Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Социопатно: Синусоидализъм

« публикувано на 05-07-2010 @ 5:20 pm »


фотография: скулптурна композиция “Работник и колхозничка”
в главната роля: Борис Луканов

ВТУ, 23 ноември, 1989 г. - за повечето това може да прилича на заглавка от дипломна работа, но всъщност е много повече от това. Не защото хартията от защитения нàучен труд на студента, година (или най-много две) по-късно ще бъде употребена за фекално/ректално почистване на някой изучен, трупащ стаж и щат, задник. А защото на тази дата, студентите от ВТУ са направили важна, многозначителна крачка напред, както за своята еволюция на мислещи индивиди, така и за историята на онези дейци, които миг по-късно ще се покрият, мухлясат и изгният до ниво на бял червей, пъстреещ в неправдата и негодуванието на лишеността си.

Накратко - тогавашното “ноу хау” е коренно различно от “сегашното”. Борис Луканов на 23, няма нищо общо с 23-годишните (издаващи университетската фира) изучени спесимени.

Но тази статия не желае да хвали. Тази статия не желае да укорява (повече от необходимото), заслужаващите подобни блогозаклинания. Този модерен нàучен труд е тук и сега, подобно на досадна реклама от хаплив телевизионен промеждутък, за да обобщи следното - за вас, мързеливи, не-даващи си сметка, интелигентно идеализирани персони:

- колелото на съдбата (т.нар. “wheel of fortune”) и това на революцията не са единствените примери за шамар откъм тила;
- към горните две спокойно може да добавим и колелото на нуждата (от ръководителско звено);

Нека “ръководителско звено” да не се разбира (веднага) като нещо положително или нещо отрицателно. То е и двете. Защо - защото ако имаш нужда от ръководене, малко или много понижаваш (унижаваш) така или иначе въздесъщия човешки разсъдък до този на нищо неподозиращото, свело главица пред секирата на заколение агнье - да не кажа овца!

Ако пък нямаш нужда от ръководене, рано или късно си прещипваш пръстите в колелото на (р)еволюцията. Или зависим от масата къдрави овчици - сдухваш!

Затова решението е следното (за да няма насищане, разбира се):

СИНУСОИДАЛИЗЪМ
/колкото по-трудно за четене и/или изписване е - толкова по-добре/

Модел на управление, базиран на свръхестественото разпределение на кармата, късмета и злочестивата съдба - всичко е система от приливи и отливи, или математически обрисувано - върхове и спадове. Синусоида. Няма Мао, няма Ленин, нито Сталин или Троцки, няма нàучни трудове, освен тези на Архимед, Аристотел (стига с тези древногръцки хомоспециалисти - нà ви малко френски вкус) или Реноар.

Известен период (но не петилетка, за да не връщаме старите спомени, още по-малко общонародния отзвук, който са предизвиквали) от управлението ще налага строг режим, мислещ вместо раята, последван със същия по продължителност (вероятно) период, който дава (малко или много) свобода на същата тази нехомогенна и лесно раздразнима, с огромно его маса от биологични единици със статут на хомо сапиенс.

Прилив и отлив.

За да няма такъв запор на желаещите да се развиват сами. Да прогресират. Както и да не се получават такива социални дупки като… капитализ(ъ)ма, който ни обхожда вече трето десетилетие.

А още не съм навършил 30…

« подобни cynical speech, , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Кръстю @ July 6, 2010

1989 г., когато избухна демокрацията и ни гепи капитализЪма, бях на 33… символика :о(

А ти - sin 30 = 1/2 :о)

2. legrandelf @ July 6, 2010

Кръстю, избухването на демокрацията или по-вероятно (ако трябва да пригласям на футболните БНТ коментатори) червеният динамит всеки момент ще избухне :))))) БУМ!

Аз тая табличка още си я спомням, че даже и правилно подаваш синусите :) Точно 1/2-ра комунист, 1/2-ра капиталист и (още) 1/1 синусоидалист :)) Перфектната пропорция? Ако да - да ходя да принтя брошурки, че избори идват, хъхъхъх :)

3. Кръстю @ July 6, 2010

Е как, занаят, бе… ама 1/2 от радиуса… пък заеби комунокапиталиЗтите, нали знаеш, че у нас и в Туин Пийкс совите не са това, което са?! :о)

« Циничен газет, брой 600 Оргия от целувки »