Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Откровено казано...

« публикувано на 25-07-2010 @ 7:55 pm »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: звън от хумор на семена…

… аз съм магаре. От онези, с големите уши и симпатичната муцуна. Нищо, че носа ми е по-голям от ушите, поне не е крив като на баба ви Яга. Дядо Яго си почива във вана с морска сол, докато гребена в косите му неспирно мълви ЕГН-то, което го води по еднопосочната пътека на вечността.

… аз не съм магаре, защото в очите, устите и съзнанията на повечето съм… свиня! Да не казвам прасе, но поне съм чист!

… аз ще си остана магаре, независимо колко бързо говоря, бавно мисля и осмислям. Мъдростите са за белобрадите, а псевдо-мъдростите - за магаретата!

… аз няма да си остана (обикновено) магаре, защото пишката ми тежи с 200 грама по-малко от тази на съседското магаре. А това се помни. Когато си пръв или последен нещата са ясни - фатално обречен или обречен на фатал. Последното не го знам какво е, но го видях написано на една ламарина, близо до кошарата на овцете.

… аз предпочитам да съм магаре, за да мога по най-неперфекционистки начин да си мия лицето сутрин в натежалото с махмурлук и пиянски слюнки ведро на двора.

… аз няма да предпочета да съм магаре, ако имах избор. Но тъй като нямам - харесвам страната си, родителите и… животинската си същност. Натура натюрел - почти като кисело мляко, но без консервантни.

За коня, дето умрял от гъдел чухте ли?! От нашето село беше. Ама сега вече не е. Нищо, че белите червеи от нашето село се грижат за мършата му… В резервата и лешояди не останаха, само герести петели. Ама… и това е нищо!

Нищото гради. Нищото калява, а магаретата си остават магарета, за да пребъде гюбрето им, четината в стил “нерез” и храносмилателното “пръц”, за което другите животни ще им завиждат до края на (съ)страдателния си живот!

… обичам да съм магаре!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. silverlining @ July 25, 2010

Хайде де, това с “ако имах избор” мирише на оправдание

избори да искаш, дългоушко :)))))))))))))
ПП
Един по-умен човек от мен бе казал, че магаретата всъщност са много “полезни”, защото като нещо не им хареса реват до небесата (за разлика от…кой ли обитаващ планетата вид)!
Познато ви е, нали? Просто лицемерието им е чуждо!
Хммм??? Откровено казано?
;)))))

2. Кръстю @ July 25, 2010

За магарето майстор дядо Кольо бе казал: “От всички сватбари, магарето е с най-голямо кересте. Ама не ебе булката, а и носи чеиза” :)))))

3. silverlining @ July 25, 2010

Според мен не е до керестето - то си е даденост, а до това, кой на какво ще избере да се “направи”, откровено казано ;)))))

4. teo @ July 25, 2010

Магаретата са много готини с тези големи, несъобразителни и искрени очи. Миналата седмица бях в зоологическата и като те четох се сетих за онова готино магаренце там, което човек може спокойно и безплатно да си гали и храни :) Не е като понита, за които се плаща на час да разрешат на детето ти да се покатери по тях, така че с право обичаш да си магаре ;)

5. Violka @ July 25, 2010

“Един човек имал магаре, което дълги години търпеливо носило пълни чували жито на мелницата. Но ето, че силите му почнали да го напускат и то ставало все по-негодно за работа, тогава господарят решил да се отърве от него. Разбрало магарето, че нищо добро не го чака и избягало. Тръгнало към Бремен — надявало се, че там ще може да стане музикант.”

6. Субзеро @ July 26, 2010

Г-н Магаре, чух, че сте обречен на “обречен на фатал”… :D :D

7. legrandelf @ July 26, 2010

Субзеро, надявах се никой да не забележи :))))))

Трябва ми Райден, да те спре :P Или да викна брат ти близнак (по костюм) ама в зелен цвят - Рептайл! :)) хъхъхъ

8. gergana @ July 26, 2010

:) от няколко дена (нощи) едно симпатично сиво магаре се вмъква в съня ми точно преди събуждане… дали тази статия ще го прогони… или и аз съм обречена на фатал/фекал :Р
и на кого му е умрял коня?!? - да вземе да си вземе каруца с двигател - сезонът на кабриото е, мамка му
:)))

9. Субзеро @ July 26, 2010

Без него, че ми е набрал нещо-много ще ме бие :D
А Рейдън без Кристо Ламберт не струва :D :D

10. legrandelf @ July 26, 2010

Найс, найс - пазя го като коз Рептайл-а тогава! :))
Кристоф Ламбер си го припомних, редом с Шон Конъри и цялата музика (към филма) на “Queen” :)) Въпреки всичко, “Шотландски боец” е култов филм! :))

11. Субзеро @ July 26, 2010

Велик!!!! :D :D

« Философия, от най-несъвършен вид За птичките и пчеличките… »