Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Прикуъл: “Заврян зет/Накипрена снаха”

« публикувано на 05-06-2011 @ 9:23 pm »


фото-in-law: Random blogspot post

Малко наблюдения върху социалните взаимоотношения.

През последните няколко десетилетия (нищо неподозиращата ‘89 едва ли е предполагала, че ще се превърне в най-псуваната и раздумвана година ever!) браковете идват късно. Ако въобще дойдат. Напълно нормално и морално е да си на 30 и тепърва да се жениш и/или пък да имаш деца.
Не всички връзки обаче желаят да се женят и да градят устоите на браковизма. Голям е процентът на обвързваните, споделящи мотото “просто секс”. Какво лошо има в това?
Но каквито и да са представите ви за житейска пътека, споделен живот, привличане и желани отношения към срещуположния пол (или който пол там обичате/си бъркате по дупките) се радвам, че сте се разминали с един специален, трети разряд човекоамеби.

Живеещите на безотговорни начала. С родителите си.

И преди целият огън и цялата жупел на света да се засили към задните ми части, вкарвам изключението:
- съдбата те е ударила с опакото на мотиката и никакъв друг начин, освен съжителство с (недай си боже болните ти) родители не е опция за и без друго тежкия ти живот;

Съдбата може да се прояви под различни форми, но мисля, че схванахте идеята.

Останалите ситуации, които много приличат на сцена от “Всички обичат Реймънд”, са много близки до наперената таргет тема за (само)ирония на съжителството.

Да си на 25, сравнително безгрижен, физически здрав и да живееш с вашите си е жив сатанизъм, откъдето и да го погледнеш. Освен ако не те е хванала сексуално-финансовата криза. Тогава моралните задължения биха отпуснали примката около врата ти за не повече от 6 месеца.

Но най-неспасяемите случаи си остават 30+, че даже и 40+ годишните. Е, това вече прилича на постер за филм на ужасите ала “Трета възраст”. А какво става, когато въпросната трета възраст бъде вдигната на трета степен?

Толкова памперси и печатно мастило за А4 формат, с венчета по краищата, че… май ми замириса на сварено жито!

Защо мъжете се застояват?

- свикнали са с мама (чорапи, гащи, спално бельо, любима пижама, мусака и кус-кус с фигурки);
- свикнали са с тате (чисто организационно: взимане на решения за дома и семейството, разправия с данъците, както и подход по любими теми за различните видове “спор(т)ове”);
- най-сетне са научили (да пишат дори) своя домашен адрес;
- съседите им, които от време оно са имали проблем с темперамента им, или са се примирили с тях, или надничат от входната врата на кооперацията… пак в А4 формат;
- мързел и явна липса на на отговорност;

Защо жените се застояват?

- при лошо сношение (от гледна точка на късмет) преди години някой дебил я е забременил, което хич не е смешно, предвид поругателния тон на повествованието, като иммедиато след това си е хванал хуя в ръка и беж по чужбината: я да се крие, я да праща пари от време на време – разбита работа;
- влюбени са в ловната пушка на тате (или в другите му методи за закрила от набезите на нагли, копулативно-потентни спесимени);
- къщната работа често остава само за майката, докато щерката учи на стари години или… опитва да се издигне в работата (където обикновено няма кариера, а само нищожен опит да намали работния си ден - от 15 на 12 часа висене на крак);
- издръжката рядко опира до нея (евентуално падат малко парички за водата, с която мие дългите си коси или ток, който захранва сешоара и… онлайн продоволствията – единственият начин за ‘фащане на почтено гадже, a.k.a. онлайн идиот);
- мързел и явна хегемония на безотговорността;

Не виждам нищо готино в това. Както казах, ако мама и тате се справят добре и без теб, че даже откакто си на 18 те прикоткват или да търчиш в казармата, или да си хванеш работа (ако си отворен – учиш, за да преуспееш, макар и да знаем, че с учене и работа пари не се печелят), не виждам причина да залиташ по която и да е опция от гореизброените.

Престъпление. При това към човечеството. Към еволюцията.

Разбирам да е някаква фамилна къща на 5 етажа, със седем бани и поне четири тополи пред входната порта (със сто квадрата басейн и платформа за лупинги в задния двор). Разбирам да се казвате Корлеоне и най-възрастният мъжки индивид под покрива да е с подути мъдреци – звучи ми като план за застояване.
На семейство по етаж – това вече е крупно, особено ако мъжката част гради, а женската принася и чисти. Или както там модерните жени желаят да си цепят отговорностите с противоположния пол.
В началото споменах и Реймънд, който не е лош пример, стига да не сте… брат му на тоя Реймънд. Но приемам, че той е малко… идиот, ‘айде – полуидиот, въпреки, че носи униформа.

Причини от рода на: “заедно сме, щото се обичаме” е просто недопустима – в семейни отношения, колкото по-отдалечени са членовете на фамилията – толкова повече си липсват, което води до безапелационна любов и милеене.

Иначе… тоалетните са малко, баните също, всеки плюе в кьошето на другия, пазейки своето с нокти и зъби.
И след толкова много приказки, нито една за секса по време на хоум-о-филия, сиреч тате наистина носи, а мама от време на време меси (ама не на заплата в Барселона)?

Първо - споделяте порция легло, на което вие самите едва се побирате, да не говорим, че навярно любимите ви плюшени играчки (о, да… мъжете също имаме такива) се навъртат наоколо и докато се “чукате” ви гледат през отдавна пришитите им копчета наместо очи.
Второ (бивше първо, а сега последно) – учете се от популярния виц: “Младежът” свършил, станал и тръгнал по коридора с думите - “Отивам за вода…”, а от дъното на същия (този) коридор се чул гласът на укорително загрижената му майка: “А така, потен и вода ще ми пие…”

Защо е прикуъл ли?

Защото много често тези социални стоянки (на по 30-40 години) в крайна сметка вкарват някой в къщата. И въпреки неудобствата, въпреки, че родителите удовлетворяват всичките им идиотски капризи, никой от двамата “млади” не се усеща, че наглостта им минава всякакви граници.
А като се роди бебето… става мазаляк:
- развод до 1-2 години;
- някой от четиримата се поболява от нерви, а знаем – ракът не прощава;
- подрастващото хлапе в 99% от случаите става пълен измекяр (това да се чете и в женски род);
- остава 1% (понеже тия две поколения палеж ги палило) надежда, че нещо може да прокопса – хубавото е, че този добър процент гарантира малка еволюция и… евентуална поправителна сесия за всичките гениални грешки направени преди това;

Ако пък няма бебе… чукаме четири надгробни камъка и зачеркваме фамилното име не само от входната врата, а дори и от стената в кенефа на историята! След това – бон воаяж!

Определено предпочитам да съм самостоятелен и дори на стари години (не много стари, разбира се) да оставя нещо повече от ДНК отпечатък (върху салфетка) в човешкото развитие.

——

За Уеб Джезве

« подобни cynical speech, , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Майк Рам @ June 6, 2011

Напълно подкрепям идеята човек да се изнесе от родителите си колкото може по-скоро. Може и да е труден животът, но пък сам си го създаваш. Аз излязох от родното гнездо на 18 години и се радвам, че и децата ми тръгват по своя път самостоятелно.

2. Nadinka @ June 6, 2011

е-ва-ла!
много точно съвпада с моето мнение по въпроса. но познавам твъред много хора, които живеят по този начин, защото е много по-лесничко, отколкото да се гледаш сам и да поемеш отговорност за собствения си задник. винаги ми е било смешно как някой мъж, живял цял живот с мама, би поел отговорност към мен или още по-страшно - към мен и децата ни. ъпсурт. повечето такива просто заменят ‘мама’ с ‘жената’. говоря за мамините дечица, понеже съм жена, но същото важи и за мамините пикли, които на 25 още чакат мама да им опере прашките.

3. dzver @ June 6, 2011

> Престъпление. При това към човечеството. Към еволюцията.

Пич, това е еволюцията. Съвременният начин белите лентяи да отпаднат от играта и да бъдат заместени от етнически лентяи :)

Важното е да имаш желание да се развиваш според мен. Уникалното желание винаги ми е било мотивация и ме е карало да не се примирявам с настоящето каквото и да ми коства. Аз не мога да си представя, че ще живея с родителите си и изобщо не го допускам като вариант. Мисля, че за всеки проблем има решение и е време някой хора да започнат да се променят, защото от само себе си нищо няма да се промени.

5. legrandelf @ June 6, 2011

Желанието за развитие е в разрез с “установените правила за живот” на тези… участващите в прикуъла! :))))

Яко име ;)

6. Ondine @ June 7, 2011

Mхм якУ е! Примерно изнасяш се от родителите ти още на 18 г. възраст. Всичко е 6 точки повишаваш си квалификации образование и т.н… минават години задомяваш се обаче на родителите хич и през ум не им минава, че децата са пораснали /и те имат вече деца/ и се месят… навсякъде /включително и да ти изперат прашките, ако недай си боже си ги оставил в пералнята:)))/ и к’во накрая стигате до скандали, караници… И без официална покана никакво гостуване!!!! :)))

Само си мисля на глас /пиша де/ :))))))

7. Nadinka @ June 7, 2011

Аз не живея с моите от 15 годишна. Хората видяха, че явно имам достатъчно пипе да се справям и ме оставиха на мира. Никога не се подлагали на съмнение избора и постъпките ми. Което е важно, защото ако си свикнал да търсиш подкрепа постоянно, накрая не можеш сам да решиш да се изпикаеш ли или да стискаш още малко :D

8. legrandelf @ June 7, 2011

То хубаво ранно, ама прекалено ранното изчезване (ако, че ти сече пипето) не те ли превръща в гадна кучка? ;) Нахъсана срещу живота и… всички останали, дето дори и с 6 месеца след нея са… се задомили самостоятелно? ;)))

Тъй към Надята, иначе за Ондин - ми много ясно, че после гостито се случва по съвсем различен начин (rofl)

Тя темата за тъст/тъща, свекър/свекърва и тем подобни е съвсем отделна, особено ако са по един покрив. А пък и да са поотдалечени, лелееее… Бе това семейното положение майката си е ебало (rofl)

9. зори @ June 7, 2011

Най-лесно е да се правят квалификации, да се опишат хората, да се стандартизират ситуациите и после… всичко е ясно. И аз обичам да си играя с чисти категории, но живеенето е друга работа.
Елфе, ако ТЯ (хипотетичната жена на твоя живот) ти каже, че живее отделно от 18 годишна, но близо до нейните родители, защото само мама и пере прашките както трябва - ти ще бягаш ли или ще минеш курс при мамка и по техники за пране на женско бельо?

P.S.
И не се прави на интересен с отговори от вида “Моя контингент са 16 годишните”!

10. legrandelf @ June 7, 2011

Всъщност въобще не е лесно категоризирането ;) Още по-малко правилното стандартизиране на ситуациите ;)

Ми не, никъв курс няма да минавам ;))) Единственият кур(с), дето ще минава, ще е моят и то по време на секс :) Или ще се научи сама да се пере, или ще си купува постоянно нови гащи или… просто няма да ми пука какво точно прави, предвид, че ще съм във нея и за малко (rofl)

11. Nadinka @ June 7, 2011

Еххх ми много ясно, че са ме превърнали в гадна кучка, Елфе, все едно не си ме виждал :DD
Даже хапя! Имам афинитет към всякакви видове мамини синчета!

12. Розалинда @ June 11, 2011

Да Ви кажа, голяма борба падна и при мен по повод живеенето с мама и тате. Мъжът ми просто си му беше кеф тате да носи и мама да меси. Ама аз от 17 годишна съм сама и т’ва направо ме разбиваше. Оттам почват скандали. 2 или 3 поколения в 120 кв.м. не може да виреят казвам Ви го от опит. Никой да не прави тая грешка и да се примирява. От както сме си сами все едно са ми свалили “примката от врата”. Няма такъв кеф.
Та по същество: Напълно подкрепям автора :)

« Искам да го чукам тоя филм… Манифест на една мъжка курва »