Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Социопатно: 1 година след пиршеството на палките

« публикувано на 14-01-2010 @ 11:51 am »


фотография: Frog News
слушайки: революционерски кости, пукащи в забравата на миналото…

Бития си е бит, ебания си е ебан!
Тази социална теза се потвърди през последните 365 дни. Или бяха 366? За онези с комоцио едва ли е от значение, тъй като най-вероятно съзнанието им е било другаде преди точно една година. Не е като в приказките - три дни яли, пили и се веселили. Протестиращите три дни го ядоха, бяха бити и мръзнеха посред януарските жеги. Добре де, не са били бити три дни. Но първия ден отнесоха лабут като за три. Яко!
Защо смятам, казвайки го, че нищо не се е променило, подкрепяйки становището си със затвърдената социална теза? Защото всеки ден от тази изминала година, продължавам да пресичам на зелен светофар, оглеждайки се в трите посоки (да, нагоре също), за да не ме удари правителствено превозно средство. Тая сутрин не беше по-различна. Бързащите към укреплението наречено “Съешението прави силата”, минават на червено, не спират пред тълпата пресичащи, на всичко отгоре профучават по велоалеите на т.нар. пешеходен булевард “Витоша”. А това дори не е всичко, даже не е черешката на тортата. Ебаси якото!

Няма редовна казарма, има платено записване. Висше образование го водят. И къде мислите, че се наредиха всички онези, които не искат да мислят, а и да искат не могат - в редиците на родната милиционерска трупа.

Това не е циркаджийски отряд, но все повече заприличва на такъв. Като стадо слонове, които биват пляскани по “китките”, ако настъпят някой от публиката. Рота от горили, на които мяткат банани, в случай че успешно бранят собственика на циркаджилъка!

На всичко отгоре наглеците вчера заявили, че и те четели форуми и блогове. Не очаквали били повече от 1000 души. И го казват с онова успокоение, което се тълкува като:

“Боли ме кура, че някакви си 1000 парчета лумпени, ще дойдат тука да мръзнат…”

Ми да, от какво да се притесняват. Тъпо им е, че ще ги събират пред “Радисън”. Разбирате ли, да свършат малко работа. Няма да може да кибичат другаде, на по чашка кафе, отбивайки служба. Защото това казармено мислене е в главите на 98% от стадото наречено МВР.

Не съм доволен.

Продоволствията продължават. Малцина са тези, които мислят трезво и изпълняват задълженията си, такива… каквито клетвата им изисква да бъдат.

Но те са толкова малко, тези малцина, че въобще не се забелязват. Или накрая често биват преебавани от собствените си… “другари”. Другари, само по палка. По нищо друго!

Само 1000 души, а? Не мисля, че ви трябват 10 000 или 100 000 протестиращи. Трябват (ви/ни) 10 доброволци с добър стомах, на които да не им се повдига като видят кръв. На всеки един от тези доброволци - по една голяма градинарска ножица. Не е нужно да са завършили селскостопански техникум или да са били чираци при Едуард Ножицата. Важното е да могат в правилния момент да отрежат нечии ташаци. Горделиви такива. Тогава ще има промяна!

Наглостта - не се кастри, щото не вехне. Тя се изкоренява.
Когато не я овъзмездяваш - тя продължава да наглее, докато се извиси до нивото, познато ни на нас сега като… национална полицейска сила. Браво!

Не са само там проблемите, ама… зад тези гърди, полицейските, се крият онези яки парчета, за които българският народ представлява съвкупност от камерите на интервюиращите ги телевизии.

Смърдите и смучете, яко при това!

Градинарски кърцалки и повече хъс. След третите ташаци вече е лесно. Психически става лесно. Физически - идва умора. За да ги влачите тея стенещи и пищящи, в агония по загубеното сексуално имане, си иска малко или много сила. Жилавост!

Управлението на България, както и правата на нейните жители не е литературна извадка, набор ‘84, или пък сценарий по Оруел! Запомнете това!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Казарил @ January 14, 2010

:)

Ножици, хм? Палав гражданин, ей…

2. Алиса @ January 14, 2010

Тю, да се не види! Гениално и просто! Но защо чак днес те озари туй прозрение! Сега какво - протестиращите ще се втурнат към бриколажа и практикер, а по - скромните -към кварталната железария. По-рано се казват тия неща, да се подготвят хората навреме.

3. legrandelf @ January 14, 2010

Алиса, идеята с ножиците не включва протест :)) А и не чак сега споделям… идеите си (звучи като пропагандаторски труд) с четящите :))))

4. Пламен Бочев @ January 14, 2010

Мисля, че не заслужават чак такава изтънченост.
Два камъка вършат същата работа.

5. legrandelf @ January 14, 2010

Ще бъде варварско, не мислиш ли? :))) Или прекалено вицаджийско (боли, ама къв кеф е, ако пропуснеш) :)

Или пък просто могат да бъдат не добре поддържани/съхранявани, кажи ги ръждиви, ножици? :)

6. емо @ January 14, 2010

Това с бананите си е вярно, но от банана получават само обелката… та за това има напрежение и пушещи стачки тук/там.

7. Ясмина @ January 14, 2010

и аз бях там. помня всичко. но най-много ме заболя не от палките, които видях с очите си, че удряха наред… най-много ме заболя от мнението на хората, които уж искат промяна. които уж са прогресивните, мислещите, от малкото наоколо. те бяха по-лошите дори от онези - биещите ни, защото реакцията им беше да се дистанцират от нас - “лумпените”, чиято лумпенщина “видяха” само от изкривената телевизия. хората, които се осмелиха да коментират и заклеймяват събитие, на което изобщо не са присъствали и нищо не са видели.

гнус ме е най-вече от тях!

8. legrandelf @ January 14, 2010

Ясмина, като каза изкривената телевизия и се сетих… на път за протеста днес си мислех: Абе, сега кой ще отразява туй събитие, като Re:TV гризнаха дръвцето?! :)

И какво да видя там?

Няколко по-дребни (рейтингово, а и финансово) телевизии обладаха активните. Зададоха им няколко въпроса, щракнаха ги и т.н. Някъде там, в далечината забелязах новото лого на Мърдок, както и един новоизлюпен (по мое мнение) журналист. Един микрофон, камера, даже не изглеждаха и подготвени. Като че са теглили чоп, оназ фиданка е дръпнала късата клечка и е бил преебания в случая, да дойде на площада, за да отрази събитието… Слабо медийно присъствие. Изобщо, като нямаме медия, за какво присъствие да се надява човек :)

А на всичко отгоре се надявах “Шоуто на Иван и Андрей” да не се меси тоя път, както са направили вчера с оная пача Бианка, дето подскачаше като наебана…

И за капак - пратили Мария Силвестър от тяхно име. Е… тя си показа какво може, не споря, че е отворена… но по мое мнение, а и видях недоволсвото на Асен Генов, мястото й, поне с това държание, не беше за там…

:)

Мамка му!

9. Ясмина @ January 14, 2010

добре, че нямам телевизор вкъщи.

10. емо @ January 14, 2010

Не мога да намеря достатъчно точно определение за вечерното шоу на двата скункса, за това ползвам жокер - „помощ от приятел”, а правилният отговор е - инфантилно!!! Пошлият опит да подценят интелигентността на зрителите ме кара да сменям програмата. Причината е, че ми омръзна да гледам про - правителствена пропаганда…

11. legrandelf @ January 14, 2010

Ясмина, аз също, но понякога е много хубаво… действа (анти)стресово, като си напълниш главата с гняв, заради нечия медийна простотия :)

Емо, мда, въздържах се досега да пиша по повод предаването им, макар че за Станцията писах преди време, но… май няма да се удържа дълго, хахахаха :)))

12. Калоян @ January 14, 2010

Елитен отряд по мъде-режене : ЕОМР

13. Кръстю @ January 14, 2010

Какво стана, аз от толкова време не бях гледал катал 1 ,пуснах го в 20.00 -нищо …нямаше и една минута матрЯл?!?

14. legrandelf @ January 15, 2010

Кала, отрядът звучи много яко! :)))))

Кръстю, че къде пък ти и каТал 1 си си пуснал? :)) lol

15. Кръстю @ January 15, 2010

Така е като се вра в нет-а с ЕееРС-то, малко е ,много му са на гъсто буквите и ми се подхлъзва пръста :)))
Има още от домашното, нарязахме и малко сланинка и викам, като ще е ретро…дай да видим и наци-канала :)))

16. legrandelf @ January 15, 2010

При наличие на сланинка, домашно и наци-канал - формулата е ясна, хахаха :)))))

17. М @ January 20, 2010

Елфе, браво за тази статия. Пълниш ми душата и мотивацията.
Luv,
M.

18. legrandelf @ January 20, 2010

^^ М :)

« Образи: “I’ll See It Through” Ревю: “The Imaginarium of Doctor Parnassus” »