Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Пропагандна порнография

« публикувано на 18-04-2010 @ 8:04 pm »


фотография: ВМР.Org-ията
слушайки: първосигналните удари на сърцето

Ако ви е скучно и нямате какво/кого да мразите, винаги може да се разходите до “Пиротска” №5 и да почукате върху портите на ВМРО. “Единство и сила” обещават те! В един свят на разруха, предразсъдъци и омраза, нагнетена от съзнанието на “избрани” вестоносци, върху мигрениралата мозъчна кора на тайфа безрасъдни последователи. Не са слепи, но… с ориентация по-лоша от тази на слепец! Без куче…

Както може би знаете, на 18 април 2010 г. (днес) героите от ВМРО гръмнаха пищова, отбелязващ началото на подписката за референдум против турското членство в ЕС. Перфектно!

Или щеше да бъде перфектно, ако не бях попаднал на продупчената им с клишета, въздесъщи пропагандни мисли (коя от коя по-глупава) и долнопробно изтъкнати доводи, които би трябвало да ме убедят, че туристическата дестинация за повечето от нас - Турция, не бива да си слага феса върху закачалката в ЕС.

Нямаше да е перфектно, защото ако не се бях запознал, щях да съм невежа. А след като прочетох формулярчето, за което са похарчили повече пари, отколкото са допринесли към джоба на всяко едно (подкрепило ги на изборите) българско домакинство - съвсем се отегчих!

Бисерите от пропагандната брошурка на ВМРО е предимно скандална. Не, не, не! Не жълто скандална, а безочливо скандална. Да не кажа… наивно опорочителна!

“Така ще отпадне единствената граница срещу безконтролното навлизане на турски капитали и влияние в България.”

Някой май забравя за коя поредна година Доган паша продължава да си чопли носа, в търсене на секрети (и секретни вратички в българското “правосъдие”) насред жълтите павета, пред опашката на коня!

Със силните думи: “7 милиона българи - 70 милиона турци” от ВМРО явно очакват да впечатлят и намерят подкрепа от страна на неживелите в България или незапознати със състоянието на държавата. Както с финансовото, така и с милитарното.

Но по-якото предстои, непосредствено след като разгърнете гланцираното удоволствие и зачетете:

“Турците са нашественици на европейския континент, а ние, българите, най-добре знаем това.”

Интересно! Аз по история съм учил други неща… Това, че сме дошли на коне и сме изпонаебали всички славяни и траки, дорде погледа ни стига, не значи че пъпа ни е хвърлен на Балканския полуостров, или че византийците са забравили чия е била крепостта Онгъл.

“Влизането на Турция в ЕС ще източи европейските фондове.”

Казват още, че това щяло да отнеме средствата, предназначени за България и по този начин всичко, което познаваме като земеделие, транспортен бранш и изобщо икономика - ще бъде разбито на пух и прах!
Откакто сме в ЕС, да ви кажа честно… много течове имаше, предимно финансови. Ако министрите ни се занимаваха с друг вид течове (да си бяха ебали жените например), щеше да е по-добре - както за семействата им, така и за България. А и от ЕС нямаше толкова да ни се блазнят, лъскайки своите праведни кубинки, готови да ни бият шута!

В Турция действала цензурата, журналисти били преследвани, други ликвидирани заради убежденията си. Орхан Памук пък си сменял телефона на всеки 2 дена, щото получавал (смъртни) заплахи благодарение на свободомислието си!

Ебаси майката! Последните 2-3 години в България сякаш нямахме пример(и) за недоволни “споменати” в нечии статии. Както и за фрактурни, да не говорим за психически, поражения върху “споменаващите”…

Гледам през призмата на обвинителното огледало. Но някак си не вярвам, а просто слушам глупости. В случая ги чета. Не че някой ме кара, но се почувствах задължен да ви запозная!

Тероризмът не бил унищожен в Турция, защото Али Агджа (наскоро получил свободата си) в момента трупа капитал от мемоарите си. Честито на Али Агджа! Честито и на Вальо Топлото, на майка му - Патка ли беше, Цецка ли, Тетка ли… За Масларова да споменавам ли? Поздрави за всички онези, които видяха че закона все пак е врата в полето, при това много малка. И се възползваха от шперплатовата й слабост! Кой ще ги вини и/или съди… техния Бог ли?!

В брошурата се продължава с нон сенс параграфите… Чрез гръмки удебелени поанти като:

“България изчезва!” - където свободните съчинения изтъкват фактите, че българите правят по-малко деца от турците и циганите в България. И постепенно се заговорва само за последните, които незнайно защо са причислени към малоазийските ни “приятели”.

Каракачанов или другия… Джамбазки, спокойно могат да проверят значението на своите фамилии, първо, след което да изработят план за естествен прираст на българското население, което да не включва избиването на която и да е друга част от населението, затворено в нашите граници.

Ебете си жените, господа, и правете деца, като толкова искате да не сте малцинство (о, да… и това го има - в днешно време всеки иска да се самоизтъкне като част от някакво малцинство, за да може после на трезва глава и с чиста съвест, да бълва простотии, борейки се за правата си).

В остатъка от флаера има още безсмислици, както и множество деяния с общ корен - самоизтъкване. Болно е, да не говорим, че е слабо!

Не е нито патриотично, нито националистично (в по-пацифистичния смисъл на думата, ако въобще има такова нещо). С други думи - пошло шовинистично е! Някой, някъде там, разчита на слабата подготовка по история, нагнетената омраза срещу управляващите и куп други буламачи, за да промие и без друго опосканите мозъци на подрастващите.

Защото освен тях и шепата (все повече и повече) застаряваши пенсионери-патриоти, никой друг няма да налапа въдицата на пропагандната порнография, поставяща не червена, а [чисто] черна точка върху лицата ни пред втрещено-изненадания лик на ЕС!

Свободомислието не е порок, но мизантропията е! Една от най-лошите черти, присъщи на хората… Вейте го байряка сега!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Eiri @ April 18, 2010

Сега сигурно ще се излеят купища коментари :О
като знам темата, колко е болезнена и колко възбуда поражда у незадоволените, буйни, млади националисти.
Турция има проблеми и то сериозни. Но не знам какво общо имат турците в България с влизането и в ЕС обаче. Турция ми прилича на един много объркан човек, който незнае дали да остане при корените си, дали да се разграничава от Европа или да се присъедини към големия цивилизован свят.
Политиката там е брутална. Лично аз съм против приемането им, поне доколкото ЕС е символ на Цивилизования свят.
Самите турци имат разногласия в страната си дали да се присъединят, много от тях не искат да са част от ЕС защото смятат, че европейците ги презират и гледат на тях като на изостанали, ЕС не се зане дали ще ги приеме, те май още не признават арменския геноцит (?), много хора по света не ги искат там, и дайте и българския глас да се чуе, че и ние имаме едни-тука-разбираш-ли причини да не ги искаме.
Но иначе съм съгласен с написаното :)

2. емо @ April 18, 2010

Браво! Подкрепям позицията ти.

Моите поздрави за статията и позицията ти!
Заради такива партийки и организации патриотизъм и национализъм са вече мръсни думи. И отдавна не се асоциирам с нито една от двете.

P.S.: Това ми се заби в съзнанието :) - “Поздрави за всички онези, които видяха че закона все пак е врата в полето, при това много малка. И се възползваха от шперплатовата й слабост!”

4. Ден @ April 19, 2010

“…в днешно време всеки иска да се самоизтъкне като част от някакво малцинство, за да може после на трезва глава и с чиста съвест, да бълва простотии, борейки се за правата си” <= ако трябваше да избера любимо изречение. (:

Поздрав за написаното (:

5. legrandelf @ April 19, 2010

Eiri, как да ти кажа… прав си, няма да се учудя ако се случи подобно нещо, макар и… дръзките, бързо избухливи младежи, яростно защитаващи патриотичните си възгледи (нали…) да ги мързи да четат. Поне не такива неща, които оплюват идеологията им (ако въобще са запознати с терминологията и/или болните амбиции на своите дучета) :))

Стражари и апаши - на това им се играе, без въобще да осъзнават кой е лошия :)) Бива им насаждано ;) Което не е лошо, ако играехме компютърни игри, вместо да се биехме (в ръкопашен и военен смисъл) :) Но явно човек, особено млад, има нужда да издруса някоя круша, за да му… минат хормоните през тялото по-бързо! :)))

емо, Алекс и Ден, благодаря! :)

6. Юлиян @ April 19, 2010

Съгласен съм с написаното, въпреки че като активист на ВМРО би трябвало да не съм :)
Явно колегите от Творческия отдел не са се справили добре, защото посланията (както се вижда и от статията) се разбират твърде погрешно. Всъщност това не е подписка “За” или “Против” Турция, това е подписка за свикване на Референдум, на който да се отговори За или Против. Според мен акцентът трябваше да е върху искането за референдум, а не върху един от отговорите на въпроса.
Самото искане за референдум може би е малко пресилено по един такъв политически въпрос, но посланието му е предимно към нашенските политици, отколкото към ЕС или Турция. Сами знаете, че в някои страни на ЕС все още имат ограничения за българи и това не е от гол национализъм, от (техни си) икономически съображения. Това е и целта на цялата акция, ако стане разбира се - българските власти да преговарят и да поставят условия, които защитават българския интерес.

7. legrandelf @ April 19, 2010

Определено бяга важната (за вашата организация) поанта :) Фокусът е далеч, далеч ;)
Това, че си активист, не пречи да признаеш (очевидния) проблем (или проблеми) :) В случая ти го направи, което заслужава - Евала ;)

Но по-важното Евала ще дойде след като сръчкаш творческия ви отдел, тъй като Фес в ЕС може и да звучи забавно, но разлисти ли човек брошурата… пошлостта избуява! :)

Няма да се повтарям!

П.П. Мисля, че трябва да коригираме поведението си, преди да очакваме ЕС или който и да е друг да ни брани от… трети, които (евентуално) искали да ни “претопят” :)))

Кой създава лошия образ за българина пред… другите (по-силните на деня)? :)

8. Val @ April 19, 2010

Точно така!
Пошли патриоти, които най-добре да хващат шумата !
Осмият
Партизани - Хиподил
И търсим Деветият :))

9. frog @ April 19, 2010

Референдум заради друга държава, хахах! Това могат да го измислят само… айде няма да обиждам, понеже Юлиян не ми е направил нищо. :)

10. gergana @ April 19, 2010

те ВМРО (или МВР:O ;)) само си търсят поводи да се събират да попеят и да се напият, не им се връзвайте, ами дано поне им се е получил купона хахаха, гледам и за съгледвачите е било като да прекараш малко “време в смях и закачки” ;)
:)

11. legrandelf @ April 19, 2010

frog, можеше и да се стигне до нещо, ама… не и с този подход :))) Леко (меко) казано - обречен!

Не се събраха птичките, няма как :)

12. Н.Никифоров @ April 19, 2010

Поздравления! Много се надявам, че подобен начин на говорене ще вземе превес над патриотарско-шовинистично-елементарното бръщолевене.

13. inni4ka @ April 20, 2010

eвала! за съжаление логиката у много хора отстъпва на псевдо-морални и ретроградно-исторически доводи и сигурно ще има много заслепени от омраза и инерция глупаци, които ще си сложат името и подписа под безумието на ВМРО…

14. legrandelf @ April 20, 2010

По път за работа, минавайки през Сердика (stalker-ите да свалят снайперите за секунда :)) видях разпъната масичка с два подпрени флага на ВМРО до нея ;)
Имаше едно усмихнато момиче, едно полузаспало момче и един… стърчащ младеж, оглеждащ се наоколо :)

Та… събираха подписи, тези тримата, за въпросния Референдум :)

Въпреки всичко - продължават, нищо че подписката е от 18-ти, а днес 20-ти, чак сега ги виждам на… въпросното място. А оттам много хора минават :))

15. frog @ April 20, 2010

Аз пък видях по новините на Скат опашка пред някакъв такъв пункт. :( И един чичка вика: “Ще паднат границите, ще влязат тука турците и ще ни изкупят държавата!”.

Пфу!

16. Зелен Бетон @ April 21, 2010

Самата идея за подобен референдум означава, че нейните автори въобще не са наясно какво означава да си част от ЕС.

Това НЕ означава, че сме се присламчили към големия, силен батко, и по този начин сме станали “силните на деня”; и че оттук нататък можем да си разиграваме коня както си искаме, и да диктуваме каквото си искаме на други държави и нации.

Напротив – означава (БИ ТРЯБВАЛО да означава), че сме станали ДОСТАТЪЧНО РАЗУМНИ И ОТГОВОРНИ, за да се присъединим към една общност от 500 милиона души, които имат консенсус по редица основни въпроси на човешкото съществуване.

Би трябвало да означава, че сме се научили да мислим КАТО НОРМАЛНИ ХОРА. Които са напълно наясно, че свободата на всеки човек се простира дотам, откъдето започват правата на другия.

Би трябвало да означава, че сме осъзнали необходимостта да се освободим (и общо като нация, и всеки един поотделно) от предразсъдъците, предубежденията, тесногръдието, дребнавостта и егоизма.

Това, че като държава-членка на ЕС мнението на България се чува и се зачита, не е келепир, а ОТГОВОРНОСТ. Изключително сериозна отговорност.

Затова, ако имаме възражения към приемането на Турция, те НЕ МОГАТ да се основават на неприязън поради верски или културни различия, исторически наслоения, махленска антипатия, желание “да им натрием носа”, амбиции “да си върнем” или перчене от типа “кой е по-по-най”. Възраженията ни могат да се основават САМО И ЕДИНСТВЕНО на загрижеността дали приемането на Турция няма да деформира ОНЕЗИ ПРИНЦИПИ на общността ЕС, към които ние сме се присъединили, ЗАЩОТО ГИ СМЯТАМЕ ЗА ПРАВИЛНИ.

Ако имаме наблюдения и данни, че царуващите в Турция убеждения, представи и практики ПРОТИВОРЕЧАТ на европейските разбирания за свобода, демокрация, човешки права, цивилизованост, морал и т.н. (т.е. противоречат на философския фундамент на общността Европейски съюз) – тогава можем да възразим. И не само можем, а сме длъжни. Но САМО в такъв случай, и САМО с такава обосновка.

ЕС не е създаден за разчистване на стари исторически сметки. Нито е създаден като инструмент за поставяне на едни държави и нации в зависимост от други. Напротив, целта му е да се загърби ненужното и отживяло противопоставяне в името на бъдещето. Да се премахнат атавистичните разделителни линии в съзнанието на хората; да започнем да се самоопределяме въз основа на прилики, а не на различия; въз основа на споделяни ДНЕС убеждения и интереси, а не на мухлясали рецепти и дефиниции.

Или, както каза един приятел – ако искаме да извадим разумна и смислена позиция по отношение на приемането на Турция в ЕС, трябва да се опитаме да мислим все едно, че сме шведи.

И още нещо: становището на българското обществено мнение по това приемане всъщност е един много сериозен тест дали самите ние заслужаваме да членуваме в ЕС. Референдумът на ВМРО е аргумент, че не заслужаваме. Дано да има достатъчно аргументи и в полза на обратната теза.

17. gergana @ April 21, 2010

Зелен Бетон,
много добре казано, присъединявам се към думите ти.
:)

18. legrandelf @ April 22, 2010

След всекидневни наблюдения (и упорита работа от страна на ВМРО активистите - момчетата и момичетата с папките и химикалите), смятам че бая хора ще/са го подписали този “За Референдум” :)))))

И сега интересното… колко хора в действителност са гласували за ВМРО? Дали тази подписка е само на територията на столицата? Ако да… колко от столицата са гласували за ВМРО. Хубаво е, да не се окаже после, че ВМРО притежават огроооооомни списъци с лични данни :P Мисля, че си вписваха и ЕГН-тата… Които данни да се ползуват… you know… you don’t?! :) Well, use your imagination!

« Възмỳтено затворническо хуйку В случай, че сте забравили… »