Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Абстиненцията Facebook

« публикувано на 15-03-2010 @ 7:34 pm »


фотография: Веселин Драгов
слушайки: малки строеви циклопчета, групово размахващи цвекла от стомана…

Тази пръдня дори кавички не заслужава. Не само синдромът (ако ми позволите да го класифицирам по този начин), ами и заглавката на най-популярната (а)социална/(а)социализираща структура. Известно ви е, че като член (неклатушкащ се, а направо пробивно-настъпващ) на Льо Резистанс, няма как мнението ми към Facebook да се промени (толкова) лесно.

Ако ви е писнало от толкова слюнки по любимото ви ежедневно занимание, или многото отворени (и в последствие затворени) скоби, напуснете… сега!

И докато другарите ми умират в окопите, лишени от интернет свързаност, опитвайки се да я доставят на други, житейската пътека непрестанно бродира нови и нови… тежки съдби. Кои от тях (ще) се помнят, кои не - само горестта човешка би могла да реши. Е, разбира се и капацитета на мозъчното оборудване не бива да се пренебрегва. Сега, ако си прост спесимен… много е вероятно да си останеш прост. Ако ще и две фунии да ти натикат в кутницата!

Да продължим лекционално (или както Презвитер Козма би казал: “Оралните забежки са чиста проба вагинално недоволство - поправете се/ме!”)…

Колкото по-малко съобщения получавате в пощенската си кутия, известяващи ви, че:

- сте добавен за приятел от лицето (лицата) Х(YZ) във Фейсбук;
- бивате следван от азербайджанеца Бурату Гобе (баща му е от Конго, майката - финландка) в Туитър;
- сте канени на някакъв ивент (събиране, още наричан гедъринг от достолепни левенти и левентки);
- шизофреничната забежка, наричана статус, mood, състояние, мисъл или мозъчен сифилис, е била харесана/коментирана от друг(и);
- вашите снимки са top of the pop(s) за деня/седмицата/месеца (от интригуващия ви живот);

толкова по (а)социално трябва да се чувствате.

Никой не мисли за вас?
Всички мислят за вас, но поради липсата ви в популярните (а)социализиращи “местенца”, обменените мозъчни вълни са от скръбен характер?

Ядосани сте на компютърна програма или код и говорите само за това? Очите ви изтичат в рубини от пиксели, докато философствате колко черно и недостолепно е развитието на поредния онлайн медиен гамен?

Нещо телекомуникационно е рукнало и това осмисля денят ви? Разбирате от дизайн, програмиране, свръхчувствителност от страна на човека, възприятия (цветови и звукови), граматически правила, конституционни… заради които познания никой не бива дори да ви заговаря, камо ли да оспорва мнението ви?

Вече не ползвате интернет само, за да си дръпнете порно филм (защото е демоде, или… защото еди-си-коя-помпозна дума, превръщаща ви в geek, dork, nerd, boon, n00b и прочие)?

Поздравления!

Не го осъзнавате, но определено сте отвъд разбираемото… или допустимото!

А какво е там? Към кой пласт от класовото общество (а него го има, повярвайте ми, драги закризили) бихте се определили. Към кой бихте разпределили другарчетата си? Не ви е ясно какво е общество, задруга или… социално (вън от контекста на текущите, като силна тема, словесно-медийни говна)?!

Дървените философи гният в дважди по-дървени от тях ковчези. Даже може и ковчег да няма. Ще има статус… там някъде… и толкова. Може и цветя да не ви поднесат. Какво? Че кой ви знае къде живеете. Но виж, email-а или акаунтите - те са ясни. Ще има RIP, gift-ове някакви. Всичко по реда си.

Оказва се, че абстиненцията, която би следвало да се получи от човек, резистиращ срещу Оста, колкото и пленен да е бил преди това от идеологията/интересните й речи, всъщност не съществува. Или по-скоро е… освобождаваща, не само липсваща.

Наистина ли всяко чудо е за три дни… а по-голямото за седем?

Магарешкия инат би ви отговорил: “Наистина, наистина…”

« подобни cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. пържен слип @ March 15, 2010

марти, какъв ти е проблемът с фейсбук
фермата ти ли изостава

пп по дяволите! обръщам ти внимание. това ме съсипва

2. legrandelf @ March 15, 2010

Очарователно е да си по слипове, при това пържени и да се ядосваш, което още повече кара вените ти да изпъкват, още повече… заради това, че ми обръщаш внимание ;) Има нещо… недостъпно в теб!

Не ми върви във фермата, щото… още не съм я подкарал ;) “Още” да бъде заменено с - едва ли някога, стига да не казвам “никога” :)

Проблемът ми е в главата… а тя боли сега… боли ли, боли!

3. Бай Стоен @ March 15, 2010

и за мен фейсбук е поредната порция пръдня за масите. но някой станаха много богати покрай нея. туитър не изостава по-назад.
и все пак имам акаунти и в двата соц.сайта, просто ей така от воайорско любопитство.

Eлф, не знам защо , но някак си едва ли не, ме караш да се чувствам виновна,че Ирония е баш там, баш еди-къде-си и … изобщо няква супер голяма вина да изпитвам. Ми изпитвам. Прав си:)( ъъъъ…)
Сладунко такъв!:))Обаче какво знаем ние, прошляците, за съвършенството на идиотизма..:))

5. lammoth @ March 15, 2010

facebook e съкратено от facial bukake. Социална мрежа за духовно изпразване.
Аз имах аквариум с рибки, ама те взеха че умреха деба :(
Учат децата на садизъм, баси.
Ох от толкова отдавна не съм влизал, че съм си забравил пасуорда…

6. Val @ March 15, 2010

Тази мрежа има само едно предимство. Ако се регистрираш в нови сайтове или мрежи е възможно последните да предлагат бутонче Connect to Facebook. По този начин пестиш досадната регистрация. Във всички останали случаи КРАВАРНИКА ми действа като болезнена пункция.

7. Кръстю @ March 15, 2010

Като прочетох първото изречение”… тази пръдня”, се сетих, че ония ден един приятел ме попита случвало ли ми се е да пръдна докато правя чекия, та сега ми дойде на ум, във връзка с тази социална мрежа… Поне там не се вра… Като ме засърби задника има форуми. :)))

8. Punkass @ March 16, 2010

Ама все пак аз от фейсбуук разбрах колко от моите бивши съученички или приятелки са женени или имат деца, от началния ми клас кой къде е и какво прави, видях им снимки като пораснали вече… Има си предимства, макар и малоумни :)

9. Oblakoff @ March 16, 2010

Елфе, ти долен имитатор :)

10. legrandelf @ March 16, 2010

Мдааааааа, двойните агенти/агентите под прикритие… са мразени и от двете страни :)))

11. Bia @ March 16, 2010

Fuckboоk-а е голяма работа, недей така. Къде иначе ще видиш толкова ексхибиционизъм накуп? :)

12. legrandelf @ March 16, 2010

В блоговете, Bia, как къде :))))))))

13. Bia @ March 16, 2010

Абе друго си е “Еди-кой-си е в рилейшъншип с едик-кой-си”, статуси, описващи кой кога спал, ял и ти-тиит. Снимки, които се правят специално за качване там (доста пъти ми се случва в заведение или някъде, където хич не ми хрумва да се щракам, да чуя “хайде сега усмивка за фейсбукааа”). Постинги от типа
“Имам си теленце”,
“Узряха ми лсивите”,
“Извадих си кОлците”,
“Пратете ми кокошки”,
Еди-кой-си се включи в каузата “Аз искам още един двоен курник” и прочие дълбокомислени каузи…

14. legrandelf @ March 16, 2010

All things are made just in case of…

your wish…

TO ALIENATE YOUR FRIENDS!

:)))))))

15. gergana @ March 16, 2010

нямаше да се включа в дискусията, ако Bia не беше изброила (така услужливо) вместо мен, причините да стоя далече от ‘социалните мрежи’ тип FB
създадох си профил, ей тъй, на шега, със смешно име (ти, който знаеш истината, не се смей) и още при първия поканен френд, побързах да изтрия профила си, не можах да понеса един оголен задник (макар и на човек, който харесвам и уважавам и на когото държа), а камо ли да следя на всеки какво му минало през главата във всеки един шибан момент
!не ме интересува! изобщо не ща да познавам хората толкова отблизо! да си дишаме във вратовете и да се следим!!!тъпо
и моите извинения, но в интернет няма ‘социални’ контакти, има психическо изпразване след наслоен негативизъм, егоцентризъм и мощен порив за ексхибиционизъм
ако някой иска да си зареди батериите, моля да потърси живи хора
:)

16. Bia @ March 16, 2010

И мен ме натоварва тази “близост”. Да не говорим колко изкривено е всичко по принцип в нета, а в тия мрежи освен интрижки и простотии друго няма :)

17. sky_mender @ March 17, 2010

Заради този пост рискуваш масите да те възнаградят с някое зрелищно мероприятие от средновековно-мракобесен тип… като набиване на кол за домати, например.

« Пътека слабост За около 7 секунди… »