Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Съчинения по картинка

« публикувано на 23-08-2010 @ 7:20 pm »


фотография: Илья Варламов

Преди да усетя подстъпите на гимназиалните литературни тръпки, много преди селянинът от Горно Владоатанасово да ми/ни натресе лудостта наречена Л(итературно) И(нтерпретативно) С(ъчинение), имаше едни забавни преживявания, изискващи от учениците да пишат на база въображението си. Лекичко побутнати от едно единствено изображение закачено върху черната дъска.

Епохалност!

Атрактивността на обикалянето по руски сайтове е тази, че винаги може да случите на “забавни” изображения. /винаги може да гецнете и най-новите вируси в глобалната мрежа/ Някои са доста вулгарни, други направо трагични, докато трети - раздвижват позабравените мозъчни клетки, които едно време са се ползвали с голямо уважение и са abuse-вани солидно! Но за техен кеф, разбира се!

Върху тази вълнуваща фотография, дело на Илья Варламов, има толкова много… неизречени “събития”, че ми е бедна вербалната фантазия. Затова и вие ще се включите. На прима виста, разрешавам. Няма да очаквам новели, камо ли сценарийни варианти на връзката, развръзката и концептуалната завръзка. Но жанрът е свободен.

Ужасно!

На фона на премиерния “Москва, я люблю тебя” се случват дисидентски афери. Млад мъж, на (не)видима възраст под 40, стои в близост до милиционерски служител (чаровно подпухнал с годините) и мълчи (в кадър). Но съдейки по погледа и скулите, готови да кажат нещо или вече изрекли го, съдбите търпят корекции.

Явно камерните съучастници се любуват на приказката? Дали дисидента гаври нереза от МВД? Дали последния изпитва нужда от транслитерация? Дали имаш нужда от бандаж… вижте ръката на “бунтовника”?

Колко много въпроси!

— “ченгето” е убер-милишънър и всеки момент ще избухне, въпреки тренировките по социална въздържаност;
— дисидентът е гийк (предимно компютърен), може да се [о]каже блогър, пушач на трева;
— климатът предразполага малко физически занимания - пребиване на активист, надпреварване с (или по-скоро тичане пред) милиционер с по-голяма маса от пределната за изчисление на енергията по формулата на Айнщайн;
— единият ли е пил;
— другият ли;
— всички с изключение на Тях са спиртосани;

Има и още. Но ми трябва помощ!

Циповете и копчетата на иначе култовата униформа са пред пръсване, коженото яке на Пичът също е култово, но няма да се пръсне - най-много да го покъсат при сдърпването. Отзад има недоволни лелки (Аутлетът е в лятна ваканция) и премиерния постер - определено гони gross revenue в пъти повече от това на “N.Y. I Love You”

FAIL!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Кръстю @ August 23, 2010

Москва не вярва на сълзи :(

2. legrandelf @ August 23, 2010

А може просто да са й свършили.

Сълзите.

3. Кръстю @ August 24, 2010

Един руски класик беше казал: Руската душа е толкова широка и дълбока, че всичко се губи в нея :(

« Ревю: “Case 39″ Публика в мензис VI »