Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

В дните на неприкосновена заспалоза

« публикувано на 23-12-2008 @ 11:14 am »


А на вас спи ли ви се сутрин, когато трябва да ставате за работа ?!

Отново се успах. Не, не закъснях за работа, но се успах.
Като се има предвид, че се събудих в 4 сутринта, помислих си че е уикенд и няма защо да ставам… Но въпреки това станах, ей така, задрямал да разцъкам на компа (болна работа). Мрежих до към 5 и след това отново реших да дремна, все пак имах 2 часа за спане.

Телефонът взе да ми пее разбуждащата мелодия и аз го спрях, нали… За да не писка из цялата къща. Оставих телефона до мен и взех да разтърквам очи. Търках, търках, нали уж да се събудя. Или по скоро, за да не заспя пак. А то какво стана?

Заспал съм. Какво може да стане!
То едно такова сладко, през седмицата да си спиш в 7, хич не ти се става. Обаче краткият сън, който съм подхванал беше прекъснат от вибрация. Толкова бързо скочих от леглото, че Светкавицата би ми завидял.

Е да, ама вече се бях успал. Трябваше да съм на мястото на срещата с колегата до 10 минути. То… да се обличам ли, компа ли да събирам, да стигна до там ли… Кое по-напред?

Освен, че в такива моменти ми се ще хич да не излизам, съм особено превъзбуден. Ако си стана нормално сутрин, когато звънне телефона, съм един влачещ се, хапещ долна устна и гледащ надрусано в огледалото.
Но при такова изстрелване с мисълта, че ще закъснея ми действа като студен душ. Все едно съм в планината, излял съм сутринта и съм наплискал лицето си със студена кладенчова вода. Ах, блаженство!

А защо винаги ми се спи най-много, когато е делничен работен ден?
Ей на, събота и неделя съм бахти запнатия пищов. Дразня се. Събуждам се (без да ми звъни нищо) в 8 или 8:30 сутринта. Какво да правя? Нагласата ми е, че не съм на работа и мога да си правя каквото искам и в крайна сметка ставам. В рамките на 10 минути се разбуждам и така… до края на уикенда. Не се кефя!

През делнични или уикенд дни все до едно и също време стоя буден. Обикновено 1 или 2 след полунощ. Но само през седмицата ми е едно скапано и в устата, и в главата, и хич не желая да ставам. Бла!

Освен това, през седмицата често сънувам розови сънища. Хубаво де, не много често, но си спомням какво се случи тази събота, когато трябваше да работим. И ние работихме.

Значи, тъй като е работен ден събота, той автоматично в съзнанието ми се превръща в делник. Следователно - ще се успя, няма да ми се става и изобщо… цялата работа се проваля. А ако на всичко отгоре петъка ти е бил зашеметяващо продължителен и много, много приятен (компанията беше върха, “Суинга” също) това значи, че си преебан от началото до самия край.

Та, лягам си аз миналата събота, в малките часове и след по-малко от 180 минути трябва да се излюпя. Супер, нали?
Става така, че пак изключвам алармата при първото позвъняване на телефона. Завъртам се (уж) за малко и съм се унесъл. Поне беше приятно. Едно бивше гадже, точно й правех някакви много секси неща и се усетих… че трябва да ставам. Всъщност, в съня си осъзнах, че това което започвам да й правя ще отнеме време. Известно време! Но си спомних, че извън съня ми беше звъннала алармата, т.е. нямах го това време.

Отварям очи и вече беше късно. Мда, честно казано 8 и 30 минаваше, работата ми беше започнала, а аз с надървен атрибут трябваше и да бързам. Отврат! Поне да си бях изкарал съня до край, а?

Аман от тая заспалоза. Когато си свободен не можеш да й се насладиш. Все едно напрежение в тялото, няма угодия. Като си угрижен я с проблеми, я с ангажименти (не само работа) - пак не се отпускаш.

Така че… дните на детската неприкосновена заспалоза ми липсват. Тогава се противех да си лягам рано, но пък и нямаше смисъл. Сънят не се взима в аванс. Не може да спиш тогава и да очакваш, че сега (6-7 години по-късно) няма да ти се спи. Не става… Не може! Няма как…

Поне идват почивни дни, ако не друго няма да ме е яд, че ще съм се успал. Но със сигурност ще има дни, в които ще ставам толкова рано, като за работа… ще съм си легнал късно между другото, но… побърканата ми глава няма да ме остави да си се наспя. Бла!

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Bunny @ December 23, 2008

Хахаха, а аз понеже онзи ден ставах в 0600, за да си хвана ранен автобус за Бургас, съм си нагласила телефона за толкова… но естествено от отгава съм забравила да оправя алармата и трети ден ме буди в 0600! Добре, че ми напомняш, сега ше ида да го сменя!

2. trakatumka @ December 23, 2008

Няма пълно щастие, за съжаление - и аз вчера трябваше да стана в 6.30, ама до 9 все успявах да си изключа алармата. Ама си е най-кофти, когато ти прекъснат съня.

3. legrandelf @ December 23, 2008

Мър, мър :))

4. вили @ December 24, 2008

Нямам проблем със спането! Спя до късно без проблем ;)) Но понякога и аз се будя, но веднага си казвам - спи, че утре пак рано ще ставаш. :)))

5. legrandelf @ December 24, 2008

А сега познай кой гледа като натровен със затворени очи ви пише, жаден за коментари. Баси… болен съм! :)

6. Acnapyx @ December 24, 2008

Пич, намери си работа, която да не изисква стриктно работно време. Ама ако може да е на нормална заплата, но да бачкаш когато ти се бачка, стига да си свършиш работата навреме. Иначе не ти облазявам. Абе най-добре си стани сам шеф, че тогава нещата са изцяло в твои ръце. Кеф ти, работиш, кеф ти - спиш. А най-добре ти да спиш, пък други да работят за теб :)))

Аз донякъде го докарвам като дневен режим, доколкото яко недоспивам делнично, за сметка на което през уикенда съм като труп. В част от месеца съм още по-утрепан, защото тогава се налага да комбинирам работата освен с хоби, личен живот, купони и браузване - и с втора работа на хонорар. За щастие тя отнема около десетина дни, за което време просто забравям какво е сън. Тогава блаженото уикендово излежаване ми отива тотално на кино, защото да се подготвя съдържанието на половин списание не е майтап работа. Макар че не завиждам на колегата, който след това преглежда текстовете ми. Като се има предвид колко съм неадекватен в такива моменти… евала му за търпението.

Иначе най-мръсният номер е когато кучето реши, че трябва да ме разбуди за един дявол знае каквото му е хрумнало. По възможност в ранните часове на деня. В уикенд. След като снощи съм работил до 3-4 часа, а после съм киснал в Мрежата (абе аз не се ли намирам точно в тази ситуация в момента?).

Един съвет, за да не закъсняваш: купи си един от тези будилници - и бързото ти събуждане е гарантирано. Лично аз съм за онзи с яйцата :)

7. legrandelf @ December 24, 2008

Ще си стана аз и други ще да бачкат за мене :)))
Тя така е най-лесна като план, но пък too many bosses out there, mate! :)

Аз виждам, че нощем ме навестяваш и спамиш тука (joke) и предположих, че нещо те мачка неспането. Все пак появи се за първи път, когато се “жалвах”, че прекарвам много време на компа.

Що се отнася до събуждането, аз си чувам телефона като звъни, просто след туй си казвам: “Абе, не може ли още малко да дремна…” :))

8. Невена @ December 24, 2008

Ееех, Legrand…! :)
Всичко зависело от гледната точка…
Какво е това спане в 7?! Де късмет! Какво да кажем тези дето сме първа смяна?
Ами ако и (Пази Боже!) болно детенце те събуди през нощта? Хм, де да беше розов сън! Всяко нещо с времето си ;)
Размечта ме ти (пак) и ме върна назад години, когато и аз не оценявах колко никак не е лошо да трябва да се будиш към 7, особено пък сравнено със сегашното 5. Been there, done that. Спомени…
То живота бил като компютърна игра - качваш нивото, Елф! Колкото по-нагоре, по-предизвикателно: Дали съм толкова добър, че да го мина и това?

Весели празници на всички и повече розови неща! ;)

9. legrandelf @ December 24, 2008

Здрасти, Невена :))

Разбира се, че има йерархия в “оплакването” :))
Сега пискам, че ставам в 7, утре ще пискам, че трябва да ставам в 5, като теб да речем.

Но си права. Сравнението с играта и аз не малко пъти съм си го задавал като мисъл в главата.

Как мислиш, дали живота е измислил игрите, или игрите са измислили живота, че да ни зарибят да го играем?

Невена, ти до кой левел си стигнала? Аз съм почти до 24-то. Остава ми още малко експириънс и ще го стигна. Казват, че имало повече айтъми там (сиреч зарибявки), но пък за да ти се “отворят” трябва да положиш нови, по-големи усилия :))))

Гейминг…

10. pa4ito @ December 29, 2008

Хммм, аз за толкова години не можах да се откажа, сутрин като се събудя, да си “доспивам”. Може да са 5-10 минутки, ама го има. Но да чукна на дърво(чук-чук… дааа, влез…) досега съм се успивал само 3-4 пъти. И това е защото съм нощна птица и мога да седя до късно вечерта, но сутрин… абе не ми се става и това. ;-)

11. legrandelf @ December 29, 2008

Там е работата, pa4ito, че всъщност става въпрос за 1 час, не повече. Реално погледнато, през уикендите мога да си стана към 8 и половина без проблеми. Вярно, малко ще ми се наложи да разтъркам очи, но като цяло няма да мъркам.

Но както по-горе споменаха, сега пискам, че ставам в 7, след няколко години ще мънкам, че ставам в 6 и така, пада границата, а ние забравяме миналото!

Това е като жените, дето хленчат, че стават на 20… после на 30… после на 40, с всяко следващо десетилетие към възрастта си, им се ще да са на предишното такова (въпреки, че допреди това е било зверски плюто и нереспектирано) :))

Какъв казус, а? :)))))

12. Viktoriya @ December 29, 2008

хаххах..Марти много оптимистично..ние мрънкаме всяка година :-Д хииххихи

« Не ритай падналия Списание “Ебъни” ли е Моето списание ? »