Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Връх на селският бек-изъм

« публикувано на 16-03-2010 @ 5:54 pm »


фотография: непубликуван материал от откриването на “Serdika Center”
безкрайно инспире от: Вести и болежки

Понятия като ГСП и селски бек трябва да са в речника на всеки един съвестен гражданин. Независимо коя родина обитава (по пъпна връв или зелена карта). Първото не е абревиатурата на (най-)новата политическа (да се чете като мошеническа) партия в България, а семпло и точно съкращение от - Груба Селска Проява.
Второто не е модел животно, а спесимен, наследил (или придобил в процеса на краткосрочното си умствено развитие) привички, присъщи единствено и само на най-закоравелия представител от рода на загрубелите скотове/пръчове.

Селяния, селинджър, селяк и прочие, както и отходните - провинциалист, кореняк, столичанин (etc.) да се броят като ненужни и неподходящи за ползване, тълкуване и… обозначаване (както на група жители, читатели, зрители, обитатели, така и на селекция от активисти-животновъди - борещи се за свои собствени нужди).

Селянин не е човешка класификация, според географската му/й принадлежност, а чисто и просто (като къпан милиционер, както вече знаете) - начин на мислене, поведение и… цялостно изграждане на характера.

Откъде обаче ме налягат, та чак пискам, такива аграрни мисли, които малко или много ви връщат в спомени за игрите на село (денем) и тракторните сексуални емоции (вечер)? Как откъде? Нима не последвахте подсказката на вести и болежки?!

“Откриване на Сердика Център София”

16 март 2010 г. / 8:00 ч. (сутрин, ако беше вечер, щях да напиша 20:00 - стига с тия западни форматировки на часовниковия актив: AM/PM… AC/DC и т.н.)

Датата няма да бъде запомнена с качествена здравна реформа, или силна държавна финансова инжекция, или български учен, открил лекарство срещу рака/СПИН-а…

Датата ще се запомни като апогей на селянията и… масовите безредици от най-мучащ вид. Що, обидих ли ви?! Е, що се обиждате пък вие - все люде с достойнство, безмерно като плюс/минус математическа безкрайност?

Аз ли ви ръгах с пръчка между ребрата, да се заредите сутринта в 7:00, че и по-рано, за да бъдете част от откриването на последната дума на (под)МОЛ-ната изпростификация - Serdika Center?!

Не съм аз… но вие бяхте там, нали? Ако ви накарам да станете в 7:00 за работа - най-вероятно ще се въртите в леглото още половин час, мърморейки, а след това ще прекарате поне (още) 30 минути в банята, докато серете/пикаете/бръснете се/миете си зъбите - все деяния… които ще ви държат (още малко) по-далеч от работното място.

Момент… вие сте безработни? О, сигурно и пари нямате в джоба си? Карате с по лев, лев и петдесет на ден (колкото един хляб да се купи… за презервативи и дума не може да става)?!

Нормално… вие сте перфектната таргет група на новооткритото многомилионно билдинг пришествие. И не говоря за напиване с колеги или измислени групови занятия в природата (задължително последвани от наяждане и напиване… както и от едно яко ходене, по малка и голяма нужда, из зелената тревица след това).

Това сте Вие, уважаеми ГСП избиратели!

А това са умните глави, които заслужават малко свежа промивка и б(л)огопомазване, за да изчистят лекичко своята сребролюбива съвест.

Туй е някакъв съмнителен субект, представител на църковната извадка в България, който идеално пасва (отзад) на гърлата от стикера на стъклото (”Очакваме ви отново”… да бе, да).

Същото лице от предната фотография, но вече… по-уверен в стъпките си, издул се като същински балдевски просяк.

Бедната тълпа… и първата й атака!

Ако има нещо по-лошо от безработни лелки, с празни торби, джобове и портмонета, то това са… червенокосите такива, с къса подстрижка и изскокнали от глад и клюки (+ малко турски сериали) оченца…

45 години (кръв и сополи) стигат! Времето е наше, ма’а фака! Не всеки е cool като рок звезда, но всеки може да бъде достатъчно uncool, изразявайки селянията си…

С призиви за наука, труд(олюбие) и просперитет към социалната отговорност… никой нищо не е постигнал. Но… с малко безплатни флаери и обещания - прогрес (в застой)…

K1LL, K1LL, K1LL!

А отстрани стоеше Фродо Бегинс и си мислеше… “Мрете в кофите… мамка ви алчна… и сляпа…”

Не всичко е загубено, мейт… не всичко!

5 етажна сграда с 1600 паркоместа за обедняващите, закризили съграждани/съселяни?!

Вие сте добитъка… благодаря ви, че помогнахте на България да се доближи (още малко) до пълния профил на разградения обор…

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Marfi @ March 16, 2010

Няма ли убити и ранени, баце? Баси драмата…

2. bampi @ March 16, 2010

Абсолютно точно и достатъчно агресивно написано… благодаря. Искрено се надявам да бъде прочетено и от поне малка част ГСП-избирателите. Чест и почитания (позволявам си да изплагиатствам).

3. Marfi @ March 16, 2010

O-o-o, епично! Успявам да оставя първият коментар под елфическа статия, але! Beat this е таковата :)

4. legrandelf @ March 16, 2010

Сигурно има, мейт, но… ги пазят за черната хроника на вечерните новини :) На какво мислиш, ауто кю-то ще извеза *рев и сериозни физиономии, тип - надушихме пръднята* за лицева мигрена от страна на Ани Салич (медийната Майка Тереза) и спутникът й, да не се бърка с оставен на страна пенис, Юксел (на)Кадриев? :)

5. Събина @ March 16, 2010

@Марфи, па у нашиуй квартал нема такива МОЛ-ове!

Селяният е пълна!!! Тая сграда е като повръщано. Да не говорим колко много не се връзва с квартала. Пълна малоумщина.

6. legrandelf @ March 16, 2010

bampi, ама… ако се долавя агресия - не бива да има такава :))))) поне не и от мен, виж думите и… възприятията, але пък и съвестта - са друга бира и карат мозъчните импулси по различен начин да… реагират :)) Поздрави!

Адашче, епично е… че ми коментираш ;) Не си минавал от много време, камо ли да си отвориш устата :) (имаш правото да ме обвиниш в същото, по адрес на твоя блог)

7. MadWizard @ March 16, 2010

Мамата си трака.
Баси якото!
В оутлета е било по-преебавка обаче!!!
:)

A аз като виден сноб пазарувам само от чужбинските молове!

8. bampi @ March 16, 2010

Тя агресията си е моя и напоследък все с мен си я мъкна, че от тия Мол-ове придвижването ми е сериозно затрудено в последните дни… :)
изпадам в търсене на тайни маршрути

9. Иван @ March 16, 2010

Добро, добро, нещо добро покрай тоя нов Мол, ей!

10. Bia @ March 16, 2010

Ходя в мола вместо в зоопарка. Разликата е само една - в зоо-то животните са гладни и недобре гледани…
Тъжна работа.

11. legrandelf @ March 16, 2010

Мдааааааааа, мога да свидетелствам, че в Mall of Sofia може да се види (рядко за фауната, но не и за медийното пространство, макар и доста тясно да става при показването на това) животно - Фидосопотама Искра :))))

12. Marfi @ March 16, 2010

@Адашче тука няма обвиняеми и обвинения - бизнес, нищо лично - работа демек ме отведе надалеч :(

@Събина и слава Богу, че си нямаме Мол-ове, въпреки че скоро ще дигнат един на Борис и Гешов.

13. Калоян @ March 16, 2010

Ето иде бичето …
Bicheto - Idem ot Selo (I Come From the Village)

трябва да дават нещо безплатно за да се е събрала така тълпа?

14. Калоян @ March 16, 2010

такава* тълпа
да се поправя…

15. Събина @ March 16, 2010

Ооо, Марф, ше направа сандвичи и сме там от рано, като тръгнат да го откриват!!!

16. legrandelf @ March 16, 2010

Трябва да минете един бърз кур(с) по палаткьорство, за да сте подготвени. Само сандвичите… няма да ви спасят в тази безмилостно жестока борба :)

17. Све @ March 16, 2010

Много злостно…и много на място. Тъжната работа е, че 12-19 годишните са поне по мои наблюдения основни киснещи в мола. Не искам да си мисля какви ще са децата на това поколение…сигурно голяма част от тях ще общуват мучейки…но ще се облечени марково поне. Ай със здраве, чакаме следващия мат’риал за откриването на молът на Карфур!

18. gergana @ March 16, 2010

… мда, сградата е повръщано, ама пък е германско производство… а плюйте де, бая требе да се понапъне и поопули човек, че да стигне чак до възвишеността на колегите от най-европейската държава :((( пфу

19. Ancho @ March 16, 2010

Нема управия от тая селяния
България на три мола!!!
Мъка Мъка колко мъка има по този мол, каза Райчо Георгиев и надигна бутилката с гроздова.
Искам да живея в MaLLЪТ!!!

20. morrt @ March 16, 2010

Само да кажа най-известното по нашия край:
РТП - рядко тъпа путка.(ж.р.)
РТП - рядко тъпо парче (м.р.)

21. GaN @ March 16, 2010

Само ти можеш по такъв “изящен” начин да опишеш едно такова “епохално” събитие. За пореден път успя да ми оправиш настроението :)

А “България на три мола!!!” просто кърти, Ancho :D

22. Rommel @ March 17, 2010

Ако ги накараш да отидат пред парламента да протестират, най-много 10 човека да отидат, но за откриването на нов МОЛ - хиляди. А после оправдания нямат време, на работа са … и се оплакват наляво и надясно, че държавата е много зле и 20 години нищо не се случва. Ето почнаха да се случват тера-гига-мега МОЛ-овете и аутлетите със 70% намаления, какво повече Ви трябва. Честит Ни нов МОЛ.

23. Кръстю @ March 17, 2010

Малеее, то като Зимния дворец на времето :))))

24. legrandelf @ March 17, 2010

Ама на вас май ви е смяшну, нещо си, а? :))))))

България на три Мола определено е връх в Новата история на България (за която от доста време ми се ще да напиша (поне) глава I-ва, щото едва ли учебниците скоро ще имат нещо за нея)…

:)))

25. Lili @ March 17, 2010

Ще се възгордея значи!
Оставам си теле, мразещи всичкото видове молове!
А този още повече (служебно)… кххх
Муууууу :)

26. lol @ March 17, 2010

Много смело написано, но да не беше допускал грешка още в заглавието…

27. legrandelf @ March 17, 2010

@rofl, ако смяташ, че има грешка (в заглавието) поправи ме - макар, че… маркетинговия трик не мисля, че ти пречи да поемеш… смело написаното :)))))

28. Vassil @ March 17, 2010

Tva za chervenokosata lelka ne mi haresa, no statiata e tochno v desiatkata. Takava tejka prostotia edva li ima drugade. Ama kvo se uchudvame kato znam kakvi sa BG idolite - Prosti, nahalni i s ogromno samochuvstvie. Tejko!

29. lol @ March 17, 2010

Връх на селския бек-изъм :)
Иначе евала.

30. legrandelf @ March 17, 2010

lol, специфична употреба на изпълнен копулативен орган в заглавие ;)

Иначе, благодаря! :))))

П.П. Като цяло за мен пълният член (особено ако е вън от сексуален контекст… няма значение) ;)

31. koko @ March 17, 2010

По повод на граматиката. Пълният член (поставен отпред) е привилегия на подлога. Поставен отзад (каквото и да значи), трябва да се разбира идеята. Например: “Връх на селскиЯТ бек-изъм”
Статията е добра, но малко “мека”. Това е видимият връх на нашенската ни тоалетна…

32. Milena @ March 17, 2010

Много ми хареса, но никой от тези, които споменаваш няма и да си помислят да я прочетат, жалко, можеха да се замислят.

33. gergana @ March 17, 2010

България на три мола, а Русе - на шест
йехъууу
:)))))

34. Moonchild @ March 17, 2010

Само една мъъъничка забележка относно текста - Ante Meridiem и Post Meridiem са латински термини, така че не виждам по какъв начин биха могли да бъдат свързани с каквито и да е западни течения ;)

35. legrandelf @ March 17, 2010

Приема се мъничката забележка, на която мога да сложа една малка бележчица ;)

Къде е ситуиран Рим? :) (спрямо, айде ако не България, то поне… най-новия Mall?) :))))

36. Omnia @ March 17, 2010

Боже…
Уф, аз па- и той нема да помогне тука :)
Добре, че съм настрана от подобни дивотии, само се надявам, ако некой светъл ден имам потомство и него да предпазя от привидно лустросаният подобен ” начин на живот”, каквото и да значи това в контекста на показаното.

37. SMNG0404 @ March 17, 2010

selska dusho nenadminata …!

38. nousha @ March 17, 2010

Може ли някой да ме просветли защо са ходили тия хора там? Да не са раздавали безплатно сирене, нещо? Недоумявам всякчески.

39. Len @ March 17, 2010

Даммм правилно са го казали хората:”Можеш да изкараш човек от село,ама селото от човека- не можеш.”
Добра статия мейт :)

40. kangaroobg @ March 18, 2010

Явно е много модерно, а?

41. идиот @ March 18, 2010

не знам какво е по- достойно за човека- да се обнажи срещу море от мъки и в тази битка за загине, оставяйки всичко, или да живее ден след ден и да губи капка по капка разсъдъка си. Кажете ми…
кой е по- виновен? те- хората- че са говеда, или ти- човека, който мисли и не прави нищо по въпроса?
кой е виновен- агнето, което блее и ще бъде заклано, или човека, който ще го убие?
не знам…

42. legrandelf @ March 18, 2010

sky_mender, само да не ме горят на клада, мисля че ще е по-болезнено. Какво? Страхувам се от болката? Е, не съм Рамбо, да удържам на мъчения и разни други бесни сценарийни модели :))))))))))) Гилотината е добър вариант ми се струва ;)

nousha, за първите… примерно 1000 души влезли в мола, онзи ден, е имало намаления за всички магазини ;) За туй е била (главо)блъсканицата :)

идиот, има разлика между нищо-не-правенето и рязане главата на жертвеното (?!) агне :))) Има, при това много! Не може да оправдаваш човешката глупост по този начин. Аз ли какво правя. На първо време гледам да не блея :))))

43. Бай Стоен @ March 18, 2010

и аз гледах днес репортажа по окриването на сердика (или сери ми на дика) център. Видяхте ли го чичето дето каза, че приготвил 500 кинта да си купи “нещо”?
Че кви намаления да е имало?
Ето тук: Бедствено положение как хората (опа, жените) очакват разпродажбите.

44. TediBear @ March 19, 2010

Странна работа, германци ли са го строили този МОЛ? Та на това място, ако не се лъжа, са били казармите на Гестапо по време на войната.

45. TIP @ March 22, 2010

Колега, учудвам се на искреното възмущение, с което пишеш това. Нима не познаваме отдавна профила на статистическата социална единица, лишена от собствена идентичност и разчитаща на стадния инстинкт да се легитимира в псевдообществото ::) Стадният инстинкт ги пази и ги оправдава, защото и другите правят така. От време на време Стадният инстикт дори зарежда с престиж бедните бездуховни шматки, защото от Стадният инстинкт има повлияни и доста известни шматки. Това вече помага на аутсайдера да се нареди до известната шматка. Темата е много богата, не е тук нито времето, нито мястото да се експлоатира докрай. Но никога не трябва да се забравя основното свойство на глупоста да се самоорганизира ::)

46. legrandelf @ March 22, 2010

TIP, ами… хареса ми четириочната усмивка ::)

Профила предизвиква искреното ми възмущение, защото градира в неправилната посока :) Чудя се, кога ли ще ме… изненада, наистина :)

Тук просто ми подействаха инспиративно снимките, оттам и цялата работа ;)

Стадните занимания са нормални, ясни, но… често смайващо забавни (я като пародия, я като долно иронизиране на човешкия вид, хохохо)

47. tcvetelinka @ March 23, 2010

(под)МОЛ-ната изпростификация. Това направо кърти. И новина номер едно беше…

48. Name (Required) @ March 23, 2010

Хм, явно авторът демонстрира какво точно е селски бек… Невероятно… просташко.

49. pa4ito @ March 25, 2010

всяко чудо за 3 дни…
скоро и там ще запустее, но пък е много точен показател за стадното, овчедушно чувство, което характеризира българския народ, за съжаление…

50. legrandelf @ March 25, 2010

Максимум 7 дни, Пламка, максимум :)))

51. Събина @ March 25, 2010

Аз се чудя как не са се сетили да излъчват Биг Брадър на живо вътре! Ше убият рибата, и ше циментират простотията, просто!

52. legrandelf @ March 25, 2010

Простотията просто е една много приятна и недразнеща (псевдо)тафтология :))))

В контекста на Биг Брадър (на фона на МОЛ-а) - жестоко! :)))))

« За около 7 секунди… Първа среща »