Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Гадни кучки, ама с положителна карма

« публикувано на 24-06-2010 @ 11:00 am »


фотография: Cinepremiere
слушайки: писъци от космическото пространство…

Ако Робърт Де Ниро се навърташе в блога ми, вероятно би попитал:

Mean bitches?! Gee, what, where the fuck did this heat come from?

Вместо да го гледам тъпо, веднага ще му отговоря (щото не искам да ми “пусне” два в гърдите и един между очите, както стори с Уейнгро). Nostromo беше така добър да започне една приятна тема, целяща да изкара на бял свят кирливите ризи на редица гадни кучки - в най-лошия смисъл на думата!

Сите избраници са със завиден арсенал от подмолни мисли, употребата на които са ги превърнали в символ на същинското зло и олицетворение на адските мъки - психически и физически!

Nostromo ми “предложи” да издигна пантеон на добрите гадни кучки, за да не зацапваме неговата тема. Правилно! Ако там говорим за “bad ass girls w/o mercy”, то тук определено ще стане въпрос за “kick-ass girls with an attitude”!

——

Класически образи на грижовни майки (повечето от тях), превърнали се в гадни кучки, за да оцелеят:

- Линда Хамилтън като Сара Конър в “Терминатор 2: Денят на страшния съд” 1991 - да пречукаш най-смъртоносните копелета в историята на фантастичния времеви континиум, при това два пъти, си заслужава похвала;

- Сигърни Уивър като Елън Рипли в четирилогията за “Пришълецът” 1979 - както колежката си по-горе, лейтенант Рипли също заслужава адмирации - “Кучка срещу Кучка” е един от най-епичните моменти от четирилогията, а именно - битката на живот и смърт между Рипли и Майката в “Пришълци” на Джеймс Камерън;

- Ким Бейсинджър като Керън МакКой в “Истинската МакКой” 1993 - не я очаквахте тук, нали?! Да, ама я добавих, защото въпреки че от всички в листата МакКой най-много се е запазила като грижовна майка и чувствена жена, с поредицата си от действия във филма показа, че заслужава емблематично потупване по рамото, присъщо само за гадните кучки;

- Мила Йовович като Алис в поредицата “Заразно зло” 2002 и като Лулу в “Петият елемент” 1997 - не й е лека съдбата на Йовович, определено! Какви ли не изверги изби в “Заразно зло” момичето, евала й! Но да преебеш Жан-Батист Еманюел Зорг, претворен от хронично злия Гари Олдман, е деяние достойно за бронзова статуя на вагината й;

- Шона МакДоналд като Сара в “Спускането” 2005 - коварен филм! Не познавам човек, който да не се е впечатлил от ужаса на пещерните тайни и изродщината на crawler-ите! Беше добра жена, в депресия, но след като видях как коли слепите изроди - нямаше как да пропусне награждаването;

- Ан Парийо в едноименния филм на Люк Бесон - “La Femme Nikita” 1990 - франсетата знаят как да претворяват емоции. Почти винаги. С класен kick-ass action и сърцераздирателни моменти като тези в “Никита”, Ан Парийо е единствената представителка на европейското кино, която влиза в “класацията”;

——

Корави мадами, които обаче не (ми) го вдигат:

- Мишел Родригез - не ме радва таз’ жена и това си е, независимо в какъв филм се снима;
- Анджелина Джоли - госпожа Пит не ме грабва нито като Лара Крофт, нито с изпълнението си в “Wanted” - мога да кажа само едно за нея: “Хакери” FOREVA!;

——

Ръбати героини с баланс между гадни кучки и такива, които трябва да уважаваме:

- Катлийн Търнър във “Войната на семейство Роуз” 1989 - и все пак повече ми се ще да я причисля към класиращите се в пантеона на Nostromo, предвид финалната сцена, когато въпреки размазалия се полилей, Катлийн бутва ръката на Майкъл Дъглас, опитващ се в последните си/им секунди да прегърне своята съпруга;

- Джина Дейвис в “Дълга целувка за лека нощ” 1996 и “Островът на главорезите” 1995 - като цяло доста продупчени филми, които въпреки всичко пазят своите тайни и натръпнали култови моменти, в които крехката женска фигура на Джина млати и маризи наред всякакви прототипи на изпечени гардове, биячи и пиратски главорези;

——

lol колекция:

- Клои Мориц като Минди “Тупалката” Макрейди от “Kick-Ass” 2010 - какво не ви е ясно?! Момичето заслужава да бъде тук - ако не си спомняте какво прави във филма, припомнете си;

Не се сещам за други от lol колекцията обаче. Сигурен съм, че може да я напълним с много женски изпълнения, но да речем, че засега няма да се ебавам със София Копола и ранните й грешки с особи като Даниел Бернхард и разни други такива… ешкън-мешкън герои!

Пантеонът на добрите гадни кучки официално отваря врати! Разглеждайте, обсъждайте и… чакам предложения, защото съм сигурен, че някоя гадна кучка с положителна карма е останала left out!

« подобни cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Bia @ June 24, 2010

Еее супер си ги подредил! Да живеят добрите гадни кучки :)

2. morrt @ June 24, 2010

Особено добро попадение с Джина Дейвис и двата филма, дето си споменал. Отдавна ми е на сърцето. За съжаление, само там. :)

3. legrandelf @ June 24, 2010

morrt, хахахаха, да питам ли къде другаде искаш да ти е? :))) Ама знам къде - на рафта със семейните снимки, нали? :))

Мда… когато тия филми ги гледах за първи път, съответно бях по-малък, много й се кефех на Джина. Но след това… претръпнах и сега ми е само симпатична! :))) lol

А и разбрах, че Рени Харлин й помага да си изхвърля боклука и да събира прането, та… с господин “Die Hard 2″ и “The Cliffhanger” реших да не се ебавам :)))

4. legrandelf @ June 24, 2010

Zelengorova, я дай един пример за такава светица с лоша карма (само не споменавай Майка Тереза, че ще викна Бла да те ошамари), че да видим ще или не ще да има друга тема, lol :)))

сБогом е валидно само за вярващите в Бог, мисля… като К. Роналдо:

- Господ ме е изпратил, за да покажа как се играе футбол!
Меси: - Не е вярно! Никого не съм пращал!

:))

5. Хенди @ June 24, 2010

“Спускането” - този не съм го гледал - май ще поправя този пропуск.

6. Nostromo @ June 24, 2010

Елфе, знаех си, че съм ти направил предложение, на което да не можеш да откажеш… :D

Иначе ми отвинти главата, като видях Катлийн Търнър и Джина Дейвис в една подкатегория и то с тези им заглавия. Търнър, както сам отбеляза, е повече със знак минус и даже веднага си я адвам в листата, а Джина е тотално яка в “Дълга целувка за лека нощ”, колкото и филма да смуче, докато “Островът на главорезите” не просто смуче, ми направо поглъща като турбините на пътнически Боинг (още повече, че “слаб режисьор” отдавна се знае е артистичният псевдоним на шибаният Рени Харлин).

Колкото до “Кик Асс” - ми толкова ми е ЛОЛ, че ще го оставя без коментар. Вместо Клои, и то съвсем не в тази подкатегория, бих предложил:

Матилда от “Леон”

Може и да не е точно кик-асс кучка, но се опитваше да бъде, и - най-важното - беше достоверна.

Колкото до основният пантеон - е, нямам думи. И много мило ( :-* ), че си се сетил за МакКой. Наистина не я очаквах тук, ама пък ето кой образ е запълвал дългите ти самотни нощи… :P … Е, и моите, но повече с ролята си в “Поверително от Ел Ей”… :)

Иначе Скай ме подсети с “Kill Bill” за:

Ума Търман в “Kill Bill”

Други:

Тринити в “Матрицата”

… ха, май ще трябва да помисля… “Очаквайте включване…” :)

7. legrandelf @ June 24, 2010

Хенди, о, да! Поправяй пропуска, щото инак… crawler-ите ще те поправят :)))))

Zelengorova, затрудняваш ме тези дефиниции :)) Айде да си поиграем на логични връзки :P виж какви узурпаторки съм “предложил” и сама извлечи дефинициите :)) Може би съм леко в грешка, по-скоро карма трябва да се възприема като аура, т.е. че вътре в себе си изброените кучки са добри (жени/момичета) :)) А не го правят с презумпцията, че някой незаслужил ще го издуха в следствие на техните действия :))

Не знам какво разбра, взех и аз да се обърквам :) Щото съм гладен вероятно!

Но… следващите изброени от теб, тея от торбата, произволните - приемам Жана Дарк, макар и да е в лека фаза на кучкаемост :) Но пък Сюзън Сарандън и Джина Дейвис (виж как я пропуснах) са много яки в Телма и Луис :)

“Пържени[те] зелени домати” си ги знаеш ;) Одобрявам ги! :)

За потребностите на Бог не знам, но определено ще му е скучно ако спрем да се мразим и избиваме. Нали това става с нас като пукнем? Отиваме на Оня свят, при дедо Господ :))) За да му правим компания, че горкия… тъжно му е, без електронна поща, телефон, телевизия и разни други катастрофи :) Какво ли прави горе? :)

Стига теологичен хумор, по темата да продължим :)

8. legrandelf @ June 24, 2010

Nostromo, как да устоя на Cosa Nostro, lol :))) Току виж си лапнал две сливи в устата и… си заприказвал на марлондбрандовски :) Пази Б(л)оже! :))

Рени Харлин е американската версия на Уве Бол :))))))) Но какво сега… ще ми кажеш, че не си се кефил на “Die Hard 2″ или “The Cliffhanger”?! :) Come on… култови екшънчета са, нищо че сега бих ги класирал към треторазрядните :)

За Матилда съм съгласен, но умишлено не я вписах, само защото… реално погледнато не риташе задници. Но пък се опита, да! Достоверността - смятам, че Люк Бесон е виновен! Той превърна Ан Парийо в Никита. Самата тя нямаше да изиграе ролята без наставления, сигурен съм! :)

“Поверително от Ел Ей” - ех… любим, любим, любим филм! :) Знам, че и на теб ти е - neo-noir FTW! :)

Ума Търман откровено я забравих, радвам се, че я допълни! :)

Тринити… мда, макар че не кучкее. Тя е повече ритаща задници, пак влиза де, ама с удостоверение от съответния ПУЦ, че може и други неща, освен бойните изкуства и флиртуването с различни видове огнестрелни оръжия :)
Честно казано от “Матрицата” мислех да донося за Моника Белучи (огромно желание имах да я вкарам в “класацията”). Защо е кучка ли - излиза сливиците на Нео пред очите на Тринити :))

Но като цяло им помогна срещу близнаците, тъй че - почитен медал! Съгласни? :))

А може ли да спомена не толкова екшън кучки, ама пак кучки? :)
Ребека де Морни - “Ръката, която люлееше люлката”
Мишел Пфайфър в един от Батманите и Дженифър Гарнър в “Електра” (е, тук си е екшън де) ;) Всички други, които си описал са пИрфектни :)

10. legrandelf @ June 24, 2010

ИИ, а, чудно! Много добра подсказка :))

Ребека де Морни - “Влакът беглец” (корова гърла) + “Рискован бизнес” - чудесна е тука, разказа играта и на Том Круз и на Джо Пантолиано - сводникът й! :)))

Мишел, о, Мишел! Приемам я като жената котка :) Определено беше кучка, само се чудя… дали да е от добрите или да я пращаме към Nostromo :) lol

А за Дженифър Гарнър не мога да се съглася, заради личното ми мнение към нея :))) Антипатична ми е :D

11. Nostromo @ June 24, 2010

Право викаш Ирония - Жената-котка, разбира се! :)

За Белучи - ами все някак си трябваше да я вкараме, то минавали класация без Маленовите сластни форми… Ех, какви прасци, а! :D~~~

Иначе “Катерачът” е голям екшън - кефех му се, признавам, но след като прецака “Умирай трудно” с - извинявай, ама - такава гигантска простотия, го намразих до дъното на душата си…

На мен пък Холи Бери никак, ама никак не ми допада, ни в пошлата версия на Котката, ни в Джеймс бондовските и изпълнения. Тц, не е качествена куча според мен ;)

13. Nostromo @ June 24, 2010

ИИ, аз също визирах Мишел… Холи Бери ми е рядко антипатична.

14. legrandelf @ June 24, 2010

ИИ, именно, както Nostromo каза:

и тримата говорим за Мишел Пфайфър като Жената-котка в “Батман се завръща” на Тим Бъртън :)))))

Оставете я Холи Бери (прекръстена днес на Хале Бери) да си почива в мир след ужасното нещо, наречено “Жената-котка” :))

Що се отнася до “Умирай трудно” - явно четните версии са обречени на неуспех! :))

МакТиърнън обаче - винаги рулира, и с първата, и с третата части! :)) ВЕЛИК!

Nostromo, ахам, знам, аз като вметка само за Холито :) Иначе при мен рулират Глен Клоуз, Кати Бейтс и Мила… Абе, я чакай да те изчета и теб :)

16. Nostromo @ June 24, 2010

Zelengorova, “кучка” е двуостро и това си личи от контекста в този пост, както и в моя… За коя точно кучка говориш, че да знам как да ти опонирам (ако се наложи)… :)

А отскоро също е понятие с две лица, като съвсем не отричам твоя “ъгъл на виждане”…

17. Nostromo @ June 24, 2010

* … А отскоро “светица” също…

Покрай “Умирай трудно” ми се допригледа Sin City… Ъгейн. Тенкс, хора за припомките ;)

19. Nostromo @ June 24, 2010

Ели от “Let the Right One In”
Шарън Стоун в “The Quick And The Dead”
Бриджит Нилсен в “Червената Соня”

ИИ, тоя преход “Умирай трудно” “Син Сити” е една огромна загадка за мен…:)

Nostromo, Бате Брус Вилис просто ми “напомни” за “Син Сити”. И не е като да спомена “Silent Hill” и да кажа, че ми се допригледа “Къщата на духовете” да речем :))))

Let the Right One In ме впечатли, определено. Пусти шведи :) Сега се сетих и за Роуз Макгоун в Тарантиновия номер две Бибрутално - Планета Страх :) Е, мацката си беше един път, кво ся?! :))

21. sky_mender @ June 24, 2010

- Мария от “Козият рог”
- Хилари Суонк в “Million Dollar Baby”
- Жената котка, но в изпълнение на Ърта Кит (много е сладка :) )
+/- Никол Кидман в Dogville (идеята на филма не се връзва на такъв поглед към героинята, но пък момичето на тате срита доста задници на финала),

останалите вече са споменати

22. legrandelf @ June 24, 2010

sky_mender, а-а-ааааа! Никол Кидман във “Мулен руж!” определено е кучка, и определено е с добра карма (нищо, че dead-ва накрая) :))) Сълзите на Юън МакГрегър ще я возкресят! :))

ИИ, неееееее! “Мацката” от Бибрутално щуротията на бибруталното дуо Танантино-Родригез е едно от малкото неща, които ме ужасяват в невъзможността си да ми се харесат! :))

Накратко - за мен sux (в ужасно далечното от приятно прекарване разбиране на думата) :)

23. Събина @ June 24, 2010

Шошана

24. Val @ June 24, 2010

С Ким Бейсинджър като Керън МакКой в “Истинската МакКой” 1993 не съм съгласен :) Заменям я с Али Макгроу от оригинала - “ОФЕЙКВАНЕТО” :)

25. legrandelf @ June 24, 2010

Val, ееееееееее! Стив МакКуин… ееееееееее! :))) Все в последния момент вадиш козове и ми затваряш устата! :)) Не може така :D

26. Nostromo @ June 24, 2010

о йеееееее!
Има много зли кучки, които бих нашляпал.
С камшик бих шляпал непослушната готик-прима Кейт Бекинсейл от Underworld и Ван Хелзинг
После с мокър парцал бих напляскал Рона Митра от Doomsday
И Ума Търман заслужава няколко тояги на голо, заради Кил Бил
Хубав пердах заслужават и бандитките Салма Хайек и Пенелопе Крус. Дупе да им е яко!

После ще дойда пак да накажа още палави непослушни кучки!

Ще има много ШЛЯП! :))))

27. Nostromo @ June 24, 2010

ИИ, Бруси Уилис в “Син Сити” е жалка карикатура на Брус Уилис в “Умирай трудно”, но както и да е… :)

Зеленогорова, на въпроса дали от самосебе си се разбира какво е “кучка” в кино-мащаб, е общо взето като да си отговориш на въпроса какво е “куче” в контекста на “оооу, то`а е голямо куче, бати!”… Куче ли е Вин Дизел в поредицата за Ридик - може да се каже… А куче ли е в “Трите хъ-та” - да, ама от тия, дето ти идва да ги сриташ, когато Бриджит Бардо не е наоколо (честно, никога не съм искал да сритвам куче - шибан похват на речта)… :)

От тази гледна точка обикновено е лесно да си отговориш на въпроса кое точно минава за “кучка” и кое не… А и, я опитай да си зададеш въпроса защо само ти питаш, а останалите подразбират? Не намеквам нищо, просто ми е интересно… :)

Скай, откога те чакам за интелектуални попълнения (аз и Елфа само откъм екшъни го докарваме)… :) Иначе творението на Истууд ми се струва надценено, за Суонк нищо не мога да кажа, но сега се сещам за “Чудовището” с Терън… Но тя е за другата класация всъщност… Какъв пропуск… :)

28. legrandelf @ June 24, 2010

Събина, Шошана е попадение! :) Макар, че тук може да включим и друго безславно копеле, от женски род, а именно - Фон Хамерсмарк! :))) Все пак я удушиха, не може ей така да затрием тленната й памет, нали? :)

Zelengorova, Аз знам как е мъжкото на муха - мухоебец, ама за мъжките кучки не ми идва думата :)))) даже и на езика не ми е, лайното, та да го изрека lol :)

lammoth, какво правиш бе, мейт?! Що си се писал Nostromo?! :)))))))) Ти хубаво искаш да пошибваш кучките, ама що с чуждо име? Криеш ли нещо? Или обладавате един компютър? :))) lol
Салма и Пенелопе бих ги пошляпвал, но съвсем не в онзи филм, в който правят мехико-хишпаньол кавьорче на “Лошье девочки” :)) Nein!

Nostromo, не сме само на екшъни :P Е, по-големия процент са там, ама… вървим по тънката лайсна на дебелокожието, хахахаха :)))

29. Nostromo @ June 24, 2010

Ламоте, взе ми думите от устата… :D

30. lammoth @ June 24, 2010

ама как рабрахте, че съм аз? :))
ееее, иконката ме издаде деба! :)))
исках да злепоставя Ностро пред фетишистките, ама пак се провалих :)))
инак двамата сте измислили хубава тема за дискусия

31. Val @ June 24, 2010

Светле - SON OF THE BITCH

32. legrandelf @ June 24, 2010

lammoth, машинатор такъв! :)))
Видях те и без иконата, всъщност като отворих да одобрявам коментара на Ностромо, гледам… ах, имейл друг, ала бала друго, шит-хет ми правят тука! :)))

А то било (сол-)ташак проява :D

33. sky_mender @ June 24, 2010

Nostromo, филмът на Истууд не твърдя, че е някакъв особено запомнящ се връх, но героинята успя да нарита най-вече собствения си задник (покрай чуждите), което си е уникално постижение/предложение до момента. Чудовището Терон е добро, респект :), при мен исках да я пусна още в женските филми, но се отказах.

34. legrandelf @ June 24, 2010

sky_mender, присъединявам се към теб, за “Милиън долар бейби” :) Нищо, че Ностромо се дърпа, филмчето е хубаво! Като цяло предпочитам Клинт в роля, а не зад камерата, ама какво да се прави :))) Писмата от Иво Джима не ме кефят, на “Unforgiven” също не съм върл фен, но пък редица негови филми (както вече съм заявявал тук-там) ме радват! :)))

Отново на мацето за милион долара, филма е ултимейт драматичен и може би щеше много повече да ми се хареса ако Хилъри Суонк не беше в главната роля! Мисля че при твоя пост, sky споделих, че тя не ми е сексапилен модел :P Не че в конкретния филм има нещо тясно свързано със секса, но пак, да си кажа :)

А, да! Лентата стана филм на годината тогава, ако не се лъжа. Даже изработи закъснял Оскар за Морган Фриймън (закъснял от 1994 година, когато “Изкуплението Шоушенк” мажеше) :)))

35. Nostromo @ June 24, 2010

Скай, сигурен съм, че си права за Суонк, но, за съжаление, нито филма запомних, нито героинята й. Вероятно едното ме е оттегчило до смърт и това е рефлектирало върху другото. Колкото до “Чудовището” там Терън определено си сритва задника и то май буквално. Доколкото знам почти не е ползвала грим и подплънки за трансформацията си - чисто и просто си е обезобразила тялото, общо взето каквото са правили преди и ДеНиро и Сталоун, а и Бейл за “The Machinist”… Но честно казано този филм и аз не го виждам класацията ти за женски филми… :)

36. Nostromo @ June 24, 2010

Анатема, Елфе, как така ще пренебрегваш “Непростимо”. Баси непростимата постъпка, човек! Ще ти пратя младия Истууд да се срещнете на “прашното пред SALOON-а”, баси!… :D

Това е най-великият филм на Истууд. За Иводжимите се присъединявам, има и други недомислени, но пък “Мостовете на Медисън” е много “атмосферичен” и истински, с тънко чувство за момента… Мдаммм… :)

37. legrandelf @ June 24, 2010

Nostromo, хахахаха :)))) Чакай да си приготвя библията, в случай че решиш да ме полееш с бензин и да ми драснеш клечката :)) lol

Не че го пренебрегвам, просто казах, че не съм му върл фен :P Смисъл… не бих си сложил плакат на “Непростимо” в стаята :D Нито над леглото :D

“Мостовете на Медисън” е друга брънка :) Макар, че там ми идва в повече Мерил Стрийп, характера на Истууд е съвършен бих казал :P Има чувство, истина и момент, мдааам, прав си! Съгласен съм, нищо че искаш в 6 без 10 да сме пред SALOON-а :) Punk! lol

38. Nostromo @ June 24, 2010

Зеленогорова, по твоята логика Елфа трябваше да включи в класацията и Ангела Меркел… :) Нали разбираш - има обществено влияние, а и какви ли не чудеса е вършила, като например да мери мускули с Бойко Борисов, което май само Силвестър Сталоун е правил до сега. :)

Иначе разделението, което правиш - на симпатични кучки и несимпатични кучки - е същото като личащото от думите на Ламот. (Надявам се ти да не си Ламот, който от време на време има навика да се представя за други?) :D

Проблемът е, че на следващото изречение започваш да си противоречиш. Така наречената отбрана може да се възприема и като нападение (със защитна функция, разбира се, но пак водещо до изтребление на ответната страна). Е, жена, която трепе наред, не можеш да я наречеш “ебаси яката кучка”, така ли? Това не противоречи дори и на твоето определение:

“готова на всичко, за да постигне целта си, СПАЗВАЙКИ ЕДИНСТВЕНО СОБСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС И СОБСТВЕНИТЕ СИ НУЖДИ И ПОТРЕБНОСТИ”

Или държиш да ограничим етимологията на думата “кучка” добавяйки в края и “… избивайки, но без да се защитава”.

А това с определението “гадни” е просто езиков похват… Не смятам, че Елфа е имал предвид “гадна” като “отвратителна”, а по-скоро като… “резачка”. :)

Иначе дали на въпросните им се взима здравето… Ами на кино обикновено само на добрите им се взима здравето… докато не наближи време за финалните надписи, когато изведнъж всички дружно си разменят кармата по заповед на сценариста :)

Иначе не съм казвал, че е лошо да питаш. Просто попитах защо. Даже ще съм радостен, ако съм успял да помогна. :))

39. Nostromo @ June 24, 2010

Амиии… не ми го вдига… :D

[...] gothic bellydance | Leave a Comment  След като пимп Ностромо и пимп Елф си разпределиха пимп-териториите и се превърнаха в [...]

41. legrandelf @ June 25, 2010

Zelengorova, аз пък се кефя на Деми Мур (или поне преди много ме радваше, наскоро не съм я гледал, а и откакто leave-на Брус Уилис и се хвана с Аштън “Спърджън” много ми падна в очите - добре де, не много… но достатъчно) :))))

Като праведна кучка не я мисля, определено влиза в пантеона на Nostromo, но аз под неговата тема съм го казал с коя/кои роля/роли я номинирам ;)))

Що се отнася до “Алената буква” - турям й значка:

яка кучка със светещ ореол

:))))

П.П. Велики примери с Марла Сингър и Анжел-а!!!

О, да! И за Софи Марсо благодаря! След като вече я удостоихме с титлата “гадна кучка”, защото в Джеймс Бонд наеба много брутално 007 и го прецака, почти му разби сърцето, сега се сетих, че тя може и при мен да се класира.

Преди да пиша темата се сетих за Сара Конър и Елън Рипли + Софи Марсо в “Смело сърце”, но докато стана време за фактическото написване на поста… я забравих! Опитвах да се сетя, ама нъцки! :)))

Е, сега вече съм доволен!

Софи Марсо като френската принцеса от “Смело сърце” - че беше добра, то се знае, но защо е кучка?!
Щото изчука Уилям Уолъс, забременя от него и отиде при Едуард Дългокракия, на смъртния одър на “горкия човечец”, който на всичко отгоре вече бе загубил и своето дар слово, за да му го нахендри с:

“Твоят род ще умре заедно с теб… защото в утробата ми расте живот, но не от твоята кръв!”

Кучка!

42. legrandelf @ June 25, 2010

Спойката Отьой-Паради също е яка! :))))
Аз пък от вчера постоянно се каня да добавя и:

Нейтири! (знаете от кой филм) :)))

Кучка е, нали? При това много яка, че даже и синя!

А и ни вижда - нещо, което малцина от тук присъстващите “умеят да правят” :)) lol

43. Nostromo @ June 25, 2010

Последното, което може да се каже за “Алената буква”, е че е интересен и сложен. Всъщност сложен е ама е сложен на едно много неудобно за зрителя място, което сигурен съм му причинява дискомфорт, докато се опитва да се наслади на подобието на филм. Колкото до Хелена, мисля че е много интересно предложение, ама Елфа ще каже става ли за тук. Докарва го на външен вид, но не и на дела според мен…

Колкото до изброените по-долу - Софи Марсо явно е от “Само един свят не стига”, но там кармата й май е леко друга. Мути не знам в кой контекст я визираш…

44. Nostromo @ June 25, 2010

Елфе, я кажи сега, Ангела Меркел взимаш ли я или що?… :D

45. lammoth @ June 25, 2010

Никой не спомена момичето танк Лори Пети! Класическата кибер-пънк кучка! Кара танк и рита мъжки задници :)
Трябва да добавим и азиатски мацки, които си падат големи кучки. Все пак японците са пионерите в този жанр, правили са стотици филми за бадасс гърлз, които ритат, дращят и стрелят. Като започнем с “Азуми”, минем през “Naked Weapon” и стигнем до “Machine girl”.

:)

46. legrandelf @ June 25, 2010

Nostromo, Софи Марсо в “Само един свят не стига” Бла вече я класира като лоша кучка към твоите, плюс факта, че е прити факъбъл :))) или не си спомняш? Иначе обясних аз къде я класирам нея като добра гадна кучка :)))

Не, Меркел да си стои в политиката, не ми трябва тук :))) Поне не и преди Цецка Цачева да се е кандидатирала за добра гадна кучка или поне Фидосопотама на ГЕРБ, lol

lammoth, ми добре, туряй и азиатки :)) Нищо, че на тях вагините им са хоризонтални :) lol

Нищо не казахте за номинацията ми относно Нейтири! :))

47. Nostromo @ June 25, 2010

Елфе, помня аз и точно заради това подхвърлих за кое евентуално нейно превъплъщение може би става дума в загадката, спусната ни от ЗеленОгорова, а твоята номинация я видях, чак след като вече си бях постнал коментара, и, както сам викаш, освен заради последната реплика, не я виждам много-много като “кучка”, щот тогава направо да сложим в кюпа всички жени, дето го играят положителни героини… (Между другото, язък за Меркел, имах големи надежди.) :D

Колкото до Нейтири - дръж я далеч от тук иначе ще предложа Покахонтас! :)

48. Nostromo @ June 25, 2010

Елфе, чак сега си припомних, къде си споменал “кучката” Мур и с кой филм - “Разкриване”… Отбелязвам си го като мой пропуск. Там наистина си беше кучка.

ЗеленОгорова, тоя филм съм го пропуснал…

49. legrandelf @ June 25, 2010

Nostromo, ееееееее, лош си! :))) Ако кажеш, че не харесваш “Аватар”, ще го приема, но… само не излизай с елементарните доводи на “другите”, че прилича (е копиран или други бълвочи) на “Покахонтас” :))) Pls!

Инак за Деми, няма проблеми, че си пропуснал :P Нали се разбрахме сега!

Zelengorova, тоз’ филм е… меко казано размазващ :) Колко му е на човек (на мъж) да си резне пишката, би му майката… :))))

50. Nostromo @ June 25, 2010

Хе-хе, това за “приличането” ти го каза, аз визирах анимационния момент в образите на двете героини… :D

Но ако искаш и за “приличането” може да си поговорим. :)

51. Val @ June 25, 2010

Браво Светле. “The Last Woman” e върховна класика тъй като Мути докара Депардийо да си резне пишкалото с трион за хляб :) Но въпросът е друг, става въпрос за режисьора Марко Ферери - един луд гений който направи “Голямото плюскане“ :) Пожелавам на коментиращите тук да изгледат 4-5 негови филма :)

52. Val @ June 25, 2010

Желаещите могат да започнат с “Tales of Ordinary Madness“ по Буковски :)

53. legrandelf @ June 27, 2010

Говори си, не ни пречиш :)))))))))

54. legrandelf @ June 27, 2010

Zelengorova, ама от какво да те е срам? :)) Не става въпрос за срам :) Знам, че тъкмо като пуснеш коментар се сещаш да кажеш още два пъти по толкова, няма проблеми в това :) Линковете не са пречка :) Виж, че като сложиш повече от 2 и ти “накланя” коментара :))))) Със същия успех може да пуснеш и 10 линка, просто малко ще се забави появата му за пред всички, докато не мина да натисна бутона, че всичко е наред :))

Слагай линкове, намажи и копилетата сега :))) Стига с тия кучки! :))) lol

55. Eneya @ June 28, 2010

Само да се оплача колко малко са kick ass героините. Мрън. Да не говорим колко отдавна е последната наистина впечатляваща такава мадама.
Ех…

56. legrandelf @ June 29, 2010

Ако не пише “гадна кучка”, май не е за тази класация :))))))

57. legrandelf @ June 29, 2010

О, това е долно! Много долно! :))))

Николета си заслужи метър на метър пространство в Пантеонът на кучките (добра или лоша - има ли значение?!) :))

« По-добрата версия на “Божията ръка” Тя е Кралица трепач ! »