Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Шопинг потребността: “Да надървим мъжа”

« публикувано на 18-12-2008 @ 5:23 pm »


“Мили мой, искам само кредитната ти карта и довечера
ще те направя истински щастлив…”
бележка върху вратата на хладилника

Прословутата шопинг мания. Или иначе казано: “шопинг терапия”. Разхищение на пари, залъгалка за девойките… Шопинга е нещо като начеши-краста за повечето безкурови създания.
Но защо всъщност го правят?
За да изхарчат парите ви? Техните си пари? За да напълнят трети гардероб вкъщи? Успокоява ги, подобно на пушенето? Мнеееее… не вярвам в това!

Мисля, че всичко това е просто фарс, за да надървят мъжа си или онези пениси в живота им, които ги наобикалят (по пътя, в работата, в ресторантите, в киното).

Момичето се побърква - излиза и обикаля по магазините. Намира купища боклуци (такива са, в очите на приятеля й), но си ги купува. Я заради цветово съотношение, я защото иска нон стоп да е различна и много, много колоритна. Супер! Но подсъзнателно не усеща, че тази й закачка свързана с многото изхарчени пари е само и само, да вдигне малкия приятел на приятеля й. След което ще последва нов вселенен взрив и множествените оргазми ще завалят като пресен летен дъжд от чисто безоблачно небе.

И как няма? Мъжете сме толкова елементарни!

Ако видим жена, чисто гола, ей така… пред нас - повечето от нас ще реагират тъпо. Най-напред, че няма изобщо да ни стане пишката, камо ли да мислим за секс. Всяка една друга глупост ще ни ангажира съзнанието, но не и мисълта, че жената срещу ни е секси и искаме да я чукаме на секундата.

Виж, друго е, ако има някаква дрешка отгоре си. Може да е някакъв абсолютен парцал, безформен дори, но ако се провира между напръщялите й гърди, или пък покрива небрежно дупето й. Ах, ах и пак ах!

Различните облекла, различно действат на мъжа.
Може да ги разцъкам по сезони, мисля че ще ми е по-лесно и мисълта ми все пак ще тече в някаква посока. Не знам, като пиша такива сексуални дивотийки, съвсем се отплесвам и накрая свършвам в банята с изцапани (отново) гащи. А миенето е трудно, после остава едно такова гадно, полупрозрачно, засъхнало, като лазено от охлюв… Неприятно!

Пролет
Жените, подобно на цветенцата, сутрин окъпани в хладна роса, през деня разпукващи се като кокиченца имат желание за нещо по-шарено и по-леко, отколкото мъжете очакват.
Приготвят се за лятото, но все пак гледат да не се разгологъзват съвсем. Рискът да настинат е голям, а никой не обича да ебе настинала девойка. Редом със секси стенанията от удоволствие ще има неприятно подсмърчане на сополи.

Някакви поли с цепки да речем. Уж дълги, ама въпросната цепка стига до горната част на бедрото. Мда, благодаря ви, че сте се облекли. Или ако носят някаква връхна дреха, леко якенце, отдолу задължително има яко деколте. Циците са затова - да се показват. Не пропускат шанса да се наведат. Нито пък демонстративно да си свалят връхната дреха, след което уж без умисъл да си подредят двете сферични красоти на местото им, така че мъжът срещу тях да изгуби ума и дума.

Лято
Тук едните цепки са заменени с други. Цепките-облекло с биологичните такива. Ами и да не искате - на жените им е топло. Плюс това не понасят много дрехи върху им, ще се изпотят. А знаем, че една уважаваща себе си жена, през лятото независимо колко често излиза или се препотява, не спира да стои под душа. Те така, за освежаването.

Поличките вече са съвсем къси, отдолу в повечето случаи няма нищо (за бельо говоря). Затова е оферта да ходите подир колежките си, докато те изкачват стълбите нагоре към офиса. Радвате се и когато има вятър. Да не са се обличали така, нали?
Коремчетата са отвън, половината от дупетата също, изобщо - дрехите, каквито и да са те се носят само, за да кажат че носят нещо. В повечето случаи я са прозрачни, я твърде къси, я с прекалено дълбоко деколте.

Но на мъжете лятото им е по-кофти. И те нямат много дрехи по себе си, а пишките им стават! Иди скрий една яка ерекция, ако срещу тебе стои възбуждащо облечена девойка. Направо си обречен. А както знаем, тия ситуации не се развиват като в порно филмите - да се изчукате на стената или върху някоя пейка. Мне, не става!

Есен
Тук жените са малко натъжени. Цяло лято са пръщяли от енергия и са завъртали главите на мъжете. Виждали са еректирали пениси на всяка пряка, а изплезените езици са им застилали пътя като с червени килими.
Есента обаче изпълва взора с паднали шарени листа. Дърветата са се разголили, без листа, за разлика от жените. Последните все пак могат да се пробват да ходят по пролетному, но с не особено голям успех.

Като ги изненада някой есенен буен дъжд, ако са била поразголени, с къси поли или от онези дългите ама с цепки, се изнервят, побъркват и стават по-страшни и от мокри кокошки. Кудкудяк!

Зима
Ах, зимата! Тоя сезон, дето все ‘зима! Въпреки многото празници в него, снегът навън и сметките за парно (които са си чисто порно), мъжете са доволни, тъй като са максимално облечени и този път ако секси мадамата насреща им дръзне да ги одърви - те ще са подготвени. Ура! Браво на дизайнерът на дълги палта.

Жените ще си носят разните му там норки, морки, анкх-морпорки и т.н. Но пък могат да бъдат много вишъс спрямо мъжете. Представете си жена влиза при вас, облечена с дебели дрехи, тропа с токовете на ботушите и аха да й предложите да се съблече, тя рязко разтваря палтото си и БАМ! Изненада. Може да си позволи да е по-бельо, по някакво много леко облекло, щото връхните й дрехи топлели. Браво бе!

Иначе какво може да възбуди един мъж?

Нещо шалчета? Гола жена по шалче? Мляс.
Или пък чисто гола, ама с ръкавички. От тия, дето стигат до лактите им.
Отново гола жена, но по тениска, разбира се раздърпана тениска, която може да се свали с един замах.
Ами гола жена по… хм, чорапи? Или шушонки? Хахаха… Меки лапички.
Гола жена по шапка? Това с палтото го разиграх вече като сценарий.

Или някоя секси блузка, която да ви подлуди? Бихте ли чукали приятелката си в продължение на три часа, защото плетката на въпросното изделие много ви кефи.
Това хората сме странни птици. А мъжете в частност, още повече!

Някой път ще ви възбуди загатнатата сексуалност, друг път цвета на дрехата, трети път материята (кой не обича коприната, а)… Много възможности!

Затова и все още оставяме жените да практикуват въпросния шопинг, че да има и за нас удоволствие. Нека пазаруват, нищо че вкъщи сте заринати от техни дрехи (повечето от които не са носени по два пъти) и не можете да си намерите любимите боксерки. Поне ще знаете, че утре след работа, приятелката ви ще се появи с нови торби, с нов минус по банковата ви сметка, но сексуалната възбуда от дрешките й ще ви докарат качествено ебане, заради което си струва целия този компромис.

« подобни cynical speech, victoria's secrets, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Viktoriya @ December 18, 2008

хаххаах..обожавам тези свежарски статии, които ме разсмиват от сърце..
Ще започна отзад напред:
мммм..дамм..бих чукала “приятелката си в продължение на три часа, защото плетката на въпросното изделие много ви кефи.”
Статията е суперрррррррррррр
Така:
1. Обожавам да ходя на шопинг - всъщност правя го всеки ден, досега не осъзнавах, че е за да надървя..нечии..но
знам, че го правя, защото ми доставя удоволствие, както каза обожавам да съм всеки ден различна!!!
2. Обожавам да съм цветна през всички сезони, но най-вече зимата…защото тогава ми е някакси най-тъжно…
Почти няма слънце, а то ме зарежда с положителна енергия…
Много често ми се случва приятелят ми да прави секс с мен, заради някои парцал, който съм облякла - дали небрежно, дали нарочно ;-))

П.П: Всички псувни са цитати :-П

2. Viktoriya @ December 18, 2008

Марти, забравих да спомена,че:
много ми харесва стила ти на писане: “мъжете сме много елементарни” - искам да добавя “само, когато става въпрос за яка мацка” :-)))))
Поправи ме…

3. JustAFaceInTheCrowd @ December 18, 2008

Мога да поспоря.Всъщност, мога мнооого да споря (с необходимата аргументация от няколко огромни абзаца :)).
Не, че това, което казваш , не е вярно - напротив.Но е много едностранчиво.Медалът винаги има две страни (а в случая са доста повече).
Обаче later ще да е.Засега само се обаждам, че не съм напълно съгласна (да се знае и да се помни! ) :))).

4. Bunny @ December 18, 2008

Както винаги мислиш правилно! Евалата!
Защо пазарувам лично аз, защото както казвам аз съм Single and fabulous and I invest in myself! :P. Кат стана обвързана и fabulous, ще пестя парите не домакинството, но сега издържам сама себе си (и само себе се), затова имам право на глезотии!

Терапията е като си взема хубаво кафе и си го понасям из София с мен по магазините! Идеята е да срещна любовта под формата на шал, дреха, обувки, аксесоари! И като се влюбя купувам и политам от щастие! :))))

Обаче аз не вярвам много в теорията за пазаруването с цел дървене на някой мъж. Да, мъжете забелязват, но е по-важно да изглеждам добре заради моето си самочувствие. Да ти разкажа показателна случка в какво мъжете обичат да гледат жените. Обличам проста бяла тениска, която той ми е дал, щото е зима и не мога да ходя гола из тях, все пак. Виждам дупка и отивам да му кажа, че има такава. Отговорът е: На кой му пука! Изглежда супер върху теб, защото ти се виждат зърната! К’во да си говорим повече… :Р

5. legrandelf @ December 18, 2008

Чакам още женски мнения :))
Накрая ще се правя на анализатор :)

6. Жени @ December 18, 2008

Ами честно казано не обичам да пазарувам.
Мога да го правя без да се изнервям само, ако ме е хванала музата.
По принцип винаги съм си купувала дрехи, които да са ми удобни на мен и които да ме карат аз да се чувствам добре…
Обаче… откакто има мъж в живота ми, когато си купувам дрешка, се замислям на него дали би му харесала, пък дори да става въпрос за обикновено шалче :P

7. вили @ December 18, 2008

А аз обичам когато кредитната карта е без лимит да обикалям, обикалям и бъди сигурен, че пари няма да останат в нея. Но има дни, в които мразя магазини. Тогава искам други неща - кафенета, приятели…
Обичам май да пазарувам с приятелка, а не мъж. Но не всяка става за тая цел.
И още никой не ме е чукал заради плетка, но виж заради секси бельо е възможно. Обичам да пазарувам бельо ;)))

8. Flirt @ December 19, 2008

И аз, както, сигурна съм, 99.9% от жените сума ти време се напъвах да обяснявам как като се контя и се фръцкам, го правя заради себе си, защото това ме кара да се чувствам добре в кожата си и в хармония със себе си. Е, да, това е вярно донякъде, но крайната цел е точно това, което описваш. Колкото и да е неосъзнато, истината е, че го правим, за да се харесаме на някой мъж или по-точно на всички възможни мъже наоколо. Конкретна цел всъщност обикновено няма, никой никого не сваля, тоест повечето жени (за разлика от мъжете) не си представяме, че бихме преспали тутакси с всичко живо, що мърда наоколо. Обаче обожаваме да ни забелязват, да оценяват усилията ни да изглеждаме добре; подсмихваме се небрежно при вида на алеята от изплезени езици, вирваме носле и закрачваме още по-бодро, в резултат на което ефирната рокличка се развява още по-предизвикателно; направо летим и пърхаме с клепки след някой небрежен няколкосекунден флирт или случаен предизвикателен поглед…
Да, понякога е чак неприятно и досадно, ако вместо секси колегата, в деколтето ти зяпат една камара смръдливи сульовци по рейсовете, но няма жена, която да не се усмихва десетократно повече, само защото усеща, че е харесвана.
Двете неща са неразривно свързани- ако се чувстваш добре, изглеждаш добре. Като изглеждаш добре, това се забелязва и те кара да се чувстваш още по-добре. И тогава се почва с копринажите, дантелите, уж-небрежните прически и какви ли не чудесии, докъдето ти се развихря фантазията, че и отвъд.
Като споменах флирт и случайни погледи, се сетих за една сцена от “Мемоарите на една гейша”, когато тя си задържа погледа върху един случаен минувач и той горкият така се зазяпа, че щеше да се пречука.То си е живо изкуство да си жена! И, believe me, късметлия е онзи, който успее да накара мацката до себе си да се почувства истинска, харесвана жена, з-то тогава цялото това старание се случва, само и само на него да му е гот.

9. legrandelf @ December 19, 2008

Вики, имаш още да ми разказваш :) Ти си спецката тука, давай твоето мнение и обяснение “защо”! :)

Весела, ама разбира се, че с интерес очаквам няколкото ти абзаца :) Ти с Аспарух се надпреварваш кой да ми е по-аргументиращ се. Само че той тук едва ли ще вземе страна, хахаха. И по-добре не, нали?

Събина, много се радвам за онзи тип, че тениската му е имала дупки. И е прав да мисли така, че и да ти го признае в очите. На туй се вика естество и непринудена възбуда от пръв поглед!

Жени, щом вече мислиш за мъжа в живота ти, значи си в клопката на “шопинг потребността” :)))

вили, бельото винаги е секси. Разбира се има и не секси бельо, ама пък някои го смятат и не го за секси. Зависи от партньора. Пък на теб ти пожелавам чукане, заради кройката на новата ти блузка! Хахахаха…

Flirt (още не ти знам истинското име), кеф ми правиш, че се навърташ и още по-хубаво ми стана, като ми припомни “Мемоарите на една гейша”! А, да не забравям и:
“То си е живо изкуство да си жена”
Просто хвърча! :))

10. вили @ December 19, 2008

Ха ха ха! Мерси! Да ти се връща някоя такава блузка и на теб с някое гадже(отново за тях)
И книгата и филма “Мемоарите на една гейша” ми харесаха.
Ей,Марти, да не излетиш надалеч? :))

11. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

Вариант 1 :
Жената черпи от ресурсите на мъжа.Чудничко.Има си определена дума за такива кифли, но хайде да не сме груби и зли тази вечер.Ако говорим за кифла, която се е лепнала за Чичко Паричко заради съвсем земни, прагматични, матриални цели - мангизи- тогава шопинга е 2 в 1.Цел номер едно - да смуче ресури, докато може (колкото повече - толкова повече), че не се знае кога чичката ще си намери друга, по-свежа кифла.Цел номер две- гореописаната от теб - да поддържа интереса и хуя на чичката приповдигнати.

Вариант номер 2:
Пазаруване със собствени ресурси от single дама.
а)отново гореописания от теб (с допълнение - за да забърше най- подходящия от точещите лиги по предизвикателно разголените й цици).
б)компенсаторен механизъм за запълване на самотата и придобиване на чувство за пълноценност, което в по-добри времена е идвало от мъжа до нея.

Варианти, които са универсални, независимо от статуса на дамата и източника на ресурсите :
1.Обикновена нужда.Мда, понякога ние НАИСТИНА се нуждаем от дреха, обувка, гримче и си ги купуваме с цел употреба, а не просто трупане на излишни неща в гардероба.
2.Суета.Не,не суета в името на n на брой пениси.Просто желание да си купиш нещо, което ти самата харесваш и което те кара да се чувстваш и да изглеждаш красива в СОБСТВЕНИТЕ си очи, без да ти дреме на катерицата какво мислят разни пръчове по въпроса.Не е компенсация на липса на самочувствие.Не е способ за свалка.Просто лично удовлетворение.
3.Терапия при депресия.Да не се бърка с Вариант 2, подусловие б).Може да имаш цялото самочувствие на света, може да имаш най- чудесния мъж до себе си и пак да си в депресия.Защо помага пазаруването тогава? Защото, като погледнем на нещата малко по-психологически - пазаруването е нещо хубаво, което правиш за себе си в момент, в който се чувстваш зле и имаш нужда от мнооого хубави емоции, за да се измъкнеш от дупката.Да си подариш нещо красиво - радост за окото, благинка за изтерзаната душица.За тоя случай пазаруването е аналог на “женска вечер”, плач на рамото на приятелка, дълъг и утешителен секс с някой добър тъпкач и прочие неща, до които прибягваме ,за да се избавим от депресията.

В заключение мога да кажа, че макар и в статията ти да има голяма доза истина, тя първо не важи за всички случаи.И второ, с най- добри чувства ти заявявам съвсем отговорно, че е самомнително и неправилно да се смята, че определено женско действие и хоби има за цел единствено да се върти около свещените ви пениси.Мда.Може да мислим често за секс.Може да сме палави.Може и да сте много важна част от живота ни.Но не мислим само за вас и вашите малки приятелчета.Еле пък когато пазаруваме!

12. legrandelf @ December 19, 2008

Но мен обаче ми е забавно да мисля така :))))

13. deni4ero @ December 19, 2008

тъй - не съм прочела статията и коментарите, спи ми се, извинявай, но заглавието е определено безкрайно вярно :) коя жена не пазарува за себе си с мисълта, че това ще й … надърви мъжа :))

14. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

А, сетих се и за още нещо !
РАЗНООБРАЗИЕ.
Мхм, много жени обичат да ходят по магазините, без да си купуват нищо.Просто ей така.
Разглеждат безброй дрешки, заради удоволствието да плакнат очето с красиви неща.
Разглеждат, за да са в крак с модните тенденции.
РАзглеждат, за да решат какво да си купят, когато имат повечко парички.
Разглеждат, за да си разнообразят сивото ежедневие и да забравят за гадните, рутинни дейности - един вид форма на медитация :)))

А за някои жени съвместното пазаруване е проява на близост и приятелство.Какво по- хубаво от това с приятелка да обменяте мнения, да се кискате, да си правите четки една на друга (”аууу, това ти стои страхотно, да знаеш”).Споделена радост - двойна радост! Пък ако накрая си и купите нещо - направо чудесно, после сядате на кафе да обсъдите видяното и да планувате коя кога какво ще носи и ето ти един чудесен ден , прекаран с приятелка - разтоварващ , сближаващ и чудесен.

15. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

@Елф
Мхм, забелязвам, че се забавляваш много да мислиш подобни неща. В такъв случай, при подобни статии ще избягвам да те опровергавам :))) - не обичам да развалям кефа на хората :)).Е, поне не винаги …

16. legrandelf @ December 19, 2008

Тово е много хубаво, Вес. Със сигурност е потенциална възможност. Харесва ми, че винаги запълваш празнините в мисълта ми :)) Ако мога така да го нарека. Макар, че в такъв род статии не се стремя да покрия хоризонта :)

Избирам най-пикантния фронт, за да ви извъртя максимално и така да ви погъделичкам, че всичко да си кажете. Било то с ДА или НЕ :)

При някои се получи с ДА, при теб с малко повече НЕ, но в крайна сметка - ползата е голяма. Темата се разви ;)

17. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

Напоследък все по- често срещана тактика - умишлено представяне на казуса едностранчиво, та да може опонента да се развихри :))

Не го правиш за сефте, естествено.Обаче е поучително - аз например почти никога не съм прибягвала до тази форма на манипулация, а практиката показва, че тя е доста успешна.Тоест, искам да кажа , че се обогатихме взаимно :))

18. legrandelf @ December 19, 2008

Вес, няма как да ви знам какво мислите :)
Тук там може да имам попадения, но жените за мен (а мисля, че и за другите мъжки (т.нар. пениси)) си оставате загадка! :))

Не те четкам - факт е!
Затова по-добре да те галя с перо и сама да си кажеш - което не наричам манипулация. Повече ми прилича на склоняване, но това пък го свързвам с проституцията. Пфу! Май ще прочета малко книги, че речника взе да ми се изпразва, хахаха!

19. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

Марти, употребявайки думата “манипулация” нямах предвид злонамерено деяние.Но е факт - подбирането на изказа, на количеството и вида на информацията, която подаваш, провокациите - всичко това е манипулация.Както казах - не в лошия смисъл.Но когато гониш цел (”какво мислят жените”) и използваш определен, обмислен метод, за да я постигнеш … това е думата.Всички го правим - ежедневно и постоянно в комуникацията си с другите.Само дето за някои хора тази дума е обида :)) а не трябва :))

Прочети няколко книжки на Алън Пийз и ще се светнеш за доста неща :).Впрочем , повечето от тях ще установиш, че винаги си ги знаел, но просто никога досега не си ги обличал в думи като осъзната мисъл.

20. legrandelf @ December 19, 2008

Не искам да чета нечии мисли и гледни точки за нещата, които още не съм почувствал или пресъздал :))
Искам речник да чета, за нови думи - толкоз :)
Хубаво, убеди ме за манипулацията и си права, че всеки си придава смисъл на думите. Бахти гадните части на речта - както дойде, така я приемаш, хах!

21. JustAFaceInTheCrowd @ December 19, 2008

Хм, Алън Пийз се е специализирал в социалната психология и макар и 1/3 от писанията му да са а-ла “това го знае всяко хлапе” ,има неща, които си струва да се прочетат.И напротив - изживял си ги и ги изживяваш и чувстваш ден след ден, миг след миг.Повечето ги знаеш…осъзнати или не, но ги знаеш.А за други се светваш.Няма да ти развали удоволствието от “откриването”, гарантирам ти.
А за речника - абе, не ти е беден речникът ! Ама пък повече никога не е излишно … аз през последните години предимно се научих да псувам каруцарски, ама и това си е нещо, де :)).Трябва да се балансира с гадните термини, с които ни тъпчат в университета.

22. Las Vegas @ December 19, 2008

Нито един нормален мъж няма да се чуди или реагира тъпо и няма да мисли за секс :)

“ако видим жена, чисто гола, ей така… пред нас”
- повечето от нас ще реагират тъпо. Най-напред, че няма изобщо да ни стане пишката, камо ли да мислим за секс.”

23. legrandelf @ December 19, 2008

:))

24. Whos-bad @ December 19, 2008

хора много пишете значи :Д Толкова ме мързи да чета тези дълги коментари ..хахах но статията е много добра. Евалата. Пък и толкова вярна…просто нямам думи. И все пак да не забравяме секси гола мацка със дълги кожени ботуши до средата на бедрата :Д Така бившата ми приятелка ме изненада един път…ах мале не и простих и на нея и на ботушите аххахахаха

25. небрежна @ December 19, 2008

Слава Богу, че ненавиждам пазаруването, особено на парцалки и дрънкулки, иначе бих останала втрещена от факта, че го правя заради пикалото на някой си. Тълпите тъпи кифли, които се влачат по лъскавите магазини сигурно имат нещо подобно наум, но това далеч не се отнася до всички. Или, може би, се отнася точно до тъпите кифли. Винаги съм мислила, че точно тези най-лъскавите са най-кухи отвътре. То им личи. Както мъжете с малки пишки дето си купуват големи коли, за да компенсират комплекса си. Ама куклите нямат толкова акъл та да компенсират комплекси, на тях просто това им е мирогледа. Те по-далеч от най-близкия щанд не виждат.
Иначе единствената ми констатация е, че както винаги, мъжете си мислят, че стоят в центъра на вселената и всичко около тях се стреми към заветната им ерекция. Е, не е така.
А аз продължавам да нося най-невзрачни дънки, унисекс пуловери, блуди и суичъри, през живота си не съм сложила сутиен, жартиери или друга на еменация на пишковдървяващи аксесоари, но честно казано, не ми се е случвало да не получа това, което искам от мъжа.

26. Brabham Alfa @ December 19, 2008

Направи ме впечатление, че в заглавието се употребява думата “шопинг”. Възнамерявах силно да възроптая против нея, поради факта, че е от жаргона на мутреса. Нали разбирате от рода на “днес мих коса”, правилно: “Днес си измих косата.” В първи клас го учат. Но, след като прочетох цялата статия, което сторих малко пряко силите си, ми идваше да плача и се смея едновременно. Защото не може да си губиш времето да мислиш такива глупости, ако и да изпитваш само мъничко уважение към към себе си, а още по-малко да отделиш време да ги напишеш и то пред цял един народ. Фетишизма в този случай, не е нещо опасно, за разлика от хомо, купро или некро работи (да ме пита човек откъзде изобщо ги знам тия думи?), но все пак си е отклонение. Авторе, мисля че ти липсва жена или си махмурлия, друго няма какво да е.

27. legrandelf @ December 19, 2008

А даже и време си намерил(а) време да напишеш коментар.
Благодаря ти! :))
И ще послушам съветите ти: след като мине махмурлука, започвам да си търся жена :)

Едит: Ахаааа, ама ти не се отбиваш за първи път тука, “балчик нет” :)
Поне вече знам, че горе в скобата (а) е излишно!

28. Whos-bad @ December 19, 2008

небрежна , споко и аз съм така , ходя си развлачен така както ми е удобно а не както да се харесва на всички останали. Пък да ти кажа .. нямам оплаквания от жени :) За всеки влак си има пътници както се казва… ;)

29. Тишо @ December 19, 2008

>Ако видим жена, чисто гола, ей така… пред нас - >повечето от нас ще реагират тъпо. Най-напред, че >няма изобщо да ни стане пишката, камо ли да мислим >за секс.

Ако не те възбужда гола жена, това си е проблем :)

30. legrandelf @ December 19, 2008

Гледай сега, Тишо :)
Не казвам, че не ме възбужда, просто други чувства се явяват приоритетни. Плюс това, наметната небрежно с нещо е мнооооого по-удървяща, отколкото чисто голата :)

31. марияна @ December 19, 2008

статията е тъпа, да не говоря за това,че е и доста обидна

32. Flirt @ December 19, 2008

Абсолютно съм съгласна за голотата, друго си е да има малко заигравка- я аксесоар, я лека дрешка, ако ще само и единствено, за да покаже всъщност колко е съблечен “обектът”(във вашия случай жена). Ако пък е чисто гола, трябва поне да мърда, да прави нещо изкусително. Обаче така да ти кибичи дибидюс и да те гледа тъпо, трябва да си доста закъсал, за да се втурнеш в захлас, ми се струва.
Иначе като чета някои от коментарите, си викам, че то хубаво всички сме еманципирани, ма айде да не сме еманципатки, аман от глупави стереотипи (никой да не ми се обижда, дори няма да препрочета коментарите, за да не визирам никого конкретно, просто ми остана такова впечатление).Що пък трябва всички жени, които обичат да се глезотят и да ходят по магазините, да са кухи кифли? Верно, че повечето са, но аз пък напоследък все повече се убеждавам, че се намира и читав народ и този блог барабар с коментарите също го потвърждават. По-склонна съм да се съглася с приятното изкарване на деня по магазините с приятелка, всички сме го правили, много е яко. Но продължавам да си мисля, че колкото и много “благородни” цели и оправдания да си има обикалянето на магазините, то никого не е самоцел. Дали ще е терапия срещу дипреса и еднообразието,или просто повод да се наконтиш с идеята, че лУбимият ще ти скъса жартиерките със зъби, си зависи от ситуацията. Освен това всички явно яко сме се вкарали в стереотипите на модерното ни ежедневие, щото ако не беше толкова фиешън темата “шопинг-терапия”, изобщо нямаше да ги точим тия аргументи. Много са имали време майките и бабите ви да изпадат в безсмислени депресии и да се “лекуват”, прекарвайки часове по магазините, айде лигавщини сега! не че и аз не го правя… :-))
Леле, пак се отнесох. Само да отбележа, че под-темата за провокацията и манипулацията се получи много по-интересна :)

33. legrandelf @ December 20, 2008

марияна:
Хахахахаха :))) Аман от анонимни!

Flirt:
Cool :))) Няма проблеми с отнасянето.

34. pa4ito @ December 20, 2008

Всъщност това е един анализ на поведението на половината индивиди(или почти половината) от човечеството по-известни като женски пол. Характерно за този тип индивиди е да привлече “най-качествения”, според тяхното вътрешно усещане, индивид от другия пол с цел създаване на поколение. Понякога това поведение е неосъзнато и тогава му викаме “любов”, в други случаи е осъзнато и тогава индивидът се възползва максимално, та тогава му викаме “използвачество”. С цел привличане и задържане на “качествения” другополов екземпляр, индивидът използва най-различни “оръжия” - волно и неволно. “Неволният” тип оръжия са феромоните които се разпръскват във въздуха и ако те се “харесат” на съответния рецептор в другия индивид, то той “лудва”. “Волният” тип оръжия са психическо въздействие и физическо въздействие. В психическото въздействие влизат разхубавяване(червило, грим, руж, дрешки и т.н.), кокетничество, недостъпност(отбягване с цел разгаряне на желанието у другия) и т.н., а при физическото въздействие се наблюдават уж “случайни” физически докосвания, отмятане на кичур коса с вложен емоционално-сексуален подтекст, секс(във всичките му форми :-) ).
Така, че когато се възмущаваме понякога от постъпките на някой, първо трябва да помислим дали не го прави защото природата му го кара да прави това. Е, след като има свобода на действията, защо да няма и свобода на словото и писането? А най-добре ще бъде, когато пишещия се аргументира за написаното(освен ако не е литературна творба, напр. роман, поема, стихотворение…). Така смятам аз, но не твърдя за изчерпателност по гореописаните въпроси. Също така не твърдя, че знам кой уби Кенеди и дали Елвис е още жив. Но твърдя, че слънцето ще изгрее от изток, освен ако не реши, ей така за разнообразие, да види какво ще стане ако обърне посоката си на движение. Важно е да се отбележи, че това няма да повиши нивото на разум в него, също както не е доказано наличието на разум във въртящата се в обратна посока Венера. Това не дава право на Елфа да не пише каквото си иска, още повече, че “страноприемницата” е създадена от самия него и той като разумно същество(последното не е научно доказано :) ) иска да бъде обграден от хора които се изявяват като ПИЧОВЕ. А как да стане това е описано от самия него малко по-горе. ;)

35. legrandelf @ December 20, 2008

О, pa4ito, за теб работа в събота има ли? :))
Иначе, такива като тази марияна, много :)
Ма не може на всички да им харесва тука, факт. Затова пък се забавлявам с тези, на които им е кеф. Като теб!

36. pa4ito @ December 20, 2008

работа има за целия китайски народ :)
ааа… понеже много обичам, когато хората казват нещо да обясняват защо така мислят и затова задочно подканих дамата да доизясни позицията си. От друга страна съм и любопитен :D

37. legrandelf @ December 20, 2008

“статията е тъпа, да не говоря за това,че е и доста обидна”

Ми то всичко си е казано :))
Статията е тъпа и обидна, хахахаха. Съмнявам се, тази девойка да се връща, че и да ни се обяснява.

38. Viktoriya @ December 20, 2008

“Тълпите тъпи кифли, които се влачат по лъскавите магазини сигурно имат нещо подобно наум, но това далеч не се отнася до всички. Или, може би, се отнася точно до тъпите кифли. Винаги съм мислила, че точно тези най-лъскавите са най-кухи отвътре.”

Съжалявам, че трябва да коментирам въпросната “небрежна”,но много ме подразни коментара й!
Аз съм сигурна, че тя дори не е общувала с такива момичета…и според мен няма право да ги обижда така. Съгласна съм, че може би съществуват и не толкова умни момичета - но все пак за да бъдат бляскави също си трябва акъл (за това също се изисква да имаш малко в главата, най-малкото да знаеш кое с какво да комбинираш, че да изглеждаш бляскаво и добре).

А единственото впечатление, което остави коментара на въпросната “небрежност” е комплесираност.
Да си носитам спортните дрешки - никои не е казал, че мацките не са готини ако са спортни.
Хубаво е да помисли малко с главата си за кой коментира и какво.
Не е хубаво да си толкова крайна!

П.П: знам, че “небрежна” е от тези “passing by” и може би няма да прочете упрека ми, но няма значение…подразних се!!!

39. legrandelf @ December 20, 2008

Винаги може да се разпените на анонимната ;)

40. si @ December 20, 2008

Забавлявах се от сърце :)))
Ама как ти хрумват тези така приятни идеи…Евала! Кефиш ме и това си е!

41. Viktoriya @ December 20, 2008

Светла, стила ти е невероятен!!!!
Мн ми хареса начина по който си описала нещата…
Да след като прочетох коментара на въпросната…се почувствах..мамка му ..как беше: “Като от тълпата тъпи кифли”…как може някой хора да се “осират” там където не трябва..няма значение..поне споделяме едно и също мнение…

:-))))

42. si @ December 20, 2008

Уфф, чак сега успях да прочета всичките коментари. Та и аз да се присъединя към “тълпата тъпи кифли”. Бах ти, добре, че беше небрежната, да ми каже къде принадлежа :)

И го заявявам най-гордо - Има моменти в които обожавам да пазарувам. Обичам много дрехите си, аксесоарите и т.н. Вече по-рядко си купувам, че бая отива за двете чавета, по-малко остава за мен, ама … когато успея си купувам с удоволствие и кеф! Пък после и си ги нося с още по-голям кеф.

Последната значителна придобивка бяха едни обувки. Когато ги купувах не осъзнавах, че верно ще надървя някого, но сега вече, след като ги нося, определено забелязвам, че има ефект ;)))

43. JustAFaceInTheCrowd @ December 20, 2008

@Зеленгорова

За разлика от небрежната, аз не си позволявам да обобщавам.Не съм толкова квалифицирана, че да правя обобщения за всички.Постът ми имаше за цел да посочи случаите, в които шопингът е това, което описа Елфа - желанието да надървиш еди- си колко пишки и да го РАЗГРАНИЧИ от случаите, в които съвсем не е така.Това, че има случаи, в които шопингът е курвалък или компенсаторен механизъм, или избиване на комплекси, не означава, че във ВСИЧКИ случаи е така и ако прочетеш поста ми внимателно, ще видиш, че никъде не твърдя подобно нещо.

Споменавайки за кифли и мутреси, визирах тези личности, които ОСЪЗНАТО използват сексуалността си като ЕДИНСТВЕН начин да постигнат целите си.Съжалявам, но за мен жени ,които не залагат на нищо друго,освен на сексуалността си, за да си спечелят секс, връзка или материални блага на чужд гръб, са елементарни.

И в никакъв случай не твърдя, че поддържането на външния вид, секси- облеклото и всичко в тази насока е приоритет само и единствено на безмозъчни нещастници.Най- малкото, аз също съм жена, която обича да изглежда добре и секси и подобни обобщения засягат и мен.

ТАка че, нека не изваждаме думите от контекста.

А що се отнася до Жалкин Кенеди - тъй като не съм запозната с тази нейна дейност ( препродаването на джиджавки) - стана ми интересно, тя със собствени средства ли е правила това или е била спонсорирана от мъж/е ?

44. Лита @ December 1, 2009

Елфе, трябва да призная, че си абсол1тно прав :)
(ама ти това май си го знаеш ;)))

« Литература за подпалки Как да се превърнеш в пич ? »