Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Мъжът - висш кулинарен уред или прост(о) инструмент

« публикувано на 17-05-2010 @ 9:59 am »


фотография: Nick Dei Frangoff
слушайки: многу фкусно цфърчене…

С времето нещата се променят. И като казвам времето, нямам предвид задълбочените размисли у човек в рамките на 1-2 седмици. Визирам вековното человешко развитие - йеболюцията!
Както различни религиозни, исторически или друг тип пропагандно-ветровити трудове ни учат (информират) още от време оно мъжът е бил пергел в отношенията между него и жената, както и между тях (като двойка) и заобикалящия ги свят.

Тук вече има гора от ръце, коя от коя по-върло изпъващи средния си пръст, скандиращи всякакви безумни идеи, свързани с правата на жената. Правата, които са никакви (или дребн[ав]и) във всичките онези, гореизброените, типове информационни източници.

Но няма да говорим за правата. Ще се фокусирам върху една не особено дребна логика заложена във времето и силно преекспонирана за последните (хайде да бъдем смели) 100 години!

Готвенето - или иначе казано кулинарните възможност, желание и задължение на мъжа и жената…

Факт е, че голяма част от жените в днешно време не могат да готвят. Или ги е страх да опитат, или откровено ги мързи, или просто са намерили перфектния (или не чак толкова) мъж, способен да им приготви каквато и да е кулинарна прищявка. Което е супер…

Вън от всякакъв еротичен или откровено порнографски контекст, мъж, бъхтещ се над кухненския плот, в близост до котлона, здраво стиснал в ръката си своя… тиган, или пък голям нож “Хенкелбах” (без да реже ламарина, а кълцайки лук за запръжка) е безкрайно “приятна” гледка.

Вътре в рамките на гореописания контекст - има много влага, то е ясно! Може и да не му се вижда дупенцето, но пък самата мисъл че задните мускули са стегнати, ръцете също… прави жената лесен сексуален обект - направо “ебект”. Нужно е само да се притисне към готвещото чудо, наречено мъж и да заиграе - я с дъх, я с ръце обвиващи го… вие си имате глави - фантазирайте!

Следователно - в модерния XXI-ви век мъжът е предимно инструмент в ръцете на жената! Не че и в предните векове не са го ползвали като уред, но да речем че… консумацията не е била толкова оптимална.

За качеството на готварските композиции - най-добрите майстори на тенджерата и тигана са именно мъже. Просто защото (а дали е толкова просто) историята (тъй де, инфото идващо от дебелите книги) ни учи, че жената е домакиня, не значи че трябва да се доверяваме напълно на твърденио-съжденията.

Всеки мъж, достатъчно грамотен, още на 13-14 годишна възраст се е научил (или е бил научен от баща си) как се правят бъркани яйца, омлет и/или яйца на очи (три, за да си разнообразява). Също не толкова случаен е и факта, че изброените манджи са калорични, дигащи power-а (почти) на макс и са маркирани в готварските книги като “ергенска закуска/обяд/вечеря”.

Точно така… гответе се/си сега и помнете как се подправят гозбите, щото не знаете на каква жена ще попаднете! Защото ако спрете на пътя десетина млади момичета (или пък не толкова млади) и ги запитате какво могат да ви сготвят, ей така, на прима виста… вероятния отговор ще е - [шопска] салата или “Маги - малки тайни” (в чаша). Евентуално някоя ще ви изненада с опцията - (пре)пържени картофи…

Възпитанието, мързела или феминизма подучват модерните жени да бягат от кухнята? Какво… ще се вмиришат на сготвено ли?

То и на мъжете едва ли им е кеф да се потят над различен вид тежка физическа (здраво препотяваща) работа, да им смърди на машинно масло, грес, мишници, спарени топки, лайна, но… го правят - защото изкарват насъщния.

Дали мъжа или жената ще се опахнят на мусака, печени чушки или зелева чорба - на кой му пука! Ако двама души са се… надушили, ще им е прекрасно заедно, дори и да си миришат (един друг) на чесън.

А и с всичкото това наличие на парфюми, дъвки и всякакъв друг вид изгъзени човешки ароматизатори, не виждам защо трябва да се бяга от кухнята!

Жени, ясно е, че мъжа е пенис в ръцете ви! Но не го превръщайте и в… кухненски вибратор, бил той и с повече бутони и функции, отколкото супер модерния ви HD телевизор притежава!

Готварско “Амин”!

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Punkass @ May 17, 2010

Никой не може да мине бабите по готвене, но определено ако мъжа се научи - със сигурност е по-добър готвач от жената. И все пак това не означа, че трябва да стане някаква домакиня, въртяща се винаги около печката. Но понякога усещането е много приятно, когато любимия мъж ти сготви нещо вкусно. Просто защото му е вродено да го прави по-добре от жените. Иначе си е женска работа, спор няма.

А и последно - субекта на снимката има ужасен задник! :D

2. legrandelf @ May 17, 2010

Абе сигурно качеството на снимката прави задника му ужасен! Щом на мен ми харесва и го смятам за секси, какво остава за жените? :)))))))))

3. Bia @ May 17, 2010

Мога да готвя, обожавам да готвя, адски ми е кеф и го правя, когато имам настроение. И е най-яко да сготвиш нещо за любимото същество. Нека пък мирише ма манджи. Хората са измислили и банята най-подир[е]!
Няма лошо и мъжът да го може. Ще си направим график кой кога ще стои пред плота по такава престилчица…:D

4. legrandelf @ May 17, 2010

Bia, явно няма как да се избегне сексуалния подтекст по тая тема… Не че аз съм целил да бягам от същността човешка, предвид фотото, което лъска там горе… хахахахаха :))))))

5. Събина @ May 17, 2010

Хм ти явно си пропуснал това. :)

Да не говорим, че по мой спомен, последно като съм те виждала да “готвиш”, купи чипс и бира от денонощния. ;Р А въобще да не отварям дума, как готвим ние с Алекс!

Не ви знам, къде ги намирате тия жени, дето не искат да готвят и защо въобще им се ловите на номерата, ама недей да набеждаваш останалите.

И да, мъж да готви е секси! :)

6. legrandelf @ May 17, 2010

Пропуснал съм го, да :) Cook to bang… това е low, откъдето и да го погледнеш :)

По твой спомен може и да съм си купил чипс и бира, но това не значи, че кулинарните ми способности свършват до там :) Все пак можеше и солети да си взема и натурален сок и тогава… пази Боже!

Вие с Алекс като сте толкова плодотворни в кухнята - отворете си една кетъринг фирма, че и другите да научат как готвите :) Че и кинти има в това…

И аз не те знам що реши, че се “оплаквам” на лична основа :)

7. bampi @ May 17, 2010

Готвенето ми е страст, хоби и забавление. Правя го с удоволствие, особено ако има кой да се възползва и от готвачката и от специалитетът. :))

8. Събина @ May 17, 2010

Ние с Алекс готвим само за хора, които заслужават. :) Плюс, кетъринг фирмите не учат хората да готвят, а точно обратното - вършат това вмести тях.

Знам, че не се оплакваш на лична основа. Сигурна съм даже! Никой мъж не би го правил - на всичките ви е мил живота! A и какво беше: aint no pussy when she’s gone…

9. legrandelf @ May 17, 2010

bampi, two thumbs UP! :))

Отново не бе пропусната възможността да се упомене, че… възползването не бива да се ограничава само с кулинарния продукт, който ще се появи след употребата на кухнята :)))))))

10. legrandelf @ May 17, 2010

Събина, ние с Алекс, ние с Алекс :)))) Като ти казвам, че сте за кетъринг фирма, не ме слушаш хич :) Разбира се, че говоря да готвите на хората. Точно така, вместо тях :) не знам защо реши, че те пробутвам за кулинарна даскалица.

No pussy - correct :)

Аз не съм много добър в готвенето :( Но за сметка как консумирам /в консуматорско време живея-какъв да съм/ :Р
Ще се допитам до Батето и ще го перефразирам:
- “Колко ядеш?”
- “Колкото има!” :Р

П.С. От този, “голият ма`аа”, дори бира не бих взел :Р

12. legrandelf @ May 17, 2010

Владо, хахахахахаха :)))))) Какво общо имаш с Попинци? :) ял си някаква много яка бабина гозба там или… роднинско-приятелски (с)връзки? :))))

13. bampi @ May 17, 2010

Ама, разбира се, добрата готвачка очаква признание на всяко едно равнище. Високо вдигнатият рейтинг е балсам за манджите и. :)))

14. Val @ May 17, 2010

Мъжът не готви добре. По линия на Екопак преди няколко дни похапнах няколко манджички на Ути. Отврат - беше прекалил с подправките и мазнините. В случая подкрепям Punkass - да са живи и здрави бабите :))

15. Събина @ May 17, 2010

Абе не е така! Аз съм живяла с мъж, който готви повече от отлично! Мартине, не са прави, познаваш го! А сушито на Георги, а?

Някакъв пич, по баш Тошово време се е подвизал по К1 и е готвел под туй име и “вънкащност чужда”, а в главата ми остана прозвището му :Р
С Попинци нямам спойка обаче със с. Кебапчово и Големо Ракийно-какво любов ме свързва :Р

17. legrandelf @ May 17, 2010

Владо, ‘ич и не го знам кой е бил той :/ по бай Тошово време от Първа програма ме вълнуваше само… сънчо и тук-там(е) по некое децко :D

Val, чакай сега! Това, че Ути се показва по телевизията и си мисли, че може да готви… не бива да те убеждава в противното :))))))))

С него ме разяждаха `га бех малък /100-160кг./ :D

19. Omnia @ May 17, 2010

Елф, никой не може да превърне някой в нещо, което той не иска. Всеки се превръща в това, което иска и позволява. Ако на някой мъж му харесва да си наготви това, което желае, както си го може, какъв е проблема? Просто да не позволява на жената да го превръща в домакински робот, макар и все още в краткият си живот такова чудо да не съм виждала.
Брат ми например готви великолепно и смело- експериментаторски, но пази боже какво остава след него- чинии, прибори, чаши, подправки, брашно, булъони във всичките им форми и сие дори по тавана. Естествено младежа не го почиства това, а гаджето му. Що? Щото така са се разбрали- той готви, тя чисти / майка й жална, мене ако питаш, ама нейсе/, а в случаите, когато е изморен, тя готви И чисти.
Втори пример- имах гадже, което едва ли не с държавен вестник ми забрани да влизам в кухнята, защото предпочитал само той да готви, как готвел и така насетне. Ми ок, нема се караме за едната кухня сега де. Нема ти казвам в момента, в който реши да сготви, какво се получи. Но за бивши или добро, или нищо. Та тогава готвех само аз и никога не ми е дотежало.
Трето- за разлика от теб , не познавам толкова много жени/ момичета и сие, които да не могат да си сготвят, колкото да не умрат и, без да иде реч за салата + мин. вода.
Напротив- познавам такива, които никога не гъкват по колко пъти на ден готвят, за кого, какво и, които си разменят рецепти. И те, ако трябва да ги погледнем от феминистка гледна точка, са подвижни вибратори с множеството функции и бонус- есктрата ” може да готви” / за мъжа храната е особено важна и няма нищо лошо/, ама никоя нищо не е казала и не, защото е изконна женска роля ( вече жените са еманципираха достатъчно, за да си определят мястото в обществото / ако го знаят/ сами), а просто, защото така са избрали.
Човек не може да приеме роля, която не желае, ако е достатъчно интелигентен и наясно със себе си.
Не съм срещала жена, която е заставила мъжа да готви, но за съжаление обратното съм срещала…
Всеки, както си избере и, както си го постели.

20. legrandelf @ May 17, 2010

Omnia, подкрепям всяка точка от изброеното/аргументацията :)) Като най-много ми хареса момента с брат ти и сцената с атомната бомба в кухнята и почистването след нея (или поне опит за такова нещо) :)))))))

Тоз’ с държавния вестник си е бил за разкарване, но… или добро или нищо :P (по)Умряла работа, хахахаха :)

21. Н.Никифоров @ May 17, 2010

Ей ся ще се похваля, че мога да готвя не само кокоши яйца в различни варианти, както и че си прибирам и оправям всичко след готвенето. Вярно е , че ползвам по някоя консултация, но ако е по рецепта и това не е нужно. Така, че остава (предполагам ) само да се щракна по престилка, защото ще се получи по-добър резултат от горния…:)))

22. Yersinia @ May 17, 2010

Ей заради такъв готвач, като тоз на снимчицата и аз бих спретнала кулинарен шедьовър, нищо че приятелки твърдят, че незнам къде е на тигана дръжката:)))))

23. legrandelf @ May 17, 2010

Никифоров, баш на реклама си прилича туйто :))))))

24. byrkanica66 @ May 17, 2010

Не обичам да готвя, но го правя, трябва да се храним все пак. Гледаме се със печката накриво, но щом не са ми изхвърлили храната през терасата, значи бива. Иначе никой не си пие кафето със нея камо ли аз. Явно ми е зестра и всеки ден се споглежадаме накриво във това място наречено кухня, по време на готвене не на хранене.
Има по-хубави неща от готвенето…

25. Bia @ May 17, 2010

От тая тема огладнях. Да ви видя сега, почвайте да готвите :D

26. legrandelf @ May 17, 2010

Bia, бе то и аз огладнях, нищо че на обяд си направихме солидна бира скара… стомахът говори… мълви… и иска освинване!!!

Мда, определено искам вкъщи…

27. legrandelf @ May 17, 2010

byrkanica66, разбира се, че има (и) по-хубави неща от готвенето… ама друг път за тях :)))))))

28. Val @ May 17, 2010

Една рецепта от мен:
ПОСТЕН БОБ
Изчистеният и измит боб се кисне във вода 5-6 часа.
След това се измива отново, слага се в студена вода и се вари един час. Сваля се от огъня, водата се изхвърля, налива му се студена вода и се вари още един час. Тази процедура се повтаря няколко пъти. Като ви писне да сменяте водата, изхвърляте с нея и боба и си изпичате една пържолка :)))

29. Н.Никифоров @ May 17, 2010

А, какво да се рекламирвам. Така или иначе съм похарчен вече…:))) Просто исках да изтъкна, че има мъже дето си мият съдовете и че нямам против да съм обект на сексуално желание, докато приготвям вечерята на любимата.

30. legrandelf @ May 17, 2010

Val, да го еба… тъкмо се облизвах в очакване на наденицата (дааааа, не само жените чакат “появата на наденицата”) :)))))) и то какво се оказа… пак пържоли, lol :))

Никифоров :) Точно така… одобрявам! :)

31. alish @ May 27, 2010

Много готина статия, Елф.
Аз лично пък мога да сготвя много ограничен брой манджи, които обикновено дзяпам от рецептите… Ако нямам рецепти, мога да ти направя само сладкиш, евентуално с ябълки… или каквито плодове ти се намират.
Та,по едно време готвех и то доста сносно, но понеже съм бльом и подпалих печката… и от тогава не ме пускаха доста време в кухнята, та си имам оправдание да не мога да готвя. Не че ме е страх от кухнята. (Би било парадоксално да ме е страх баш от кухнята, нали? :D )
Та имам късмет, че мойто мъж готви и то много хубаво. Въпреки всичко обаче, не приемай идеята мъжът да готви като “използване” или превръщането му в “инструмент”.
Какво му е хубавото на това той да сготви?
1. Няма спор за това колко е секси.
2. Хубаво е някой да те поглези.
За някои мъже това да зарадват така жената е огромно удовлетворение между другото. Да не говорим, че може да доведе до някои други заигравки.

Виж обаче ако мъжът готви много хубаво, накрая може да възникне малък проблем. В хипотетичната ситуация, той е сготвил солидно количество спагети със сос и не знам си какво си още, а сте само двамата. Прекалено вкусно е, но ако остане за утре, знаеш ли как може да се е спихтосало. Та понеже и двамата сте чревоугодници, изяждате всичко, което силно ограничава възможността ви за каквито и да е движения поне в следващия час- два.
А всъщност не е толкова забавно да си подмятате реплики в леглото от рода на - “Мило, чакай храната да ми слегне и тогава”
:D

« Ревю: “Робин Худ” (и неговите мъже) Като ехо, след почукване на входната врата… »