Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ливърпул, You’ll never walk alone !

« публикувано на 19-09-2010 @ 1:19 pm »


футболно лого от: King Football
слушайки: You’ll Never Walk Alone

Въпреки, че за мнозина футболът е игра, в която двадесет и двама коча не правят нищо друго освен да търчат подир кожено кълбо, чиято форма наподобява неелипсовидната такава на Земята. Търчането е особено несмислово, ако се извади от уравнението отбелязването на голове, на базата на които се определя кой ще спечели и кой ще… ридае безутешно в пропитата с после-пот съблекалня.

Но за други футболът е опция за напиване, сбиване и преебаване на гласните струни посредством обилно ругаене по адрес на отбора, треньора, майките им и накрая, но не на последно място, разбира се - съдията!

Има и една трета ниша, които наистина обичат футбола! За тях това е двучасов (макар, че понякога силно много натоварва с продълженията си) модел на неподражаем релакс. Понякога в комплект с бира или друга течност, която допълва удоволствието. Пак има викове, псувни също - но всичко е в реда на нещата и моментния изблик на емоционална агресивност/превъзбуденост.

Аз съм от третия тип.

Много пъти са ме питали на кой футболен отбор фенствам (визирайки българското първенство при все, че… сме в България). Отговорът ми е бил недвусмислен: не гледам български футбол и не подражавам на нито един от отборите. Ако някой от тях играе на европейски турнири - ок, ще викам за тях… със същата солидарност, с която подхождам към националният ни отбор, колкото и излагащ се да е той през последните, хм… 10 години!

Но ако трябва да имам футболен отбор, който наистина ми доставя удоволствие, и за който живо да се интересувам дали играе, как играе, докъде стига и с колко мачка съперника си… о, как бихте могли да познаете - това е английският гранд Ливърпул!

Гранд, защото е такъв - независимо от текущото му представяне, моментите слабости, проблеми около треньорския колектив и прочие. Този футболен клуб винаги е бил чук, чукал е и така и ще продължава занапред!

Не обичам да лежа на стари лаври, но както знаете футболът е игра, в която постоянството не е константа. Нещата се променят от сезон на сезон, да не кажа от мач на мач. Това, че сега не е времето на Ливърпул, не значи че трябва да се отказвам от тях. Не! Напротив, още по-яко ми е, когато именно Ливърпул, въпреки слаби представяния и неувереност от страна на коментатори, букмейкъри, разни други прогнозьори, съумее да счупи някой друг велик отбор, който се е взел прекалено насериозно и прекалено мултимилионно… от финансова гледна точка!

Ливърпул!

Още един път…

Ливърпул!

И още един път, заради Стивън Джерард…

Ливърпул!

След като миналата вечер си припомних един прекалено приятен филм на спортна тематика… хъх, спортна, да си го кажем право без недомлъвки - футболна, този пост сам се нареди измежду публикациите.

Като завършек бих желал да ви върна назад в годините към един знаменателен триумф. Триумф, който няма как да бъде забравен. Вълшебната вечер, в която Милан се срещна с Ливърпул в борбата за трофеят на Шампионска лига! Вечерта, в която обратите достигнаха своя връх, превръщайки един “обикновен” футболен финален мач в една от най-добрите игри в историята на най-популярния спорт в света!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Punkass @ September 19, 2010

Ливърпул е отбор от класа, доказал се през годините. Футболистите му са страхотни играчи! Стиви, Торес, Каут… няма други такива. Наистина сега при тях сезона е слаб, но при всеки отбор има такива моменти. 1:1 те подкрепям, моето мнение е същото.
Днес се чудя дали да гледам мача… Обичам ги, но имам представа какъв ще е резултата.
И все пак - това ми е любимия отбор и никога няма да се откажа от него, освен ако и играчите не се откажат от него…

п.п. Не мисля, че логото им заслужава да е черно-бяло. Все пак червеното е символ!

2. Val @ September 19, 2010

Започни да гледаш международните мачове на ЛЕВСКИ!
Двамата холандци и французина станаха това за сините, което бяха Ван Бастен, Рийкард и Гулит за “Милан” преди 20 години.
А “Ливърпул” с Ходжсън ще има доста да наваксват този сезон.

+1 Ливърпул

Много ясно я помня онази вечер (финалът с Милан). Не ходих на училище на другия ден - не можах да заспя след този мач. :D :)

4. legrandelf @ September 19, 2010

Punkass, о… ще го гледам днес мача (поне така планувам цяла седмица) :))) Ще се радвам на победа за Ливърпул, но дори и да загубят (стига да не е с някакво бомбастично 3:0, 3:1 или повече (ужаз!)) важното е да направят як мач ;)

Позволявам да им вкарат на Ливърпул, ако само Бербатов съумее :D На другите ще им отрежа топките, хахахаха :)))))

Val, ами то всъщност освен международните мачове, други на отбора не гледам! :)) Могат да играят, ама да ги еба… не щат. Може би щото цялото първенство ни е прогнило. Една стабилна чистка на БФС трябва и като нищо за 2 години ще създадем силни отбори, достойни да мажат по европейските турнити. Щото да вкараш гол на Челски, при все че за 5-6 мача си получих общо 17 гола в твоята врата… и да крещи коментатора като, че все едно се е преродил Господ… е, не е готино това :D

Александър Петров, аз имам грях към онази вечер. И към Ливърпул. Бяхме на кръчма, за да гледаме мача. Всички от компанията бяха за Милан, само аз за Ливърпул. 3:0 свърши първото, при което аз реших да не гледам повече. И си тръгнах. Когато на сутринта се събудих - съжалявах, че не съм останал…

Гледах записите, но… не можеш да върнеш времето назад, когато нещата… са се случвали!

Ливърпул!!!

:)))

5. Nostromo @ September 19, 2010

Охоуу, Елфе, гледам, че Рой Ходжсън те е пратил да загряваш по тъч линията. :D

Съгласен съм с всичко, което казваш, само трябва да разкараш думата “Ливърпул” от текста. :) Мърсисайдци винаги са ми били антипатични, въпреки че специално Торес ме кефи като играч, но, ако Бербатов отиде при тях, моментално им ставам фен. Ситуацията с Манчосите е същата, затова и след час и половина ще видите дЕволи посред бял ден. :D

6. legrandelf @ September 19, 2010

Punkass, забравих за логото… дори и черно-бяло, истинските фенове, онези които обичат и футбола, и Ливърпул, винаги го виждам в пълнокръвните му цветове!

:)))

А и много добре знаеш, защо всичко тук (като изображение) е черно-бяло :)

… или не знаеш?

:)) lol

7. legrandelf @ September 19, 2010

Nostromo, ти да не си шибаното българско превъплъщение на сър Алекс Фъргюсън, брях?! :))) Гледай какви неща четох вчера :))

Ми дано Бербатов (неясно къде във времето) се трансферне в Ливърпул ;) Така ще загърбих Ман-чосите Юна-ртадорес :)) и ще си говорим на един език, ще пием една бира, в един и същ пъб, без да се налага да си хапем гърлата :D

Знам поне с кого ще се псувам след мача, ахахахаха :)))

Cheers!

8. Val @ September 19, 2010

За тези 17 гола в нашата врата… изцяло заслугата е на Мъри Стоилов, който изгради една ялова тактика на добро владеене на топката без никакви шутове към противниковата врата. По-късно той я патентова и за националния отбор като викаше 5-6 нападатели, които са вкарали общо 5 гола през живота си за трикольор :)

9. Punkass @ September 19, 2010

Знам аз, знам. Просто си помислих, че може да направи изключение. Иначе да, винаги ще го виждам в реалните му цветове! :))

10. legrandelf @ September 19, 2010

Val, едно от най-големите падения на националния ни отбор е при Мъри Стоилов :)) crash-ваме яко преди всички видове първенства и то по много несгоден начин :))
Техниката на добро владеене (пък било то и без (добри) нападатели) не е лоша. Лично на мен ми е супер противна, но пък печели мачове. Шибаните гърци спечелиха цяла европейска титла по тоя начин (да не говорим за убер-антипатичните ми Интер, на чело с Хосе Му(ри)ньо). Испания, макар че цялото първенство ги подкрепях (2010) - пак бяха владеещи, разчитащи на силни контри.

Обаче… Мъри ли е виновен, политбюрото ли, няма значение! :))

Трябва една гега, бой по главите и да ритат топката, както трябва. Все пак - нали това правят по цял ден. На празна врата се вкарва…

11. lammoth @ September 19, 2010

Фен на Евертън, фен на Ливърпул и фен на Ман Юн отишли в Арабия и разбира се напоркали като свине. Хванали ги властите, отвели ги при шейха, а той решил да ги накаже с 100 камшика всеки, но понеже една от жените му имала рожден ден, разрешил им да си изберат по едно желание.
Фенът на Евертън мъдрил, мислил и накрая казал: “Искам да ми сложите възглавнца на гърба”. Сложили му възглавница, започнали да го шибат с камшика, възглавницата се разпаднала и той отнесъл як пердах.
Фенът на Юнайтед като видял какво станало веднага казал, че иска 2 възглавници и дебела тениска, ала и те се разпаднали и той отнесъл як шляп.
Последен останал фена на Ливърпул, който поръчал “Вържете манчестъреца на гърба ми”
:D :D

пуул ще яде бой днес де :( ама какво от това, пак са по-големи пичове :D

12. Nostromo @ September 19, 2010

Съра си е “леген, да”, но направи много гафове напоследък. Миналият сезон ме издразни, след като пусна Руни - при все, че не се беше оправил от контузията си, вместо Бербатов в мача с Байерн от ШЛ. Сега що не пробва същия номер?! Щот вече не му стиска…

Както и да е, ще видим кой кого. Казах ти, не съм “истински фен” спрямо никой от двата отбора. Повече ми харесват арсеналци, ако става въпрос. Затова пък съм фен на Берба, и то първо заради интелигентната му игра, второ - заради техниката му, и чак накрая - заради това, че е българин.

И все пак за псуването нямаш да имаш проблеми - блогокомфронтацията ме мотивира! :D

13. Nostromo @ September 19, 2010

1:0!!! Berba scores!!!

Един матрак по-малко!

14. lammoth @ September 19, 2010

берба вкара гола на сезона с тази задна ножица
но Стиви Джи рулз
:)

15. legrandelf @ September 19, 2010

Nostromo, абсолютно епохален мач! :))) Голов, Бербатов, Джерард(ов)…

Сега… верно, че можеше да е 3:2 за Ливърпул, ама… к’о да се прави :D

Както казах, щом Бербатов ще ги вкарва - може. Инак не давам. И то глей к’о стана :)))))

Пфюююююююю…

16. legrandelf @ September 19, 2010

lammoth, Бербатов направи хеттрик бербат :P За съжаление Джерард не можа да му смогне :)))) ми дъртичък е. Най-якото от всичко е, че показа как се нижат голове ;) на всички онез’ други прехвалени звездьоци!

:)

17. Nostromo @ September 19, 2010

Елфе, Ламоте… нямам глас да ви пиша… пресипнал съм от викане, мисля че съседа извика ченгетата - не знам какво си е помислил, но тоя мач ще го помня с години…

Утре съм по магазините, изпочупих к`от` можах…

18. lammoth @ September 19, 2010

Епик гейм действително, Берба направо легенди ще му пеят. Поне затова не ме е яд. Вторият гол си е шедьовър.

ПС Джон О’Шит трябваше да бъде изгонен, ирландското му копеле :(

Не Джерард е стар, ами Карагър дебелия гъз осра мача.

19. Nostromo @ September 19, 2010

Мърситата отнесоха цялата защита на Манчосите като куцо пиле - домат… О`Шей наистина не ми стана ясно за кой отбор точно риташе. Еванс не бе по-малка смешка. Отзаде са толкова елементарни, че вече смятам да си чета книжка, когато се защитават. А Карагър вече може да се готви за мениджърска кариера. Стига му толкова.

20. Nostromo @ September 19, 2010
21. legrandelf @ September 19, 2010

Nostromo, моите съседи вероятно са се питали… добре бе, тоя за кой отбор е. Щото на всички голове виках ;) Разбира се, ако правилно са слушали… ще разберат, че на джерардовите се кефих най-много (без дузпата, там беше лесно, lol)

Джон О’Шит е лайнар, така е :)))) Фейлна за втория гол на Ливърпул, но пък центрира на Бербатов за третия. Това определено значи ВЪН ОТ ИГРАТА :)) хахахаха

lammoth, не бих казал, че е осрал мача :) Дет’ се вика Пепе Рейна можеше малко повече да се протяга. Да си представи, че е в леглото си, малко преди ставане и… протяяяяяяяяяяяяяг! :)))

Но е култово, че вече има и gif-чета, дето се потмятат из нета. Като пуснатото от Ностро ;))

22. сТиган Джерард @ September 19, 2010

Като цяло харесвам английския футбол. Българското търкаляне не ме интересува, но играят ли в чужбина викам за двамина /я, даже и римосах/. А Ливърпул наистина е един от световните гиганти. Онази шампионска вечер винаги ще я помня - донесе ми много приятни емоции - не очаквах такава драма :D :D

23. Punkass @ September 19, 2010

Обаче 2-рия гол на Стиви беше прекрасен! :)))

24. Nostromo @ September 19, 2010

Коментари за Берба от форума на Ред Кафе:

That was the greatest thing I’ve ever seen in my life.

He just doesn’t seem to score ugly goals!

From a technical standpoint this was the greatest and most spectacular goal scored in a United vs. Liverpool game I have ever seen.

I just hope no one questions the man ever again. He’s here to stay and be one of United’s great.

All hail Berba ! Patience is a virtue. A complete natural !!

Legendary hat-trick, couldn’t have asked for a better birthday gift.

I almost shit myself when that second went it. :DDDDD

25. legrandelf @ September 19, 2010

Punkass, абсолютно! :) И сега си припомням един друг финал, пак 3:3 и пак penalty shootouts! :))) Но най-мощни са именно головете на Джерард - а бе гледай просто!

Nostromo, така е, така е ;) Сега ще се почне едно пренасищане и хвалби, нещо което много не ме кефи (включително хвалби и от доскоро плюещите го), но карай :)))

Последния quote е най-якия! :))))

26. Nostromo @ September 20, 2010

Wow-ho-ho-ho-ho!
spot the difference?

27. BOBY @ September 22, 2010

Май ще съм в ефир?!? Аз съм дърто парче - на 44 год. Моето поколение /с изключение на не голям брой антагонисти/ бяха, и дай боже продължаваме да сме, фенове на най-големия и най-истинския клуб - ЛИВЪРПУЛ. Тук, в този клуб, сърцата винаги са по-големи от доларите на безумието - Utd, Emirates, City, etc… Логично е, когато си се опитал да изкупиш всички звезди на света да чакаш отбор /Реал, Utd, Inter/ - да, ама - не! Почти никога не се получава. Истината е в гърдите - някъде вляво. А, там има 2 неща - ЛИВЪРПУЛ и ЦСКА!

« Живеем в чалга порно сайт Претрéп по партéр »