Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Параграф-1984: Перманентен менЗЕС

« публикувано на 22-12-2009 @ 6:27 pm »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: Conspiracy Theory OST - Main Theme

- Ловеч или Белене?! - Онези.
- На майка Ви в орбиталното междукрачие? - Аз.
- Нямаш мърдане с тези си писания. “Нарушаваш” поне двадесет алинеи, а за настъпените парламентарни членове - дума да не отварям.
- Отворете калните им вени?
- Завиден ентусиазъм показваш. Ще ти отрежем ушите, нали знаеш.
- Ушите, много нагло го раздавате, бихте ли желали да си гризнете и от гъбичките на левия ми крак? Вкусни са - в собствен сос!
- Вулгарността ти ще бъде сломена. Характерът - достолепно променен. Мозъкът, ако не се изпържи напълно, мисля че ще бъде достоен за учебниците на гордата младеж, която все пак ще успеем да създадем… в следващите години.
- Гордата младеж?
- Правим го единствено и само за силата и блясъка на следващите поколения.
- Последно желание имам ли? Питам експериментално.
- О, не! Ще имаш достатъчно възможности за последни желания, дори амнистиционни, но… нито един път няма да може да се възползваш от тях.
- Параграф-1984?
- Точно така…
- That’s some catch, that Catch-1984

Не виждам от какво се притеснявате. Книгите са отдавна написани. Филмите са отдавна заснети. Който е трябвало да бъде заклан, удавен, взривен или оставен да замръзне до смърт… е бил достойно изигран от някой кльощав евреин в продукция на Спилбърг.

Хубавото обаче е, че имаме поле за изява. И там някъде, в това поле за изява, не ни чакат героите на Стивън Кинг, нито някакви странни създания, три метра високи, с нечовешки принципи (но достатъчно човечни, че да спрат военните положения, глада и скротумната мизерия по целия свят).

Не бъркайте житната нива с някаква ръж, пропукала се от хаотичното, но безкрайно здравословно чукане, на сексапилната, плахо пристъпваща Джени.
Не си купувайте изданията и на онзи другият феноменален, понякога спасително-ръжен, литературен пътеводител всеки път, когато го видите. Нито в случаите, когато не го видите, но го търсите, докато го намерите (е няма как да не е сложно, за конспирации си говорим).

Живеем в мирни времена. Обикновено ни убиват с мир. Обещават ни мир и ни убиват след това. Някои ги душат до смърт, други ги тровят, трети с повествователно отстрелване, достойно за екшън сцена във филм на Джон Ву.

Е… нищо ново! Гласно и ясно се разбра, че от 1984 г. насам няма много новости. Има повече гласност. Колкото повече научаваме, толкова повече ни обажда ректалния сърбеж, отдавна разкървавил аналната кухина, неспирно дразнеща ни… че знаем повече отколкото трябва.

Промяната?

Лесна е - съхранете се, защото били те черните хеликоптери, или някоя случайна автомобилна катастрофа, а защо не и боклукчия, небрежно разхождащ се в квартал “Изток”, се целят към вас. Независимо дали шестото чувство ви говори нещо. Виждате мъртви хора или… просто се наслаждавате на посинелият си образ в огледалото?!

За всички Педо ДАНС-аджии (щото и нас ни маркирате в регистрите си като компютърджии, интернетаджии, минденаоджии, блогърджии), мога да кажа само едно:

“УСПЕХ В ЖИВОТА!”

« подобни cynical speech, , , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Кръстю @ December 22, 2009

“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” :)))

2. legrandelf @ December 23, 2009

На тоя цитат щях да му вярвам, ако не бяха направили филма :)))

3. Bunny @ December 23, 2009

“Дебне” е ключовата дума!

4. WonderLust_King @ December 23, 2009

“Живеем в мирни времена. Обикновено ни убиват с мир. Обещават ни мир и ни убиват след това.”- вулгарно, но реално! Браво again!!!

5. legrandelf @ December 23, 2009

Ах, шит :) Не обърнах внимание на “дебне” (а трябваше, казваше Щирлиц, преди да дочака Мечо Пух…)

:)

10х, WonderLust_King ! :)

6. Кръстю @ December 23, 2009

Аааа, видя ли. Не обърнах внимание! Те на това разчитат… Виждаш ли жените, (Bunny), нищо не изтърват… Сетне по-слаби били, и мравките малки, ама какви сламки мъкнат само… :))))

7. legrandelf @ December 23, 2009

Кръстю, явно съм кокошка :))) Те котките, нали са по-хитри и с по-добри осезания… :))) Мъжете са петли, а понякога кокошки, lol

8. Bunny @ December 23, 2009

Въпросът с кокошките и петлите винаги е бягаш ли достатъчно бързо! :)))

9. Кръстю @ December 23, 2009

Тъй е…
Преди няколко дни един познат се върна от братска Русия и каза, че там отново скачал бизнеса с пощенски гълъби… Били на мода сред “бизнесмените” :)))

Весели празници и Щaстлива Нова Година

11. emo @ December 24, 2009

Весели празници и от мен!

12. legrandelf @ December 24, 2009

Валентин, emo :)

Весели празници и на вас! :))

П.П. Трябваше да (ви) подготвя специална, весела тема, ама… нещо не можах да се събера писателски му :)))))))

13. gergana @ December 24, 2009

… альоу, блогърджията, весел праз(Д)ник, много смях и нека дядо Коледа да обсипе прозореца ти с прекрасни, бясни музи (не забравяй да го отвориш)
Пия за теб, Марти, бъди щастлив, наздраве :)))))))
;)

14. legrandelf @ December 24, 2009

Весели и топли празници и на тебе ;)

Наздраве, щом пийш :) Аз след малко :)

Че досега, като изявен блогърджия, реших да подготвя дисидентски материал по случая 24-то, 25-то число от декемврийското събитие за 2009 година. И тя се търколи, какво да я правиш!

:)

« Пресипнала жажда мълчание Сатана Клаус или Death Мороз »