Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Променлив Ток/Прав Ток - Зе фивър

« публикувано на 14-05-2010 @ 2:50 pm »


фотография: last.fm
слушайки: AC/DC - Thunderstruck

Годината е две хиляди и десета (дразни ли ви подобен начин на летоизписвание?!)…
Денят - прошнурован петък, неизбежен, небрежен, тъй като се чувства повече като четвъртък (предвид досадата, наречена - отпускарско правителствено отработване на национално ниво)…
Числото, което ще се помни - четиринадесети [слеш] май (след словом бозата следва и цифрово изсичане върху монета: 14/05)…

Висок волтаж променлив ток, понякога амплитудно изправящ сам себе си до теоретично-справочниково ниво на прав такъв, ще удари не един или двама, а цял стадион!
Стадионът ни е познат - национален, носещ великото име на Обесените [ни] герои

По улиците изтичат маси от фенове… Някои пеш, други на мотори, трети направо не стъпват по земята… я от вълнение, я заради жиците в задника и главата им, които “бърборят” само за едно нещо - чукването на 21:00 часа - когато взривоопасното начало на концерта ще увековечи туристическата атракция AC/DC като концерт на територията на България!

Може да си комши’ на концерта, а защо не и прецизен икономист, зареждащ себе си, а и околните с бири, докато сте се каширали на тревата или балкона отсреща на звуковата вълна, разцепваща не само името на изпълнителя, но и талазите вълнение!

Ще каже човек, че съм върл фен на AC/DC!

Well… Какво да кажа?!

Върл не съм, фен - също! Но определено има едни нотички по петолинието, които ме радват, зареждат и… като цяло - превъзбуждат на едно систематично музикално ниво!

Цялото това словоизлияние достига до вас благодарение на визуалното инспирé, което получих през обедната почивка на тоз’ чудно слънчев ден. По улиците наистина е пълно с мотористи, втрещяващи пресичащите баби, току що купили си хляб, за да не пропуснах “Комиците” или повторението на “Пълна лудница” тая вечер по телевизията. Техния календар огражда в червено само датите за пенсия и евентуално нечие погребение (там маркера е черен).

Въобще не знаят каква е тая паплач, жужаща (при това често говореща на чужд език) из столицата. Прилив, прилив… направо изтича! Путкопотокът е фокусиран в района на бул. “Евлоги Георгиев” - там дето обикновено има спрели туристически и/или спортни автобуси. Стадионът бе, мейтс! Стадионът…

Нивото на изпита бира в столицата за днешния ден вече минава рекордното - за повръщането - не знам, но предполагам е същата статистическа пункция!

Бройката доизносвани тениски, кои яки, кои не, кои прани, кои не, брандирани с името на австралийската рок група е жестока! Нещо като Великден, но вместо стикери върху гърдите, повествователно мълвящи: “Jesus Saves!” пише… “Brian Johnson is a bad mada-faka!”

Тук-там едрогърди хубавици фенки изпъват тишъртите, друг път не толкова чаровни мацки. В повечето случаи - мъже, крупни или гърчави - различно е… Какво показва това? Че феновете са много, разнополови, мултирелигиозни, венчаващи се, но с един единствен цвят на кожата:

“ударен от ток”

Тополения сняг, който гали нищо неподозиращата ми нефенска главица изпровожда нуждаещите се от музикално пришествие, притежаващи билет, към заветната цел на месеца (а защо не и на годината)…

Тук-там тополен, понякога натопорчен… важното е да сте възбудени! Сложете си гумените ръкавици, не ходете боси, особено ако сте навлажнени… Пазете се от фенове, които целите са се накичили с метални капси, щото са чули че преди 20-на години е било стилистично и яко!

AC/DC ще разтресат… питайте бабите си!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Събина @ May 14, 2010

хахах давли филм за тях по някоя “голяма национална телевизия” и моята баба гледала. Обади се да ми каже, че ме съжалява на какво ще се подложим! :Р Пийс, Бабо!

2. Val @ May 14, 2010

Обявата кърти.
Очаквай тази вечер локомотива и камбаната да разбият всяко ухо :))

3. legrandelf @ May 14, 2010

Както казваше айриш Стивън, малко преди да започне битката при Стърлинг…

“The Almighty says this must be a fashionable fight. It’s drawn the finest people.”

:))

4. Nostromo @ May 14, 2010

То и аз съм в категорията не-фен, но имам информацията, че шоуто е гарантирано, а и явно е почнало доста от рано.

Ке се лее героична пот! Това казвал ли го е Стърлинг? :)

5. Punkass @ May 14, 2010

Доста се усеща емоцията в този ден, дори и да не си от тези хора, които ще ходят на концерта. Приятно е, определено :) Тази банда са богове и си заслужават!
Аз ще я слушам от Борисовата на по биричка :)

6. legrandelf @ May 14, 2010

Nostromo, една от най-важните битки за шотландците едно време ;) за Уилям Уолъс говоря (като киноман се сещаш за филма) е тази при Стърлинг ;) Стивън не е казал, че ке се лее пот, но за сметка на това Хамиш, след като разбра, че Уилям “отива да pick a fight” каза:

“Well, we didn’t get dressed up for nothing.”

Което си е… баш същото, предвид факта колко задници и пишки се показаха на ингилизите, преди да им набият колчетата в на кончетата (им) гъза :)))

7. Събина @ May 14, 2010

Добре си ти, няма да тегне прокоба над душата ти! “ТРАГЕДИЯ ОЧАКВА БЪЛГАРИЯ!”

8. legrandelf @ May 14, 2010

Punkass, точно тъй :) Модела на икономиста го проучих от теб, посредством ФБ статус… и туй ако не е маркетингово наблюдение, lol

Събина, ужас, ужас, ужас! Що не тегнеше някаква прокоба, когато Веско си прави маслобойния концерт в НДК? :))))))) Щото църквата тачи Вескоооооооооо…

9. Събина @ May 14, 2010

не чу ли, Веско ще прави концерт в памет на жертвите на предния му концерт! Той е свят човек!

10. legrandelf @ May 14, 2010

Затова го обича[т/м] :)))))

11. Nostromo @ May 14, 2010

Шотландската история ми е мътна и кървава, но покрай сМЕЛ се сетих за какво иде реч, и тоя момент с разветите “такъми” ми е особено пресен с момента, в който една стрела лъсна върху един също така лъснал задник. Ще ми е интересно, ако тая вечер има такива изцепки - изключая стрелата - макар и австралийците да нямат толкова героично минало. :)

12. lammoth @ May 14, 2010

АЦ/ДЦ рокс!
Аз загрях още вчера като се опитах да сложа нов ел. ключ в банята и се разтресох малко.
Аз обаче събрах пари само за концертите на Рамщайн и Металика. Дано купя билети преди да ги изпия :(
Днес много мотори бре!

13. legrandelf @ May 14, 2010

Nostromo, сМел, хМел - той е широкоскроен човек/актьор, тъй че :))))) А от австралийците, не знам защо, но само за Робинзон Крузо ми се включва асоциация[та] :))))) не че имат (много) общо lol

14. legrandelf @ May 14, 2010

lammoth, като едновремешното обменяне на левове(те) в марки :))) Имаш ги, преди да ги изпиеш, хахахаха :))

Явно (де)номинацията или финикийския знак нямат никакво значение над случая… запойващ (без поялник) меломан :)

Београдската арена преди месеци бе пълна с българи, сега по българските улици, малко преди нахлуването върху тревната музикална арена, бръмчат много братя сърби :)) Плескавица да им е! :)

15. Жо CocКur @ May 14, 2010

“Тук-там едрогърди хубавици фенки изпъват тишъртите…” Le, айде да са повече тук, отколкото там! :0
Само заради едрогърдите ще захвана китарката, ще засвиря нещо на “Степенулф”, ще накълцам черното расо, та да изглежда по-вехто и ще тръгна да “непрощавам” на рок-блудниците, с големи грехове :0

16. legrandelf @ May 14, 2010

Ааа, Жо Кокюрь ! :)))

Хубав план си замислил - ако го изпълниш - да споделиш впечатленията, може да са полезни за следващите концертни изпълнения и/или срещу онези праведниците, дето предсказват гибелта на България (в следствие на демоничните символи, които издигат организаторите, за да могат окултните фенове да се кланят, поклащайки се на мелодичната музика) :)))

“Колко глупости изписах изприказвах…” (с) Камен Воденичаров

17. Val @ May 15, 2010

Още преди началото на концерта служители на Националната агенция по приходите окупираха пропускателните пунктове на Стадион „Васил Левски”. Целта - да се следи за фалшиви билети и дали броя на обявените, като продадени билети отговаря на реално посетилите концерта.
„Досега анализът на НАП показва, че фирмите, които организират подобни събития, не декларират реалната численост и второ - при плащането на хонорара, или както те го наричат - цената на шоуто, било то директно на фирмата или чрез фирма посредник, не удържат дължимия по закон данък”, коментира Красимир Стефанов, директор на НАП.

По закон, когато се плаща хонорар на група или фирма от чужбина, се дължи данък при източника в размер на 10%. Законът третира това нарушение като укриване на доход.
Всъщност акцията не е целенасочена към организаторите на концерта на AC/DC, обясниха от ведомството.

“БСП тръгва на щурм срещу AC/DC и властта”

18. legrandelf @ May 15, 2010

Val, тежко е бремето на музикантите. Направо ги почупиха тая година :)))))) те ти НАП, друг път Църквата… луда работа! :)

60 000 человека, да речем 30 000 “жинички”=60 000 гърдички, които подскачат в такт изпод черните “ти-шъртчета”! Чак потръпвам като си го представя-те това е нов земен връх! :0

20. legrandelf @ May 16, 2010

Статистикът, ^^ - Нов връх, макар и неземен, щото… 60 000 гърдички - туй земно ли е? Само Боговете (и то като полудеят) могат да сътворят такъв (не)земен рай! :))))

« Образи: “Gunpowder” Ревю: “Робин Худ” (и неговите мъже) »