Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Инсомнията на звучащият холандец

« публикувано на 18-09-2008 @ 12:02 pm »


“You can travel the world
But you can’t run away
From the person you are in your heart
You can be who you want to be
Make us believe in you
Keep all your light in the dark
If you’re searching for truth
You must look in the mirror
And make sense of what you can see”
DJ Tiesto feat Kirsty Hawkshaw - Just Be

Беше един слънчев юни, на 2008-мо лето, когато с Жорката си уговорихме среща на билетния център. Разбира се, аз отново го чаках. Голяма е пичка, все ми закъснява. Но пък явно го прави, за да гледа след това как се ядосвам и му чета лекции по въпроса за закъсненията и важността на това да си точен. Жена и рейс се чакат… Но както се досещате, той не е нито едно от двете.
Въпреки цялата какафония около това скандалче, поредното, нищо особено, се сдобихме с едни хубави билети, които на 17-ти септември същата тази 2008-ма година, щяха да ни позволят да се докоснем на живо до мощта на транс електорнното звучене на холандския ди джей - Тиесто!

Двамката сме по-големи фенове на Андре Таненбергер, но това в никакъв случай не значеше, че Тиесто не го уважаваме. Голямо напротив! Има ужасно много добри миксове, независимо колко комерсиален го раздава пред целия свят. Дълбоко в душата си, пича просто обича да прави музика и да поглъща еуфорията на събралите се фенове…

Минаха няколкото месеца на нетърпеливост и заветния 17-ти септември чукна. И то с каква сила? Жоро пристига вкъщи - по план трябваше да си напудрим носовете преди концерта. Специалните гримове ги беше поръчал седмица преди това! Флуорисциращи боички - о, звучи яко нали? Такива и бяха!

Един туборг, по половин “Капричоза” от Мис Каприз и 15 минути в банят с четчицата за нанасянето на боичките, двамата бяхме готови за: “GO! GO! GO!”
Той се намаза като индианец, аз приличах на Хийт Леджър в “Черният рицар”. Култово начало!

След като уверено сгреших (отново) “Фестивална” с “Универсиада”, две бакшишчета пропуснаха лесната пара от нас, а един добродушен новобранец с удоволствие ни закара за 1 минута нагоре към Редута. 5 лева по-късно вече се сляхме с побърканата от чакане тълпа. Събрахме се с едни други приятелчета и на опашката пред входа.

Малко преди 23 часа, чуваш как стъклата на залата не издържат на жестокия саунд идващ от ядрото на “Фестивална”. Някой яко подгряваше. Затопляше сцената за Тиесто, затопляше цялата зала за гладните за саунд фенове! Навън беше студено, ние по къс ръкав, но самата мисъл че скоро щяхме да опитаме едно необикновено преживяване възбуди кръвта ни. Тръпките по цялото тяло се активизираха и получихме прилив на енергия. Спяло ти се е? Oh come the fuck on, mate!

Скъсан билет, обарване от секси охраната, една лентичка на китката и GO! GO! GO!
Към VIP сектора, малко завойчета, крещене, наслада от поставения грим и като цяло - психиделиране!

23:30 вече подскачаме в очакване на звучащият холандец. Удрям две бири за отскок, за да не ми се наложи да подпирам мястото си цялата вечер. Подгряващия саунд завършва и…

0:30 Тиесто е на сцената! Може само да си представите пълната зала “Фестивална”. Страхотна аудитория, културно прегрупирала се и плъзнала във всички краища на помещението. Няма празно, един върху друг сме. Не си скачаме на краката, но виж за пръстите - не мога да гарантирам.

Екстази, Туборг или Jim Beam - всичко това, приглушено от многото надути рейвърски свирки! Холандеца не издържа и започва да връща еуфория под формата на страшен микс!

In Search of Sunrise, Elements of Life… Dance 4 Life… Lethal Industry, Just Be… Traffic, Adagio for Strings - бяха преломните моменти. Тези в които точно си мислиш, че силите ти свършват и идва един огромен заряд енергия! БАМ! Озвучаваш “Фестивална” в съзвучие с останалите събрали се!

Грандиозно изживяване! Феноменален светлинен спектакъл! Блестящ транс електро микс!
Тиесто е наистина жесток! Прекалено добър, за да не му покажем колко удивителна публика сме!
И успяхме да го очароваме! Показахме страст в способността си да се насладим на творбите му! Показахме, че София може да преобърне сърцето му с такава силна емоция, каквато Будапеща, Сао Паоло, Копенхаген, Лондон, Ню Йорк, Мюнхен взети заедно не са успяли!

И той го усети! Взаимна инсомния до 4:20 сутринта на 18-ти септември! На нас не ни се тръгваше, нито на него! Сълзи в очите на великия ди джей и едно пламенно “Довиждане, София” !

Ще се върне отново… това е сигурно!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. legrandelf @ September 18, 2008

Значи, въпреки амока, в който изпаднах от превъзбуда, неспане и много Тиесто, се въздържах да заспивам върху тонколоните. Можеше да се пробвам на подиумите с танцуващите мацки (или макори), ама пак щеше да ми излезе име, затова се въздържах. Част от процеса “да бъдеш вече зрял и възрастен” ли е това?!

2. æren @ September 26, 2008

Браво за ATB! :D

3. вили @ September 27, 2008

А къде са снимките на гримираният Елф? Или на танцуващия(без вълци)? Дълъг концерт!!!!
Сигурна съм, че концерта е бил уникален и много, много еуфоричен. Как да не ви завиди човек, че в София идват разни певци, банди, величия и вие можете да им се наслаждавате! А в Пловдив дори няма къде да ги посрещнем. Те и без това не са се избили да идват.

4. legrandelf @ September 27, 2008

@æren:
Супер е Андре! Даже сега слушам (ах, тези малки часове след напиване) разни части от последния му, велик както винаги In The Mix 4 CD 1 :))))

@вили:
Снимки… о, да, ще кача разни във фейсбука (че стават за показване), макар че съм доста… еуфоричен, хахахха :))
Не съжалявай за Пловдив! Голям праз, че тук посрещаме разни “величия” :)) Всеки трябва да се наслаждава на своя град, какъвто и да е той :P

5. æren @ September 27, 2008

*пак да него*
Той беше в Слънчев бряг… и аз разбрах на следващия ден… пълна липса на информация… само някакви плакатчета из Бургас, които я видиш, я не =/

6. legrandelf @ September 27, 2008

Мда, и аз разбрах късно, че АТБ ще миксира :(
Явно за българския музикален пазар АТБ не е качествена личност, че да я споменат маааааалко по от рано…

7. æren @ September 27, 2008

Мхм… то май само радио Фреш го признава(ше).

8. Po3u @ September 29, 2008

Хехе, грим найт.
И аз се бях напудрила.
За Тиесто, разбира се :)
Ух, ух
беше много добра вечер,
въпреки че не съм му от най-върлите фенки.
Но беше невероятно, без съмнение!

9. legrandelf @ September 29, 2008

Не припадам като го видя, нито си разлепям постери вкъщи :))))))
Но пък няма как да му се отрече, че е голяма работа :P

Заслужи си грима! :P

« Паднал ангел Кур, кур, кур и 2 путки метър »