Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

БНТ 1: “Памет Шибана” с Божидар Шибаньов

« публикувано на 07-08-2010 @ 1:24 pm »


фотография: Разкрития
по: “Памет Българска”

“Въпрос на мощи”, казал екзекуторът на Йоан Кръстител, след което дал заповед за разпръсването на тленните му останки из целия свят: “Майчицата им ще разплача на шибаните археолози…”

През хан Кубрат, Велика България, степните увертюри, византийското присъствие, трако-елинската неприязън, малодушието на славяните и многото прабългарска сперма — та чак до Златния век, трите морета, шовинистично-пиянските подбуди, ръчния часовник на Стефан Данаилов, (сватбите на) Иван Асен II, Турското робство, двете балкански и двете световни войни…

… се появи Той — Значимият!

Предаването “Памет Шибана” ви изшибва всяка събота от 11:15 часа. Нашибателност 45 минути.

Тематиката на предаването е нашибаческа.

Според шибачите му единствената база, на която със сигурност можем да нашибаме основите на националното ни самонашибване е историята ни - шибана и за съжаление, трагично нашибана! И неизвестно шибана. За правилното разбиране на много от днешните ни нашибални е необходима ясна и точна представа за ония нашибани и съвременни, обществени и геополишибани фактори, които по един или друг начин са шибали и все още нашибват съдбата ни. Едва когато разберем и изшибаме историята си, ние ще разберем настошибието и ще си съставим визия за бъдещото шибане. Това неизбежно ни се нашибва, ако не искаме да останем пасивен полишибащ субект. Пришибването на исторически истини, събития и fuck-ти, тяхното критично преразшибване не означава призоваване на призраци от миналото шибие, а търсене на пътища към бъдещото нашибване. Авторите искат само да нашибат своя скромен принос за осветляване на ненашибаните, забравени или старателно скривани fuck-ти от нашата история. Защото мнозина, зашибали в клише представите си за приятели и врагове, за добро и зло, за “наши” и “чужди”, с ужас ще трябва да се разшибат с някои стереошиби, нашибвани в главите ни от поколения.

Всеки брой е пошибан на определена историческа тема. Събешибник в студиото е гост, компетентен по темата. Пряка телефонна шибня със шибаните зрители позволява те да шибат и зашибват своите въпроси на госта и на водещия. Така намират частично своя шибан отговор и големите въпроси: Опитваме ли се да разшибваме историята си? Не рискуваме ли да продължим шибането на настоящето си без да сме нашибани с миналото? С онова, което ни корени в тази шибана земя и ни прави шибани - такива, каквито ще бъдем утре. Без значение дали искаме или не искаме да ни шибат като българи - ние сме такива до смъртта си шибана.

——

Нещо неясно, шибаняци?

« подобни cynical speech, , , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Nostromo @ August 7, 2010

На мен (не) ми стана… шибано ясно как точно да си го нашибаме в шибаноисторически план, при условие, че ни го шибат ежедневно и без почивки от 7:30 сутринта до шибани доби? Има ли шибан изход от ситуацията и трябва ли да се изшибаме поединично, за да не ни го шибат Те?

Благодаря за шибаното внимание! :)))

2. иво @ August 7, 2010

no way.
всичко точно.

3. legrandelf @ August 7, 2010

Nostromo, хахахаха… шибано “пак заповядай”! :)))

Шибания изход не е хумористичния поглед над Т1 и Т2 (не са терминатори, терминали са… но без Том Ханкс и Спилбъргггггг) :)

Изход, макар и шибан е кърткобейновата съдба, или всяка една самоизшибваща нотка на пожертвование :) Но ние сме шибани куражлии и няма да прибягваме до такива методи. Напротив, ще изтърпим шибанията, докато шибаните пишки, които ни шибат от 7:30 сутринта до шибани доби, не се протъркат и пукясат в нищета :) Шибана, разбира се! Хъхъхъ…

4. Недошибан @ August 7, 2010

Всичко е ясно, шибаняко! И повече не ми задавай шибани въпроси в момент, когато ме шибат! Трети шибан оргазъм пропускам заради теб!

5. Eneya @ August 7, 2010

Бе накратко, яко шибано.

6. legrandelf @ August 7, 2010

Недошибан, а-lol-lol-lol-лохххааа :))))) Няма - обещавам, хахаха :)

Eneya, тук няма как да не съм съгласен с теб :D (освен ако не се заиграем с думите и… “Бе накратко, нашибано яко.” :))

7. Кръстю @ August 7, 2010

Браво, особено ме впечатли “събития и fuck-ти”, може да се отвори и такова шибано предаване :))

8. gergana @ August 7, 2010

може ли? (плахо надигам шибаната си ръка)
тъй като гледам, че Светла отсъства, ще поема временно шибаното знаме за да ти шибна едно въпросче:
тъй като ми е все едно вече кой ще ме шиба (само да му е по-голям, де, ако може, па ако не може, все едно), та барем да попитам кога и къде, да не взема да го опущя, шибаняка му с … (ебаси и бедния език, ма пак добре, че се разбираме) да не стане някакъв сакатлък, нали за едното ебане става въпрос, някой да не помъкне пръчки и тояги, че на едното издържаме, ама на бой се предаваме …
и с Енея не съм съгласна - кво туй :( - уж яко а накратко, нещо не ми се връзва, да не сме ученици или зайци, я глей ква хилядолетна история си имаме (а забравих - шибанолетна история)
шиба нощ!
;)

9. frog @ August 8, 2010

Шибоутро, шибани хора!

Казаха ли ви го най-сетне, а? При това един шибаняк. При това, с шибана гордост държа да отбележа, че шибаните бургазлии го пратиха на висотата, откъдето ги наплещи тези шибани приказки. Имаме си я тази шибана традиция. :)

10. legrandelf @ August 8, 2010

Шиб-шибадаши, дайта шимаши :))) Шибаняци! lol

11. frog @ August 8, 2010

А ти защо още не си дошъл да гледаш шибания Епизод 5, а? Пък уж си сред главните герои. :Р

12. lammoth @ August 9, 2010

шибания епизод 5 е шибано як!
аз бях в далечно-близка галактика и нещо не схващам за що иде реч, вероятно Божидар иска да надмине Филип К. Дик по алтернативна история.

13. Marfa @ August 11, 2010

Направо си eбaлo мамата. Ох, извинете, обърках се. Исках да кажа, направо си нашибало мамата с тънка пръчка.

14. legrandelf @ August 12, 2010

Marfa, останаха ми синки в съзнанието… след този твой побой с пръчка! :)))))) lol

« Про-анти-американско Неделно гащообразно хуйку »