Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Оргио-нален ценоразпис

« публикувано на 23-11-2009 @ 5:45 pm »


фотография: Всемогъща тя е… и една !
слушайки: детелинени изяви на похотта и алчността ненаситни…

Разбра се, че декември няма мърдане! Веселин Маринов окончателно реши, че тази зима няма да го бъде в ДНК-то на културата, или където и да било, щото… любовта му, по време на криза, явно е хванала ръжда!
Като една не лоша компенсация обаче, с настъпването на декември 2009 година, ни увещава любимата на всички, зелената телевизия - bTV:

“Тарифа на bTV валидна от 1 декември 2009″

Ясно е, че на медията, която съвсем наскоро “загуби” най-издяланото си чадо - Барек(ад)ов, й предстоят тежки времена. Времена на култура, не толкова прогресивна, колкото би могла да бъде, нововъведения, лица, безлицеви изгъзици, редица нови кандърми и юдурми, пърхащи конкурси и… известна доза познати телевизионни катапултни лайномети.

Stay tuned… and (always) ask for more!

На първа страница от любопитното четиво с приятни шарени блокчета е представена телевизионната програма под формата на икономически мини. Пари да има! Не за друго…

Бомбардировката със знания от областта на необходимите продукти, които ни заливат с красиви и мърдащи реклами, досаден звук и много голотия, започва от ранни зори и свършва… познайте кога… отново в малките часове.

Блокчетата са пълни със сериали и шоу програми. Глупости… Какви шоу програми. Има малко “реални” душеизвадки, които харизматично ще колориметрират и без друго цветущото ви (като сочна балканска псувня) ежедневие.

По-интересни, разбира се, ще ви бъдат малките черни (удебелени) числа, в долния десен ъгъл (нали дясно беше…) на всяко едно правоъгълниче. Аман от умалителни!

Но това не е всичко, в дясната част на страницата има няколко отделили се (като същински сеизмичен Ел Ей) правоъгълника с уловки. Нека наречем тази зона “Параграф-22″. Има ли психоза там, или няма? Някой пай е прекалил с Хичкок! Както и да е…

Любимата ми част обаче е на втора страница. Опростен модел на… таргетираните спагетни оферти. Сиреч - къде, кое е най-скъпо платено, респективно - гледано! Поне с такива думи телевизията лъже продуцентите си. С разните й там статистики, които някой книжен плъх, цъкащ на Excel, генерира всеки месец (и веднъж годишно). Пръдни!

Да не повярваш… по bTV давали цирк? Ах… Тя цялата шамандура над малкото НДК е същински купол на цирк! Клоуниада 2010 - очаквайте на пълни обороти. Героите са старите ни познайници от зелената телевизия… Няма да се плашите!

Има “Survivor”, някакви филми, новини, концерт(и), познати предавания (наскоро наследени от други “нови” телевизии) и прочие.
Но най-сладкото, върха в илюзията… дами и господа, това е че…

“Концерт - Лили Иванова”

се котира на престижната трета позиция, с мощен капитал от страна на рекламиращия - скромната сума от 6930 лв. (без ДДС, не се главозамайвайте). На първа и втора позиция са съответно “Комиците - специално издание” и “Новогодишна програма”.

Чудничко! По bTV дори не пускат офшорния видео запис на гънмен-а в българската политика - Гоце! Я виж какви пари искат. А от “Комиците”?! Полудяхте съвсем. Вътре са събрани класни български актьори, но сценария някак, или декора… или присъствието на изтормозените ВИП гости - дразни и преебава ситуацията…

Само едно оплакване имам. Как може да сложите Първата дама на България (не щото е президентската съпруга, а щото е… първата жена, с протекъл мензис, не само на Балканския полуостров, но и считано за целия свят) на трета позиция? Абе, ей! Билетите за нейн концерт сами се продават, само като се подшушне, че мацката ще прави певчески изяви.

Не ви е срам! Коригирайте веднага, инак… взел Барек(ад)ов да повлече крак и… един журналист, макар и казионен, няма да ви остане! Опичайте си акъла, кривоцентристи такива!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Събина @ November 23, 2009

За комерса винаги ще има хора! :)

2. Preor @ November 23, 2009

Абсолютна психоза.
Ама много голям процент от хората това им е ежедневието “какво е казал Бареков”
Още повече хора гледат защото си е жива и ежедневно обновявана тема на разговор -колкото повече пясък ти изтече от горната половина на часовника толкова по празно и тъпо става в живота.
И ако на един средно статистически човек му вземеш телевизора -ще му липсва и то много, каквото и да прави, както и да се забавлява ще му липсва. И то няма да му липсва, като кутия, а като “барекада”…….

3. Кръстю @ November 24, 2009

Кадърното си е кадърно, дялан камък, гдето и да го туриш ,залепва…като нищо ще го гледаш директор на телевизия , пак с “б” …на една госпожа…
Николай Бареков В Сигнално Жълто

4. BraInjury @ November 24, 2009

Много хубаво, ама ти сигорен ли си, че Веско ще почива тази година???

П.П. От целия списък на зелените само не видях цената на спотовете при бате Ненчо. Много съм разочарован!

5. Крис Ванев @ November 24, 2009

:)

от уважение, сега, би било логично да идеш и да изграчиш някоя нейна песен на караоке.

6. legrandelf @ November 24, 2009

Кръстю, мерси, че ми припомни тази простащина! :))))) Друго си е да везаш Радка пиратка в най-вулгарната й версия, пред чутовна публика, в ранните зори на 1996 година. Когато всички (от тях) все още бяха живи…

BraInjury, доколкото знам - няма да има :) Може да пее вкъщи, или в някоя малка компания приближени, в локалната кръчма, обаче НДК-то ще му се размине :) Сам си го каза ;)

Крис, ноуп! :) Няма да го направя! :))))

7. Кръстю @ November 24, 2009

Мен ме впечатли езика му…Голям го вади.
Абе, наскоро чета една обява в “гювеч.бг” :”Лижа солидни дами дискретно” Като съм прост, не зная какво значи..Питам жената, тя вика :”Що точно мен питаш?” -Ха,де….:)))))
—————
А иначе по темата : У нас кукловодите обикновенно си тръгват с куклите, а по някога и с целия театър :))))

8. fen @ November 24, 2009

Не е важно к’во е казал Барека, важното е да го повторите 100 пъти, Стара формула, но работи. Прав си Елфе, хареса ми това с първата дама:)

9. BraInjury @ November 24, 2009

Elf, Цялата година беше мизерна, та дори пагубна почти, каква ли ще бъде следващата, след като няма да имаме възможноста да я завършим с емоционално-разгромяващите сонети на Веско???

10. legrandelf @ November 24, 2009

Кръстю, хахахаха, добрееееее :)))

fen :)

Ваньо, не знам… и аз го мислех, и освен варианта нашият велик бургаски заместител да изпълни песни на Веско - не виждам друго решение, хахаха :))

Ще ни трябва! :)

11. emo @ November 24, 2009

Барека накрая заприлича на саксия с гербери :))

12. p-monstrum @ November 24, 2009

Преди време някой беше казал, че акъл и мензис не ти ли дойдат навреме не ги й чакай. При написаното от теб мога да си извадя само едно заключение. На вратите на тъпаците от телевизиите е почукал само мензиса. Жив и здрав приятелю.

13. muiiio @ December 13, 2009

Наскоро проведох разговор, в който някой каза, че Лиляна Иванова няма пъп. Ми ка шъ има! А за веселинмариновия концерт, дето няма да се състои, само ще ридая жално - сега ще трябва друг да ми пее немскошлагерни песенки на български. А и тайно се надявах някоя баба да ме завлече на концерта, без право на обжалване.

Колкото до Барекадов, той не е ли българския Wolf Blitzer? Или съм се заблУдил?

14. legrandelf @ December 13, 2009

muiiio, чакай малко :) Как така Лиляна Иванова няма пъп? :)))) Метафора или някакви… доктори са го установили това, хахаха? Стана ми интересно? А да не си е премахнала пъпа, с цел да постигне някакви (сексуални) цели? :) Нещо като Мерилин Менсън с ребрата? :)))))

« Ревю: “New York, I Love You” Междумедийни войни: Епизод XXXVII - Императорът отвръща на удара »