Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Циничният елф

Причудвам се дали да ви приветствам или просто да ви оставя сами да се оправяте.
Все още се чудя… и така още няколко минути. А до мен си стои полу-пълната (забележка, не е полу-празната) чаша студена вода, която налях преди около час.
Нещо ми духа на гъ**, на гърба! Хладно ми е, ама то така от снощи.
Момент отплеснах се!

Добре дошли от другата страна. Нещо като “The Departed” на CINEMANIAC. Познавате киновлечението ми. И аз си го познавам. Но от време на време ми се ще да списвам сериозни статии, водени от едноличното ми (и не до там перфектно) мнение.
Това е нещо като да съм си свалил гащите пред вас и да ви хареса, независимо от сексуалното ви предпочитание, разположеност и… временно настроение. Както се казваше някъде: “Разкривам ви се”…
Ах, толкова е трогателно. Но това не е всичко - вие имате пълното право да оплювате заедно с мен, да се съгласявате заедно с мен, да плюете срещу мен, защото съм ви засегнал категоризирайки характера ви към някоя… особена гилдия люде, които срещам всеки ден :)

Въпрос на избор, а опции много. Няма да правя наръчник за ползване на “Циничната ми реч”. Всъщност не е казано, че всяка статия ще е хаплива. Това е мястото, където ще говоря така както си говоря с приятели (защото смятам, че отделяйки време ме възприемаш като посредствен такъв), и където няма да говоря (само) за филми!
Запазвам си правото да ви наливам кубизъм в главата, като често цитирам филми. Съжалявам, че няма да цитирам Пратчет, не съм от онези върли фенове. Готин е, но никога не ще ме плени така както Барбра Стрейзънд в “Огледало с две лица” [точка]

———

ВАЖНО

В статиите си използвам по една фотография, преминала задължителна обработка. “Ако” сте забелязали, няма пост с цветна снимка - черно-бялото си ме влече и това е факт. Известна част от фотосите са мое дело, друга - резултат на солиден рисърч в Гугъл. Не на всички места обаче е упоменат източника… затова, ако някой разпознае свое творение тук и желае то да бъде премахнато или да бъде асоциирано с реалния източник, моля, да ми пише на legrandelf [at] gmail [dot] com - ще уважа това искане!

Преди доста време, за първи път употребих като аватар една много симпатична PNG иконка на eMule. Оттам на сетне, голяма част от вас, четящите, асоциират “Cynical Speech” и мен, като автор, с това изображение.
Вероятно има някакви права върху картинката, нямам представа… но във всеки случай не плагиатствам логото или нещо подобно! “Cynical Speech” няма лого. Употребата на eMule-то е единствено в чест на култовата идентичност на този уеб герой. Кефи ме и никога не пропускам възможността да просветля хората, кое е това чудо дето се плези така мило от картинката!