Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Зèми тея 500 лв.

« публикувано на 14-11-2012 @ 4:37 pm »


kubrick-о-графия: Passion for Movies

Минаха много години от последния път, когато попаднах на писмо, в което принцът на Нигерия ме молеше за помощ с обещания да ми прати много девственици; за мое лично ползване, разбира се. Даже един път толкова силно хлътнах по една принцеса от Буркина Фасо, че бях на клик разстояние от социален клек - или с други думи казано - бракуване (с неизвестен край).

Но всичко това е зад гърба ми. Вчера попаднах на едно интригуващо предизвикателство, което ми беше поднесено като шамар в лицето (или по-скоро чрез онлайн крясък) от Темелкофф. Мда, оказва се, че eMAG.bg имат желание да ми подарят нещо, кеш в рамките на 500 български номинални единици; правят го с игра, което ми се струва нормално (че и морално), а и условията им са приемливи.

Какво бих могъл да забърша от eMAG.bg за тези пари ли? И аз това се чудя…

Интересното е, че с първото си отваряне на сайта им, попадам на огромния слайдър, предоставящ ми възможността да съм здрав и красив. Това е доста яко, предвид, че от около няколко месеца проповядвам главобръсненето - единствената некомерсиална религия във фризьорския бизнес (глупости говоря; и нула номер да си, пак цакаш 10 кинта). Но колкото и да обичам сам да се поддържам, едва ли точно машинката за подстригване ще е моето най-голямо желание от каталога им. А той е доста добър!

Ако бях сантиментален чистник, вероятно щях да си взема някоя прахосмукачка, независимо дали е за мокро или сухо чистене (каква ли е разликата между двете, питам се и съвсем не си мисля за Дуфъс от “Страшен филм”). Но да речем, че няма нищо сексуално, в която и да е от тази прахосмучещи машинки.

Лаптопи или таблети в момента не искам, макар, че в текущата ми работа доста се кефя на едно iPad-че, което ми върна интереса (както и детското в мен) към тези техно-джаджи.

Наскоро ми се прецакаха слушалките, което е като ментална травма за мен. В момента съм лишен от възможността да слушам музика 24/7. Задоволявам се само с около 16/7, което си е отвратителна порядка. Но надали ще се възползвам от евентуалната финансова бонификация по този начин, макар, че ето тези слушалчици са ми точно по перверзния вкус за light & soundy! А пък ако бях без микрофон, или поне да не стърчеше така — перфè!

И точно тогава… в един сюблимен момент от процеса на размишление, се присетих, че имам доста по-големи амбиции от това да съм “просто” себе си. Точно така, мога да съм “просто” себе си с видеокамера в ръка. Наборът им е повече от приятен, а аз прекарах един час в рисърч за това дали Samsung или Panasonic (с конкретните модели, които съм посочил) правят по-добри видеокамери?!

Но това е без значение, защото и едната и другата камера ще ме приближат поне с една ръка (или крак, без значение) до мечтата ми да заснема по-яко кацане на Луната от това, което Кубрик направи преди повече от 40 години. Фантастични мечти, нали?

Cheers още един път към Темелкофф, а аз си чакам 7-ми декември! Не, защото е ден преди 8-ми (поредната дата-повод за напиване), а защото тогава са атакували Пърл Харбър. И там има сцени за презаснемане… а окажа ли се победител на 7-ми, ще му покажа аз на Майкъл Бей това онова!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

Статията е заключена, не може да коментираш!

« Приятели Когато никой не те слуша… »