Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Пуснете ми парното, за да не ви спра порното

« публикувано на 08-10-2010 @ 9:19 am »


фотография: letting-a-property.com

Все трябва с кавги да се “разбираме”. Леко ми поомръзна на пичето. Даже не леко, ми направо вцепеняващо. Не остана капка секрет, а само петна от измръзване. Не съм в планината, нехаещ, заебан на лифта - защо трябва да ми е студено? Не съм зиморничав, напротив - обикновено удържам на разни по-ниски температури. Не съм топлокръвния, буйстващ организъм на Ицето, но все пак - защо трябва да ми е студено?

Защото няма порно… прощавайте - парно!

Не става въпрос за пари, става въпрос за ненастъпил режим. Т.е. ненастъпил период. Затруднявам ли ви? Рано му е на парното, затова ще се придържаме към порното. А то се изразява в обличане на два пуловера, употребата на дълги чорапи, върху тях шушони, върху тях пък терлъци. Вълнени гащи ви трябват - за да не измръзнат секретите. Поне една шапка, може и ръкавици, що не и шал. За къде се стягаме ли? За никъде - обикновено оцеляване в собствения ви дом.

И да кажеш, че е палат, огромен, с двор отпред и отзад ми то… обикновен апартамент, с малки стаички, дето се вика като пръдне човек, трябва да се сгрее на секундата. Обаче бахъра е огромност, при това доминираща, без право на обжалване. С идеята да не измръзна още повече не отварям прозореца или вратата към балкона - ще се задуша от пърденето, с което се опитвам да се сгрея.

И това ако не е ФУБАР!

Вечерите са още по-симпатични. Ако стоиш на едно място - замръзваш. Следователно най-малкото, което можеш да направиш е… да се разтъпчеш из стаята. Малко упражнения, важна е интензивността им, за да се раздвижи кръвта из тялото. След минута-две се чувства топлината.

Като стане време за лягане - вадите всички родопски одеяла, които си пазите от бабите ви. Може и пет да са - срамно няма! Срамно е да ви замръзне половата гарнитура, докато спите. После няма да може и да се изпикаете.

Но това, че имате одеяла, пък били те и родопски, не значи че като легнете и веднага ще умрете от топлинен кеф. Не! За жегата си трябва старание. Не е нужно да викате Робърт Де Ниро, Вал Килмър и Ал Пачино за целта - може просто да си пуснете саундтрака от филма, да се загащите, за да не мръзне кръста, нищо че ще бъдете под завивките, да се шмугнете там и… да започнете с духането. Духане и тичане. В какво се изразява тичането ли? Ами бягате бе, докато сте в леглото започвате на бягате. Идеята е да изразходвате измръзналия въздух отдолу колкото се може по-бързо, за да се настани въглеродооксидния стоплящ ви пласт.

Това е решението.

Духалките не помагат, те греят сами себе си. Печките - ако имате, благодат да са ви! Цепете дърва, кладете огън и се грейте. Тия дето сме на парно… ще си пускаме порно, за да изпукаме в греховната жега на небивалото.

Защо няма порно… прощавайте - парно?

Разбирам да съм някой циганин в гето “Б” на Краков, обаче… нито имам седем сестри-съпруги, нито 26 деца, 307 внука, 1450 брат’чеда… “Блутут” е технология за предаване на данни, не е името на вуйчо ми от съседната махала. На студено е шит! Онеправданото задържане на човек на студено е мега нефункционален шит!

Но няма да продължава дълго тая система. Като един видно далновиден уеб мастър, но не толкова як като “Уеб мастар ИИСУС”, ще хакна проклетите компютри на отговорниците по парното, за да им спра порното. От нямане какво да правят след това, горките хора, лишени от уеб кеф, ще са принудени да ми/ни пуснат топлината по тръбите.

Защо ли? За да ми гледат сеира после покрай сметките и… не особеното стопляне, въпреки че услугата е активирана.

Нали ви казах - ФУБАР… новото име на топлофикация София!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. angie @ October 8, 2010

да отбележа, че в чест на топлофикацията съм вдигнала щорите до тавана и съм изгасила лампите (броя си светкавиците и състезавам уредбата с барабаните отвън)
ако можех да включа слушалки в това електричество, щях да си танцувам направо на една ледена пързалка… хм, ледена пързалка? хайде на леда всички биг биг пиг :))
извинявай, но толкова е сладко това нещо не се стърпях :))

2. legrandelf @ October 8, 2010

angie, хахаха :) Това случайно ли го намери или… лол :))

3. Bia @ October 8, 2010

вие духалки нямате ли :D

4. Val @ October 8, 2010

Никакво парно няма да ти пускам.
Не виждаш ли, че абонатната станция все още е изпразнена :))

И тази вечер спази указанието:

“Напомняме на всички абонати на дружеството да проверят електронните си уреди за дялово разпределение и, ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.”

5. legrandelf @ October 8, 2010

Val, мда… сега рогата ще си покажеш :))) Лоша работа си ти, Вал, лоша…

Bia, не става с тях! Изсушават въздуха и топлят само тях си :)

6. Bia @ October 8, 2010

Съвсем сериозно - много се радвам, че си нямам работа с Топлофикация. Масленото радиаторче върши чудесна работа и май излиза по-евтино доста. Преди никога не знаех защо, да му се не види, имам фактури за по 250 лв месечно, след като даже не съм пускала тъпото порно… парно де.

7. angie @ October 8, 2010

случайно в деня, когато си намерих шапката, разглеждаше с интерес малък пластмасов пиглет, който му се е паднал в шоколадовото яйце. може да го сдъвчи. тоест не може, защото сивата котка всячески се стреми с поглед да му го отмъкне.
(в съвпаденията - и тя e в жирафолюбоПитНо оранжево. шапката ми :))

8. Золтан @ October 8, 2010

Те с добро го правят, Елфе - да не ни прегряват компютрите и ние самите от жежките страсти под чаршафите, че да не ни спрат сърчицата :D
Пък и за здравето ни мислят - като ти е студено скачаш, тичаш, псуваш. С толкова физкултура като първи час, преди контролното, няма как да затлъстее човек :D :D

9. lammoth @ October 8, 2010

аз се отоплявам с надървени въглища и пещ. Нямам локално п@рно. Пъхам въглищата в пещта и топлината се разнася отдолу нагоре из къщата.

10. legrandelf @ October 8, 2010

Золтан, хахаха, чудно :)) Знаех си, че е заради моето добро, lol

lammoth, надървените въглища са много хубаво нещо. И преди “Хиподил” и след тях ;) Такива и ще си бъдат. Пещ в основата на къщата с кюнци/тръби нагоре, та чак до покрива - priceless… от Мастъркард може да духат! (с духалки) lol

11. lammoth @ October 8, 2010

:D
А елф, щях да забравя да те попитам
каква е прогнозата ти за мача довечера с “the sheep shaggers” (така наричат уелсците в Англия, падали си по самотни овчици насред полето :)

12. Casper @ October 8, 2010

Парното се пускало когато “средноденонощната температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от плюс 12 градуса и дългосрочната прогноза за времето предвижда трайно застудяване”.

Е защо се чакат температури и прогнози, които се оказват я верни, я не. Да си го пускат твърдо от 1.10 до 1.04, пък на който му пречи или му е жега - да си затваря кранчетата.

13. silvia tencheva @ October 8, 2010

облечи се добре, движи се достатъчно и си пусни неква ел. печица - все пак е временно решение, пък и сигурно има кой да те топли :)))

14. legrandelf @ October 8, 2010

Casper, ибах му майчицата… :))) Прекалено много критерии говори само едно - нежелание да се изпълни нещо :) Нищо, че става въпрос за мръзнещи хора. И аз съм на мнение, че е по-добре да се пусне, пък който иска - да си го пуска. Но там е работата, че пуснато ли е… ползваш, не ползваш… все някакви пари ще ти искат. Начисляванки, изравняванки… обща консумация, ала бала…

silvia tencheva, ще му хвана цаката, ама не ща като зелка да се навличам с три ката дрехи. Разбирам да съм навън, в снега, нещо да чакам, да се кърпя, ми то… :)

lammoth, не знаех, че така им викат, но предполагам са си заслужили прякора :P Дали сегашните уелсци тъпчат овците, или прадедите им са го правили - who cares! Прогнозата е… в най-добрия случай за нас - реми. Като не вярвам да отбележим гол :P

15. Бунт @ October 8, 2010

То пак добре, че си в България. Я си представи, че живееш в Сибир и на вън е -68 градуса :) … чак и аз замръзнах само като си го представих :)

16. http://postvai.com/ @ October 8, 2010

Ако имаш порно за какво ти е парно?

17. legrandelf @ October 8, 2010

Бунт, представям си. Всъщност винаги си представям… особено, когато започва да идва пролетта в България се наслаждавам на цифрите, да не кажа числата, с отрицателен знак, които “разни зони” в Русия (в частността си - Сибир) показват :)))) Направо не да ти се смръзне семката, ами направо мисълта. Оттам насетне си… est muerto! :)

postvai.com, ми… и аз не знам! :))

« Котка върху (на)горещ(ен) филмов сценарий Секс в устата… »