Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Трафик оргазъм

« публикувано на 20-10-2008 @ 11:33 am »


“Вижте - има голям червен камион в Мианус…”

Така е! За Джони Ноксвил това може да е просто ташак с хората, но за нас, пътуващите всяка сутрин в трафика на пробуждаща се София - е просто реалност!
Просто. Ако беше и чисто щяхме да получим къпан милиционер. А те са навсякъде - и усложняват трафика. А от последното - ИМА МНОГО!

Трафик тук, трафик там - блокирани улици - навсякъде! Ставам в 7, защото съм на работа от 8 и 30. Прекрасно. По права линия съм на 5 километра от нас до офиса. Супер, нали? По крива линия, колко да се удължи пътя? Айде и двойно да е. За колко време се изминават 10 километра, при положение, че пътуваме с кола? Мда… понякога и 2 часа не са ни достатъчни. Закъсняваме - в офиса сме в 9, понякога в 9 и 30. Ама аз не може да ставам в 7 и да кисна в задръстване. Защо?

Потресаващо! Пъплиш с автомобила - две коли за две минути. Това е бавно, сещате се. Който и път да изберете - не става. Околовръстно - затворено или фул! Симеоновско - запушено открай до край. Вапцаров - същата работа. Цариградско започва да се пълни. Тунела при Младост - задръстване още в 6 сутринта. Това да не е Ню Йорк бе, баси майката!?

Имало прекалено много коли. Има, да! Ама не са само те. Има разни булдозер автомобили. Които са 2 пъти, а понякога и 3 пъти по-големи от голфа, в който се возим двама човека, напът за работа. Във въпросния булдозер автомобил има една кукла или един пикльо, които кой знае накъде са тръгнали. И това е - гъз до гъз… и до гъза - пак гъз! По-малки коли не може ли да карате?! Плюс това, с тия последни модели, че и чисти даже, не са прашни (все още), ми се бутате по уличка Могилата, където е дупка до дупка - лунен пейзаж - направо Марс! Къде?

Спри бе, куре! Виж си поршето… не те ли боли за колата, ще ти остане цялата долна част върху пътя. 10 сантиметра те делят… Ужас! И пъплят. Бавно, бавно, бавно… И се бутат и са нагли и не чакат - правят още повече усложнение за трафика. Застават напречно, запек създадат… а някъде там, по назад, някой забива в кръстовището. И те така, на няколко пъти - прецаква се цялото движение. А още не съм заговорил за камионите!

Всеизвестно е, че в София последните 2 години се строи НОН СТОП! Какво се строи? Каквото ти трябва - строи се!
Жилищни сгради ли ще са, бизнес сгради ли са, някой си е изкопал дупка и си прави нещо - няма проблем!
Инспектор Рафърти - Митническа служба… е да, ама номерата на Еди Мърфи не минават. Не мога просто да ги питам кои са и как по дяволите решават да прекъснат важна пътна артерия, която отточва маса автомобили? Няма отговор, най-много да ти набият кирка в капака на колата, щото си бил заинтересован от положението…

Лошо!
Връщам се на камионите. На всеки 5 автомобила… има по 1 камион. Ебах… му… майката бе!
Как няма да си притиснат и отпред и отзад от камиони. Че и два от страни - направо си… стой там и гледай уплашено. То не е да мислиш за катастрофи.
Самия факт, че тия камиони се движат бавно, блокират кръстовища, забавят трафика… преебават пътната настилка.
Моля, Г.М. Димитров… да сте виждали асфалта? Той се е качил по бордюра в момента. Тия мегатонни мобили цяло лято го масажират. И сега какво? Едни такива бабуни отстрани - стесняват пътното платно…

Ти хубаво правиш лента за ляв завой - евала, наистина - бързо я направихте. Ама ония пичове с метрото, заградиха си пред ПИБ и нека духа! Точно там, една палка, с един полухъркащ чичко полицай, регулира движението. Тя една регулация. Свири, маха неадекватно… забрави за правилника. Ти си за направо и чакаш пред теб, три коли да минат надясно. Оня маха и се пули, тея пред теб не мърдат, щото са в грешната лента.
Това за… 50 метра преди светофар… тц, няма такова нещо.
Това за… спазване на лентите… аре стига бе, за какво ни е да ги спазваме. Карай както ти падне и това е, друг да му мисли, нали минахме кръстовището… Мамка му!

И малко по нагоре. Повторение с лентите.
И когато някой не е достатъчно внимателен - ПРАС!
Хубавото е, че няма ранени. Но има ужасно много псувни и майки в ранни зори. Няма как да не се ядосаш. Щото сме натръпнало поколение. Всеки ни е виновен. Всъщност ние сме си, но… няма да си признаем - егото ни е по-силната страна.
Та… другия ни е виновен. Аз затова обвинявам… всъщност обвинявам ли, или просто изнасям пътната обстановка на показ. Не че не ви е ясна… Ходите на работа, нали? Колко време пътувате до там? Или да почнем пеша да ходим?

Няколко неща - по-малки коли бе, да го еба! Или ако може, като карате тия ми ти джипове (не че вие с джиповече четете… камо ли блогове…), возете повече от един гъз! Не може… да запираш ти движението, зад теб да има 3 автобуса с по 50 човека. И да те чакам да си нагримираш путката рошава! Срамота е!
А пеша да ходя? Понякога е по-изгодно.
Лятото се ядваше. Но пък и всеки ден да мачкаш… износвам се, вярно млад съм… но… бива ли като стигна в офиса, да съм като пребит. А е едва 9 сутринта. Да не говорим, че нервите не си ги пестиш. Все някой гъз или гъзка, независимо от размера автомобил, се мисли за по-по-най и минава пред теб на пешеходната. Оглеждам се в трите посоки, ей! И пак ще ме отнесат. Няма мигачи, няма нищо. Спират пред теб, щото си решил да пресечеш на пешеходна, след 5 минутно оглеждане… и са ядосани. Набили спирачки, псуват те! Имат по-важна работа явно… ебе ги закъде си тръгнал ти.

Много… много… много кофти!
Ако скоро не пуснат еър трафик, ала “Петият елемент” (за София обезателно), не виждам каква ще е оправията. Някой ще каже - айде от провинцията да си ходят. Факт е, че не са толкова много тези автомобили. Повечето регистрации с по един човек вътре, причиняващи големите проблеми при придвижването са точно… С, СА или любимото на всички ви СО.

А тия, големи… червени камиони… и в ануса ми даже… не мога да ги коментирам. Но съм виждал. Регистрации от Варна, Бургас и Пловдив… вече строят в София… Мамка му и прасе! Какво толкова строите бе? Къде го строите? Заеби! То няма път до там, нито магазин, остави това… септична яма нямате.
Строите 5 етажен блок, на място, където допреди 2 години е имало 5 къщи. Сещате се като се нанесат (ако някой може да си го позволи това) семействата вътре и почнат да серат… какви проблеми ще станат. И тогава… отново копане… отново блокирани улици… отново трафик… отново гневни пътуващи и закъсняващи хора… отново… ежедневие!

Благодаря и нека… на сутринта опитаме да задържим псувните, поне… да стане 9 часа!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Паро @ October 20, 2008

Камаз му е майката!

2. legrandelf @ October 24, 2008

То ако всички тръгнем с камиони (макар, че голяма част от джиповете са си с размерите на малки камиони, на всичко отгоре са много) не мисля, че ще се подобри обстановката!
А вкарването на танковете. Айде, не мисля че ни трябва Пражка пролет! :)

Или ни трябва? Или нов 10-ти януари?!

3. deni4ero @ October 24, 2008

“Благодаря и нека… на сутринта опитаме да задържим псувните, поне… да стане 9 часа!”

приятна изненада :))

4. legrandelf @ October 25, 2008

Ще бъде приятно, ако успеем да го осъществим :)))
Много е трудно, наистина, да не псуваш преди 9 часа сутринта ;)

5. вили @ October 30, 2008

А ако ставаш след 9?

6. legrandelf @ October 30, 2008

:P Амииии… след 9 ставам в събота и неделя, ама тогава не се вълнувам от трафика, едно че го няма, друго че много не излизам (това през деня).
През седмицата, не мога да ставам след 9, просто по-добре да не ходя на работа тогава :)))))

« Въпроси и отговори IV Обичах те… »