Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Изживяването “DiVino Taste”

« публикувано на 31-10-2011 @ 9:53 pm »


спомените мълчат: но романтиката на зачервените бузки не се забравя…

Мисля, че си спомням първия път, когато пих вино. Като дата - не, като ситуация - също. Боже, че какво си спомняш тогава? Какво ли? Че виното беше червено, че ми се услади по невероятен начин. А топлината, която произведе в тялото ми, ме накара да се влюбя в него още с първата глътка.

Знам какво си обещах след това: да го давам по-полека, да прескачам другите “закачливи” огнени напитки и да бъде разумен в изискаността си. Чаша червено вино, или пък бутилка-две от него нямаше да ми навредят, особено ако компанията предразполага акълът да дегустира пръв, а след това небцето да се разпищолва насред ненаситно-куртоазния си гуляй.

Е… не стана точно, както го планирах, но достатъчно дълго се задържах в зоната на “пия само вино” популацията.

Това въведение излиза от белия лист, оставяйки симпатични винени петънца след себе си, поради една единствена причина:

На 19 и 20 ноември (събота и неделя) във Военния клуб в София ще се състои “DiVino Taste” - това е форум на българското вино, изложение на българските винопроизводители и дегустация на качествените български вина.

Виното вменява вина. Но след достатъчно изпито вино, всичката вина се изпарява, досущ като влагата от кухненски парцал, алчно попил в себе си и последните капки от току-що разлятото по пода (червено) вино. Моля! Пестете класическата напитка. И я уважавайте със сърцето си!

Това да не ви е вода?!

“DiVino” звучи яко. Почти божествено! А вкусът… вкусът предстои да бъде опознат!

“DiVino Taste” си има програма, разпръснала своите ароматни гроздове навред из лозовите обятия на официалната уеб страница на мероприятието. Може да откриете допълнителна информация за “DiVino Taste” и на фен страницата във Фейсбук.

А ако приятното, зачервяващо бузките събитие, все още не ви е инспирирало достатъчно, може да потърсите свои приятели сред вече потвърдилите своето участие/присъствие във форума!

Нямам търпение да започне майсторският клас “Вино за начинаещи”, в който смятам да взема участие. Дегустацията също ми е по вкуса. Последната такава, която си спомням бе… доста назад във времето. Вярно, в Мелник, но все пак… преди много години.

Червено вино, в теб се уповавам. Смятам да възродя онзи мил спомен, за кристалната чаша, плътно обагрена с прелестната течност на червеното вино. А вие - умната, ослушвайте се и… ще се радвам да си кажем наздраве, докато изживяването “DiVino Taste” се случва около нас!

Cheers!

——

Благодаря на организаторите за поканата и особено на Теб, Ани - винаги оценяващата чудния винен вкус!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

Статията е заключена, не може да коментираш!

« Забравен шепот Бутилка транквилантов заряд за неебливите »