Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

На човек му трябва занимание

« публикувано на 28-04-2010 @ 10:57 am »


фотография: Mika Keijonen
слушайки: David Bowie - Little Wonder

Туй животно на животните - човекът, не заслужава миг покой! Още с раждането си би следвало да получи метла (дали ще я яха, дали ще чисти с нея - без значение), за да свиква с дръжката й, както и с по-късно избиващите откъм вътрешната част на ръката мазоли.

Активност е нужна!

При липсата на такава, човек започва да мисли, върши и говори простотии. И не такива, за които Соломон Паси спомена преди време. Простотии от по-висш ранг.

Винаги може да лежерничиш, което е равносилно на дебелеене! Мързелът, както и чувството, а и мирисът на спарени чорапи откъм мишниците е разновидност на лежерниченето, което от своя страна (както вече разбрахте) води до дебелеене. И тук не говорим само за физическо наднормено тегло. Говорим за ято кукувици, грижливо изпиващи мозъка ви. Глътка подир глътка, докато в кокосовия орех, наричан от вас глава, не остане и капчица сок!

Чувствате се изморени?

Е, познайте! Не сте - отегчени сте от скуката, в която сте се загърнали през последните месеци. Или минаха години? Остаряхте и вие с мен? Няма да ви пея, защото не мога. Всъщност мога, но… пиг-стайл Фънки ли ще ми казва дали съм “айдъл” или по-скоро “idle”?!

Ако нямате приятели, с които да споделите дейностите си, то тогава си намерете работа. Ако и това ви се стори трудно, отидете на някой по-оживен булевард, носете си каиш (или презервативи), току виж са ви наели за почасова [хамалска] (щото проституирането си е хамалогия) работа.

Винаги можете да станете боклукчия, нищо че индустрията е завладяна от църни кадри. Не защото е ниско платена, а защото на никой не му се изхвърлят памперсите или превръзките на комшията!

Спортувайте!

Единствения начин да не умрете в адски мъки, когато остареете. Доказано е, че човек, който никога не е полагал физическа активност за благото на спорта, го прибира Сатаната, а за любовник му се пада Саддам Хюсеин!

Бройката мастурбационни цикли трябва да е по-малка от тази, която статистически консервира навика “миене на зъби” (в един ден). Защо ли?

Защото ако са повече:
- или не си миете зъбите (въобще);
- или ръката ви познава по-добре състоянието на пълна шепа, макар и да не сте толкова добри с метлата, която сте получили след раждането си (”Синдром на Рукавишников”, по-популярен като “Сам Шепърд”);

Да не говорим, че от “нямане що да чиниш” се стига до drugs, sex ‘n’… съдба на велик музикант, умрял на млади години! Умрял - звучи неуважително. Всички умираме. Не виждам никакво уважение в това да предрусаш или да си пръснеш главата (съвсем случайно?!) с ловната пушка! За hangin’ over (the kitchen table) споделям същото мнение!

Тъй че… бъдете по-дейни сега, щото след това (след онова) ще имате лимитирани възможности за активност. А единствените ви приятели тогава, колкото и контактни да сте сега, ще бъдат белите червеи!

Страхотно е да си човек, нали?!

Социопатна прелюдия: OVER!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. вино @ April 28, 2010

Супер, сега това трябва да се отпечата на билбордове и разни листовки и да се раздава на хората. Страшно ме изнервят тия дето “скучно ми е” “няма какво да правя” “няма работа” и не знам още какви си там изрази.

2. legrandelf @ April 28, 2010

вино, засега силните на деня са съвсем други! :))))

Самият Веско - също! С неговата олийна оливационна индустрия и звездния концерт (днес) в НДК! :)))

Фамозно, фамозно!

3. bungle @ April 28, 2010

Много вярно, тъй тъй. :)

На мен като ми е скучно се подстригвам/сменям цвета на косата (или поне правя опит). После винаги ми се реве, хаха. Значи изводът е - недейте да достигате до подобно състояние, защото:
- не е красиво
- не е градивно
- не е (сами си измисляйте по-надолу)
И все пак:
както се казва в една много любима моя песен

I choose to live and to
Grow, take and give and to
Move, learn and love and to
Cry, kill and die and to
Be paranoid and to
Lie, hate and fear and to
Do what it takes to move through.

Мдааа, съгласейшън съм :) Скука само в неделя следобед :)

(аз познавам едни Левислава и Десислава, които страдат от жестокия “Синдром на Рукавишников”)

5. Val @ April 28, 2010

Ако нямате приятели, с които да споделите дейностите си, то тогава си намерете работа :))))
Най-добре чистачи на MERDA

6. legrandelf @ April 28, 2010

bungle, thumbs up! :)

ИИ, може и в събота преди обед :D

Val, туй мехрдь дето го ближат тия… изглежда изипипано! :)) Сериозна творба си е и най-вероятно авторът доста се е потрудил понапъвайки се, за да текне водица от лайняниьо връх! :)))))

7. vladimirpreslavski @ April 28, 2010

Подкрепа и от мен! Човекът е шугаво животно, което ако не шугавее, почва да се чеше там “де слънце не огрява”/па и се хвали след това, а някои дори пари от това правят :0/! Абе, море, като ти е скучно-па излез на терасата и почни да псуваш. Почни ги-съседа, съседката, минувачите, пощальонът Гейо, цветарката леля Гуна Прокажената, та накрая и на себе си тегли една сочна, че чак срам да те хване и да се изчервиш между ушите! :0 Скука?! Аз вчера така реших да се не поддавам на скуката и докато се лутах из стаите на санаториума за “душевно силни”, подучух от ТВ-то, че рискът за заболяване от Хайманофилия при скучаещите, достигал до 0,0045 %. Затова-да пошугавеем като мокрици на стена! :0

8. legrandelf @ April 28, 2010

vladimirpreslavski, хахахах :)) Нека пошугавеем като мокрици! Нека! :)))
Което ми напомня, че една моя гъгрица скоро не се е отбивала тука, хахахаха :))

9. BraInjury @ April 28, 2010

Знаеш ли понякога, ми се е искало да съм на мястото на всички онези анусочешковци дето повтарят, че им е скучно и няма какво да правят.
Знаеш ли колко пъти ми се е искало да си изхвърля телефоните за 1-2 дни да се забия някъде в някой град (начална фаза на “Синдром на Лекия”) и да дебилствам, алкохолизирам, разбия от лежане и правене на “Нищо”.
п.п. Стига съм говорил, че започнах да се питам защо все още не съм го направил и накрая ще взема да го направя.

10. legrandelf @ April 28, 2010

Това е друго, мейт! :))

На това се вика уикенд, при това… айде, понеже киснем в света на информационните технологии - активна почивка :))) Ако че говорим за алкохолизиране и дебилстване. Винаги може да го съешим с малко физически екшън (нещо като тийм билдинг, но вън от понятието - напихме се и паднахме под масата) :)))

11. Кръстю @ April 28, 2010

Не е лесно да си жив! :)

12. legrandelf @ April 28, 2010

Кръстю, колкото повече осъзнавам(е), че не е лесно да си/съм жив… толкова повече олигофренизирам(е), не мислиш ли? :)))))))))
Последния ти колаж - отново (много) як! :)

13. Lawliet @ April 28, 2010

“когато нямаш сили даже да те мързи, значи си умрял” каза учителя ми по биология, пък дали е негова репликата…

14. legrandelf @ April 28, 2010

Затова са учители(те), за да им слушаме мъдростите :)))

15. BraInjury @ April 29, 2010

Ооо мастър, ето затова се вслушвам и вглеждам в думите ти!
За тим билдинги и сп(и/о)ртни уикенди мисля, че му е време вече. (…пак започва ебанта…/поздрав за всички/)

16. drako @ April 29, 2010

Много ми харесва идеята за белите червеи. Опитвам се да я прокарам в офиса, ама никой не ме слуша :) Сега му е времето да се живее, после червиите ще дебелеят :)

17. teo @ May 4, 2010

“Бройката мастурбационни цикли трябва да е по-малка от тази, която статистически консервира навика “миене на зъби” (в един ден)”

Хм, интересна хипотеза…

18. legrandelf @ May 4, 2010

А може ли да бъде разбита/опровергана? :)

19. teo @ May 6, 2010

Всяка хипотеза може да бъде опровергана, това е част от дефиницията на/изискванията за добра хипотеза ;)

Нямах предвид, че искам да я опровергавам, просто наистина ми се стори интересна. Така че може да я приемем за вярна до евентуално опровергаване ;)

« Виснал суджук: “Една добра година” Винервурст: “Истината, само истината и цялата истина” »