Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Те ни лъжат с обещанията си, ние ги лъжeм с доверието си

« публикувано на 04-11-2010 @ 8:57 am »


фотография: Politikat.net

Вероятно ви е през кривия макарон какви ги вършат политиците? Навярно Презкурий е прадядо ви, а Презкурин - най-уважаваното от вас лекарство, въпреки че сте върл фен на хомеопатията?

Вероятности… но на кой точно му пука? Ако на вас не ви, защо на вашите съседи да им? А на другите, по-далечните съседи? Така наречените съграждани/съселяни?

От толкова много въпросителни ми се удължи… носът! И тъй като нямам нито потенциала, нито репутацията на Пинокио, реших да ви открехна по един друг въпрос. Щото нали… тънете в забвение, невидение и разни други не свързани с порно, ритуални мъки, анти-социални дейности и прочие събития.

На скромното ви [не]внимание представям един амбициозен проект - politikat.net, не единствен по рода си, но достатъчно уникален за родните географски ширини, който ви предоставя възможността да проявите своя граждански дух, първична политическа ненавист и отговорно самосъзнание, подкрепяйки устоите на нелицемерния дух и желанието за по-добро обществено благо.

Ситуацията е проста. Като повечето неща, които ни заобикалят. От вас се иска малко коректност, spam-free поведение и желание за социална отговорност. Ако не сте узрели за подобни “задължения”, навярно нямате право и алкохол да консумирате, за секс да не говорим, ключовете от автомобила на баща ви - оставете ги там, откъдето сте ги взели!

Политикът-точка-нет е уеб сайт, който има за целта (на изключително доброволни начала) да следи “поведението” (съвсем общо казано) на родните (без)действащи лица, предимно от политически ранг.

Чрез него се публикуват обещания и становища/позиции/мнения, вербално неустискани от познатите ни медийни звездни със статут на управници и/или заемащи чиновнически длъжности в системата на обичаната от всички нас (понякога резонно презирана, от същите тези “всички нас”) татковина.

Потребителите контролират сами (чисто информативно) изпълнението на отделните медийни политически изяви. Колкото повече “любов” натрупат родните “парламент[ьори]” в сърцата ни, толкова повече успех ще пожънат (?!) на следващите избори. Без да се налага да дават (излишни) кинти за кебапчета от по 25 стотинки, доставени директно от кулинарните обятия на Женски пазар.

Но нека гастрономически-консумативната гледна точка да остане настрана… поне засега!

Подобно на Обаметъра, Политикът-точка-нет следи (но не в духа на ДАНС) широкоскроеността на байганьовците в политиката. Вероятно се чувствате достатъчно излъгани, обезверени и какво ли още не от поредицата правителства, брулещи круши от девственото, останало без листа дори, ябълково дърво наречено България. Но порталът, спокойно мога да го наричам така, събира гражданите ентусиасти на едно място, с цел архивиране на политическата (не)коректност, простираща се из родната шир и длъж.

Политикът-точка-нет предизвиква вашата отговорност. Напомня ви, че имате право на глас, достатъчно силни сте като независима (или част от мощния избирателен поток) електорална единица, при това вън от лет[ал]ните сесии на саме с урната и евтино пре[д]печатените бюлетини.

Политикът-точка-нет предлага обективност. Като изисква такава и от вас, независимо от коя страна на политическата барикада си пиете сутрешното кафе. Това, че веднъж Им е гласувано доверие, не означава, че след това трябва да бъдат оставени на произвола на съдбата… превръщайки и нас, гласувалите им доверие, в клатикур… клетници!

Все пак, нека не забравяме, че подобно на котките… политиците са (следващите най-)гъвкави същества обитаващи скромно (пре)населената ни планета Земя. Мъркайки, те се навъртат гальовно около вас, докато не им налеете малко мляко, за да утолите изгарящата ги жажда… а след това - показват ноктите си, като в най-безхаберния връх на своето държание… ви захапват!

В края на бурния ден не разполагате с много опции. Оставате да кървите, в очакване на следващата хайка… бездомни, но много гладни котки, с маниери скрити в пазвата, готови да ви впечатлят с черния си смокинг и бялата вратовръзка, примамливо приканващи ви да ги погалите!

——

Социално-отговорните биологични единици, които положиха основите на проекта са: Константин Павлов - Комитата, Асен Генов и другарят Илия Марков - чест и почитания, младежи!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. lilia @ November 4, 2010

Ясно е, че не може всичко обещано да бъде достигнато. Ясно е и това че трябва да се направи някаква промяна, а при нея може да се наложи по-различно структуриране. Така че аз съм длъжна да бъда готова за всякакви промени. А като съм в семейство съм длъжна и да предупредя за евентуални такива. Няма нищо лошо - не е липса на доверие, само се застраховам - защото виждаш че заплашва с пълно лишаване. А в пияно състояние всичко се изпълнява и от заплахи прави факти. Въпрос на градус.

2. lilia v2.0 @ November 4, 2010

Едно е сигурно. Две - не толкова. Но ще направя всичко, което от мен зависи. Защото трябва да има промяна, за да се промени нещо. Длъжна съм. И няма да правя нищо което не зависи от мен. (Тук малко офтопик: добавя се сминдух за овкусяване и се държи половин час във фурната.) А политиката не е лошо нещо. По-лошо става като изядеш мотиката. На доверието. Въпрос на захапка.

P.S. Само да добавя, че за мен е чест мнението ми да се нареди до това на lilia. Обаметъра го бях засичал преди, но в БГ-политпространството не съм виждал политик, който да не каже на бялото черно, гледайки те право в очите и носейки вода от девет кладенеца, за да докаже, че обстоятелствата са наложили нещо друго от това, което предварително е бил обещал.

3. Дринов @ November 4, 2010

Ностро, голем си братче! :)

4. Дринов @ November 4, 2010

Евала Елфе, за това, че ни обръщаш вниманието.
Златни неща има. “Ще направим метро в двете посоки на София” - едно нагоре и едно надолу. :)

5. legrandelf @ November 4, 2010

Дринов, аз от доста време подозирах, че Nostromo ще падне в клопката на lilia… и гледай какво стана сега. Подръжава й! :))) Недопустимо ;)
Но щом темата е политическа - нормално е да има недопустими неща, пък били те свързани и с уважавани от нас хора :))))

А че има златни неща, има. Като има и златни усти да ги бъбрят :) Пък ще станат и (нечувано) златни факти, ако все пак някой ги свърши! :))
Това с метрото е… апогей на мисълта!

6. Комитата @ November 4, 2010

И метро до Перник!

7. Таня @ November 5, 2010

“Вероятно се чувствате достатъчно излъгани, обезверени и какво ли още не от поредицата правителства, брулещи круши от девственото, останало без листа дори, ябълково дърво наречено България” ——

шегуваш ли се?! Политиците са най-нежните и честни създания на тази планета. Нещо повече - и техните кръво-донори (наливащите пари в тях фирми) също са невинни създания, които целят само световен мир и благоденствие. Толкова ли сте заслепени, че не виждате как политиците от цял свят и особено в България мислят само за нашето добруване? Какви са тия политикантски сайтчета? Какъв е тоя Комитата?! Колко ти платиха, елфе, за този безочлив пасквил? (Като малка много исках да стана политик. Сега - още повече)

8. legrandelf @ November 5, 2010

Таня, обичам миризмата на напалм самоирония рано сутрин! :)))

9. Таня @ November 5, 2010

напалмът ще свърши работа ;-)

« Нацистка кучка 7едем(стотин) смъртни гряха »