Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Теория на матката

« публикувано на 06-09-2010 @ 8:37 pm »


фотография: Facebook.com /Олег Панфилов/
хормонален източник на познанието: Wikipedia.org

Свирепи учени от Заврилския Институт по Лъжеправието (ЗИЛ) са достигнали до конвенционалната и твърдо основополагаща теория, че женското поведение (като самостоятелни действия и активност спрямо заобикалящите ги мъжки обекти) е доста близко и тясно свързано с това на матката.

Покрай научните извори на знанието и незнанието изтекоха различни води. Никой не роди, но за сметка на това аналите от дискусиите, провежданите изследвания и финалните заключения на свирепистите от ЗИЛ достигнаха до мен. Клюкарлъка ми е в кръвта, а желанието за споделяне избива по кожата ми като симбиозно-натюралистична пот по време на юлските жеги.

I. Девствена превантивност
У нераждали жени формата на матката наподобява пясъчен часовник, а у раждали – круша.

Когато едно момиче, чаровно мъркащо в подстъпите на високия житейски връх “Да се превърне в жена”, се сблъска с нуждата на върлия сексуален нагон и последвалите опции за (само)задоволяване на природните инстинкти, мисловните процеси се преориентират в две посоки. Първата е т.нар. битова - правят всички необходими за развитието им дейности като поставят втората (т.нар. чакалня) на заден план, но с първичен приоритет при внезапно открила се възможност.

Накратко - времето се превръща в значим фактор и очакването за симбиотичен акт на сексуално задоволяване е едно от най-важните събития в главата на девойката. След Първият път (т.нар. коитус) нещата се оформят и доусъвършенстват с изминаващите години. Съешението с мъжките тела минава във фаза на пробиране и желателно узряване преди нова порция телесни палувания.

II. Привързаност
Матката е подвижен орган, но с ясно изразена наклонност да запазва типичното си положение, което е резултат от действието на поддържащия (тазовото дъно) и удържащия (връзки на) матката апарат.

В цялостта си ролята на поддържащия и удържащия матката апарат се изпълнява от мъжкото тяло. По-голямата част от жените имат (понякога неизказана, често натяквана) нужда от стабилна опора от страна на противоположния пол (освен в случаите на лесбо увертюри). Жената е склонна на достатъчно маневри, за да угоди на несъвършенствата на мъжкия обект, като веднъж намерила схватлива позиция и наместила се идеално (в синхрон) с пулсиращата материя на мъжа - нещата стават еднотипни, процесуално затвърждаващи се.

III. Нефункционални функции
Консистенцията на матката е твърдоеластична.

Или иначе казано, добре познатата фраза: “Оная работа (между краката) на жените е доста разтегливо понятие”. От въпросната еластичност се заражда нуждата от разговорливост, често преминаваща в бърборене и разтягане на локуми. Твърдостта на еластичността определя и доминантата, която превръща жената в сериозен опонент или най-малкото надговорник срещу мъжко тяло, участващо (или поне опитващо се да вземе думата) в диспут/дебат/обикновен диалог.

IV. Физиологични особености
Тялото на матката (corpus uteri) представлява около две трети от цялата дължина на органа.

Женското поведение често включва в себе си безбожна употреба на първични телесни белези - или иначе казано манипулационен сексапил. Има две степени, базирани на двете части: дъно и рог на матката. При първата - чаровността и сладкодумието са достатъчни за привличане на желания обект, а при втората е необходим по сериозен захват/похват, за да се постигне целта. С други думи - без разголване и явен показ на плътските желания, срещуположното тестостеронно натрупване не може да разбере за какво е цялата разправия.

V. Структурно-поведенчески модел
Стената на маточното тяло се състои от 3 слоя:

Серозният слой (perimetrium) представлява покриващият матката перитонеум - т.нар. сериозен слой е защитната “маска”, с която обособилата се като човек/личност жена се стреми да запази съзнанието и чувствата си ненакърнени. Образът за пред другите образи (хора);

Мускулният слой (myometrium) е средният и най-масивен. Съставен е от гладка мускулатура, която има структурата на решетка поради кръстосването на две спираловидни системи от мускулни влакна. Тези спираловидни системи могат да се сгъват и разгъват - основния деятел в отношенията между мъжа и жената. Главните решения са базирани на първосигналните сгъвания и разгъвания - желания обект бива притиснат в (епи)центъра на решетката (хватката), докато нежеланите (обикновено те са повече, оттам и множественото число, но без множествен оргазъм) се третират като нелепи инциденти и обекти вън от зоната на търсеното телесно съприкосновение;

Мукозата (endometrium) тапицира мускулния слой откъм маточната кухина. Тя е гладка, червена, с влажна повърхност, прирастната към подлежащата мускулатура, но строго ограничена от нея - дълбочинната привързаност - интимност. Този слой е по-известен и като емоционален кожен салон. След затваряне на решетката, мускулатурата навлиза в процес на разкритие, разхубавяване, грейване и разпръскване на сексуална енергия;

VI. Спаринг ефект
Маточната мукоза на полово зрялата жена се намира в процес на постоянни изменения и заради това има различен хистологичен изглед в различните моменти на менструалния цикъл. При това на тези циклични промени е подложен почти изключително само повърхностният слой на ендометрия (функционалният слой – pars functionalis), докато основният слой (pars basalis) почти не участва в тях.

Както всички прекрасни неща на този свят, така и жената има своите malfunction моменти. Шестте (в най-добрия биологичен случай) дни на съзнателно нежелано кървене водят до емоционален дисбаланс. Заради “оголването” само на повърхностния слой, основните действия и реакции на жената са предимно необмислени, първосигнални и изключително стресиращи - както нея, така и обекта на отправна взаимственост.

Пролого-епилог
Матката (на латински: uterus, утерус) е кух мускулен орган

Тази глава е изпразнена от съдържание и преместена в края на научния труд. (бел. на femme fatale ред.)

——

В обобщение - когато сперматозоидът спре да преследва заветната цел, тогава и мъжът ще престане да се вълнува от жената. Когато последната спре да се държи като яйцеклетка, тогава и съществуванието човешко ще претърпи коренни промени, в края на които ще се трансформира в друг вид.

Нежелан.

« подобни cynical speech, , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Sneji @ September 7, 2010

Не бях чела по-задълбочена и пълна дисекция на жената.

2. legrandelf @ September 7, 2010

Сигурно може да се постигне и по-задълбочен анализ :)

Времето ще си покаже. Май.

:) lol

3. inni4ka @ September 7, 2010

само ти ни разбираш истински, Марти :))

4. eagle @ September 7, 2010

Не бях чела по-отвратителен, сексистки, унизително-биологистично-есенциалистки, псевдо-Фройдистки и квазинаучен анализ. Авторът-циник демонстрира директно и индиректно дълбоката омраза и презрение на българските мъже към женския пол, а в частност, своята подтиснатата и и изтласкана в подсъзнанието омраза и страх от собствената му майка-кастратор и импотентен баща-патриарх. Само мъж с неразрешен и латентен Едипов комплекс, дълбоко наранено самолюбие и с трагично недорасъл пенис, може да редуцира женското поведение до серия от автоматизми в пряка зависимост от структурата и физиологията на матката. Само да кажа: Никакви научни доказателства няма за наличието на т. нар. Пременструален синдром, с който транснационалните фармацевтични компании промиват мозъците на населението, и заради който те печелят билиони от продажба на ненужни медикаменти. Целта е да се сведе поведението, особено на жената, до поведенческия модел на един примат. Еволюционната матрица само замества и легитимира по-старите, традиционни представи за жената като напълно подвластна на природата и физиологията, за разлика от мъжа. откъдето и идва израза “истерия”. Истерията е състояние, при което матката, от гр. хистерос, уж се движи неконтролируемо в тялото и повлиява мозъчната дейност, според античните медици. Фройд има подобни псевдонаучни обяснения на женските припадъци. И сега Циника-мизогинист се пробва със същите аргументи, които са нито оригинални, нито коректни, да си обясни необяснимото, а именно “какво иска жената”, защото той не е в състояние да я възприеме като равнопоставено човешко същество. А вие, Инички и Свежи, си заслужавате мъжете, ако смятате, че Циника ви разбирал. Добре, че се махнах от България и от българските мъже.

5. legrandelf @ September 7, 2010

eagle, бахти якото! :))) Много се радвам, че си се махнала от България :))

А коментарът ти заслужава рамка ;) Ще го снимам (като го рамчосам) и ще ти го покажа, да си го имаш за спомен :)))

6. gergana @ September 7, 2010

а бе хора, аз ли съм единствената жена, която иска да бъде приета за слабата повърхностна перхидролка, която има нужда да си поплаче, да се опре на нещо мъжко, па било то и дървено човече без сърце, да се поглези, да изреве за помощ, да каже - не мога да си сменя гумата на колата, не защото ще си счупя маникюра, който и без това нямам или че ще ми се види бельото под възкъсата пола, а просто, защото съм жена и искам да се чувствам такава в кожата си… а не всяка сутрин да си бръсна мустака, за да ме приемат като такава в някакво измислено общество от (поне) четири пола…
- хаха, а знаете ли, как се вика на жена, чийто любовник се оказал с малка пишка?!?
- м?!?
- прецакана
:)
мдааааа

7. eagle @ September 7, 2010

Да си жив и здрав, и все така симп(том)атичен. Твоят сюблимен блогов цинизъм и фотографска еротомания са второто най-сигурното средство да ме държиш на безопасно разстояние от границите на България, веднага след упорития факта на нейното собствено съществуване. И аз се радвам, че ти се радваш, че съм се махнала. От радост да не се отървеш :)

8. legrandelf @ September 7, 2010

eagle, ‘секи си има причини и добра словесна подготовка, за да се махне от България :) На крака няма да ти аплодирам ;) Не заслужаваш! :))
Мерси за пожеланията, подобно! :)

И поздрави на Северните страни (които аз обичам по едни други поводи) :)

9. eagle @ September 7, 2010

Гергана, ти не си единствената жена, която има нужда да бъде приета за слаба и повърхностна перхидролка. Напротив, като теб са болшинството български жени, ако може да се съди по обществените нагласи, мнения и сексуално-патриархален режим на микро- и макрониво. Ти не си виновна, че си патологично субмисивна и не съзнаваш доколко представите ти за една “истинска” жена в кожата си са формирани от едно изостанало, патрирхално общество, което презира жените и ги свежда до сексуални обекти, брачно институционализирана лична собственост на мъжете, и машини за раждане. Това измислено общество е не по-измислено от собствената ти роля на “жена”, която се опитваш да играеш със сълзи, флиртове и маникюри. Това общество употребява жените, докато са млади и фертилни, и след това ги изхвърля. Ако не вярваш, питай майка ти как се чувства, и доколко жените в БГ сега са третирани по-добре от времето на нейната младост. Бг-жените трябва да се осъзнаят и да престанат да се самоунижават и самоподценяват.
Щастието ти не зависи от това, дали любовника ти те намира за привлекателна, а ако не ти харесва пишката му - намери си друг. Аз чукнах трийсетака и изхвърлих също толкова любовника, докато си намеря хубава, мощна и горда пишка. Никой не може да бъде прецакан, ако сам не го позволи :)

10. eagle @ September 7, 2010

Legrandelf: благодарности за признателността, и поздрави обратно от северните страни. Сега изчезвам, че май се поувлякох с просветителската ми дейност спрямо българските моми, та започнах да се проявявам като такъв един токсичен кверулант, който иначе (не) съм. Остани си с добро :)

11. legrandelf @ September 7, 2010

eagle, нямаш грижи ;) В един или друг момент от живота - всеки има нужда да пофилософства :) Просветителски де! :))

И ти също.

12. inni4ka @ September 7, 2010

eagle, darling, не ти си се спасила от българските мъже, те са се спасили от една патологично лишена от чувство за хумор, отчаяно афектирана и фиксирана към фалшивото чувство за интелект, с което си се сдобила от псевдонаучната смешка наречена gender studies.

Поздравявам те искрено защото по-неадекватен и забавен коментар отдавна не бях чела в блогосферата :) Личат си и липсата на самоирония и ампутираното (комай го е имало в утерус-а ти) чувство за хумор и абсолютно фундаменталния за всеки човек от умерена интелигентност нагоре - плурализъм на мнения.

:) Риспект! “Разобличавайки” сексизма и “глупостта” на марти току що ни показа колко сексистки, ограничен, повърхностен и тясно рамкиран поглед към света имаш :)))

13. Omnia @ September 7, 2010

Опаааа, ако е възмоно, хора, които не разбират от медицина, да не се изказват крайно като компетенти - ПМС съществува, но не като диагноза, а като физиологичен синдромокомплекс. С-ъ-щ-е-с-т-в-у-в-а! Дали ще се лекува /което е пълна дивотия според мен - лечение няма, възможно е облекчение на част от симптомите, ако е наложително/ или не, е изцяло въпрос на личен избор на жената. Изразен е в различна степен при различните жени, не при всяка се наблюдава, а там, където го има не е константа, а зависи от безброй други фактори - външни и вътрешни, но ще стане твърде дълго да го обяснявам.

Марти, интересна интерпретация на психо- физио- поведенчески връзки, обаче не си развил поста в пълен обем, според мен. Или не става ясна формулировката. Преимуществено разглеждаш поведението на жената спрямо мъжа, в един момент обаче се намесва и изцяло вътрешният свят на жената, без да се споменава нищо за отношението към мъжа, а в самото начало обединяваш самостоятелни действия и активно поведение към мъжа. Това за мен, от чисто психофизиологична гледна точка не е достатъчно ясно форулирано.
Споменаваш лесбийките само в едно изречение, а уточнение, че поста не касае тях липсва в самото начало на поста, където му е мястото. Това всичко, разбира се, е от изцяло, да речем научна гледна точка.
От житейска моя - поста е интригуващ и развеселяващ, но медикът в мен винаги ще надделява :)))

14. gergana @ September 7, 2010

о, и аз съм почетена с коментарче, хахахааааа, Благодаря за вниманието…
:))))
и така, скъпа моя ‘орлице’, добре, че си ме ориентирала за годините си, а от останалите коментиращи разбирам, че си в женски род, та да си го кажем просто и ясно - имала съм удоволствието да поживея 11 години повечко от теб и за нищо ‘женско’ в този живот не съжалявам, дори съм благодарна :)
не виждам с какво обществото ми е виновно, Аз, не някой друг, имам нужда от секс и си го търся и си го получавам по най-обикновения жизнено необходим за един нормален човек начин
майка ми, на 74 години, работи и с най-голямо удоволствие се грижи за семейството и това я кара да се чувства жизнена, необходима, желана, красива, ако щеш и секси (в който и да си пожелаеш извратен вариант на под- и надсъзнателно ниво)
жената, която според написаното от теб, износва като торба рожбите на нашия свят, освен това има още по-отговорната задача, заедно с останалото общество да възпита поколение от Човеци - ето тук вече при теб се къса струната и пищиш от болка, защото някак като че ли не виждаш смисъла, красотата и обаянието от това да съществуваш, да бъдеш полезен, да оцениш мястото си на тази земя и да се стремиш към хармония в общуването с всякакви твари
но
докато е жив, човек се учи и от грешките си
успех
:)
(аз през цялото време си мислех, че Елфът те е подкарал и те е оставил незадоволена, прощавай де, не искам да съм груба, ама и такива неща се случват, та затова не се забърквах в разговора, но ти ме покани, как да откажа, хаха)

(трябва понякога да те прецакат или сама да се минеш, за да ти се услади живота в останалата му част, иначе има да си говорим на сухо като зубърки, дето много чели, чели книжки, как се хващат малки бели *ишки)
;)

15. Val @ September 7, 2010

Манипулационният ефект на този кух орган включва един хромиран инструмент наречен Маточна кюрета ;) След неговата намеса тя става още по-куха ;)

16. gergana @ September 7, 2010

о, гледам и други отпускари са се завърнали, а ще ли да ни покажеш и завиден тен, Вал
:)))

17. Val @ September 7, 2010

Тен има, но пикчъри няма. Погрешно преформатирах картата на Канона и в момента тя е празна :) Така е когато се чудиш наистина ли КОРУНД е толкова добра топлоизолация :))

18. момиче @ September 7, 2010

Нека всеки бъде такъв какъвто си иска - мъж, жена, кух, запълнен, патриархален, еманципиран. хората, които са един за друг се надушват. всичко останало е компромис.

19. gergana @ September 7, 2010

тюх да му се не види, ша взема да се завра у кухината си от яд, блях :)
абе, умници, какво ли ще стане, ако се опиташ да скриеш една(та си) кухина в друга(та), а?!?
;)

20. legrandelf @ September 8, 2010

Omnia, хааа! Те така е - като се намеси вещо лице и ръбовете по иначе добре изшлайфаната масичка започват яко да дращят/убиват/се забиват по оголените части от тялото :))

Трески с една дума :)

Но въпреки медикът в теб, знам че ще ме пожалиш. И най-важното - трудът може да бъде коригиран (да претърпи втора, трета версия) до пълното си изчистване :)))) и готовност за публикация! (за пред другите… знаещи и незнаещи, lol)

Val, нямало пикчъри? Е това не мога да го повярвам :))))))) Трябва да има… пикчъри. Пък!

21. gergana @ September 8, 2010

това, че нямало пикчъри трябва да означава само едно :)
“ела да ми провериш тена сама”
нали ;)

22. Omnia @ September 8, 2010

Но, Марти, разбира се, че ще те пожаля! :) Масата продължава да изглежда все така чаровно подредена, аз само си позволих да проявя другата част от мен в коментара си, понеже не се сдържах :)))

А и се понесох по обяснението си към eagle или момиче, или, както там се именова.
Много обаче ми се иска да прочета един такъв подобен пост, но от мъжката страна /за да има равновесие все пак :)))/ - за, мъжете, както всички знаем, е отдавна установена неразривната връзка между двете им глави - горна и долна. Та, ще ми се много, да напишеш един такъв подобен пост, моля :)))
И още веднъж - поздравявам те за оригиналността на този - смятам за интересна подобна насока на мисълта, а и не съм чела нещо такова досега, което няма как да не оценя с или без медикът в мен :))))

23. legrandelf @ September 8, 2010

Omnia, разбирам, разбирам :))

И да… обмислям вариант за male версия (за да са спокойни половете и от двете страни… тия дето са по средата не ги броя, lol) :))

Ще се подготвя, ще го изуча… пенисът! и ще го разпиша (новият научен труд, па бил той и леко медицински, хъхъхъ) :)

« Съешението CINEMANIAC: “Филмите на десетилетието” (2000-2009) »