Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Социално: “Благодаря ви, че пушите!”

« публикувано на 15-04-2010 @ 10:11 am »


фотография: Дишай България
препоръчвам: едноименния филм на Джейсън Райтман

На кой министър или държавен “представител” му пука за обществото? Точно на никой… И защо ли? Защото пари ще се загубят. Не, няма да се загубят, просто няма да попаднат в “правилния” джоб. Е… един път се живее и един път се “влиза” (каквото и да значи това) в управлението. А когато си там… по-добре е да грабиш, митничарю, щото чалгата сега е номер 1 музика за България, по продажби/теглене на mp3-ки, но това няма да продължи вечно!

Цигарения ракообразен вредител не е достатъчен, за да отърве държавата ни от тютюнопушещите. Всеки си носи кръста на гърба, не бива да се месим, нали? Стига сме кампаньосвали по поляните или насред(ата на) жълтите павета. Пречим на природата да си расте, пречим и на София(та) да не старее!

Пречим!

Днес (все още) никъде не ми замириса на цигари. Но съм сигурен, че до 2-3 часа и това ще се случи. Проблема не е, че ТИ пушиш. Проблема е, че докато вървя по улицата, дишайки уж чист въздух, получавам издишан облак от твоята уста, право в моето лице. Облакът не е буреносен. По-лошо! Облакът е тютюнев, преработен от белите ти дробове и се насочва към моите. Яко е! Предимно…

Не искам линч, не искам конфликти, но едно дребно спазване на обещание(то) - туй не е много. Дали?

1-ви юни и тази година ще си остане (просто) Денят на детето. В което няма нищо лошо. Но щеше да е хубаво, ако спарилите се от седене задници на парламентарните (ще се повторя) задници, бяха свършили нещо!

Добре! Стига роптане, не е прилично…

Ако си пушач сред пушачи, в стая/зала за пушачи - пуши! Не ми пречиш…
Ако си пушач сред непушачи, в стая/зала за пушачи - пуши, а непушачите на своя глава да решат, дали да останат там!
Ако си пушач сред непушачи, в стая/зала за последните - моля те, потопи никотиновия фаг в пепелника и не го изваждай от там, докато не си тръгна! Благодаря!
Ако си пушач сред пушачи, в стая/зала за непушачи - не бъди нагъл, копеле! Събери си багажа и чакай пред вратата, докато другите приключат (с каквото правят там)…

Не е трудно!

Ама някой трябва да го спазва.

Живеенето на т.нар. мултиплеър изисква разбирателство. Когато безхаберно ме третираш с дима си, не ме правиш толерантен, нито приятелски настроен. Напротив, чувствам се като анално задоволен, само дето… нямам нужда да бъда анално задоволяван.

И още нещо… това, което катастрофите не свършват с хората… тютюнопушенето го прави много добре!

Благодаря ви, че не пушихте тази сутрин в лицето ми!

——

“Дишай България” - dishai.bulgaria@gmail.com
повече информация - тук-точка-pdf

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Diana @ April 15, 2010

Въпросът е не дали аз като пушач спазвам там някакви си разграничения за зали и прочие, проблемът е защо това е всеобща практика. А 1 Юни е чисто и просто въпрос на политика. Само едно не разбрах ти на кой се сърдиш на политиците или на пушачите, или на всички? За политиката - не става въпрос за пари, колкото че на Бате Бойко чисто и просто му пада “доверието”, иска избиратели човека. Самият той в едно обсъждане с представител на ДПС каза, че защо да се налага закон, който в малките населени места никога няма да се спазва. Демек, защо да губя дядовците и да ги разочаровам. :) Оттам, ако проследиш самото отношение на политиците към законите, как очакваш да се създаде респект у самите хора и някаква култура на пушачите.

2. legrandelf @ April 15, 2010

Diana, отговорността е във всеки един :) Не може да се делиш, защото ако 100 000 души мислят, че не тяхното спазване е важното (в случая), то тогава нормално е разградения двор да е празен, нали така? :)))

1-ви юни (трябваше да) е политика, така е! Не мисля, че обяснителните думи на ББ трябва да се взимат за чиста монета :) Подбудата, крайният мотив, то това са финансите (200% - питай как е възможно :))

Аз дали съм сърдит? На политиците - перманентно, докато не започнат да (си) вършат работа(та) :P
На пушачите - когато умишлено ми кадят в лицето :)

Сега - подкрепям… хм, кампанията, която получих като имейл рано тази сутрин! :)))

3. Diana @ April 15, 2010

Да, но отговорността не е вменена в хората от някъде си по default. Отговорното гражданско общество се създава, не е природна черта на човек.

В никакъв случай обаче не мога да се съглася с теб, че става въпрос за пари, става въпрос за власт. Бойко легитимира властта с нищо друго освен с харизма, а няма по-лесна за разклащане легитимност от тази. И за това като един добър пастир на народа, той всячески се опитва да задържи магическия ореол на неговите свръхестествени сили. А е лошо като разсърди неговите избиратели от антики на соца живеещи по селата.

4. bampi @ April 15, 2010

Елфе, аз съм Върл пушач, но както днес веднъж вече писах - правилата дори да ни ограничават, трябва да се спазват.

5. Omnia @ April 15, 2010

Пушачка съм, но поне от онези, които се съобразяват - с това дали някой се храни покрай мен, дали непушачите са повече, дали има дете наоколо, къде пуша. Никак, ама никак не одобрявам вървенето по улицата с цигара в ръка, просташко ми изглежда. Не ми допада и някой пушач да издишва дима си към нечие лице - проява на несъобразяване и неуважение /не ги толерирам/.
Но повече от всичко ме дразни, когато непушач започне да прави физиономии и театрално да ръкомаха, когато е в компания сред пушачи - какво се опитва да постигне в този случай, не ми е ясно, но освен раздразнение /и то ако съм на кеф/, нищо позитивно не може да получи в отговор от мен.
Не разбирам поведението на пушачи, които не се съобразяват - то верно цигарата е зависимост, но да не се сдържиш да запалиш, ако си някъде, където не е прието, си е наглост и липса на какъвто и да било контрол… тъжни са ми подобни хорица.

6. Събина @ April 15, 2010

А когато непушач чука пушаш, често си намира пичина да го извини и дори да го сложи в средата на компанията от приятелит си непушача. Това, или да се опитва да го промени…

7. legrandelf @ April 15, 2010

Diana, разбира се, че (елементарното) възпитание и култура не са генни заложби, а са порядки на научаване :)) Същото важи и за правилата: трябва да си разумен и грамотен (откъм четене поне), за да ги разбереш :)
Не е вменена отговорността, но бягайки от нея с изказвания, че другите като не го правят, аз защо да го (или нещо от сорта) - духаме супата (ние, като представители на отговорното [гражданско] общество) :)

По проблема ББ:
Като казвам пари, имам предвид облаги (всякакъв вид материализъм). И когато някой се шпори за власт, едва ли е само заради егото и горестолюбивата чест да е на хората в устата, отколкото в краката. Облагата като краен ресурс (независимо от формата, пак повтарям) е в основата :))))) Но сега, няма да бърборим напразно един срещу друг или един през друг. Ясно ни е за какво става дума! На ББ не му пука за нас или за законите, пука му за него си ;)

bampi, къде си писала за цигарите (пусни линк да видя, от любопиство питам, не те изпитвам или нещо от сорта) :))
Съгласен съм с краткото ти заключение. Не мисля, че съм звучал двузначно?

Omnia, thumbs up ! :)

8. martinangelov @ April 15, 2010

Някъде четох, че в страни където са забранили пушенето в затворени пространства, едно 80% от пушачите били “за” тази забрана. И се убеждавам в това защото много мои приятели пушачи са точно на това мнение. Тоест ясна е причината за отмяната за закона. Нашият чичко Емил Димитров е докопал такава хубава далавера, че безсрамно си внася закони за отмяна. Ако беше някъде другаде, да са му били един изтребителски шут. А ББ да не се прави на разсеян.

Чисто и просто е скандално да говориш, че ще пострада бизнесът, а в същото време за здравето се забравя. Щом някой ми вреди на здравето няма право да си защитава позицията. Просто прекалено много сме свикнали да живеем така.

Не съм пушач, нямам тази зависимост и не знам как би се отразила психически подобна забрана, но си мисля, че не е такава трагедия да излезеш за малко навън и да се освежиш.

9. JustAFaceInTheCrowd @ April 16, 2010

Така, за да бъде всичко наред и ничии права да не са нарушени, трябва да има във всички заведения зали за пушачи и за непушачи. Ама зали, а не просто на половината маси да пльоснат табелки с надпис “непушачи”, а димът от съседната пушаческа маса щастливо да се стеле на талази към белите дробове на непушачите, които седят на маса за непушачи. Колко частници могат да си позволят това? Малцина. Какъв процент от населението (ходещо по заведения) пуши? Огромен. Резултат - масите за пушачи пълни, тези на непушачи - празни => загуба за собственика.

Или пък още по-зле - местата, отредени за непушачи, се узурпират от пушачите - сядат на масата, вадят кутиите с цигари, молят сервитьорката за пепелник, тя им носи … и така. Точно така стана преди 5 години, ако се сещате, когато пак беше проведен някакъв жалък опит за подобна реформа.

Докато приемуществената част от населението пуши, а частниците не са достатъчно състоятелни, та да осигурят комфорт и на малцинството (непушачи), резултат от подобни забрани няма да има. Тъжно е и не е никак справедливо, но е факт.

А пък дори и второто условие да се спази поради яростно налагане на сакнции … ами когато излиза смесена компания от пушачи и непушачи - става тъпо. Да седнат на отделни маси ли? Може, ама е тъпо. Едните да се жертват заради другите - може, ама пак е тъпо, щото пък тогава какъв е смисъла - предвид факта, че в повечето случаи непушачите ще се наблъскат в залата за пушачи, за да не трошат хатъра на приятелите си пушачи … Абе тъпо е откъдето и да го погледнеш.

Подобни действия биха били успешни в страна с по-висока здравна култура, където по-голямата част от хората не пушат. Защото винаги малцинството ще бъде газено от мнозинството, хеле пък ако мнозинството има зад гърба си интереса на частния сектор, който ще даде мило и драго да го запази като клиент. Да не говорим колко лесно е да се подкупват органите, които трябва да налагат глобите в милата ни татковина.

Та просто няма да стане сега. Както и много други неща, за съжаление.

10. Събина @ April 16, 2010

Подобни действия биха били успешни в страна с по-висока здравна култура, където по-голямата част от хората не пушат. Защото винаги малцинството ще бъде газено от мнозинството, хеле пък ако мнозинството има зад гърба си интереса на частния сектор, който ще даде мило и драго да го запази като клиент. Да не говорим колко лесно е да се подкупват органите, които трябва да налагат глобите в милата ни татковина. -> докато държавата не вземе мерки, здравна култура няма да има. Как да възпиташ детето си, че пушенето е вредно или нещо лошо, когато всички пушат и то навсякъде. Включително майки водят децата си в задимени заведения.

Та просто няма да стане сега. Както и много други неща, за съжаление. -> ще стане, ще стане. Иска обществен натиск и големи глоби.

11. bampi @ April 16, 2010

Не съм писала за цигарите, в последният си пост имам такова изречение за правилата, което смятам за водещо в опита ни да заприличаме на нормални, зрели и отговорни хора, живеещи в нормална държава. Не си ми звучал двузначно. :)

12. SheLLia @ April 16, 2010

Съгласна съм с простичките правила, и аз мисля така: ако си пушач сред пушачи => и т.н. и т.н. Доста романтично е да се мисли, че ако няма пушачи по улиците, ще вървим и ще дишаме чист въздух на воля :) Освен това да не забравяме, че категориите “пушач” и “непушач” не са вечни, не са някакво качество или недостатък и винаги може да се мине от една категория в друга. Затова нека въвеждането на правилата (които ние пушачите нямаме против да спазваме) не минава под надслов “а така, хак им е на гадните пушачи”…

13. Opened_Eyes @ April 16, 2010

Аз съм Пушач и искам да попитам…

Къде е толерантоността за която толкова много всички говорят? Къде е алтруизва Ви? Нали е модерно всички да са крайно толерантни и алтруистично настроени!? Е?

Тогава ме оставете да си пуша - инак ще си помисля че ме дискриминирате и горко Ви вие мръсни подтисници,егоисти и маниакални фашисти които се бъркате в личният ми свободен избор да Пуша!

Не преча на никой - който не му харесва моето пушене да помни че на мен не ми харесва дъхът на чесън но не протестирам… просто заствам настрана няколко метра!

14. Opened_Eyes @ April 16, 2010

Цигарите са крайно Полезни… ставаш сутринта и те зареждат с ендорфини от първата стотна след дихателното движение осигуряващо стартовата доза никотин. Помагат да се социализираме в този все по-виртуален свят на непушачи седяща с часове зад блогове, фейцбуци и ферми - пушачите от своя страна стават по предписание на всеки час (за да потренират зрението докато не са пред монитора) и правят социални сбирки наричани често миличко “пуш-паузи”. Освен явният социален благоприятен ефект от обмяната на информация и закачки с други индивиди (често от противоположен пол което носи допълнителен заряд) пушенето на цигари пази от Туберколоза! Пушенете на други субстанции пък е тема на отделен размисъл но… нека за финал да спомена - не съдете пушачите за изборът им! Ошо е казал - ако мислиш за нещо негативно то става негативно… аз мисля за пушенето с Любов ;)

Благодаря Ви че пушихте с мен!

15. legrandelf @ April 16, 2010

Opened_Eyes, хахахаха :)))

Аз досега никъде не съм прочел, нито съм чул, за пушач(ка) репресиран или по някакъв начин малтретиран, заради това, че пафка :) Евентуално смъмрен или попаднал под жестоките удари на скандала :) Ужас!

Миризмата на чесън няма да те убие, но ако ми пафкаш в лицето, определено ми вредиш на здравето :))) Не говорим (само) за приятно или не :)

А изведнъж станахме маниакални фашисти, егоисти и подтисници :)

които се бъркате в личният ми свободен избор да Пуша!

това е несериозно, защо ли? :) Защото ако застанеш до мен с пушека (си), нарушаваш моето лично пространство. И ако всички почнем да пискаме за личните си пространства и/или права, се губи идеята за разбиране и компромисни варианти :) Консенсуси с други думи :)

16. legrandelf @ April 16, 2010

Opened_Eyes, вторият коментар е още по-забавен :D Все едно разговарям с Андрей Слабаков! :)))
Нищо де, обаче не съм съгласен с… никнейм-а :) Не ми звучи хич “отворено” :)

17. Объркал си автобуса пич @ April 16, 2010

Koй ти пафка в лицето бе пич? Имам чувството, че някой е назначен да ти дими в лицето или ти си някакъв тип мазохист и сам им се натискаш?
Искам да те попитам дали имаш автомобил? Колко вредни емисии изхвъляш във въздуха? Може би по малко от един пушач? Или тровиш по-малко хората? Знаеш ли колко е акциза на цигарите и къде отиват тези пари? Изключително си ми забвен :):):)

18. raya @ April 16, 2010

ne se zalepvai tolkova do mene po ulicite za da mi di6a6 dima.dostata4no golemi sa pati6tata.i smqtam 4e mnogo pove4e di6a6 lainata koito izlizat ot 20-30 godi6ni koli.sledva6toto e ,4e trqbva da zabranqt kolite na pove4e ot 10 godini,za da bade 4esno.

19. Мартин С. Петрусенко @ April 16, 2010

Абе “мили”, неоправдани непушачи! Престанете да роптаете и да се опитвате да се изкарвате като тази, част от човечеството, която заслужава всичките ѝ лигавщини да се задоволяват. Никой, нито ти (към автора на статията), нито Бойко, нито който и да е има правото да ми се бърка в живота и да решава кое е добре за здравето ми. Пушенето е личен избор и никой не може да ми забранява да го правя. Да не говорим, че пушачите са мнозинство и не е редно по-голямата част от обществото да бъде ограничавана, а що се отнася до това, че явно непушачи сте по-глупави и по-податливи на политически манипулации, това е друг въпрос. Разберете най-накрая, че няма такава глупост като пасивно пушене и незнам си още какво. Всички тези забрани, вдигане на акцизите и т.н. са чисто и просто с цел допълнителни доходи за ненаялите се управляващи. Хитър план, а вашата наивна простота, непушачи, само го улеснява…

20. Name (Required) @ April 16, 2010

Престани на дишаш. Усвояването на въздуха (какъвто и да е той) е най-дегенаритивния процес в човешкото тяло. Оплачи се от Господ или на Еволюцията, според убежденията.

21. bungle @ April 16, 2010

Цигарите са смърт. Аз съм бивш пушач, който припалва по максимум 3 пъти в годината и тези 3 пъти ми напомнят колко по-яко е да НЕ пушиш. Преди беше модерно.. поне имаше някакво оправдание, че смърдиш на пепелник. Ами сега? Трябва пушачите да се съобразяват с непушачите, да има някакъв такт.., щеше да е добре наистина да влезне закона в сила, но все пак сме България - страната, в която абсурдите се нижат един след друг.
Да, има такова нещо като пасивно пушене - след купон/концерт, където се е пушело много, на следващата сутрин кашлям като болна от туберкулоза. После ми обяснявайте как НЯМА пасивно пушене, КУР. :)
Сега е модерно да си грийн, минете на трева. Мили мои, пушачи ;)

22. казарил @ April 16, 2010

Цигарата е майката на когнитивния дисонанс, който е лудо старогръцко копеле (има съмнения за божествения характер на таткото, но от антропофилски забежки си остава просто “копеле”, а не, например, далеч по-сексапилното “полу-бог”). Цигарата е глупака, който да ни напомня, колко несъвършенно тъпи сме. Всмисъл, човекът винаги ще си остане тъп, но очевидно още не е стигнал до момента да обвинява по-умни зависимости (като медиите) за своята несъвършенна натура, съответно и да бъде прогресивно тъп.

23. казарил @ April 16, 2010

@Opened_Eyes

Пушенето ти харесва? Пушенето те прави щастлив? Дори да не те прави щастлив, една цигара съдържа цяло ромско село химикали, от които организма ти (онова елитно, зелено, чисто и поддържащо се денди) почва да се свива грозно-грозно. Най-гадно прави, че отива директно в кръвта, от където за жалост бара цялото тяло. Уф, наистина тъпо, но хеей, не пуша само аз, не пушиш само ти - толкова сме много да се успокояваме един-друг. Въпреки това надписът на кутиите не е фалш - те наистина убиват. Следователно ти и аз може да сме отговорни за своето здраве и да заобикаляме тази отговорност пафкайки важно-важно, но какво право ни дава това да търсим толерантност за нашата безотговорност от тези, които са по-отговорни от нас за тяхното здраве? Така, още по-умни ми въпрос, който е горе-доли в духа на горното: Какво ни дава право да хвърляме критика срещу тези, които не ни толерират, а спекулират с нашата безотговорност, за сметка на тяхното здраве? Аз мисля, че ако имахме правото да правим това, значи думите справедливост и етика не просто не съответстват на нашата реалност: някой трябва да вземе тълковните речници и да им пренапише значенията.

24. Объркал си автобуса пич @ April 17, 2010

За каква здравна култура говориш Сабина?За каква мила татковина?Пушачите ли са ти проблема или нещо друго.Ще се радвам да ми отговориш.А аз от своя страна ще ти споделя защо пуша!

25. martinangelov @ April 17, 2010

Ухааа отдавна не бях чел толкова брутални коментари от пушачи. Та ето малко факти…

1. Абе за какви малцинства ми говорите бе! Пушачите са 50%, а дори и да бяха повече, аз кво съм виновен, че сте решили да си тровите здравето и покрай него и моето. Така че глупостите, че малцинството трябвало да се съобразява с мнозинството на някой друг ги обяснявайте.

2. Пушенето води до пристрастяване следователно зависимост!!! Това е и единственото ми обяснение за ревностното защитаване на цигарата. Повечето пушачи отричат това, знам разбирам ви! Много пушачи обаче казват, че искат да се ограничи пушенето и не биха имали нищо против. А още по-важно е, че има огромен брой пушачи, които се опитват с много усилия да откажат цигарите и подобна забрана според думите им би им помогнала страшно много.

3. Никой не иска да се забрани пушенето! Всеки е свободен да се трови колкото и както поиска, така че пушете на воля, стига това да не вреди на моето здраве. А когато някой вреди на моето здраве аз се изнервям. Просто пушачите ще трябва да се съобразяват със здравето на останалите граждани и да приемат дозата си на безопасно място за другите.

4. Не е такава драматична епопея да излезете за 2 минутки и да се отдадете на удоволствието, както правят хората по цял свят. Това че сте свикнали да пушите докато се храните си е изцяло ваш проблем и ще си го решавате без да ме тровите. Знам, че това е тотална промяна на светогледа ви, но това е защото навикът не прощава, свикнали сме да живеем в тъпата кочина.

5. Когато ви моля да не пушите, не означава, че ви обиждам на лична основа, не ви смятам за глупав човек, уважавам ви по същия начин и най-малкото ви дискриминирам. Просто искам чист въздух. Стига сте мрънкали за някакви права и дискриминации и престанете да давате смешни доводи.

7. Правото на чист въздух е право на здраве. Същото се отнася до консумиране на чиста вода. Аз не бих пикал в нея, дори това да ми носи удоволствие. Или пък аз ако имам пристрастеност да пикая по масите на хората, просто да кажем, че не мога без това. Ще сте съгласни ли с това, защото аз така се чувствам като ви дишам тъпите отрови! Все пак сме общество мамка му. Винаги се изумявам на тотално егоистичната позиция на пушачите.

26. Объркал си автобуса пич @ April 17, 2010

До Мартин Ангелов
Хайде да видим сега кой кого трови.Искам да те попитам ти като се качиш в автомобила си,питаш ли колко хора тровиш.Чие право да диша чист въздух отнемаш?Аз ли тровя повече въздуха или ти?Или супер готините НЕпушачи с ОГРООООООООООООМНИТЕ ПРЕТЕНЦИИ за тяхното исконно право да дишат “чист въздух”,си качва задниците в екологично чистие джипчета и разбиват два пъти повече пътищата и тровят поне два пъри повече природата.И накрая към всички непушачи:Стига сте ревали ,никой не ви се навира да ви пуши около вас или у вас!Отдавна в затворени обществени помещения не се пуши!А ДАЛИ ЩЕ ПУША ПО УЛИЦАТА В РЕСТОРАНТА ИЛИ У ДОМ СИ Е ЛИЧНО МОЯ РАБОТА.А и още нещо да добавя,не ми се е налагало да ползувам услугите на милинките ни доктори повече от шест години…само за ей така ,заради здравната култура го написах!Не се притеснявайте мили непушачи,ходете на доктор без притеснения,редовно си плащам осигуровките,така че пари за здраве ще има…

27. martinangelov @ April 17, 2010

Е няма как да ме убедиш, че въздухът по улиците е по-кофти от този на задимено затворено пространство, почна се пак с ултра-доводите.

И между другото не карам кола и почти не ползвам градски транспорт, но това е друг въпрос. Ако се гласува забрана за трошки еко-катастрофи аз ще го подкрепя, няма да философствам и да си кривя душата.

И няма нужда да ми се навираш около мен за да кажа, че ми пречиш, достатъчно е да си на 10 метра, дрехите ми пак ще миришат на ла***

28. legrandelf @ April 17, 2010

Крис, bungle, Адаш - thumbs UP, mates! :)

Към рейсаджията, raya и Петрусенко - и вие сте ми забавни :) Радвам се, че ви има! Радвам се, че се отбихте! :)))

29. Объркал си автобуса пич @ April 18, 2010

За да има мир по темата предлагам да има ограничителна заповед за непушачи,да не се доближават на по-малко от 10 метра до пушачи.Така ще бъдат запазени техните права и никой няма да им мирише на пепелник или л..на.Може би Мартин е имал в предвид някой понаакал се пушач :)Капиш?
Не се впрягайте толкова мили непушачи.Просто ми е забавно когато стане въпрос за тютюнопушене и изведнъж една прослойка от обществото изведнъж се изживява като суперинтелигенция и започва да ръси навсякъде крайни мнения,което определено ме дразни!Всъщност може би и вие се ядосвате ,че някой пуши…Всъщност и мен чалгата ме дразни,но…
Айде със здраве.И когто решите отново да наричате ,обозначавате и разграничавате хората не забравяйте,че може би аз съм вашия комшия който ви полива цветята докато сте на почивка,вашия приятел от който можете да вземете пари на заем или просто да помолите за помощ когато сутрин колата ви не може да запали :)
И накрая като заключение…беше ми приятно да си побъбрим :)Приятен ден на всички :)

30. martinangelov @ April 18, 2010

В момента сме повече от обединени приятелю, сега всички сме пушачи :)))

31. legrandelf @ April 19, 2010

martinangelov, може да сме обединени (макар и иронично), но моралът е твърдо под желаната летва :)) Което си е пагубно, нищо че сме… обединени (макар и иронично) :)

32. lammoth @ April 19, 2010

Вчера играх футбол с пушачи. Имам предвид бяхме от един и същ отбор :( Много са зле. Не тичаха. Много се ядосах. Паднахме с много.
Моля ви СА уважаеми пушачи. Не искам повече да сме в един и същи отбор! >:(
Елф играеш ли футбол? Търся нови подкрепления :-)

33. legrandelf @ April 19, 2010

lammoth, подритвах топката последно… миналата година, есента :))) Иначе футбол ритах доста, но много отдавна :/ сега съм с вързани партенки, lol :)

Но поне не пуша и да речем, че белите ми дробове ще поиздържат повечко :)))) Може да сритаме някой път. Нещо уикенд, микенд? Или следработни оферти през седмицата? :)

Плюс дестинация на полето ;)

34. gergana @ April 19, 2010

lammoth,
къде го риташ футбола, при нас има съботен турнир и мачове до полунощ и след това даже, на изкуствено осветление, има много ентусиасти :)))))

35. poohy @ April 20, 2010

През живота си не съм предложила цигара на непушач нито съм го питала “Ама ти защо не пушиш!?”.
С непушач не може да се говори. На гости не им ходя.
Критикари, които от хилядата неща съсипващи здравето на човека са се вторачили само в цигарения дим. И това ако не е лицемерие!

36. legrandelf @ April 21, 2010

poohy, хахахаха!

Не е лицемерие! :))

37. pa4ito @ April 23, 2010

хахахаха, тука разни индивиди изкарват пушенето като “свещено право”, полагащо се едва ли не по рождение. О свещена простота… :)))))))
Ми объркАли сте рейса, пичове и мацки! Явно дотам сте се напушили, че вече почвате да халюцинирате. Това, че в “територията”, наречена България, във времената на мутробарок, в които живеем, няма ясно изразени закони и правила, не означава че навсякъде другаде е така. Излезте за малко от задимения от цигарите “лисичарник”, в който се намирате и се огледайте как е по “белия” свят. Тогава ще видите, че навсякъде другаде, извън “територията”, пушенето не го имат за изконно човешко право, а го смятат за порок. Надявам се да ви е останал малко разум, за да го “вденете” това. Нямам нищо против пушачите, самият аз съм бивш такъв, но да изкарвате едва ли не, че всеки има право да пуши където си иска и да прави каквото си иска… За несведущите, това се нарича тормоз и опит за анархия. За целта, в нормалните държави си има репресивен апарат наречен полиция. И ако упорития индивид, продължава да тормози хората, с “изконното” си право да пуши, той просто бива отведен в подходящото заведение, било то на полицията или психиятрията.
Както казах, нямам нищо против пушачите. Но всяко нещо трябва да се прави така, че да не пречи на останалите. Тогава нещата стават хем по-лесни, хем по-приятни за всички. Хубаво е от време на време всички да се замисляме върху това. ;)

« Съвсем ѝ ебахте майката на тая приказка… Възмỳтено затворническо хуйку »