Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Про-анти-американско

« публикувано на 06-08-2010 @ 10:50 am »


фотография: Daily Political

В стаята нямаше дим, не миришеше на алкохол или други self-опиати. Принтерът още не бе измислен, а пишещата машина мълчаливо си облизваше отдавна неизползваните зъбки. Пурите бяха за украса, в ъгъла знамето стоеше вкаменено, обагрено с кръвта на стотици гласоподаватели, изтласкани заедно с мъртвата риба към бреговете на Нормандия. Наследникът стоеше в креслото си и очакваше обаждане.

Червеният телефон издрънча няколко пъти, преди решителността на Новият да вземе превес над съмнението и да вдигне слушалката:

— Труман, да моля?
— В готовност сме, г-н президент! - Б29 “Енола Гей” бе взел на прицел Хирошима - “Малчугана” тръпне в очакване, сър! Край.
— Nuke ‘em! - трясна слушалката, погледна тавана и въздъхна.

Няколко години преди това Инвалидът поде кампания след Атаката. Няколкото хиляди моряци, които се издавиха в собствената си кръв, бяха използвани като предлог. За производството на бомби, вместо дотогава вървежните тенджери и тигани.

След онаследяването, предлози вече не трябваха, защото комюникетата идващи от всички части на Европа радваха с написаното. “Малчугана” и “Дебелака” бяха добри момчета. От онези Добри момчета! Родиха се в лабораториите. Израснаха в пустините на Ню Мексико. Ненавършили пълнолетие направиха и първото си скачане (без парашут) от самолет.

Истински mornin’ glory за Наследникът!

Както винаги статистиката е само за умрелите. Сикст, Каликст, Хмелницки, Веласкес, Пфистер и (още 100,000+) други. Директно “изпарени” около 80,000. След неупотребата на “слънчев фактор: хиляда” - 90,000-140,000.

Едната свастика бе заменена с друга. Кръговрат!

« подобни cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Nostromo @ August 6, 2010

Хах, забележително е какъв ден е днеска, как без все още да знам бях на косъм да си сложа същия символ на поста (но в крайна сметка надделя Веселият Роджър) и как настроението витае във въздуха…

Разбира се, постът ти е леко тенденциозен, защото със същата сила може да бъде и про-анти-руски на фона на Чернобил и руските полигони за ядрени опити, които в мирно време са избили милиони жители от съседните градове… Тъй че предпочитам да съм негърче в щата Алабама, пред редови поданник на Путинландия…

2. legrandelf @ August 6, 2010

Nostromo, няма никакво съмнение, че Руския ботуш е размазал повече червеи (преоблечени в глупавия костюм на “човек”), но на друга дата - за тях :))))

Тази си е чисто-американска :) Изчистващо-японска :)

3. Nostromo @ August 6, 2010

Елфе, няма безгрешни, но някои са много по-грешни, така както и всички сме равни, но някои са много по-равни от други. :)

4. sky_mender @ August 6, 2010

На ослепителните отблясъци от атомно зарево по гладко изпънатата черна ръкавица на некотролируемата дясна ръка на Dr. Strangelove не им достига сила, за да станат нечие просветление :/. Последното by default.

5. legrandelf @ August 6, 2010

Аз съм безгрешно-равен :D

Като Dr. Str[angelov]e… :)

6. sky_mender @ August 6, 2010

Dr. Str[angelov]e, това обяснява защо така обичате словесно да си играете на Чичо Доктор с щекотливи теми…, както и традиционно нетрадиционната Ви гледна точка ;)

7. oblakoff @ August 6, 2010

“Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил”.

8. Nostromo @ August 6, 2010

oblakoff, “Обичам руския народ, обичам и руската култура, но повече обичам България, г-н Жириновски.”
Петър Стоянов в ПАСЕ, Страсбург в отговор на Жириновски за внезапно засвидетелстваната прозападна ориентация на България от страна на българският президент по онова време (април, 1997)

9. legrandelf @ August 6, 2010

Но в крайна сметка и Петърчо от Метърница се оказа… един долен педе… (по подобие на “Даниела” от Гумени Глави) :)))))

10. legrandelf @ August 6, 2010

oblakoff, генералите на Цар Борис III може и да са били германофили, но определено нищо не са разбирали от отрова-симулираща-сърдечни-проблеми (да не казвам сърцепляс, а.к.а. сърдечен удар) :)))))

11. Nostromo @ August 6, 2010

Елфе, в крайна сметка изборът често се ограничава до по-малкия среден… Вместо това сега втори мандат го поемаме от най-големия ляв. Нещо обективната оценка на злините ни се губи някъде… Вероятно в крайния цинизъм… :)

« Атлас изправи рамене БНТ 1: “Памет Шибана” с Божидар Шибаньов »