Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ревю: “Inception”

« публикувано на 16-07-2010 @ 5:43 pm »


фотография: IMDb.com
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Преди филма:

И още как! Планът беше прост - излизам в кратка едноседмична ваканция, не мисля за работа, не пипам работа, не си спомням дори, че съм вършил някаква работа. И ще си почивам! Плаж да е. Море да е - без значение. Но за петък, 23 юли - щях да съм на линия.

Линия - географско местоположение на физическото ми Аз в близост (максимално отстояние ~30 мин.) до киносалон, прожектиращ премиерата на “Генезис”;

Но плановете се правят, за да могат безскрупулно да бъдат провалени! Не, не познахте! Ще има ваканция, няма да мисля за работа, няма да я пипам, няма да се присеща за нея дори. Но кинеманиакалния срок на изчакване бе съкратен. “Генезис” ще се случи предпремиерно още днес - 16 юли!

Радвам се като пъпчив пубер от седемдесетте, с измръзнал гръб, заради спането в палатка върху паважа, в очакване на “Нова надежда”. Но на кой му пука! Тоя филм го бленувам още от миналата година. Тогава бях по-загорял за “Shutter Island”, но след като минах през психо-премеждията на Скорсезе, не остана много за [до]излежаване!

Кристофър и Джонатан Нолан at their best!

Сигурен съм! След пищните гласоблъсканици “Мементо” и “Престиж”, след епичния reborn на Жокера в “Черният рицар”, съм безусловен фен на братята от Обединеното кралство, творящи под маркетингово успешния флаг на американския Холивуд!

Майната им на парите, важна е кинематографията. Важно е изкуството. Сценария, главните герои, второстепенните такива, всеки един образ, който трябва да бъде претворен/изграден, музиката, пейзажите, пък били те и компютърно генерирани, сценографията - всичко!

Нолан знаят как да превърнат една “простичка идея” в нещо епохално. Ето защо Те, в контекста на Леонардо Ди Каприо, Майкъл Кейн, Кен Уатанабе, Том Беринджър, Марион Котиард, Силиън Мърфи (пича от “28 дни по-късно”), Джоузеф Гордън-Левит (хлапето от “На гости на Третата планета”), дори Елън Пейдж (“Джуно” е як филм, fock-off - и все пак искрено се надявам чедото да не дразни) + музикално безупречното (до момента) присъствие на Ханс Зимър, са гарантиран успех за зрелище и интелектуално-мисловен апогей!

Ще бъде яко… трябва да бъде яко! Не виждам причина да не бъде яко!

Имат идеята, имат актьорите, имат музиката. Сценографията, орловото операторско око (което трябва да скрие топката дори на “Матрицата”) и режисурата са в ръцете на братята Нолан.

Yes, they can do it!

След филма:

Over-fuckin’-whelmed!

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. bungle @ July 16, 2010

Оооох, боли ме сърцето да дам толкова пари за предпремиера, иначе много ме сърбят ръчичките да ги дам тия пари и да си начеша крастата. :) Нямам търпение да го гледам. :))))

2. Bia @ July 16, 2010

да разбирам, че си останал безсловесен от кеф? :)

3. Инжинерът @ July 16, 2010

Ще се гледа :D

4. Len @ July 16, 2010

Elf-a на море! Това е достойно за заснемане :) Мейт отдай се на почивка, плаж и кино и забрави за малко за работа. Дет се вика: relax, baby, relax ;)

5. lammoth @ July 16, 2010

ох аз са се връщам в нас, а ти ходиш на забавления :(
Дано прекъсне тока в киното :Р
Шегувам се
Приятно прекарване и приятно пекане на задника
и аз заминавам утре, а по-следващата седмица съм в чужбинско
а ако останат пари - още по на югоизток ще ходя

Тоя филм наистина много искам да го гледам. Приятно гледане елфи :)

6. Nostromo @ July 16, 2010

Преди (ревюто на) филма:

Къв гаден пост! Отваряш и очакваш да прочетеш ревю пък то даже и превю не е… :D

След (ревюто на) филма:

[...]

Елфе, егати нагнетяването на напрежението, ще ти кажа! :)

7. legrandelf @ July 16, 2010

@всички, има ъпдейт (след филма) :))))))))

8. Nostromo @ July 16, 2010

Частта с “fuckin`” ми допадна особено… Определено в нея е консистенцията на цялостното изживяване, да са таковам! :)

9. natalia @ July 18, 2010

Мда прав си - имаше всички предпоставки да си помисли човек, че при наличието на такава навалица от звезди филма ще е звезден.
Балончето ми спихна много бързо, и ми се доспа, а ми се искаше дъхът ми да спре като на малко дете отишло за първи път на цирк.
Супер яка идея, обаче накрая заприлича на плашило - кръпки от толкова известни филми, дори и музиката на моменти ме объркваше. И на мен ми харесва написаното за “The Dark Knight”, но пък повторенията са досадни.
Лео е добър актьор, ама в този филм и той не си вярваше защо и къде е. Дори и Марион не беше хич в час. Но затова пък си имам ново попълнение в списъка на “actors да бъдат следени” - Том Харди - с лежерността си и непукизма си почти ме разбуди…

Мисълта, която ми се “наби” в главата след втората половина на филма беше - гледа ми се “Solaris”.
So long,
Наталия

10. Емил @ July 19, 2010

Като чуя “Shutter Island” и ми настръхва косата (вж. Shutter Island… live!). Иначе чакам с нетърпение Inception, трейлърът е обещаващ…

11. inni4ka @ July 19, 2010

@ Over-fuckin’-whelmed!
Има защо Елфе :) Имааа!

Най-накрая и аз го гледах!!!! Още не мога да повярвам какво се случи. Великолепен филм!!! Само една забелжка към елфа :) Ханс е Цимър, а не Зимър ;)

« Краят на един безкраен цикъл Плеяда липса… »