Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Не е аут, на линията е !

« публикувано на 02-07-2010 @ 10:21 am »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: каквото другите имат да кажат…

Тъй като съвсем скоро ще чукна 600… поста, реших да се поотпусна малко във външния басейн, да ми отпочине плътта в парната баня, след което сауната да се погрижи за разкрасяването на физическия ми, некомпютъризиран образ в истинския живот. Междувременно, уповавайки се върху миналогодишната идея на Бла неофициално ще попитам: “Защо (не) четеш този блог?”.

Може да бъдете кратки или многословни. Може да се изтарикатите, като ми пуснете линк към собствената ми снимка със средния пръст, като нееднозначно ми (по)кажете, че не ви пука нито за Cynical Speech, нито за Циничният Елф himself (I hate myself).

Няма проблеми! Може да сте вулгарни, цинични, но преди всичко - по интелектуално му логични и културно-прилични! В противен случай рискувате да се проявите като стадо разярени прасета, при това доста възбудени, нуждаещи се от вчесване, помия и удостоително невнимание от моя страна.

Накратко - по-интересните, забавни и оригинални мнения/коментари (плюс реална критика, която не включва родата ми, изредена в контекста на сексуални пришествия от различен тип, между различни биологични видове) ще бъдат включени в юбилейния пост №600.

Вземете си кексче, налейте си кафенце, ударете си по една иглица, шмръкнете - крекът е безплатен! Тревата расте на перваза (това е от външната страна на прозореца, но не е нужно да се ползва стълба, само внимавайте да не се “изтървете” от дограмата - има три (3) случая до момента).

Бъдете идейни, мразещи, обичливи, но преди всичко - обективни!

Благодаря!

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Gabfest @ July 2, 2010

Прасе си ти и бих те вчесъл елфе! :) Като всяка свиня обаче си добра душа, очакваща да бъде заколена на някой празник от хора, които биха псували по неохранените ти роднини. Ти обаче си нахранен сериозно и за това ще го отнесеш! 6000×600 поста още да напишеш! И недедай да се отпускаш, защото никога няма да знаеш кога онези със сътъра могат да решат, че си спрял да наедряваш! Много успехи!

2. lammoth @ July 2, 2010

Елфи,
като слагаш такива снимки, как искаш после да ти чета поста? :))

3. bungle @ July 2, 2010

Присъединявам се към lammoth :D

4. limitednickname @ July 2, 2010

“Не чета” ;) блога ти защото:
1. Когато за първи път коментирах в него, ти ми модерира коментара и ми обясни, че в кутийката в която го пиша не изглеждало по същия начин и само си го направил по-хубав, без да допуснеш, че го бях видял вече като публикуван в първоначалния вариант и бях преценил, че ми харесва; 1.а) Предположи, че ти се СРъда;
2. Мисля, че си взимал отношение по отношение на хора (не неща), за които си бил сигурен, че разбираш правилно, без да си ги разбирал правилно;
3. Притеснявам се (но не съм сигурен), че ще допуснеш (или допускаш), че ти се СРъда (или съм ти се СРъдил някога) и за публикацията ти за анонимните отпреди 800 години;
4. Чувствам се прекалено нисък за твойта компания, физически. Комплексите и завистта ми ми пречат да превъзмогна ниското си самочувствие и да спра да се чувствам прекалено нисък за твойта компания, физически;
5. Притеснява ме (но не съм сигурен), че ще допуснеш, че пиша този коментар, за да влезна в новия ти 600-тен пост.
:))
П.П. Блогът ти ми харесва :))

5. MadWizard @ July 2, 2010

Много и ясно, че само заради снимките!
Кой ти чете текст…

… а да, и веднъж беше писал под музиката на Ричард Чииз, взета от мое пространство.

6. morrt @ July 2, 2010

Ми, то верно имало и текст под снимките. А аз гледам, гледам, докато ми омалее ръката, после в банята и после на друг цвят(блог) отлитам…

7. pozzi @ July 2, 2010

миии… знам ли що не чета редовно (!)… тава откак заебах моя блог, спрех да чета повечето, особено такива многословни като теб… обичам кратко и ясно, като шматко… не да се дзвера у компа :D и рийли, рийли бих те чела с много по-голем кеф на книга, нАмери си споМсор

8. gergana @ July 2, 2010

теб пък кой те чете, бе! :(
аз идвам тук да си лафя с дружинката коментиращи

:))))
(а и си закъснял с въпроса, требеше преди една година да питаш, сега не останаха много птички по клоните ти, ама де да знае човек, че и теб ще те налегне кризата на любовното щастие, блях)
;)

9. gergana @ July 2, 2010

(оффтопик)
малиии къв гъз, а пък аз съм се закахърила за моя и го тормозя с фитнес, глад и с по сто стъпала на ден… съседът все ме пита - “що пеша, няма ли асансьор?!?”
:)

Здравейте,
аз съм монитор и искам да изкажа моето дълбоко възмущение от автора на този блог
Днес сутринта бях солидно нашляпан от моя притежател в областта на снимката, която виждате горе.
ПИСНА МИ! Писна ми всяка сутрин да бъда изтезаван, заради снимките в този блог! ПРОТЕСТИРАМ! Моят притежател неколкократно се опита да ме дрилова и пробие, пак в областта на неприличната фотография :(
Веднъж бях изпуснат от бюрото, защото онзи мой слабоумен господар се превиваше от смях и ме бутна
ПИСНА МИ
Предлагам на всички монитори наоколо да се съберем и да организираме парад-протест срещу този шибан блог. Спрете издевателствата над нас мониторите с обратно затваряне!

Настоявам, Елф да бъде публично порицан и наказан. Да бъде вързан гол на едно дърво в центъра на София и нашляпан на голо пред публика! Да си плати за всички гадости, които ние МОНИТОРИТЕ сме длъжни да търпим.

Нека всеки, който е съгласен с тази петиция, да напише под поста си едно:
“ШЛЯП!”

НЕКА ЕЛФ БЪДЕ ПОДОБАВАЩО НАКАЗАН!

иииий
шефа идва, току що излезе от тоалетната
не казвайте че съм бил тук
плийз :(

12. limitednickname @ July 2, 2010

Ъъ, я, Елфче, публикацията ти имала и снимка и заглавие :))) Според мен не е нито аут, нито на линията, вътре е!

13. limitednickname @ July 2, 2010

:)))))))))))))))

14. silvia tencheva @ July 2, 2010

Какво толкова и е на снимката? - красиви женски форми :) иначе аз те чета редовно, щото много ме кефиш, пък и винаги си в челната тройка на topbloga :) но не винаги имам време да оставям коментарчета, цветя и рози от мен!

Аз чета Елфа не заради парите, които той не ми е дал на 21.03, в градинката на Кристал. Парите, които не са давани, не бяха в едри банкноти от по 1,5 и 3 лв. Ние не сме корумпатори и корумписти и не се борим с корупцията :D
П.С. Мейт, за малко да се издам, ама се сдържах, нали?
П.С. Чета блога, щото ми е кеф - голи жИнички, които се барат по гардичкитИ, цЕнизми и смях като на ДЖокера! Навънка нека си вали :D

16. Бамфи @ July 2, 2010

заради погледа над нещата, които ме интересуват, и за стила в писането за нещата, които не ме интересуват :)

17. Omnia @ July 2, 2010

За да чета един блог и то редовно, то трябва да отговаря на няколко условия за поне повече от три месеца, последователни (след това открито му ставам последователка и си позволявам да коментирам).
1 - Стилистично оформление - да не ме дразни с кич и прекалена пъстрота, да не е залят от реклами и прекалени джаджи, да не ми вади очите даденият темплейт - обикновено чета вечер късно и очите ми и бездруго се изморяват, не е нужно да стигам до слагане на очила.
2 - Постове, които си струват повторният прочит. Да те впечатли изказ или израз, нова дума или подходящо вметната добре позната стара, която да издава стил - а, да ето това е, което търся и подкрепям при всяко проявление - собствен стил!
3 - Оригинален изказ на автора и изцяло индивидуален (така и не свикнах с това да чета преразказани чужди мисли)
4 - Ама наистина много държа на уникалността. Дразнят ме постове, по които всеки пише - не обичам стадността в никой случай.
5 - Да липсват постове, призоваващи през определен ред или друг пост - “Моля ви се, коментирайте тук, за да се ориентирам за…” и бла- бла- дивотии или “Спирам да пиша, понеже не съм доволен от броя на читателите си, броя на свирките или нам си къв брой…” и така насетне, схванахте идеята. Твърде комплексарско и безсмислено ми звучи да правиш нещо заради Главно някой друг. Ай сиктир.
6 - Броят на постовете, които ме кефят да удря везната в земята до счупване, ако щете, в сравнение с тези, които трудно съм съмляла.
7 - Аз си държа и на картинките - някак си не обичам да чета постове, към които картинката - без значение откъде е и на кого е, не напасва. Като виден перфекционист, обичам всичко да пасва ;)))
8 - Когато коментираш и в този коментар питаш, да има кой да ти отговаря. След като има платформа за коментари, значи трябва и да се коментира при нужда или желание и ако самият автор на поста се прави на дръж ми шапката - демек отговаря избирателно (няма значение на кого отговаря/не отговаря), това не тълкувам като уважение към четящият го. А такова трябва да има. Иначе автора не уважава и себе си. Не е нужно да отговаря на всеки - понякога е дори безсмислено, но ако има основание за отговор и той не го направи, това ме впечатлява негативно.
9 - В коментарите да не е само мнението на автора. Много ме дразнят такива блогове. Отговаряш и толкоз - поста нали е твое дело - там би трябвало да си казал основното, не може и коментарите ти да са повече от другите, в които да си обясняваш поста.
10 - Неоправдана агресия. Попадала съм на блогове, в които авторът, за да е интересен, е агресивен (не знам къде е връзката с интереса, но айде да не задълбавам), което ми идва натруфено, изкуствено и съответно не харесвам. Когато агресията съотвества на цялостният замисъл на поста, на стила на автора и на блога, тогава я смилам, още повече, че понякога аз самата съм агресивна.

И така - като гледам, всичките ми критерии към един блог, тук са изпълнени и бяха така за повече от три месеца. Ето как станах последователка на елфическият цинизъм.
Да, понякога ми е идвало нанагорно - във всяка “връзка” може да се наблюдава подобен момент, но не толкова заради написаното от автора, колкото заради настроението, с което в момента съм четяла съответният пост.
И, знаеш ли, Елфи, след една определена статия, все още се чувствам пречистена, като се сетя за написаното. Нещо, което рядко ми се случва като влияние извън мен.

След този ми рапорт, ми остава да пожелая само едно - запази уникалната си оригиналност и многоликост!

18. GaN @ July 2, 2010

Защо (не) те чета? Хм… Да видим… То малко ли е… ;)

1. Имаш много “готин” стил на писане. Успяваш и да ме натъжиш и да ме разсмееш - малко хора могат :) Особено с текст :)

2. За разликата от останалите - не съм ти фен на повечето картинки :) По-скоро тия с грубата еротика не ми допадат. Идейните колажи и пр. са добре :)

3. Блогът е с приятен дизайн и лесен за четене шрифт - не се уморявам от ярки цветове и т.н.

Стига ти толкова. Гледай, че другите пишат и по повече :D

19. Bia @ July 2, 2010

Абе колко да (не) те чета? От време на време, като ми цъфнеш най-отгоре в Любимите, цъквам да видя какво си сътворил. Като ми хареса - цъквам и на цифричката с розовото сърчице. Постовете ти винаги са оригинални, не всеки ме грабва, разбира се, рядко коментирам и все офф топик, ама то още по-рядко има какво да се допълни към вече написаното от циничната ти ръка.

Понякога си те представям като заек - седиш, пишеш бързо, опашката ти потрепва наляво-надясно, ти чаткаш щастливо по клавиатурата, праскаш Публикувай и щастливо потриваш ръце. Лапички, извинявам се.
Няколко секунди по-късно стотици фенове налазват Циничната дупка да търсят морковите, които си повърнал :)

Продължавай, до 6 000 имаш още доста моркови! :D

20. laputa @ July 2, 2010

слаба работа, скука, чоплиш остатъците по зъбите от храна, която яде последно преди 12-тина месеца

стари лаври, изтъркани теми, но не красиво като деним, а като гащи, носени от осемте ти братя преди теб, миг преди да ги оставиш до контейнера, такива, на които и клошарят ще се намръщи

увиснал ластик, проскубани мисли, изнасилени думи, увяхнала работа, кога за последно се усмихна? кога за последно беше свеж, а щастлив?

умря преди да станеш съвършен!

:)

Тъкмо се “изжалвах” “при мен”, че само теб мога да чета, когато ми се появи това, когато та нацъках…
Error establishing a database connection

и ти взе, че пак се “появи” :)) Заподозрях, че ми правиш мръссно :) Сссссс…
Що (не) те чета? Ми, заради проклетите скобички, знакчета, емоцийки (и буквичките вкарани между тях), които си мислех, че само аз чрез тях мога да кажа, каквото искам. А то ти си бил гуру направо ;))
Деа знам що те чета. Щото си Елф. Благодаря също, че ме караш да се замисля дали да не стана лява лопата и да преоткрия сексуалността си на дърти години… проклети снимки и музика ;)))

И Ъфкорсе и заради коментиращите (не може всичко да е за теб де) ;) Особенно онея мръсници, които за сега са само те :) Номер две (2), пет (5), шест (6) и десет (10), и прочие… От сорта :)

22. Val @ July 2, 2010

Error establishing a database connection се появи и при мен. Явно хоста нещо куца.
Най-после Бразилия отпадна :D Което беше чудесен повод да се логна тук.

23. Ваня @ July 2, 2010

Безцелно си цъкам, случайно чета, нищо логично няма, просто стигнах до полето за коментарите. :)

24. silvia tencheva @ July 3, 2010

Вал, и аз се радвам, че бразилците отпаднаха, много ми се иска финал м/у Германия и Холандия :)))))

25. Путьо @ July 3, 2010

Грам (не) те чета. ‘Щот’ съм путьо.

26. :) @ July 3, 2010

eee, a пък как никой не може да напише едно адекватно мнение, защо чете този блог. иначе спамите яко.

27. 200% @ July 3, 2010

Щот така искам пъ!

Ми пишеш адски добре, кво толкова го мислите

28. sky_mender @ July 3, 2010

Чета те от 7-мия ти пост в блога, ако не се лъжа (може и да греша, но със сигурност беше нещо изброимо на лакираните пръсти на двата ми крака, де). Вече и децата могат да те “отстрелят” с клишираното прозрение, че животът е кръв, пари и сперма. Но май само ти си ме черпил с коктейл от последните и вкусът да ми хареса дотолкова, та всеки път да си го поръчвам като се отбия насам.

Пък и си единственото българско блог-явление, иначе - да, през последните месеци/година има промяна.

29. silverlining @ July 3, 2010

Блогът ми допада

Шарен, мъдър, секси, провокативен, задълбочен, с много чувство (за хумор)
Пронизваща емоция… проникновен… чиста мисъл… жизнен… активни думи
Незабравим (о) индивидуален
Различен
Различното привлича

30. silverlining @ July 3, 2010

Дори когато оставя (или може би именно затова) (мъничко) пространство непонятност за обикновения (неквалифициран неблогващ) четящ, като мен

Непонятност или (=) удивление, не знам

31. silverlining @ July 3, 2010

Тоест, Елфе,
“Не е аут, на линията е!” и много усмивки!!!

32. vassilev12 @ July 4, 2010

5-те неща, които не правя сутрин:
1. не си мия зъбите
2. не си допивам кафето
3. не правя никакъв секс
4. не отивам на време на работа
5. не си допивам второто кафе

Защо не ги правя ли?

Зает съм да чета Елфа.

33. cinemascrotum @ July 5, 2010

Чета го, защото:
- обичам да гледам снимки на голи жени

Не го чета, защото:
- след като видя голата снимка на статията, останалото не ме интересува

Давай все така! :)

34. deni4ero @ July 12, 2010

:) готин си, кво повече искаш :)))

35. legrandelf @ July 12, 2010

deni4ero, ^^ :)))

« Ревю: “Toy Story 3” Циничен газет, брой 600 »