Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Мъж на всички жени

« публикувано на 09-04-2011 @ 12:33 am »


фотография: “The Ladies Man” (1961)
слушайки: M83 - We Own the Sky

Откъде да започна?! От мястото, на което най-много се свършва! Или поне… най-много свършиха. Датата беше 1-ви април, а мнозина останаха [не]задоволени от прочетеното. Независимо дали ви се вярва или не (особено), точно такъв беше замисълът. По мое изключително нескромно мнение - мисля, че… се получи. Някои бяха достатъчно съобразителни и находчиви, за да ударят по един гугъл сърч, който мигновено им даваше отговор на мистериозния въпрос, а именно: Тоя побъркан Елф, верно ли е лайнясал на хартия?!

Fuck-т, да. Папиросан съм. Може да ме пушите, да си бършете гъза (това вече се изтърка, но все пак до пръстите говняна маса не е стигнала), да се празните отгоре ми, между страниците и какво ли още не. По ваше осмотрение!

След като мина майтапчийската дата, дойде моментът, в който истината се изцъка наяве и спермата се усети като истински влажен секрет… върху кожата на нищо неподозиращия читател. Оттам насетне тръгнаха много въпроси, на които се опитах да отговоря по време на Представянето. Добре де, поне аз си представях какво ме питат и… бях подготвил “кратка” импровизация.

Виде(л)ото може да видите тук.

Подготовката беше бърза. Пазена в тайна с цел - по-голяма изненада. И мисля, че се получи. Поне по-голямата част от отзивите (до момента) са все благопожелателни. В крайна сметка, час преди самото начало, към импровизацията бяха добавени два ключови момента - спипахме група девойки на улицата, всяка от тях получи по едно червило и… бях телесно белязан. Междувременно се сдобих с една чудна шапко-перука, с която просто… си паснахме! От първия път!

Предполагах, че ще ми е горещо, докато жестикулирам пред публиката (ми) в мензис, затова се хвърлих по (брандирана) тениска. Разбира се, бях окичен с любов и… изкуствена козина.

Маскиран!

Така пенетрирах “Хеликон” на уречената дата, в определения час (всъщност 30 минути по-рано).

Успях да стресна както персонала, така и (за което много се радвам) самите прииждащи орди от заинтересовани. Орди… айде, Хане, по-лекичко!

Мнозина не ме познаха, дори когато си наврях ръката в лицето им с идеята да им благодаря за това, че са уважили събитието. Беше изключително забавно. Книжарницата се понапълни (мислех, че на моменти е рехаво по етажите, но след това разбрах, че това представяне е било едно от… най-посещаваните, поне за този “Хеликон”). Дойде време за началото и… ‘почнахме!

Това, което виждате (видяхте) на видеото - се случи. For real. Само, че не бяхте там, вероятно, за което съм сигурен, че сте пропуснали възможността да усетите квалитетното ми притеснение, свития стомах и топките, които дъвчех през цялото време на моята презентация.

С две думи - беше чудесно! Всички. И публиката и Съглашението… всички! За мен - вие преценете. Мразя да се категоризирам. Лично аз, при първия преглед на записа изпаднах в див ужас. Но… кой ме пита?!

След ръкомахането, дойде време за приятна уиски почерпка и автографиране. Уважих всички уважили ме, като се постарах да удостоя всеки с уникално послание, написано по изключително грозен начин, така че… напред във времето пак да се видим, за да разчитам какво съм надраскал.

Определено - събитие и преживяване - единствено по рода си.

Благодаря на…

… толкова много хора!

Angie, за това, че изяде най-голямото дърво - да работи директно с мен и да търпи всичките ми нетърпими своеволия и агресивни пристъпи. Въпреки това обаче, запази самообладание и избута недоволния Елф до края на пътеката. Пътека, която не извървяваш сам, освен това носиш доста неудобни кецове и… нямаш право дори чорапите да си смениш.

Весела Люцканова, която направи интересна и рискована (според нея) крачка, издавайки ме… на хартия! Без цензура! И за наше огромно съжаление… с ограничено количество вагинален сок.

Съглашението Адриан & Бла, които продължиха да са пичове през цялото време и окуражително подпираха същата тая литературна “мантинела”, обективно уловена от майсторското операторско око на Анджи.

Не мога да повярвам, че отново ги забравих! Печатарите от АСИ Принт, на които също вгорчих живота, но все пак… последните запазиха професионален дух и… изпълниха заръките на това перфекционистично настроено шестгодишно дете. Циничният Елф!

Семейството ми, Приятелите, Съблогърите, Съселяните, Съгражданите - всички присъстващи, неприсъстващи и онези, които имаха желание да бъдат, но по стечение на обстоятелствата… не можеха да се материализират физически.

Мнозина ме превариха със своите ревюта, мнения и… общо казано впечатления около книгата и/или Представянето й. За да не редя върволица от наденичарски линкове - следете фен страницата във Фейсбук, където се стремя да събирам статиите, на които съм попадал.

Също така, освен видеото, има доста снимков материал. Или най-малкото имаше много хора, които щракаха с фотоапарати. Така, че… в удобен момент, щом имам изображения за показване - ще разберете. Или тук, или на страницата в (не)популярната и (не)досадна социална мрежа.

Цинично. Over ‘n’ out!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Змей @ April 9, 2011

Ти си бил значи тоя дето е пуснал словоблудствата ми на 2 бири по течението на социалната мрежа… Е, т’ва е… веднъж да се изпразни човек на замаяна глава и веднага да го изтипосат…
Както вече казах: Напред и нагоре! И лети високо! :)
Чакаме втората…

2. Cazaril @ April 9, 2011

Беше прекрасен, мейт! Заслужаваш го! + това, това не е апогей. Изгревът тепърва облизва хоризонта. Сигурен съм!

3. angie @ April 9, 2011

хахаха, Марти… просто не се въздържах:)))

и тъй, на вашето внимание, под моята инквизиця - Елфа:

Аз съм доволен от биографията си :))))) Пропищяващо доволен.

Имам въпрос към Адриан: как мислиш, Циничният елф на хартия или… без пълен член? (това е върху корицата, виж снимката)

Жените редакторки ‘сичко в пълен член правят :)))) Не могат просто да се въздържат. Така си мисля, хахахаха :)

Не съм идеално лош :)))

Ами като преспах и осъзнах, че трябва да остане такъв натръпнал детайла (той пак е изчистен, просто е не е тъй разстилащ се като жената отпред). И това е нормално, тъй като подкрепя характера на автора :))) Бодлив, остър и груб в голяма част от времето си :)))))))

Не мъркай сега :)

А и как ще ми го даде логото? Нещо файлче там, ала бала :)

Виж, още не сме го засилили към печатницата, та кой знае… може перфекционизма ми да раздвижи щрихите :)))) В някоя пиянска вечер, изморен от страниране, хъхъхъ :)))

Ще ми се да е една идея по-нежна в лицето. Или пък косите й така да премрежват физиономията й, че да не може да я оприличиш на някого :) Един вид - тя е всички жени и нито една от тях :) Но е брюнетка, то е ясно :)))))))))) Хартията по-скоро да е увита в нея. Тъкмо по-лесно ще се направи асоциация какво е това чудо под нея. Ясно, че някой може да помисли, че това е коприна или друг вид плат, но ние знаем, че е хартия. Просто трябва да е загърната в нея, спираловидно.

И да. Гърдите не трябва да имат препаска :)))))) Момичето трябва да е голо!

:)

Харесва ми.

А на теб харесват ли ти?

А мацката нищо не държи. Ръката й е чувствено подпряна (с палец) на несъществуващите й гащички :))))))))))))))

Анджи не кифлей!
Я се стегни бързо като една истинска милинка!:))))

Стига ръчка човека. Приключихме го! :)))
:))

Аз съм доволен, че на Комитата няма да му доставя удоволствие, а именно: Един голям кур на заглавната страница :D

:)))
Комитата още няма мнение за книгата, защото не знае за нея :)))) Но знам, че ще коментира липсата на каквито и да е курове :))

Мда, белегът от снимките почти не си личи. Няколко дни преди това беше със съвсем друг цвят и тежест.
Мога само да си представя сега какви тъпотии са ти в главата… :)

Хелоуче ;)

Странирам като луд тука…

:)))

Почти съм готов с плясването на материала, но после ще трябва да го обходя за… усъвършенстване - разни междуредия, междудумия, и кратко, кавички, тирета, някакви такива булшитс :))))

С Бла се чухме. Работата е около подзаглавието в скобките. Вариантите са да измислим друго (да барнем текущото) или въобще да го разкараме.
Те и без това са много заглавията :)))))
Реших го, това подзаглавие в скобките ще го махна и без това няма задници и бърсане в него :D

:)))

Не ме бърка да го разкараме, щом няма ясно да заявяваме ГЪЗ от корицата :)))

При теб какво е положението?

Отстъпвам ти я тоалетната :))

Аз имам работна среща, на която ще отида гладен, тъй че…
:))

Виж го Бла как умее да задава точните въпроси :))))))))))

Адриан също би ме питал подобни неща, но тъй като се познаваме съвсем отскоро - въздържал се е :P

Ако използваш по-простички изречения ще се разберем по-лесно :)

Кое не ти харес(в)а?!

Оф…

Ще взимат пример?!

Да бъдат цинични елфи?!

Какво е това, мамка му?!

Отговарям на въпросите така, както пиша. Идва ми отвътре. Ако ми се говореше за парна машина, от която съм се вдъхновил - щях да напиша нещо за нея. Ако ми се говореше за цепене на дърва - това щеше да е вдъхновението. Отвсякъде черпя вдъхновение. Нямам НАЙ-ГОЛЯМО…

‘би му майката…

Разбра ли се какво казах или довечера да обяснявам? :)

Не си прави експерименти с мен :)

Все пак го принтнах на един лист, даже го посгънах :D

Само дето му липсва съдържанието иначе щях да се зачета, хахаха :)))

Та… ако не успееш да го принтираш (с хубаво качество), намини и ще ти дам този лист :)

Ах… променихте срещата ли, к’о стана? :)))
И къде е това четвърто районно :D Знам само I-во къде е :P (ма не по хубав повод съм ходил там де ;))) да не си помислиш, че съм въртял гадже полицайка :D)

:)

Празна е и ти се струва неразбираемо, защото си под пара, бързаш и… не си представяш PDF-а като разтворена книга :) Четните страници: ляво, нечетните - дясно :)
На 7-ма свършва увода и след това прелистваш. Не мога да започна на 8-ма, грозно е :D
Затова тръгваме от 9-та :)

Ма утре ще ти обяснявам де, нямай грижи :)

Нанесени са корекциите. Не всичките ти забележки, разбира се ;)

Само едно виж съдържанието дали по страници всеки текст си е на мястото.

Плакат?!

Оф…

:)))

Готови са тиретата ;)) Игнорирай PDF-а от предното писмо ;)

:)))

Останалото е култ! :)))

Разбира се ще има малко инквизиции, а и този файл накрая ще трябва да се погледне, но е съвсем към финал :))

Окей :)

Мда… и аз не обичам да си бърша задника с не-бяла хартия!

:))))))

Ти коя хартия предпочиташ? По-малка от 80 или 80? :)) И пак питам - да не стане много дебела с 80?

Нанесох и другите корекции :))

Изпращам ти обновен PDF :)

“какой” е умишлено, търговишки акцент - “какво” :))

хаспел си е хаспел :) подемно устройство, в разговорната реч - асансьор

заспалозата ще се утвърди в българския речник!!! :))))))))))) без кавички

Ти побърка ли се?

:)

Кур и курва… няма да ми пипате текста! :)

Отново ли сме в пекарната?
: ))

Мишел все още нищо не е напикал :)) Надявам се да задържи урината си далеч от книгите ;))
Макар, че това ще си е като втори автограф :P

О, нито на тях, нито на теб ще кажа какво ще се случи на Представянето :D

Просто носи камерата :)))))))))

Щото няма да мога да го повторя ;)

Някой трябва да ми махне ръцете :))))

Мдам…

… сега разбирам защо Джони Деп не си гледа филмите :))

Натам трябва да задвижа нещата :))) Цял живот го обичам това кино и… един път да не му го вкарам, не знам :))))))))

4. legrandelf @ April 9, 2011

Ади, ня’а начин… пиеш и пишеш в интернет - рано или късно някой ти намира словоблудствата и блудства с тях :D

Светла, с’я ако ми кажеш, че бачкаш за някоя хранителнопродавачница… ще разбера цялата мания. Или отваряш механа с българска кухня?! Ако е така - желая ваучер за (поне) една вечер през седмицата, за… обилно плюс-плюс. Ама и ракия да има! А аз ям, споко - просто бързо горя (и калориите, и водата, и алкохола) :))) Направо съм разлив за ресурсите :)

Cazaril, а ти защо изчезна? Оная съботна вечер разписах ли ти книгата? Май… не. Или поне не помня :( Ако ти е празна първата страница - трябва да я изографисам, как!!! :)))

angie, ех, беее… супер яки са, ама… нещо май не ме чу :) Не в коментар, цял пост си заслужават :)))) Не, че така ще се загубят, просто… твърде култови са, за да стоят като коментар :))

5. angie @ April 9, 2011

а сега да видите кой е инквизиторът! :))))
с пълен член ;))

яко култови са да, поствам си ги веднага :-)))

6. Val @ April 9, 2011

Бързо курът на хаспела :) вързан с полиспастово въже :-)
Отдолу чака вагината! Закачена на кука :)

7. Блага @ April 9, 2011

Светле, следващият път, за сърмичките, мусаката, пълнените патлажданчета, таратора, чушките, тиквичките, гювеча, фрикасето, печените чушки с доматен сос и чесън… викайте мен. Майстор съм и ще ви о/храня всичките :))) и с Лиубоффф тоже :D

8. legrandelf @ April 9, 2011

Спрете да говорите за храна - отоматик’ли! :)))))) Имидиътли!!! :)))))

9. UZUMAKI @ April 9, 2011

I обичing you, бе!

10. Ikaria @ April 9, 2011

Явно т.нар. женска интуиция в крайна сметка не е преоценена и ненужна стока, щом не позволи на съмнението в искреността ти по време на Деня на лъжата да покълне. :) Представянето беше перфе`, а най-важното за нервите е… да не си показват рогцата по време на реч. :)

11. Omnia @ April 9, 2011

Много, много ви се радвам! Страхотен екип сте и… ще започна да се потретям вече, след като едва едва успях да си постна коментара при Анджи. На теб, Марти, вече казах мнението си - ама си страхотен!

С пожелания за все по-голям интерес, по-големи постижения и славааа ;) Защото ги заслужаваш!

Поздрави ;)

12. Nadinka @ April 9, 2011

бандит :)
още чакам да кажеш за т’ва червило, кой номер беше?

13. legrandelf @ April 10, 2011

UZUMAKI, ма и аз тъй!!! :)))

Ikaria, точно така - рогцата - шшшшт!

Omnia, 0гр0мн0 благодаря! :)) (bow)

Nadinka, мисля, че и тогава ти казах… “WTF?! е номер на червило?” :))))

14. здраве @ April 13, 2011

Този блог, колкото и да е странен, има читатели, браво, добре сис е развил.

15. Nadinka @ April 14, 2011

как така не знаеш какво значи номер на червило?! ужасТ!
значи… разните марки обикновено си имат каталози, в които различните цветове имат кодове… та? кой номер е ОНОВА яко червило? :D :D

16. legrandelf @ April 14, 2011

здраве, не знам аз колко съм се развил, продоволствен спамъре, ама твоята неграмотност и наглост нямат граница :)

Nadinka, ами не знаех ;)) Не си купувам червило и гледам да избягвам… разглеждането на каталози, специализирани за жени :) Действами на феминалните частици ;)) А след това стават твърде чуфстфителен :D
Не знам кой номер, но разбера ли - ще ти кажа :D

17. Nadinka @ April 14, 2011

Ставаш чуфстфителен? И повечко чифтокопитен? :D
Ог ф лигавя се, просто тия много ф-та на едно място ме подлудяват… :D

« Циничният Елф на хартия Разходка с лодка »