Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Ревю: “The Ugly Truth”

« публикувано на 20-10-2009 @ 10:57 am »


фотография: “All Movie Photo”
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Настроенията са променлива величина. Напълно човешко е. Особено, когато опрете до подбор на филм-хапче, служещ единствено за приспиване. Тираничната слава на “романтична” комедия за 2009 година пада върху “The Ugly Truth”. Т.нар. грозна истина, фигурира в уеб пространството от много време. Вероятно сте попадали на ето тази чудна картинка, много преди тя да се превърне в премиерен постер на едноименната лента.
Обикаляйки по кино залите в последните месеци, очаквах да засека прожекция на въпросния филм, но така и не се получаваше. В крайна сметка се наложи да потърся моята филмова свръзка, уеб версията на Джийн Хекман, в резултат на което филмовата вечер в неделя се превърна в реалност.

На Кейти Хейгъл, русокоската с “медицинско образование”, така и не й станах фен. Твърде много се е съешила с амплоато си на романтично-комедийна робиня, което няма лошо, но… в един момент въобще не може да се гледа сериозно на кариерата й. Опираме до едничкия жанр, с което се изчерпва цялото й творчество. Тъжно…

Що се отнася до Джерард Бътлър, нещата са повече от задоволителни. С не малко роли зад гърба си, има достатъчно, броящи се на пръстите поне на две ръце, които топлят душите на киноманите доста след като финалните надписи увенчаят края на неговите филми.
Участието му в “P.S. I Love You” по-миналата година, показа на зрителите че коравият шотландец умее както геройски да брани Термопилите, така и да разплаква аудиторията, при това не по онзи бозав и шарлатански начин, присъщ на редица долнопробни романтики/сапунерки.

Бътлър е в ролята на телевизионен гамен, който не се свени да казва нещата, такива каквито са. На който му харесва - гледа, за другите остават два варианта - или се пенявят по телемоста, на живо в ефира на предаването му, или директно го заклеймяват, като повече никога не изговарят името му, без контекста да е изпълнен с ругатни.

Хейгъл отново е доминираща, добре ориентирана в кариерата си, стъпкваща нехаещите мъже по пътя си. Но въпреки силата, струяща от екзистенциалното й Аз, слабостта й не остава скрита за дълго време. Ясно е, че колкото и задоволена да го раздава, оная й работа си остава ненавлажнена. А както добре знаем… козата си иска пърч!

Героите им се сблъскват, когато Неговото предаване, трябва да се развива под крилото на Нейният продуцентски майсторлък.

Оттук нататък, историята е по-предвидима и от най-сложният порно филм. Няма сюжет, който вече да не сте гледали. Но хубавото на “Грозната истина” е, че реално погледнато може да ви научи на 3-4 нови лафчета, които женомразците (или поне тези, дето го играят такива) с радост ще заобичат.

За сметка на това, жените може силно да се агресират, което ще бъде съпроводено с изпиването на няколко айрана от едноименната продукция. Други - може и да се изкефят. Различно е. Най-вече, заради компанията, с която споделяте филмовата вечер.

О, да! “Грозната истина” става както за кино, така и за блажено опъване на снагата пред компютъра/телевизора вкъщи. Или ви радват такъв род филми, или превключвате на друг канал и си пускате “Междузвездни войни”. Не е трудно.

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Ralitsa @ October 20, 2009

Гледа го най-после :) Харесва ми статията ти ;)

2. legrandelf @ October 20, 2009

Време му беше, баси филма, няма да му се моткам много я :)))

Радвам се, сега пак ще се появят разни френдове и ще кажат, че съм го обърнал на Cinemaniac ;)))))

Но няма лошо, мисля че в следващите (планувани) постове няма кино :) поне не повече от обичайната доза, хаха.

3. vilford @ October 20, 2009

За Кейти Хейгъл съм силно съгласна, че ролите й объркващо си приличат. Всъщност eдинствената й по-различна роля е и тази, която й подхожда най-добре: “Баща ми е върхът” (с Жерар Депардийо).

Заразителния чар на Джерард Бътлър също се откроява по-добре в други роли. Според мен изигра най-добре Mr. One Two в “Rock’n'rolla”. И въпреки, че не го смятам за подходящ типаж за романтични роли, P.S. I love you също му подхождаше.
А кога ще го гледаш в любимата ми негова нетипична роля - “Dear Frankie”?

4. Ralitsa @ October 20, 2009

Заканила съм се на една друга комедийка “Бавачката”, но само я мернах, че е излезнала :)

И да има кино, няма лошо ;)

5. legrandelf @ October 20, 2009

vilford, “Баща ми е върхът” - все такива хубави стари филми ми припомняш :))) Знам го! И наистина е върхът, хехехе ;) Но Жерар е къде-къде класа (умножена по няколко пъти) над Кейти :)

Виж, за Джерард също сме на едно мнение, а “Dear Frankie” не съм забравил, че ти е любим (поне с негово участие, не като цяло за всичките филми, които си изгледала). И да - ще си го вмъкна в програмата :))) (пак се правя на ангажиран) lol

Ralitsa, ако ми говориш за “Бавачката” с участието на мацката на Райън Рейнолдс, госпожица секси Джордан 2 Делта (или накратко - Скарлет Йохансон), амиии… гледал съм го, но не е кой знае какво :)

Ако говориш за нещо друго - дай ми английското му наименование, или направо линк в IMDb :) че то… малко ли бавачки има по лентите на Холивуд, хахаха :)

6. Жени @ October 20, 2009

Аз още си тъжа за Cinemaniac и това е…
Иначе- ‘Грозната истина’ гледах в неделя ;) Никак не е лош за разпускащ почивен ден.
А за Бътлър- съвсем случайно миналата седмица гледах и P.S. I love you, и 300. Ами готино в рамките на няколко дни да се нагледаш на тялото му, да се наслушаш на шотландския му акцент и да се нарадваш на чара му :P Диагноза Жена- какво да кажа ;)
И за малко да забравя- Здрасти! :)))

7. legrandelf @ October 20, 2009

Ааа, Жени ;) Здрасти!

Не бива да тъжиш за Cinemaniac, виж че напоследък все намирам време както да гледам филми, така и да споделям мнението си :)))

А знам, че наминаваш оттук, тъй че - всичко би трябвало да е наред :))

Що се отнася до Джерард маратонът, който си си спретнала - освен ЕВАЛА(та), какво друго да кажа, хахаха :))))

8. Жени @ October 20, 2009

Виждам, ама усещането е друго- нали знаеш- черен фон, снимчици ;) Ама няма да мрънкам ;)
:)))))

9. legrandelf @ October 20, 2009

Знам, знам :))
Тук много светло, казваш, за представяне на филмите :)))

Никой не обича отворена врата в киносалонът, особено когато прожекцията е започнала :))

Киноманиакален ужас! lol

10. Ralitsa @ October 20, 2009

М, извинявай :) Наистина много са бавачките, но говоря за това: “The Rebound”

Изглежда ми добро, ще се види! Ако си го гледал ще ми е интересно твоето мнение :)

11. Жени @ October 20, 2009

:))) Ти продължавай да пускаш по някое ревю, като имаш желание и време, пък аз ще се примиря със светлината ;)
Е, ще се радвам, ако се върнеш в Cinemaniak, но както казах- днес не ми е ден за мрънкане ;) (макар че казано на уше, имам една теория защо не ти се връща там ;))

12. legrandelf @ October 20, 2009

Ralitsa, този… не, този не го знам :) Катрин последно си я припомнях в “Терминалът”, но иначе… нищо ново и от нея :)) Джъстин Барта пък ми се правеше на хакер в “Нешънъл трежър” (ууууууу, как го обичам тоя език) :)) придавайки плюс-минус на забавлението ;) Може би ще го проверя :)

Жени, ааа, без такива шушу-мушу :)))) теории :P

13. Ralitsa @ October 20, 2009

Благодаря за корекцията ;) и ще чакам за нови отзиви от теб за някое друго филмче :). За този може да те изпреваря :Р

Усмихнат ден!

14. legrandelf @ October 20, 2009

Ами да, позволявам си да оправям линковете, щото изглеждат по-хубаво :))

Ще пиша и за други ;)

Приятен ден и на теб (workin’ now…) lol

15. Господин И @ October 20, 2009

Мн приятен chick flick и нищо, което да те претовари душевно или емоционално. Точно като за една мързелива неделя… :)

16. legrandelf @ October 20, 2009

chick flick е добър термин, I like it !

:)) lol

17. GaN @ October 24, 2009

“Грозната истина” ми дойде много добре. Наистина, няма кой знае каква уникалност на сюжета, но ме остави с положително настроение и ми бе приятно да го гледам.

Викам да посея семето и на моята мъдрост :D

18. legrandelf @ October 24, 2009

Сей, сей, че зиме иде :) Ей на, мислиш си, че утре е обикновен ден - ми не! Угипсваме се с 1 час повече ;)

Та такива неща…

19. Shower Caddy · @ November 4, 2010

the movie The Ugly Truth is an interesting movie and i really love Katherine Heigl

« Ревю: “Surrogates” Жълта преса, vol.3 »