Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Гестапо или ЩАЗИ

« публикувано на 25-10-2008 @ 10:20 am »


Гехайме Щаатсполицай (Geheime Staatspolizei - “тайна държавна полиция”)
ЩАЗИ (Ministerium für Staatssicherheit - “министерство на държавната сигурност”)

В момента звукът е усилен почти на макс. Почти. Слушалките също. А там някъде, битовете текат, а електроните предават информация към тях. Пренасят Massive Attack - Superpredators (Metal Postcard) - началото на филма “Чакалът”, в който Брус Уилис и Ричард Гиър влязоха в смъртоносна, но много изискана схватка.

Преди безшумните черни хеликоптери да са се спуснали към апартамента ми (хъх, квартирата ми), смятам да спиша конспирационния си бюлетин. Преди това, искам да изкажа следното: млад съм, не ме мъчат болки, не смятам да се самоубивам, ако случайно изчезна или ме намерят обесен на детска катерушка, а защо не и в ритуална поза в автомобила ми (който не притежавам), да знаете… че никоя от гореупоменатите “агенции” нямат общо! Много моля!

Мисля, че е време да си изберете отбор. След внимателна селекция, на вашето внимание предлагам моите два фаворита:

Гестапо *
Geheime Staatspolizei - “тайна държавна полиция”
Първоначално наричан “Отдел 1А на пруската държавна полиция”, Гестапо е създадено на 26 април 1933 г. в Прусия. Ролята на тази организация като политическа полицейска сила се утвърждава от Херман Гьоринг скоро след като Адолф Хитлер идва на власт през март 1933 г.
Функциите на Гестапо се изразяват в разследването и борбата с “всички опасни за Държавата тенденции”. То има пълната власт да разследва за извършване на предателство, шпионаж и саботаж, както и престъпни удари срещу Нацистката партия и Германия.
Законът е променен по такъв начин, който да осигури легитимното функциониране на организацията.

и

ЩАЗИ *
Ministerium für Staatssicherheit - “министерство на държавната сигурност”
Най-голямата организация в Германската демократическа република, занимаваща се с дейности по разузнаването и сигурността (тайна полиция).
ЩАЗИ следва модела на съветския НКВД, а КГБ гледа на него като на изключително предан и ефективен партньор сред разузнавателните служби на страните от Варшавския договор.
ЩАЗИ е създадена на 8 февруари 1950 г.
До рухването на Източна Германия през 1989 ЩАЗИ има около 91 000 редовни служители и 300 000 доносници. Това означава, че на всеки 50 души в ГДР един сътрудничи на ЩАЗИ, което показва дълбокото проникване на службата в живота на обществото.

Сами виждате, а и ако поразровите за повече информация (знаете къде) ще се убедите още по-силно, в сериозната структура и влияние на тези организации. Не, официално те вече не съществуват. Дълбоко в себе си са били агресивни, гнили ябълки от такъв тип, че рано или късно падат от дървото. И то с по-голямо ускорение от земното. В повечето случаи подпомагано от груба човешка сила. Умножена в пъти. А това е много! Няма да го смятам сега…

За какво ви говоря ли?
Ако все още не сте усетили уханието на въздуха, който дишате всяка сутрин… последните 10 години, мога да ви побутна малко. Затова и списвам този… хм, бюлетин. Винаги имате правото да затворите прозореца и да си пуснете порно, или клип от YouTube, каквото там правите на компютъра си - правете го.
Останете ли… няма да получите специално хапче, което ще ви покаже колко дълбока е заешката дупка. Ще получите изкривена представа за една реалност. Изкривена, през моите зрителни лещи. Дали нося очила ли? Само докато съм на компютъра… за да си пазя очите. Засега най-силно вярвам на тях…

Може да се присъедините към организацията на строго маршируващите девойки по-секси черно бельо - КОЖЕНО при това.
По същия начин, с попълването на специална, “анонимна” бланка, ставате член на великата съседска взаимопомощ, базирана на свръх НЕдоверие помежду ви, скъпи съграждани.

Никой няма да бъде съден за избора си (поне не сега). За края, независимо кога ще бъде той, не мога да гарантирам нищо. Само мога да ви предупредя, че е възможно да има… въргаляне в кал и много, много гарвани (a.k.a черни, грозно грачещи, птици проклети), които ще кълват безжизнените ви очи, забили тъпо поглед в земята, след поемането на последния ви дъх.

Но през това време ще бъде хубаво. Само си представете колко много облаги и продоволствия, от които ще се ползвате?! Безобразно много. Така силно ще се уядете, че накрая ще ви бъде мъчно да се откажете. Не от алчност. Ще го приемете за даденост и ще се борите за него, като че ви е бащиния. Качество, имплантирано в нищо неразбиращото ви съзнание. Няма да ви говоря за чипове и някакви модерни технологии. От както свят светува (ах, какъв израз), клюката е най-силното оръжие. Помита маси… в миг. Останалото - обикновено средство. Прост инструмент, в ръката на умело служещия си с думите. А защо не и умело служещата си?

Колко по-невинно, колко по-чисто и не-плашещо изглеждат армиите маршируващи мацки? Освободени не само от сексуални задържки… а изобщо от всякакви такива. Колко неудобен може да стане един обикновен човек за една държавна организация? Толкова, че да има нужда да бъде… “обезпаразитен”, по специалната програма на управителния съвет? Или с него ще се заеме бюрото, грижещо се за изпълнението на… “специалните процедури”?

Това, също не мога да го знам, без да съм минал оттам. А може и сами да проверите. Ние сме порода котки. Любопитни и много хитри. Да не говорим, че сме и предпазливи.
Но точно там е разковничето, варианта да сте под прикритие и да долепяте чаша до стената, всяка вечер след като съседът ви се прибере вкъщи. Пускате записващото устройство и повтаряте всяка негова дума, за да може на сутринта да бутнете лентата със записа в ръцете на доверения ви агент.
Не че го познавате. Не че сте убедени в неговата история. Не че виждате очите му, изпод тъмните очила. Не че вярвате на липсващата усмивка от лицето или белязаните му ръце.

Затова… излиза, че е най-добре внимателно да се ослушвате навсякъде. Няма да ви е трудно. Изгубили сте доверие у непознатите и потенциално възможните нови контакти в живота ви. Изгубили сте го в продължение на 10 и повече години. Не малко пъти са ви лъгали. Дори вече не ви сърби гъза от новия сноп коприва, който лекичко засилва пошляпването си.

Когато една криза се засилва, редом с нея идват и извънредните мерки. А именно - въвеждането на специален режим. Измислянето на красиво спелувани организации. Хем сериозно звучащи, хем привлекателно осмивани от пропагандните постери на другата страна.
А такива ще има. Това е другото оръжие - контрола върху… пропагандата.
Как може да имаш доверие на очи, които трепкат предизвикателно срещу теб, докато им говориш. Защо трепкат? Защото са нервни, защото мислят и пресмятат вариантите… които ще изходят от съответния разговор.
Кой от вас ще бъде по-бърз в предаването на другия? Въпрос на лична стратегия и… усъвършенстване!

Накратко - може ли да вярвате на някого?
Колко сигурни може да бъдете в правотата на думите, които галят ушите ви всеки ден?

Отговор: НЕ и… НЕ МНОГО!

Защо звуча така притеснено, или да го нарека… негативно настроен. Конспиративно?
Ще ви успокоя, подобно на началните ми думи. Не съм като героя на Мел Гибсън в “Теория на конспирацията”, който вярваше в пъклените планове на една невидима организация толкова силно, че накрая попадна в лапите й.
Опитвам се да ви кажа, това което ви дразни сутрин, докато оправяте леглото си.
Това, което ви смущава на обяд, когато сметката ви закъснява, а вие сте неспокойни заради напрегнатата обстановка в работата ви.
Това, от което се опитвате да предпазите децата си, още преди да сте ги научили да казват: “Обичам те, мила мамо!”

Сложно е! Засега - не можем да го променим. Трябва да мислим с една идея по-напред от тези, които в момента са ни стъпили на вратовете и тъпчат ли тъпчат. Защото макар и глупави, са обединили усилия и действат по-организирано и сполучливо в плановете си.
Няма да ги хваля, нито да ги псувам… но е по-добре да ги надценим, лекичко. За да не пръснем прекалено много усилия в “обезвреждането” им.

Защо дадох за пример тези… бивши немски организации, а не използвах имената на ДС или на… сещате-се-кои?
Не мисля, че се нуждаете от отговор. Открийте го сами, когато по-задълбочено вникнете в горенаписаното.
Вече усещам, че безшумните черни хеликоптери наближават дома ми. Пожелайте ми успех… и може и да видите брой 2 от моята конспиративна теория.

Съвет за изпроводяк: СПРЕТЕ ДА ЧЕТЕТЕ ВЕСТНИЦИ И ОНЛАЙН НОВИНАРИ… Само като ги видите колко неграмотно списани са… и колко подло използват думичките, за да ви настроят един срещу друг, би следвало да се задейства червена сигнална лампа в съзнанието ви, която ще ви предпази.
СПРЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТЕЛЕВИЗИЯ - само по себе си, вече всяко предаване е една абсолютна и долна промивка на мозъка. А то друго, освен предавания… и евтини филми… не остана. Ъх… Трябва да приключвам!

Част II. “Пляскай ме, шибай ме”


* Информация: Wikipedia

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. legrandelf @ October 25, 2008

Поучителен пост :))
Въпреки всичко, отново имаше неща, които не знам :)
Полезно като цяло!

« Обичах те… Студени пръсти над клавиатурата »