Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

За и против пърденето на обществени места

« публикувано на 11-01-2010 @ 6:00 pm »


фотография: “A couple of epic femme-fatale butts” by Nick Kolev
слушайки: клозетната лирика на Жоре Гъзо

Гастрономи от всички страни… обгазявайте се!
След обилно наяждане (даже понякога само след една две хапки умело приготвена храна), организмът човешки е основната действаща фигура в създаването на един непознат свят, органичен, но не циничен, доволно препълнен с газове, за които дори прекрасно изглеждащата Венера би завидяла.
Тази “сфера” на влияние, в неравномерни интервали, без да иска съгласието ви, изпуска анонси под формата на приплъзващи се през междубузието ви фартални образувания, известявайки ви, че назрява сериозна буря и е по-добре да потърсите усамотено място, където… няма да може да се проявите като вулгарен и бездушно мирисален демагог спрямо вашите близки, приятели или просто (случайни) събеседници.
Но не винаги животът се грижи за вас. Даже в повечето случаи ви рита с кубинката в гъза и… навън, под дъжда - оправяйте се сами!
Както случайностите не питат, така и пръднята, въпреки анонсирането, не издава точния час на своето тихомълкомно изпълзяване, вън от пещерата на хранителните ви тайни!

Неприятно е, да.
Стоите (да речем) в градския транспорт. Тъпканица е. Опрели сте гръб към друг пътуващ по същата линия, че и в същото метало-каторгно превозно средство. Усещате неговия гръб, силен, добре оформен (е що бе, жените не пърдят ли… че кой каза, че жените нямат силни, добре оформени задни части на торса?!). В един момент, без да се чува звук, подобно на нинджа пристъпване, в назряващата тишина, монотонно сляла се с бръмченето на икаруса транспортен, усещаше как изпърдян мехур ви гъделичка по гърбината. Точно така. Спасителната глътка въздух на организма е напуснала леговището на звяра. Изпълзяла от гащите и се катери умело по гърба на притежателя й. Но близостта с този субект, ви прави свидетел от първа ръка, първо чувство, първо обоняние!
Феноменално усещане!

Шеговития израз:

“Кой пръдна ?!” - последван от шантажиращ поглед…

често може да ви избави от конфузна ситуация. Вие сте оперативно интересното лице, надало гъзен вой, променило обонятелните съдби на десетки от присъстващите… В случай, че обратната тяга веднага ви подейства, лицето почервенява, по челото избива пот, дланите стават не само мокри, но и лепкави… и никой, дори философията на Мечо Пух, не би могъл да ви избави от ситуацията.
Нищо и никой, освен гореупоменатият израз. Шегувате се, гледате майтапчиски към другите и… някой все ще се пречупи. Има достатъчно притеснителни люде, които ей така, заради покъсани нишки в характера си, ще вземат дори да си внушат, че те са вмирисали положението.
Благодат - вие се чувствате облекчен, другите ви смятат за забавен (след базика), а някой, някъде там… примира отчаяно, като че е герой литературен в творбите на Гогол!

Ситуации - много! Сигурен съм, че всеки от вас е имал коварното усещане за назряващ Бетовен в стомаха си и то на… крайно неподходящо, обществено, място.

Какво се прави тогава?

В Рим им е било лесно - по-добре здравето, отколкото благоприличието. Ама в днешно време, не че сме се извисили чак толкова интелектуално, а и морално, хората са се превърнали в освирепели чакали, боготворящи пресветата клюка, и… а сте пръднали, а се е чуло в другия край на селото!

БОВ - бойно отровно вещество!
За първи път въведено от КНДР като милитарна единица. За производството не им е трябвало много - купичка (или две) варен ориз, без подправки.
Разбира се, знаете, техническата революция не се задържа за дълго време в границите само на една държава.

Нашия, български вариант на БОВ е добре известният боб с наденица (който аз лично много обичам), подсилен ректално от дузина люти чушки и втородивизионни капалъ чарши мерудийки.
/ако сте хванали в крачка двойната агентуара на лютите копилета от Пукано Чушково, то това ще да е абсолютно съвпадение - не изпитвам каквато и да е наслада от завряни в задника ми “дяволски” чушлета-пагонисти/

В случай, че желаете да се облекчите стомашно, без насиране, докато пребивавате на обществено място, имате следните опции за пърдене:

- звучно - използвайте въображението си така, че да генерирате максималко шум, който да не дразни, а да отвлече вниманието на присъстващите/гледащите във вас очи, за да може звуковите вълни на пърденето да попаднат в резонанса на заглушителния вербален маскарад;

- по терлици - тук е важно да се отдалечите максимално от социалната група, в която сте попаднали. Трябва да сте незабележим не само в момента на изпускането, ами и след това, когато напускате местоизпърдлението. ВАЖНО: след като евакуирате газовете, изчакайте известно време, или се въртете в кръг, за да може да прекъснете/скъсате изпърдяната “пъпна” връв, която влачи отломки от вашите фартални емисии;

- самопризнателно/иронично - положението върви към оплискване/втечняване (анален Т-1000) или се намирате сред приятели, които са свикнали с откровенията ви. По-добре е просто да си признаете и да ги подготвите психически, а и сенсетивно, за предстоящия катаклизъм. Всички онези, които преди 10-на минути са се хвалили, че хремата ги е прескочила тази зима… дълбоко ще съжаляват, проклинайки ви мислено;

- реверсивно - изпускате изцяло събралия се в белите дробове и стомаха кислород, след което вдишвате през гъза. Обратната тяга (надявам се, че аналното ви оборудване разполага със стабилна “био-халка”, чието пропускане на всякакви активи се контролира изцяло от вашите мускули и мисловни импулси) ще се погрижи емисията преработени газове да се върне няколко стъпки назад по отходния тракт. Печелите време, но… не може вечно да го карате така, рискувате накрая да се пръснете и… при все цялото мазало, трупът ви ще мирише лошо;

- фартална импровизация - /нещо като science fiction, но при пърденето/ - човек е способен на какво ли не. Въображението му - изумява още повече. Граничещо понякога с пълната глупост и тоталната олигофрения, често гарантира/води до стабилно излагане пред масите. Но какво ли знаят те… империалистите са си го казали:

По-добре здравето, отколкото благоприличието…

Flashback: В случай, че преди (малко повече от) 12 месеца сте пропуснали “запитването” по въпроса: “За и против пикаенето в мивката”

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Bia @ January 11, 2010

Тройната коалиция - зеле, боб и фъстъци, работи безотказно :D

2. legrandelf @ January 11, 2010

О, то има и други брутално-фърфорални хранителни комбинации, гарантиращи безбожни вмирисвания :))))

3. Кръстю @ January 11, 2010

Това е решението : Glade мисли за всичко!
Glade plug ups

4. emo1056 @ January 11, 2010

Замислих се за (м)оралното изпускане :)

Уникат си! Не може за един толкова елементарен въпрос ( и нужда) да се изпише толкова много. Ама явно можело. Ти успя! Пръц!
:))))
И сега да ти отговоря. Човече!( в случая Елфи), не може да искаш отговор на такъв въпрос!!( повтарям се, сори). Просто няма начин. Преживях го, оцелях, все още дишам, мисля с 20% от белите си дробове, но все пак е нещо. Връщаш ме моменти назад просто. Не е честно!Ти просто никога явно не си усещал еуфорията, която те обзема, когато вдишаш блатната..Уникална е! Втечнява въздуха , който циркулира навсякъде из цялата гама на дробовете ти , които имаш. Бели, черни, пембяни..
Ти си моят човек. Прости ми липсата на пълен член или евентуланата препълненост на същия. Мерси!
Целувам те!:)
:))

6. keen @ January 11, 2010

Изцяло тема на морално остойностяване е.
Алюзията с пушенето е неизбежна. Апропо, днес на едно друго място повдигнах точно такъв сравнителен въпрос. Т.е. защо някой си, наричащ себе си “пушач”, ще се възмущава, че му забраняват да пуши пред другите, вместо да се отдаде на унизителното чувство, че е неспособен да се въздържи от смърдящия си навик?
И по каква причина наглият и безпардонен въпрос, дали на другите би им пречило, се счита проява на любезност?
Съвсем актуални въпроси, всъщност, и съвсем по темата ;)

7. lachistein @ January 12, 2010

това е толкова досадно
да ти се допърди от мъка
ебати и изтъпелия народ

8. a @ January 12, 2010

kiselo zele, bob i leshta e sigurna recepta za moshtna i sochna prudnja.
:)

9. asenpetcov @ January 12, 2010

Eba ti chudoto.Toia tolkova e pisal che,che v tapata kartuna osven pradnia,drugo edva li ima.

10. Az @ January 12, 2010

Има една народна “мъдрост”, която наскоро ми бе припомнена в стихотворна форма - ” Хич не е оригинално да изпускаш звук анално!” :))))))))

11. legrandelf @ January 12, 2010

Кръстю, точно така! :)))))))

emo1056, не го мисли, мейт! :) То ще си понамирише, ако е проблемно ;)

ИИ, моля, моля! :)) Приятна компания си :))) Няма да те карам нищо да признаваш или отговаряш… :P Ама ако все пак се концентрираш, може да пръднеш някоя историйка, хахахаха :)

keen, тази тема обобщава газовете (макар и от друг вид), но е също толкова важно, колкото и фартабъл състоянията ни :) Някой път ще я зачекна ;) Тенкю за припомнянето! :)

lachistein, а… що така по народа плюйш? :) Не е шик! :) Кое е досадно?

Zelengorova, ма’нете го тоя пълен член :) нали има поздрави! lol :)))

asenpetcov, йебига, нали? :))))))))) И аз се чудя откъде толкова мозъчна пръдня, ама нейсе… намира се :) хахаха!

a, az - Cheers! :)

П.П. Аре стига толкова reply :)

12. gergana @ January 12, 2010

““Кой пръдна ?!” - последван от шантажиращ поглед…”
- ами да, обикновено, който пита, това е най-сигурния начин да се издадеш, че си ти, останалите първо се информират за деянието с малко закъснение, второ са достатъчно любезни, за да не се обаждат, но пръдливото дупе си има и разговорлива уста, която не му остава длъжна
или както е казал поетът, като пръднеш, па да вземеш и да се похвалиш хубаво, да окудкудякаш стореното, че току виж, може, ако не друго, да си намериш и другарка по пръдня… амчи тъй де, хората трябва да си пасват - и в добро и в зло(вонието)
хайде сега бегайте, че мисля да се отпусна :)

13. legrandelf @ January 12, 2010

Не одобрявам любезното замълчаване :)) Това е подло и въобще не е в плюс към присъстващите :))

Ако се е случило изпускането е по-добре другите да знаят, а не да се задавят кихайки :D lol

Бягам… отпускай се след 5, 4, 3, 2, 1…

:)

14. Bloodymirova @ January 12, 2010

Хаха, сетих се за оная серия на south park, дето хората се самозапалваха ненадейно и после откриха, че е защото задържат газове. После всички като се разпърдяха, засилиха развитието на глобалното затопляне и замалко не затриха планетата. Поуката накрая беше - пърдете, но с мярка.

Или ако трябва да цитирам господин Илф, “Хубав човек нищо лошо не задържа в себе си” :)

15. legrandelf @ January 12, 2010

Хахахаха :))))

Винаги е добре, когато толкова обстойно се обяснят нещата :) Който не го мързи да чете ще знае какво да прави, за да се съхрани :)

В противен случай фарталния поток ще… помете всичко. Ако Луи XV живееше в наши дни, щеше да каже…

“След мен и пръдня…”

:)))

П.П. Уитни Хюстън преди да почне със силните нарко вещества, се е третирала със спарена пръдня от чушлета, миш-маш и ситно настъргани моркови :) Безценен опиум - легално се произвежда, а за консумацията - няма полиция, която да съблюдава, хахахаха! :))))))))

Bloodymirova, серията е върха, както и целия South Park, of course :)) А Илфа… освен, че е стар (квалитетен, не като ЕГН) ебач, ги разбира и тези мъдрости :))))

16. legrandelf @ January 12, 2010

Аз пък благодаря на гастрономическите пришествия, които осигуряват материал за размисъл! :)))

17. Gabfest @ January 12, 2010

Разплаках се от умиление и смях!:) От напъването затвърдих някои от гореописаните ситуации и видове! хахахах

18. Val @ January 12, 2010

Марти това четиво ми напомня една поезия отпреди 30 на години
Ода за пръднята

Пърдете братя без стеснение,
не се измъчвайте от зор.
Защо е туй ограничение,
Където нужен е простор…?

Пръднята братя е физиология,
и рядъk кавалерски жест.
Във нея няма демагогия,
а доблест, рицарство и чест.

Пръднята братя дар божествен е.
Че само здравий гъз пърди.
А щом е гръмка и тържествена
тя нивга не смърди.

Пръднята братя е изкуство,
Прекрасен музикален дар.
Като пърдиш, пърди със чувство,
с квалификация и жар.

Пръдни веднъж и ти в живота си
Госпожице без да се срамиш.
Аз знам, че вечер във леглото си
ти тайничко пърдиш, пърдиш.

Пръдни със мен другарко здравата,
Пръдни със мен във ритъм жив,
и току виж създали сме в държавата
нов самодеен колектив.

19. pa4ito @ January 12, 2010

хихихи, всеки път като се заговори за анално газово изпразване и се сещам за един култов виц…

Отива един пич на доктор и му казва:
- Докторе, имам голям проблем - като пръдна, нито се чува, нито мирише. Странно е, помагай.
- Я пръдни, да се уверя аз - рекъл доктора.
Нашият човек се напъва и демонстрира.
- Такаааа… - рекъл докторът - Ето ти тези хапченца. Пиеш всеки ден по 2 и след една седмица идваш пак.
След една седмица, отива нашият човек весел доволен, ухилен.
- Докторе, златен си. Сега като пръдна и се чува.
- Добреееее… - казал докторът - Слухът ти се оправи, сега да видим какво можем да направим и за обонянието…

20. legrandelf @ January 12, 2010

Val, одата е повече от култова!

Пламка, two thumbs up ! :)))))

допърдя ми се от четене! хаха! :)

22. RMPG @ January 12, 2010

Пропуснал си мокрото пръдване, в комбинация от боза и круши. :-D

23. legrandelf @ January 12, 2010

RMPG, ако опиша всички варианти… въобще няма да се обадите, пръдливци такива :)))))))))))))))))))))))
Пък така знам, че ще споделите, я от опит, я от опита на ваш приятел :P lol

24. inni4ka @ January 12, 2010

Ахахаха, това ми напомни за безсмъртния епизод на Mythbusters, в който съвсем по научно си разделиха на няколко групи храни и специфи4ните чревни реакции към всяка група бяха описвани по категории: най-миризливо, най-шумно, най-whatever :))))

Thank you, God, for discovery channel, че ако трябва да си свидетел на любопитния експеримент на живо…тежичко си е :))))

25. si @ January 13, 2010

Тази сутрин докато си миех зъбите и ‘Пърденето на обществени места’ някак си се стовари с цялата си прелест и обаяние върху мен. Бързах да седна на комп-а, за да прочета туй творение ЧУДО на Елфското писане! Направи ми деня, то е ясно, но и ми напомни какво е отношението ми към това, толкова естествено нещо :)))
Преди около година и половина имах един учител, англичанин, много интересен и забележителен човек. Беше на около 56 години, беше прекарал инсулт от, от които се беше възстановявал близо година. Имаше парализа на единия крак и ходеше с бастун. Още в началото ни обясни, че има странни неща в тялото си, но е щастлив, че живее и може да пътува, преподава и да се среща с нови и различни хора.
Един ден както си стояхме в следобедната сесия някой ПРЪЦНА…, звучно и на воля. В залата цареше абсолутна тишина, тък й като имахме някаква задача и всички си бяха заболи носовете надолу. Нямаше някой, които да не е чул или разбрал.
Учителят ни се обърна към нас, извини се най-искрено и всички продължихме делата си без много суетене.
Интересното за мен беше след като излязохме от лекцията. Всички бяха супер впечатлени, разискваха чудото на перисталтиката, чудото на чудесата!
Стори ми се толкова странно. Естествено въпросите нахлуха в имаче кухата ми глава, но отговор все още не съм получила, а именно:
Къде е човекът, който не ПЪРДИ НИКОГА?!?
Коя е жаната, която не СЕРЕ?!?
И въобще, защо всички мислим за себе си, че сме идеални?!?

Пърдете си на воля и следвайте инструкцийте на Елфа! :)))
Звучно ‘Добро утро’ от мен!

26. legrandelf @ January 13, 2010

inni4ka, гледам ги тези образи, обаче тая серия съм я пропуснал :))) Явно има още какво да се наваксва, нищо че… аким всеки ден, по няколко пъти понякога, хохохо :))))

si, бравос! Кажи им го! :)))))

27. gergana @ January 13, 2010

а, и RMPG се е появил, аз се чудя, защо е станало толкова лирично… (въздиш), друг път носи от своите произведения за поздрав, чу ли? :)

28. lammoth @ February 7, 2010

Спретнете си дупките и напъвайте. В тази енергийна криза ще трябва да караме на метан.
Впрочем - привет! Не знам как попаднах в тази клоака, но миризмата започна да ми харесва. Ще я пренеса и в моя блод :-)

29. legrandelf @ February 7, 2010

lammoth, офиШиално си приветстван :)) Внимавай само, ако носиш очила да не ти се запотят стъклата (било то от жега, било то от сласто-страстни словесни изгъзици… а може и от миризмата на клоаката, която напира да излезе през капака шахтов, по време на ледени якутски жеги) :))))))

« Стари лаври и посивели влакна Образи: “I’ll See It Through” »