Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

(БГ) Сайт на суетата

« публикувано на 09-11-2009 @ 10:46 pm »


фотография: нощен микс от изображенията “Лого” и “Грим”
слушайки: малко повече, отколкото трябва…

Застудя, времето спря да руменее и дори от време на време имаме възможността да се порадваме на няколкото симпатични капки дъжд, които съвсем скоро ще се превърнат в красиви снежинки, които от своя страна не особено дълго след това… ще закишеят по калните ни улици!
При такива условия ние хората, като сюблимни стадни животни, няма какво друго да направим освен да се съберем на едно място, за да се постоплим. А какъв по-хубав (и качествен) катализатор на душевна топлина от една знаменателна размяна на значки?
Имаме идея, сега ни трябва и повод? В лицето на декадния уеб стожер “БГ Сайт” познати и непознати лица от уеба (и другата част на интернет хлебопекарната) заедно откриха призванието (както и оправданието) да отделят няколко часа от времето си, за да обменят както малко приказки, похвали и жалби, така и не много самоизтъкванки, егоманиакални призиви за призове и заразно-нарцистични флуиди.

Пришествието се състоя на фона на красивите early-fuck интериорни решения на хотел “Шератон” в столицата ни. Имах прекрасната възможност да съм сред присъстващите, не защото на някой от организаторите му пука за мен, а защото един от участниците (Събина с проекта й “ентелегентно”) разполагаше с покани за официалната церемония.

Още преди месеци, когато мухата влезе в главата й, казах че не одобрявам много решението й да участва. Споделих впечатленията си от предните издания на формата, които съвсем не бяха положителни, но въпреки това амбициозната блогърка, лидерка на най-влиятелния булшит уебарник не се стърпя. Плати си като поп(адийка) и започна да агитира интернет потребителите (99% от тях нейни приятели и онлайн познати).

Мина се време… някои одъртяха, други поумняха, на трети им взеха девствеността… но какво да се прави, живот!

А под капака на престижната “БГ Сайт” тенджера се готвеха страшни кулинарии. Кой, къде и защо е гласувал, само той си знае… резултатите накрая заговориха сами за себе си!

Със сигурност не смятам, че всички победители из категориите, заслужават призовете си. Ровенето от страна на журито можеше да е доста по-обстойно. Или да го кажа така: Шапката-похлупак би следвало да е по-наблюдателна за качествени уеб апликации…

Но ако всичко зависи само и единствено от входната такса и многото навитаци да ти (съ)гласуват, е… живо и здраво да ни е интернет полето!

На комедия, като на комедия, бих казал… всъщност и вие бихте, стига да споделяхте топлината на (най-?!)огромната зала в София! Веско Маринов ряпа да яде! О, да, само потящите се баби на първия ред, хвърлящи букети по сцената липсваха.

А сцената заслужаваше! Водещите също, ей!

Яките спонсори, яката работа! Нашите хора - с папки в ръка. И с микрофони. Поне по един кренвирш да им бяха дали… мхм, какви са тия стари похвати. Нали на 10 години станахме. Интернета ни се развивал, ама друг път… Бумът стана в последните 4-5 години, като експонентата все повече се навири през изминалите 24 месеца.

Технически бе неугодно, то се видя. Нито вълнуващият флаш от презентацията на Томс бе приятен за гледане (24 кадъра, бе, хора!), нито музикалното оформление бе синхронизирано (или поне предвидено за хора, прекосяващи пешком залата - не всички са шуробадженаци на Юсеин Болт, нали).

Юлиян Вергов разчупваше кризисното шоу-награждаване, макар и с леко протъркани лафчета, докато колежката му, Диана Алексиева, тотално опустошаваше всеки един негов опит напън както за… проява на опит, така и за наличие на грамотност. Оказа се, че 10 годишно момиченце може да чете по-добре от мацката в бяло! Язък… народни артисти!

Нямаше Wi-Fi, за контакти да не говорим. Пътеката в средата на залата бе заета от камерните оператори на Re:TV, които или не са имали достатъчно логистична подготовка (или мислене), или някой от организаторите въобще не е предвиждал, че повечето излизащи към сцената ще трябва да минат точно оттам. Квазимодо бе един, но… преди да се случи събитието “БГ Сайт” 2009!

Имаше много усмивки, от много начетени хора, и от някои не толкова, разбира се! Костюм до костюм, а до костюма… още един - с якичка!
Дали има доволни - има, дали има недоволни - надявам се! Колкото до конкурса - може да се желае много повече! Дано за следващите 10 години се развие наистина до класно ниво… поне до това, до което си мисли, че е достигнало.

Поне беше забавно. Театър София рядко поставя такива комедии. Вълнуващо е - спестих си коктейла, защото ми писна от cock-опашки в главата ми - напълних се за цяла една вечер! Отивам да се празня…

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Събина @ November 10, 2009

Аз няма да блогвам по тоя въпрос… няма смисъл. :)
Или пък да блогна, нинам…

2. SSC @ November 10, 2009

твърде жалко :(

3. legrandelf @ November 10, 2009

Очаквах да са го видяли повече хора, явно още махмурлясват от снощи или… ги боли хуя (или други полови принадлежности) по въпроса с БГ Сайт :))))))

4. Мартин @ November 10, 2009

Елфе, ти задръж гнева си и иди в хотел форум днес на престижния семинар след конкурса.

Пускам ти жокер.

Ще се говори за уеб2.0, презентациите са качени вече… в .пдф и в папка downloads, (няма slideshare баце :) А по целия сайт на БГ сайт не мож един коментар остави или един вот пусна…

5. legrandelf @ November 10, 2009

Задържам, мейт, задържам, само да не прекаля, че ще се издуя :))
Но тая вечер съм възпрепятстван ;) Казваш ще има материал за… гняв народен, гняв революционен, lol ? :))

6. Господин И @ November 10, 2009

Вие просто сте негативно настроени. Не можете да откриете позитивното и забавното в едно такова красиво-организирано събитие. Ах…

7. StanD @ November 10, 2009

на мен ми е достатъчно показателно, че на Мтел сайта е взел награда…
имайки предвид, че на него нищо не можеш да намериш, когато ти потрябва.
Аз съм си пристрастен, признавам си.

8. legrandelf @ November 10, 2009

StanD, бе не е толкоз лош на М-Тел сайта, нищо че и аз съм пристрастен и ползвам Глобул :)))))) Червения мобилен “портал” мисля, че все още може да изпраща СМС-и, за друго… съмнявам се някой да го ползва, както казваш - тъмничко е там и трудно се намират нещата, без да се удариш в някоя error стена (или обикновено недоразумение) :)

Лично мен ми хареса това, че разни детски сайтове (т.е. за деца), които бяха наистина приятни въпреки всичко спечелиха. Не мога да не споделя и феноменалната липса на BG Mama не само сред победителите, а и в зародиша - номинациите :)

Господин И, не сме негативно настроени, как го каза само :)))))))) Отде таквиз мисли, м? :)

9. Събина @ November 10, 2009

Илия колко е позитивен, а даже не яде торта! :Р

Това за детските сайтове е някак… тъжно, нищо, че са весели като дизайн. Ясно е, че се правят сайтове, каквито се търсят. Което навежда на мисълта, че БГ Интернета е пълен само с домакини и разгонени тинейджъри… Нищо лошо за домакините, ама много беее! Искам някакви по cool сайтове аз…

10. Val @ November 10, 2009

И аз искам яки флашсайтове които да ти отварят култови статии с богат снимков материал но няма.
Покрай блога на Луцифер се запознах с един перфектен сайт от Сан Франциско - Kink.com
Марти - доволен ще останеш
Fucking Machines [.mp4]

11. legrandelf @ November 10, 2009

Val, ако имаш яки фотографии (пък и черно бели при това) що да не (ти) направим един хубав фото-флаш сайт? :)) Ще си има и текст, разбира се :)

Дет се вика… съдържанието от теб, флаша от мен, аххахаха :)

О, това се сВАЛи дето ми го прати и даже се плейна, някакви пъшкат… отивам да гледам! :)))))))))

12. Събина @ November 10, 2009

Абе флаш! Аз искам трафик!!! Обмислям гол календар с всички автори за Нова година! Ще ги накарам да държат и по едно бебе на ръце. Важното е да пробием в БГ-мама сегмента! :Р

13. Lili @ November 10, 2009

Ъъъ…обърка ми представата за събитието.Изчетох и другите гледни точки,ама ти що’ така негативно?
Верно ,винаги може по-добре,ама пред Сайт има БГ.
Капиш?

14. legrandelf @ November 10, 2009

Какво значи това, че пред Сайт има БГ :)) Че трябва по дифолт да го харесват, защото съм… родолюбец/патриот? Или защото има БГ просто е трябвало да очаквам нивото да е ниско? :))))

Инак… не е толкова негативно, можех и по-лошо. Това бе поднесено с лекия брус :))

А и защо да съм ти объркал представата за събитието? ;) Ето ти една друга гледна точка, не всички хвалят Жюстин Томс и феноменалния й десетгодишен успех…

:)

15. Lili @ November 10, 2009

БГ заради лошата организация -всичко в родината ни е такова.За съжаление.
Объркаваш ме ,защото другите бяха малко по-позитивни.Но твое право.
А и не ме сръчка да дойда,че поне да знам що’ мрънкям :)

16. legrandelf @ November 10, 2009

Ахам :)) Ами, обикновено не заклеймявам нещата, защото са български, даже силно се надявам да бъдат силни, именно за да се промени тази негативна нагласа, че щом ще е наше… ще смуче (sucks) :))

Но пък и този път не опровергаха заслона, който доста хора им правят, само щото има БГ :) Но дори и така да е, не може да се примиряваме ;) Айде малко качество де, да го еба :))))

А за сръчкването - е, аз ако бях от лично поканените сигурно щях да викна цялата тайфа :P
Но в случая обещах да си трайкам (вътре де, за да не правя зулуми), тъй като съм гост :)

И тъй ;) БГ Сайт 2010, приготви се, едва ли ще е по-различно, lol :)))

17. Lili @ November 10, 2009

Може и да е ;)

18. Светла @ November 10, 2009

Бъни, пожелавам на целия екип лесно и приятно пенетриране!(все пак БГ-мама не е от най-лесните сегменти) :D

19. Събина @ November 10, 2009

Светла, представям ли Илия гол на календара с черно бебе на ръце - той все пак пише за джазззз! :Р

“Пенетрация” ми е любимия термин! :) За сега го избягвам в димпломната си, че много ме разсейва! :Р

20. Acnapyx @ November 10, 2009

Бъни, темата с бебето вече е твърде изтъркана, Бруно я протри до неизползваемост :)

21. Събина @ November 10, 2009

Въх, вярно, бях забравила този титан! Еми само голи тогава! :)

22. legrandelf @ November 10, 2009

Я виж ти, как може тек за БГ Сайт да премине в шарл-перошки изгъзици по адрес на Брюно :)))))))
И аз го обичам Брюно и подкрепям Паро, че номера с бебето е изтъркано ;) Но Илийката е интелигентно (че даже и ентелегентно) момче, тъй че… все ще измисли нещо :)

БГ Мама са непобедими! Хегемона на българския интернет трафик! :)))))

23. legrandelf @ November 10, 2009

А, да… “пенетрация” във всеки контекст е красива дума :)

Голия календар пропуснах да коментирам - не, не и не! Против такива голотии съм :))))

24. Събина @ November 10, 2009

Хахаха, Мартине!

25. Събина @ November 10, 2009

Не бой се, като гледам авторите, само Морза ще е навие!

26. legrandelf @ November 10, 2009

Виж сега, няма ненавиваеми, има не добри манипулатори :)))))) Аз, разбира се, не мога да бъда манипулиран, lol :)))

Но за всеки случай, гледам да не съм част от пишещите в ентелегентно ;) Придържам се към… backend-а :)))) Хахаха… не, не обичам да ми стои някой отзад, това си е факт! :)

27. Лита @ November 10, 2009

ах, изпуснала съм цялата дискусия :)
исках да дойда на The Церемонията на връчването на бг-нет оскарите :) но не можах; затова пък днес бях на семинара.. готино беше :))

28. Жюстин Томс @ November 11, 2009

Хора, благодаря за коментарите!
Каня желаещите да се включат в организацията на БГ Сайт 2010 да пишат на info@bgsite.org - виждам, че имате добри идеи как да направим Конкурса по-готин, ще се радвам да ги реализираме заедно!

29. legrandelf @ November 11, 2009

Лита, резюмирай събитието в една статия, за да може пропусналите го (като мен) да наваксат ;) Казваш, че е готин, следователно си заслужава :)) Но не пропускай минусите, разбира се :) Щото само от хвалби, няма да може една критика да се състави :P

Жюстин, ще го имам предвид! :) Надявам се Планът да не се получи твърде дълъг (и/или неизпълним) :)

30. Събина @ November 11, 2009

Ако някой иска да види гласуването на публиката в нашата категория.

31. Лита @ November 11, 2009

Елфе, едва ли :)) (ей, ама всички как ме хранят за хвалбите:))) половината неща не ги разбирах много добре, а и други хора вече са описали по-добре от мен в блоговете си събитието :)

32. legrandelf @ November 12, 2009

Лита, аз нима те нахраних заради хвалби(те) :))) Не си спомням такова деяние, лошо при това, от моя страна :) Ама аз напоследък честичко взех да забравям, тъй че :))))
ОК, ако засека из блоговете нещо за мероприятието ще го прочета :)

Инак, както и при теб си казах, по Проджект Ентелегентно много добре си се справила :P

33. Лита @ November 13, 2009

не си :) но други го направиха :))
малко за мероприятието ;)

« Менструация “НОВА” ?! Гъдел в областта на елфската гордост »