Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Циничен газет, брой 600

« публикувано на 05-07-2010 @ 9:48 am »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: Stromae - Alors on Danse

Имаше един кон, един слон и един балон. Балона не се спука, но не се и похвали. Останаха слона и коня. Но последния не цвилеше така, както предците му цвилеха! Затова умря от гъдел. Осиротя откъм приятели слона сив, но си остана все така жаден в изтока див. А там беше много диво. Доста зелено, но предимно диво. И засмя се една сутрин слона сив, малко преди да му лепнат тиф.

“Като всяка свиня обаче си добра душа, очакваща да бъде заколена на някой празник от хора, които биха псували по неохранените ти роднини. Ти обаче си нахранен сериозно и за това ще го отнесеш!”
Gabfest

Когато кактус в гъза ти убива, премини на отсрещния тротоар, надупи се и изакай снощната слива. Може и пиш-пиш ферментация през маркуча на цивилизацията.

“Чувствам се прекалено нисък за твойта компания, физически. Комплексите и завистта ми ми пречат да превъзмогна ниското си самочувствие и да спра да се чувствам прекалено нисък за твойта компания, физически”
limitednickname

А веднъж на летния лагер, с оркестъра, понеже експериментирахме и… свършването вече не беше табу - размишленията относно свободните дупки обаче… се превърнаха в катаклизмичен онанистки прийом!

“Да бъде вързан гол на едно дърво в центъра на София и нашляпан на голо пред публика!”
lammoth

Когато коминочистачите наследиха свободните пътешественици, мощта на вампирския идеализъм разцъфна по най-необикновения разцъфващ начин. Появи се странник, нанесе тежък удар в съзнанието на несъзнателните… след което си замина с утрешния дъжд. И му хареса…

“Да, понякога ми е идвало нанагорно - във всяка “връзка” може да се наблюдава подобен момент, но не толкова заради написаното от автора, колкото заради настроението, с което в момента съм четяла съответният пост.”
Omnia

Размирно-въображителен цинизъм по улиците на столицата!

“Понякога си те представям като заек - седиш, пишеш бързо, опашката ти потрепва наляво-надясно, ти чаткаш щастливо по клавиатурата, праскаш Публикувай и щастливо потриваш ръце. Лапички, извинявам се.”
Bia

Недоволни обгазявания в областта на читателския интерес - полюции без насоченост.

“стари лаври, изтъркани теми, но не красиво като деним, а като гащи, носени от осемте ти братя преди теб, миг преди да ги оставиш до контейнера, такива, на които и клошарят ще се намръщи”
laputa

Аналитично-отговорни възвръщания към по-добри години на едни по-инакви такива.

“Благодаря също, че ме караш да се замисля дали да не стана лява лопата и да преоткрия сексуалността си на дърти години… проклети снимки и музика”
Ирония Идиотова

Зад всяко извършено престъпление се крие (поне) едно петно от кръв, алкохол или сперма. А защо не и трите, примесени в едно. Трябва ни само един Грисъм, който да разгадае пъзела!

“Вече и децата могат да те “отстрелят” с клишираното прозрение, че животът е кръв, пари и сперма.”
sky_mender

Хванал се за (на)дървената дръжка на ускоряващия по железопътната линия влак, на фона на галещия окото залез, превръщащ ме в сянка-силует, помахвам съдбовно на всички потропали с шпорите си върху дървеното дюшеме на циничния бордей!

Искам да ви благодаря, че стигнахте дотук. Сигурен съм, че има какво да кажете. Аз също имам още да драскотя, но спирам засега.
Та, искам да ви благодаря и затова, че вече 600 статии прочетохте и все още смятате, че пиша интересно!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Лита @ July 5, 2010

честито! :)
айде скоро 1000 :)

2. Joro Pentagram @ July 5, 2010

Елфче, кога и ти одъртЕ с 600 поста? :)
Малко са! Те не знаят тепърва какво ги чака…

3. Postman @ July 5, 2010

Happy Post day, Le :D

4. Val @ July 5, 2010

Добра ретроспекция :)

5. legrandelf @ July 5, 2010

Лита & Владо, 10x! :))

Жоро, не ги видях… отлитащите покрай ушите ми птички :) Пък те ми се изкъкаха 600-кратно :) lol

Val, мдам :) получи се, май… добре че не бяха повече (харесалите ми за включване, че газета щеше яко да набъбне, а никой не обича дебели задници) :))) като казвам никой, визирам себе си, инак за всеки влак си има пътници :) lol

6. Кръстю @ July 5, 2010

Продължавай !!! :)

7. gergana @ July 5, 2010

хихихи, ебаси и наркотика си ти, Елфе, отказах цигарите и алкохола, не и мъжете, защото те ме изпревариха, но как да се откажа от този блог, а?!?
;)

8. DreamsHall @ July 5, 2010

Колкото повече растят, толкова по-малко и незначителни ще ти се виждат… ;)

9. limitednickname @ July 5, 2010

О, благодаря, че си ме включил, Елфче! И аз ти ръкомахам с привет на уста!

10. legrandelf @ July 5, 2010

limitednickname, те тези май са по-трудни за “разчитане”, м? :)))

DreamsHall, навярно си прав :)

11. Иван @ July 5, 2010

Най-искрени поздравления и не спирай… поне до 600000 ;)
Един от малкото БГ блогове, които наистина чета с огромно удоволствие, понеже ме кара да се замислям.

12. limitednickname @ July 5, 2010

Хах, Елфче, не съм сигурен дали ти разбирам правилно въпроса :)) Признавам си, че от 600 поста съм прочел наистина малък процент, в които пък съм разбрал още по-малък процент от написаното, което не означава, че няма да се поправя :))) Хубаво пишеш, наистина, нали ти казах, че блогът ти ми харесва :))))

13. legrandelf @ July 6, 2010

Иван, много благодаря за думите! :)))

limitednickname, те тия “въпроси”, дето завършват на “м?” не са задължителни за отговаряне :) Пък и видях, че бях допуснал една бързописна грешка (вместо “за” имаше второ “са”) - сигурно оттам съвсем се е забатачила питанката :) Няма значение! Чух, че ти харесва блога ми и се радвам за което. На мен пък ми хареса откровеността в коментара ти към предната тема (затова и съм го включил) :)

Благодаря ти и на теб!

Zelengorova, стинки ли ви се дават? И сега какво - да изцапам блога с някакъв бутон към paypal или epay - да ми кихате? Туй не е ли комерсиализъм? :))))) Но определено няма да си сложа… рекламки :P

14. limitednickname @ July 6, 2010

Хах, Елфче, постоянно ме объркваш :)) Интересна част от коментара ти е харесала с искреността ми :DDD Твърде вероятно е обаче да се окаже, че не съм по-нисък от теб, физически :)) В което, надявам се, не намираш нищо лошо :)))

15. legrandelf @ July 6, 2010

limitednickname, ама няма значение физическото възпитание, базиращо се на природните привилегии :))) Или има? :)) lol
Твърде вероятно е да си бла-бла-блабърим’ абаут тука :)) хъхъх…

16. limitednickname @ July 6, 2010

Сори :)
(пише ми кратък коментар, затова са скобите :))

« Не е аут, на линията е ! Социопатно: Синусоидализъм »