Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Хер Хитля’ - Глупакът на Столетието

« публикувано на 09-05-2010 @ 1:19 pm »


фотография: Историческо компилé от flickr.com + sstx.org
слушайки: Ялтенските решения на Тримата (с) големи…

Ако Втората световна война беше сериал, а знаменателните телевизионни канали (познати нам) се раздаваха рейтингово (още) през изминалия XX-ти век, то Хитлер определено щеше да е немската версия на гастербайтеровия Мехмед, а неговата Инджи, простете Ева Браун - най-съжаляваната и оправдаваната в (не)устоите на несполучливата любов жена!

Каква трагедия, простете - драма, нали?

Много прошка взех да искам, а дори не съм избил своите 6 милиона евреи… Има време, би казал Йосиф Висарионович Джугашвили! Има време, би казал той и… би “пуснал” разпоредителна сводка за ликвидирането на целия изпълнителен съвет на комунистическия пристав. Редом с библиотекарите, метачите, зарзаватчиите и помощник градинарите към двореца на културата - Голямата каменна палата с двете лехи отпред, където Ленин и неговият странстващ ученик на прима виста са разиграли фигурите на предстоящата световна партия шах!

Какъв късмет само… рече осетиецът преди да отпътува за Москва, където го чакаше белия жребец на Жуков! Герой на бял кон - за всяка жена - чаровен “млад” принц? Млад, млад… колко да е млад, при все цялата геронтокрация задаваща се в бъдещите 50 години!

А от други две страни на разпокъсаните швабски ризки размахват ръце гладните за работа шивачи - сър Англия и мистър САЩ! Сър Чил-аут-бич, наричан за по-кратко Чърчил, другарува със западните ненавистници прекалено дълго. Пуши пури и пие… каквото му се пие!

За сметка на това, осакатеният от живота и поредните си мандати, Франклин “Недодяланий” Рузвелт си пече гъза на Хаваи, вместо да вдига монумент в памет на стотиците японски камикадзета, дали живота си за нахендрянето на САЩ в мързеливата война на чуждия континент…

Странно, но историята не се повтаря. Не и със същите темпове, с които би трябвало да го прави!

Фрицът с готините чорапи, начетен, недостатъчно бит от родителите си - оправдан за цялото зло на планетата, де що е сторено за XX-ти век!

Имало е и по-големи от него (и преди войната, и по време, да не говорим за след това) - но на кой му пука?

На мен ли? На вас ли? Нали имате кабелна телевизия, интернет и пришки по гъза? Значи сте живи и не в затвора (ако нямахте пъпки по задните бузи, то определено не си стоите мирни на дупенцето и някъде ще ви обади властта - не се ебавайте, ей)!

Чувства се слабо, този ден победен… слабо! Защо ли… щото вече никой не вярва на пропагандните постери - всички виждат добрия, лошия и злия… но дълбоко в себе си чувстват Мързела на победата!

Честит ви 9-ти май… напийте се, животни!

« подобни cynical speech, , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Крис @ May 9, 2010

Време ти е да пресъздадеш драмаричния телефонен разговор между току-що сваления от поста си, “тънещ в невидение” Хрушчов и изтеглилия късата клечка на кофти вестоносец - Лео Брежнев.
;-)

Ауф ийрен бефел, хер Обърст - на всички фронтове положението е спокойно! Всички изтрезняват и се готвят за неделна баня! Да им е честито! :0

3. Кръстю @ May 9, 2010

Йорг Ланц фон Либенфелс , обществото Туле… и… последния да събере аплодисментите.
————————-
6 милиона евреи, към тях тури и още толкова сбор от руснаци, поляци, немци и останали европейци смес, американци и ядрено претоплени японци.
Със затихващите патърдии до края на милениума станаха 12 милиона.
Толкова народ не е изтрепан от първите хора до тогава.
Радвам се ,че се родих и (о)живях 44 прекрасни години в този прекрасен век на прогреса!
Наздраве!! :))

@ Кръстю /предполагам не поп…/ :0

Наздраве! Да ни е честито /без делници трайваме, аме без празници-не/! Нещо по деветомайската тема-от 10-12 человека, само 1 ми отговари що-годе, адже ба, какъв ден е днес!!! Кой си спомня за всичко станало?!

5. legrandelf @ May 9, 2010

Крис, ще му сторим адета, не бой ся :))))))

Кръстю, наздраве! Салютка :))))))

Хер Флик(ър), райзелейтерю! :))))

Голям образ си, ей! Ми много ясно, че малко ще те наздрависат по случай европейския (кашлюк) день! :)) къде е песента, къде е флагът над Райхстагът ? :) Много ли ви се напълниха членовете с пълен член? :)))))

Членуват хората, не си поплюват/ползват “лубрикейтъри” : 0/Ох, Le, то добре, че не сме в Азия, че там само с непълен член членуват :0
Прости, ама “сига ми доде”…една мисла:
“Пълен член на членката челно членува! Членувай, члене, в пчелината на членката :0

[...] Хер Хитля’ – Глупакът на Столетието [...]

8. inni4ka @ May 10, 2010

Zieg Fail! Чакаме пълни маси и празни чаши, финансирани по ОП “Победоспособност”. А падналите във войната така или иначе пак са тези, които въртят руля на бившия военнен лайнер, настоящ круизен кораб “Europa”.

*Махам ти усмихнато от опашката чакащи за Никита и хер Брежнев! И пия за победата*

9. callyou @ May 10, 2010

ае ако обичате първо да ви запишат (пък макар и като ‘членове’) в учебниците по история и после да се обаждате… а? :) )) ))) ))))

10. legrandelf @ May 10, 2010

Не така де :)))) Не с лошо :P
Помня какво ми каза… едно време, като видя снимката :)))

11. callyou @ May 10, 2010

… аз не помня (но ти ще ми припомниш, надявам се)… и не е с лошо(повярвай ми)… а просто някои хора са оставили бразда в историята… и смешно е анонимните да им се подиграват!

12. legrandelf @ May 10, 2010

В предния коментар съм сложил линк :P

Пък инак тука сме (засега) само неанонимни анонимковци :P Дерзаещи мечтателно да достигнем такава свойствена набразденост в настоящето, че и бъдещето… за да ни има и в миналото :P Поне малко, като тези знатни и познати Дубри и Ложи! :)

« Сънуват ли андроидите електрически овце… Понеделнишко следпразнично хуйку »