е прекрасен. Вокалът също (гейските намеци, може да си ги наврете на много много тъмно, на много много дълбоко в гъза). Страхотна група и жестоки песнички…

Така от няколко дена съм на тяхната вълна. Въртя ги, въртя ги - и ме лекуват. А са просто песнички. Името им идеално пасва на значението на плацебо. Внушение му е майката… Сугестията… Пак за нея заговорихме, уви, движеща сила. В комбинация с песните на Пласибо, пеперудките хвърчат дори след ядрен взрив!

Аз мога единствено да спра сега, за да се насладите на творчеството им. Като заедно с този бърз финал, ще ви препоръчам няколко от моите музикални фаворити от дискографията им:

Placebo - Protect Me From What I Want
Placebo - Pure Morning
Placebo - Running Up That Hill
Placebo - Burger Queen
Placebo - The Crawl
Placebo - Peeping Tom
Placebo - Pierrot The Clown
Placebo - Follow The Cops Back Home

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. JustAFaceInTheCrowd @ October 29, 2008

Мразя сутрините,мразя гадния звън а-ла “ставай,говедо,на работа си”.Не обичам да не чувам какво става около мен,затова и не слухтя музика на работа…въпреки,че работата ми е толкова самотна,че понякога се депресирам.Затова,докато сутринта пуша като заводски комин и пия тройното си кафе “за отскок”,слушам музика в тон с току-що-ставам настроението ми:

The69eyes - Lost Boys
Disturbed - Land Of Confusion
Disturbed - Hell
Ако особено много ми се спи - Marilyn Manson - The Golden Age Of Grotesque
Marilyn Manson - (S)Aint (на това клипа му е доста брутален,нежните души по-добре да не го гледат)

2. legrandelf @ October 29, 2008

Ах… каква селекция :)))))
Все тежичко - ами като ще е за събуждане, хаха!
Те и моите миксове са доста бързи и съвсем не тихички, така че - какво ли се обяснявам :P

Айде обаче без комините рано сутрин. Колите и без друго достатъчно замърсяват, хахаха :)

3. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

Абе,събуждане,заспиване…каквото и да е,аз все тежичко си слушам.Тези песнички са ми от “събуждащите”,защото за разлика от други,макар и хард песни,във всяка една от тях се усеща нотка на спецефична злоба.А тъй като и аз страдам от злоба,когато съм насилствено събудена и преди да си омаам кайвето + няколко пирона …като ги слушам,се чуствам добре,защото те звучат…хм,съпричастни с гадното ми настроение сутрин.На тях също им е гадно…чак мило ми става,като си помисля каква идилия сме сутрин.

Я се заслушай в Golden Age of Grotesque и ми кажи нямаш ли чувството,че Мерилин току-що е бил злобно събуден след тежка нощ…и ръмжи нечленоразделно и заспало с истинска,чиста,изящна злоба???

4. вили @ October 30, 2008

И аз мразя ставането сутрин, защото мразя лягането нощем рано и от там… Кръг, порочен кръг…

5. legrandelf @ October 30, 2008

@JustAFaceInTheCrowd:
Хехехе :))
Абе, Мерилин често си звучи като току що събудено изчадие. В някои случаи доста ме радва, признавам, слушам някои негови (нейни) песнички :))

@вили:
Разбирам те, напълно. Реших да полегна за малко, пфу, отново пропуснах вечерята, на всичко отгоре, ох… това с ранното лягане е като и ранното ставане - голяма тъпотия :(

6. legrandelf @ October 30, 2008

Спокойно може да ги отебеш англоговорящите. Ако под англоговорящи разбираме тези, които освен английски, друг не знаят :)))

П.П. Под хедъра имаш предвид песничката на Фил Колинс, или… просто картинката към поста? :)

7. legrandelf @ October 30, 2008

Така…
Първо, без да съм работил в телевизия, знам какво е “шапка”!
Второ, когато си в шибания УЕБ… и кажеш ХЕДЪР !
Това недвусмислено означава!!!!!!!!!!!!!!!!
ХЕДЪРА НА САЙТА !!!!!!!!!!!

Трето, като си толкова неразбрана, пусни си бретон, сложи си черно около очите, носи три четвъртни чорапи на шарени лентички, обуй платненки и призовавай да те наричат ЕМО…………………

8. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

Какво ще стане,ако затвориш 5 емо-та в една стая?

Отговор:Едното ще умре от мъка,защото за него няма да има ъгъл,в който да седне и да плаче.

9. legrandelf @ October 30, 2008

@JustAFaceInTheCrowd:
Мда… емо-тата рулират. Тръгнах да търся веднъж клипче на ревящо емо в YouTube, и накрая намерих един дето прави video reply на някво момиче, обидило тяхното… общество (емо обществото) :))

И най-якото беше един коментар:
“Тъкмо си мислех, че емо-тата не може да изглеждат по-гействено, и хоп - появява се ново видео”

Хахахахаха…

10. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

Онази природна издънка Stambini,дето вилнее във vbox7 с една дебела курва,е като представителна извадка на емо…макар че трябва да поработи малко над скръбната си физиономия.

Кой,по-дяволите,реши,че е модно и гот мъжете да ходят така гейски изглеждащо…и то,за жалост,не само емо-тата.”Няма място за старите кучета”…мъка,мъка…

11. legrandelf @ October 30, 2008

Хах, как си ги научила обаче :))) Тая не я знам, не желая и да я познавам :P

За Stambini става въпрос :))

12. legrandelf @ October 30, 2008

Говорех за тоя “пич”:

Боже, господи… какви клипчета правят!!!

13. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

http://www.vbox7.com/play:954b59a1
То претендира,че е мъжко…

14. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

http://www.vbox7.com/play:e7f6a2ad
А пък това тук си мисли,че е женско…и секси…

15. legrandelf @ October 30, 2008

……

Значи, първото клипче, честно казано, независимо момче ли е това или момиче… със сигурност ми “хареса” повече, отколкото второто. Може би защото първото беше убер кратко, а второто (изгледах го цялото, представи си) - no comment! :))

Жалко поколение стъпква малкото качествени, които се опитват да израстнат сега. И ги смазва до момента!

16. legrandelf @ October 30, 2008

А, да, и още нещо :))
От известно време се навърташ (хехе, известно), от редовните досадници си ми :)) Няма ли накрая да си кажеш поне истинското име ;)
Нямам против ника ти, ама ей така, за тефтерчето ми (хахаха) да го знам! :)

Моля? ;)

17. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

Първото клипче ти го подбрах кратко,за да имаш силица да изгледаш второто :))
А относно “днешната младеж”-еххх,по наше време не беше така,нали :)) Хахах,все по-често говорим като пенсионери,това не е на добре,да знаеш…

Вземи си тефтеря и химикаля и пиши - досадникът,определящ себе си като “просто едно лице в тълпата”,излиза от анонимност и съобщава на света истинското си име - Весела.

п.п.Само да не ти хрумне да ме питаш дали наистина съм весела,защото подобни оригиналности слушам откакто съм излязла от бебешката възраст…

18. legrandelf @ October 30, 2008

Благодаря ти! :))
Не, няма да те питам. Като ми хрумнат оригинални шеги, тогава ;)

Ние сме си пенсионери, като гледам какви моди настъпиха последните години… имам чувството, че 30 години минаха в рамките на 2! Пфу!

Ама ние с теб, баби, ще се подкрепяме, нали? :P

19. JustAFaceInTheCrowd @ October 30, 2008

Че как няма,бе,наборе?:)
А преди се чудех защо бабите постоянно висят по разни пейки на раздумка-то било много забавно да цъкаш с език и да плюеш по днешната младеж :D

20. JustAFaceInTheCrowd @ October 31, 2008

Наборе,така и така сме на вълна “инфо”,това на снимката от “циничния елф” ти ли си,щастливо размахал от петте най-дългия?

21. legrandelf @ October 31, 2008

Ами, аз, да… Мислиш, че съм сложил братовчед си?! Все пак това не е сайт за запознанства :)

Наборе! Ти си по-малка от мен, душа… 1 година, 6 месеца, колкото Бог дал - ама си по-малка :)))

Не, няма да ми викаш “бати” :P

22. JustAFaceInTheCrowd @ October 31, 2008

А какво ще кажеш за “чичо” тогава :D ?Майтап си правя.Аз съм лето господне 86-то,септември месец-смятането го оставям на тебе ;)
Пък отде да знам ти ли си,или е братовчед ти,може да си я сложил заради идеята,аз съм длъжна да питам :)

23. legrandelf @ October 31, 2008

Хахахаха, чичо… :))) Не знааааам, не съм сигурен :)
Иначе, март ‘85, мързи ме да смятам :))))

За снимката: аз съм! :)

24. legrandelf @ November 7, 2008

Много зор докато прочета мнението ти. Каква е причината да пишеш на… маймуница? :))))
Иначе, забавно изказване - хареса ми мотива с облата стая! :)

« Войната на презервативите Разгонени котки и “разбеснели” се съседи »