Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Чехълче - мъж - амеба

« публикувано на 16-09-2009 @ 7:34 pm »


фотография: “Wedding Photography”
слушайки: The Wet Spots - Do You Take It ?

Образованите хора, нека се ограничим с достатъчно вещите в областта на физиката и биологията, лесно могат да заключат, че посредством чехъл(чето), мъжът лесно може да се превърне в амеба. Най-често срещаната трансформация, при това без Джери Брукхаймър да е продуцент. Свирепо биологично уравнение! Не прощава. Нещо като лек вариант на чумата, само че без плъховете…
Интересното в случая е, че повечето мъже сами си го причиняват. Не че пускат обяви във вестници, списания и демонични уеб сайтове, а просто… позволяват това да (им) се случи.
Кое е “това”?

Мъжът под чехъл е тема по-стара и от платената любов. Още от времената смутни, когато Джийзъс се е пробвал да превърне водата в лимонада (малко по-късно е установил, че съставките в газираната течност са трудно откриваеми, поради репресиите на тогавашният властващ и насочил свишата си сила в посока създаването на винопром продукти).

Дори не бих нарекъл това тема. Социална инфекция по-добре му приляга. Защо?

Няколко са начините, които независимо от ритъма и дължината на битийната пътека, водят до една и съща порта (тази на човешкото самосъжаление и принципният мазохизъм):
- силната привързаност/послушание към доминиращо майчино тяло;
- наивна влюбчивост и желание за (мнимо) съществуване в кръга на обсебеността;
- слабост в характера и отдаване на абсолютен/безволеви мързел;

Вероятно съществуват и още (не изходящи от основните примери, а значимо отличаващи се) причини. Винаги може да ме допълните…

Да свикнеш с господстващ тип майчино тяло, може не само да те разплиска като решения, касаещи настоящето ти, ами и напълно да обрече потенциалното (семейно) бъдеще. Не е нужно дори да сте влюбен в майка си - напълно ви стига душевно да се разтапяте от кеф, причинен от наставническият тон на жената до вас.

Примерът с наивната влюбчивост се изразява в това, че мъжът (все повече и повече губещ тази си позиция и тежест в хранителната верига) забравя да диша самостоятелно. Напълно самоцелно при това. Крайно обсебване като това, да не може да взимаш решения без партньорката си (говорим за проблеморазплитане от най-ниско ниво) или пък нон-стоп да се озърташ за нея, в случай че тя е свърнала до най-близката витрина, привлечета от нещо лъскаво, е най-сигурният начин да онагледиш житейският пример мъж под чехъл.

Това не е проява на загриженост. Нито манифест на любовта (и прочие). Дори Шекспир не би бил толкова себичен с героите си. Със сигурност не е начин да покажеш любовта си. По-скоро ми прилича на отчаян опит да я задържиш до себе си. Непрекъснати съмнения и… показна слабост, проява на несигурност във въпросната връзка. А реално погледнато такива симптоми може и да няма, но психически амебата започва да съществува по начин, следващ точките на съвсем друг тип план на взаимоотношения.

Ако въпросната партньорка се случи да е със сговнен характер, направо отписваме жертвата-мъж.

Слабостта в характера, водеща до абсолютния безволеви мързел, малко застъпва горното обяснение. Като тук доминиращо е нежеланието не просто да съществуваш заедно с някого, като двойка, а изобщо да дишаш въздуха (независимо колко чист е).
Достатъчно ти е да пърдиш на фотьойла (или дивана, зависи как жена ти е обзавела домът “ви”/й) и да пиеш бира, разбира се ако имаш разрешение за тези си “семейни функции”. Едно уточнение, което чак сега ми хрумна да направя - навсякъде, където се говори за семейство/семейни функции, да се чете като двойка (мъж и жена), споделящи съвместния живот - като не е задължително да са минали през черква, община или пък Лас Вегас.

Неприятно е да гледаш утрепан мъж. Някакси в гротескната дефиниция за мъж под чехъл се е наложил принципа жената задължително да е два пъти по-едра от амебата. Не винаги е така, сигурен съм, че може да споделите примери и от ваши наблюдения. Пресилен е и варианта с метлата и гоненето из стаите. Боят с точилка, здравото чукане без да я е еня за стабилността и ерекционната възможност на члена.

totenlicht каза:

“честно, редовно въобще не ви разбирам вас мъжете… под чехълче може, ама ако е с черно пухче на пръстчетата и високо токче”

като коментар на предната тема.

Зависи колко сме фетиширали. О, да, обичам да има токчета, пък били те и с пух. Също така се побърквам и когато жената е отгоре. Ездачката е класика, няма да се дърпам. Но някои неща трябва да се спазват. Не че съм 100%-ов защитник на традициите, но пък наложи ли се чехъла, амбиции всякакви оставете - поне жена си гледайте да наебете…

Не на мъжете под чехъл! Стегнете се, пичове… върлува страшна болест, епидемия направо… “Путкопораствация” зовят я !

« подобни cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. totenlicht @ September 16, 2009

не можах да ти разбера определението за “слабост в характера и отдаване на абсолютен/безволеви мързел”.
как така “тук доминиращо е НЕЖЕЛАНИЕТО не просто да съществуваш заедно с някого, като двойка, а изобщо да дишаш въздуха”??
обясни като за руси, моля те :))

2. silvia tencheva @ September 16, 2009

Каквото и да си говорим,рано или късно всичко опира до секса,а той е есенцията любовта,уважавам хубавия секс!

3. Калоян @ September 16, 2009

Хаха, кое ти напомни за тази тема ?

4. Таня @ September 16, 2009

Тази тема напоследък все мъжете я подхващате :-)

“Мъжът под чехъл” е следствието на причината, че хората не знаят какво искат нито от себе си, нито от партньора си. И затова винаги обвиняват другия и естествено преобладава този, който е по-устат…

5. StefCo @ September 16, 2009

Аз понеже се пробвам за втори път много се старая да не правя стари грешки…
Та основното май е да не се влюбваш твърде много!
Да - гадно звучи, но по-принцип мъжете сме доста по-влюбчиви (пък и как иначе при наличието на толко красота около нас). В такива състояния съществото у мъжа губи основните си функции и става абсолютно податливо на външно влияние. А както добре знаем (някои от опит) жените само това чакат (да ме прощава масовата аудитория тук).
Любовта кара мъжете да оглупяват, докато при жените е различно - постигат целите си (те по принцип винаги постигат целите си, дали сега, на сутринта, след 10 години….), но това трябва да спре! Преди време хората за това са си спретвали войни - за да може патриархата да възвърне (поне малко) своите позиции. А сега какво ни остава - някакви рекламни кампании за бира.
Така че - ако скоро не стане някой сериозна война наоколо - ще трябва да идем в Авганистан, та да си спасяваме мъжествеността!
God save the MAN!

6. legrandelf @ September 16, 2009

totenlicht, хихи, сега ще направя разбор :)) Вярно, малко завъртяно звучи, но реално погледнато е много просто. Само трябва да си представиш модела, който описвам (нещо като Пичът от “Големият Лебовски”) :)

Слабост в характера в смисъла на: нищичко не желая да подхващам, с абсолютно нищо не ми се занимава, те така… даже и в нищото не гледам, щото сигурно усилие се иска за това :))
Което само по себе си води до отдаването на въпросният абсолютен (100%-ов) безволеви мързел. Безволеви - в смисъла на идващ от вътре. Волевият мързел е устремен ;) Нещо като инат :) Безволевият (неволеви… пху, бахти психологията) си е заложен не просто в червата, направо цялото ДНК е изковано с вредни елементи, носещи “зарядът” му! :))))

По този начин и обяснението за това, че си в турбо нежелание да съществуваш (не че си тръгнал да се самоубиваш, просто нямаш никаква цел, нямаш и желание да откриеш такава). Като си в такова положение, какво те ебе дали си обвързан, с кого, дали има интереси, желания и т.н.
Мързел с две думи :)))

7. legrandelf @ September 16, 2009

silvia tencheva, сексът оправя нещата :) Стига да има пасващи си люде, които да му се наслаждават :))

П.П. Добре дошла в Cynical Speech :)

8. legrandelf @ September 16, 2009

Кала, отдавна се канех да я пиша, и след като сутринта споделих мнението си за мамините синчета, бам! Тази сама изскочи изпод пръстите ми, lol :))

Таня, я дай някой пример, ако има де из блоговете :)) Искам да видя какво са писали други(те) :)
Или говориш за споделяне/подхващане на темата in real life :) (само блогове и онлайн дивотии са ми в главата)

Но пък и не мислиш ли, че мъж под челъх е болестно състояние, то не върви да се каже че е спор :)
Мъжът просто си трайка и я му харесва, я е без мнение по отношение… отношението на партньорката :)))

Ако мъж действа много жената, някак си по-нормално се възприема деянието (макар и много хора да злоупотребяват с това). Вярно е, времената са се променили и жената не трябва да се поставя на толкова ниско стъпало, колкото е била в началото на миналият век (все пак) :))

Както казах, не съм 100%-ов привърженик на вечните рилейшъншип канони, но мъжът трябва да е (било то и с един пръст) по-убедителен, по-сигурен, като стожер, глава на семейството :)
В противен случай - тя се омъжи за кокершпаньол… даже не - дакел някой или пинчер :)))))

9. totenlicht @ September 16, 2009

това хубаво, скъпи Марти, ама защо непременно го обвързваш с подчехълстване?? :)

@StefCo, след като възприемаш себе си и подобнополовите ти по пози начин, наистина сал едната реклама на бира ти остава. отдавна съм на мнение, че има нужда от една партия за Създаване и запазване на правата на мъжете. онеправдани сте до немай къде. ама то при такива феминизирани кучки, каквито са днешните жени, какво да прави човек? сигурно и ако спретнете една война пак няма да си възвърнете позициите, щото тези гаднярки жените и там ще се набъркат и ще ви изземат функциите. подчехлово.
:)

10. legrandelf @ September 16, 2009

StefCo, може би си прав за това, че мъжете сме по-влюбчиви. Много бързо се привързваме, факт е!
Но дали нашата любов е по-трайна или не, не смятам че трябва да обобщаваме :))) Много зависи ;)

Определено оглупяваме, когато се побъркаме по някоя жена. Такива сме си - глупави :))))
Но пък не искам да има каквато и да е война, още по-малко революционно отнемаща правата на жените. Ще настъпи тотален хаос :))
С цялото това метеросексуализиране на мъжете… съвсем сме забравили как се дърпат здраво юздите. Маргарет Тачър им (щото не съм бил роден тогава) е разказала играта :)))))

(не искам да ходя в страна, нито искам да упражнявам право, които задължават жената да бъде по-нисша от мъжа) :)

11. silvia tencheva @ September 16, 2009

Да това е оснОвното,да има подходящ човек-партньор,тръпка и т.н.иначе няма смисъл на всичко това:)и добре заварил,драго ми е:)

12. legrandelf @ September 16, 2009

No, no, no (no! деър из а терорист ин аур таун :)))

Не казвам, че това задължително води до онова (подчехълстването). Казвам, че това също е начин, който да те отдеве до там (подчехълстването) :))

Нещо като: не всичко миришещо е лайняно, но всичко лайняно е миришещо :))))) (какъв пример, пфуууу… да не повярва човек, че току що съм вечерял)

13. Таня @ September 16, 2009

pierrot беше разчоплил темата сравнително скоро и затова ми направи впечатление, че по мъжки тази тема много актуална стана :-)

Сега, аз като една женка, не съм съгласна, че мъжът трябва да командва в семейството, дори и с един пръст повече и че ако не е така, той значи е под чехъл. Това е комплексарско разсъждение, извинявай - един пръст или повече, ама да води. Това не е ли уморително - вечно да внимаваш да си напред, може с един пръст, ама да си повече, щото иначе ще бъдеш обявен за “под чехъл”?

Аз самата съм от зодия “Рога и копита” и знам, че съм трудно поносима на моменти и затова понякога, когато искри хвърчат между мен и мъжа ми, дори повече го харесвам, затова че не отстъпва на дебелата ми глава. Понякога си мисля, че тия караници са само заради това - да се уверим, че не отстъпваме един друг. Иначе са безсмислени - човек не стига до разумни постъпки вследствие подобни разпри.

Многократно съм заявявала и пак ще кажа, че не би трябвало нито единият, нито другият пол да бъде и да се счита за водещ. Двата пола са различни, но не може да се каже кой е повече от другия, защото качествата не са сравняеми.

И опираме до рилейшъншип каноните, както казваш, от сорта: “Мъжете са по-силни /физически/, жените са по-хитри.” или “Мъжете са по-смели, жените - по-приспособяеми.”, които според мен са излишни, защото мъжът и жената са създадени да се допълват един-друг, а не съревновават и да си мерят качествата.

Цалото това вечно съревноваване създава и мъжете под чехъл, и недоволните жени и вечното мерене на пишки, даже и с жените, дето нямат такива. И не знам.

14. legrandelf @ September 16, 2009

Повечето определения, възниквайки в резултат на човешките взаимоотношения са си чиста проба лейбъли на комплексарщината :))

Не мога да си кривя душата и определено си признавам, че и аз имам разни… вратички, които не е добре да разтварям за пред кой да е :)

Че сме създадени да се допълваме, колкото и Джери Магуайър да се пробужда в съзнанието ми, права си ;)

Единият пръст разлика не е задължителен катализатор на мъж под чехъл :)))
Мъжът под чехъл е модел на поведение :)) Като мъжът путка :) Или мъжкараната и прочие :)

Сигурен съм, че всеки познава поне един пример на мъж под чехъл. Определено цакан от жена си.

:)

15. svetla.shopova @ September 16, 2009

Както казват старите(и мъдри) хора като мен:”Каквото човек сам си направи друг не може”. Не мисля,ч ежените са станали по-властни. По-скоро излезе някаква си гнусна мода на плазмодиестите мъже, на които им е останала само сила да мрънкат и да се изживяват като жертви. крайно непривлекателно и убиващо всякакво желание за близък контакт. Така че, елфчо, плюй безгръбначните твари, но не за сметка на жените;)Не се става роб без наличието на робска душа, а когато си я имаш гаджето ти и да е ангел все ще си си домашния роб.

16. legrandelf @ September 16, 2009

Пиеро е направил страшна статия ;))

Сега казвам, че и за друго си права - все като стане въпрос някаква подобна тема - ще се ръфкаме, мъже срещу жени :)))

Не е ли по-добре в една кал и да се повъргаляме ;) Или на поляната, това онова… в басейна :))

Какво спорим само, lol

По скоро моят апел е към чехличарите ;) Малко да се поокопитят. Не да се качват на главите на жените си, ама да не се правят на подметки все пак ;)

17. legrandelf @ September 16, 2009

Светле бе, душице бляскава :))))
Виж че по зелените еуглени плюя :) Вярно, предната статия бе насочена към властните родители (и в по-главният случай - майките), но тази тука си е конкретно за стягане на фишека. Без метеросексуализъм и излишна влюбчивост, която дори не е желана :)
Сам мъжът се набутва, така е. Я от мързел, я от свикване. Случаят с налагащите се гърлфрендки не съм го изяснил, той не е ясен.

Съпротива съм мъжът сам да се подлага на чехличарство :)

18. svetla.shopova @ September 16, 2009

А относно :”Сигурен съм, че всеки познава поне един пример на мъж под чехъл. Определено цакан от жена си.” Тъй като в милата татковина никой не може да ти опре пистолета в главата и да те задължи при жена-проклетия, явно гореспоменатите “мъже” са просто хора с психически отклонения, познати в психиатрията като мазохизъм. Ама нали знаеш, всеки си е луд по своемо.

19. Събина @ September 16, 2009

Мани… жалка работа! За съжаление познавам. Най-лошото е, че понякога са скрити-чехълчета! Гледаш го нормален мъж, пиете бира - нормален мъж, сваляте се - нормален мъж. После се хваща с някоя… айде да не давам определения, и става амеба!

Още по странно ми какви са тия жени дето се кефят да превръщат мъжете в амеби? Как може да те кефи да си споделяш живота и леглото с амеба? Не знам, аз не ги разбирам тия работи…

20. legrandelf @ September 16, 2009

Събина, плюс това амебата е мека… Защо ги правят меки, като… и за секс няма да стават, хахахаха :))))

21. Събина @ September 16, 2009

Миии сори, че не се кефя на липсата на характер…

22. svetla.shopova @ September 16, 2009

Според мен,защото тези жени са объркали нуждата си от домашен любимец с нуждата си от мъж. Щото в общи линии тези “мъже” има много общо със скопените песове - гледа те с е дно сервилно обожение с влажни очи, маха с опашката и го чешеш зад ушичките(прави го дори когато го псуваш))

23. Събина @ September 16, 2009

Да, това явно за жени, които си падат по-кучета, а не по котки! Щото аз и домашните любимци ги искам с характер!

24. legrandelf @ September 16, 2009

“тя се омъжи за кокершпаньол… даже не - дакел някой или пинчер”

от по-преден коментар :)

А като заговорихме за песчета, “Големият Лебовски” казва:
- You brought the fuckin’ Pomeranian bowling?
- What do you mean brought it bowling, Dude? I didn’t rent it shoes. I’m not buying it a fucking beer. He’s not taking your fucking turn, Dude.

:))))

25. fen @ September 17, 2009

Проблемът с мъжете-чехълчета е, че те са едноклетъчни. Тази единствена клетка изпълнява всичките им функции в организма и в крайна сметка няма свободен ресурс за извършване на каквато й да било друга дейност. Еволюцията при тях е допринесла единствено за изпълняване на зададени команди, тип кучето на Павлов. Така, че ако една жена има нужда от секс кукла, която може й да говори, да потърси такъв типаж.В момента ги има на промоция:)

26. Събина @ September 17, 2009

@Светле,

според мен “влюбена”/”глупава” или “обект на домашно насилие”! :(

27. legrandelf @ September 17, 2009

Чакайте малко сега. Не винаги жената под чехъл бива малтретирана :)) Веднага на домашно насилие го ударихте, ааааа :)

А има и жени, дето маризят мъжете си :))
Но както казах, не е това задължителният случай (с точилката или метлата през главата) :))) lol

28. Събина @ September 17, 2009

Уви, Светле, така е!

29. Lili @ September 17, 2009

Изби рибата….баси асоциацията ..но си прав!
Уат Ъ пити за тези безгръбначни.Само че не виждам как една уважаваща себе си жена би се подложила на отглеждането на подобно коремовлачещо се???Тц..гнусно!
Виновните са въпросните “майчински грижи”.Подобен тип мъже приличат на изхвърлен,стъпкан и изкормен чехъл,много преди да се превърнат в такъв в общото полезрение.
Ако някоя жена си има подобен питомец,то по-добре да си вземе куче.Изключая сексът ще й служи баш по предназначение!
Както ми е криво днес и чета такива текстове,чак ми иде да не нося домашни чехли…щото не се знае кво има под тях!
А жена под чехъл-wtf???

30. Preor @ September 17, 2009

Няма мъже, който да се страхуват от жените си.
Но има мъже, който уважават жените си……….

31. legrandelf @ September 17, 2009

Смееш ли да кажеш нещо срещу тирадата на Строга(та) Господарка? :)))))

Разрови си архива и ни дай да прочетем (отново) онези постове, които беше писала за Матриархат :)) цялата поредица ;) полезно четиво са!

Preor, колко хубаво, че не познаваш мъже, страхуващи се от жените си :))

32. Preor @ September 17, 2009

Няма мъже, които да се страхуват от жените си.
Но има мъже, които уважават жените си……

п.с.
sorry повторението но съм сложил “й” вместо “и”…

33. Preor @ September 17, 2009

Тя каза: Нямаш хубаво тяло. Той започна да тренира плуване и стана майстор на спорта. Тя каза : не си достатъчно мъжествен. Той замина доброволец в Чуждестранния легион и се върна с медали за смелост. Тя каза: глупав си. Той завърши университет и аспирантура, защити дисертация и написа книга. Тя каза: не можеш да ме издържаш. Той заряза науката, отвори фирма и започна свой бизнес, който скоро започна да носи хубав доход. Тя каза: ти си канцеларска мишка. Той започна да се занимава с парашутизъм, сноуборд, подводно плуване. Тя каза: алчен си. Той й купи къща в “Бояна” и “Порше”. Тя каза: безнесът направи от теб дяволски бездушен човек. Той си продаде всичко, затвори бизнеса и с всичките пари построи дом за бездомните хора. Той отиде при нея с един букет цветя, пораснал, със стари дънки, отслабнал и гладен. Тя каза: Кво се чудиш? Не те обичам и това е…
:-)

34. legrandelf @ September 18, 2009

Песента е страхотна, просто бяхме убийствено пленени от манифеста… :)))

35. подчинен на жена си @ January 28, 2010

Eее аз кво да ви кажя.Аз съм изцяло подчинен на жена ми,от 9 години.Лудо влбен съм в нея и правя всичко което ми казва.Иначе как се стигна до това дериже ами с годините,жена ми беше по силна от мен във всичко.Тя може да ме победи на всичко,с квото и да сме се съредновавали винаги побеждава.Нямам шансове срещу нея дори е по висока от мен,но да ви кажя честно така и ми харсва.Изобщо не се притснявам че съм модчинен на жената на моя живот, напротив даже така ми харсва!Айде съдете ме сега

36. legrandelf @ January 29, 2010

подчинен на жена си, че защо да те съдим :) Щом си щастлив и доволен :) Хвала ти! :)))))))))))

37. подчинен на жена си @ January 29, 2010

Еми да,сега не си представяйте де че съм неква амеба дето жена му го прави луд и той търчи като кученце.Напротив отношенията са ни перфектни просто само дето се знае кой по по най и съответно единия е подвластен на другия.Чистя,гладя,простирам пера,консултирам се с жена ми.Много я обичам тя е много страстна, красива, и разбрана.Имам и прекрасно бебенце от нея!
Аз съм мъж под чехъл!

38. legrandelf @ February 1, 2010

Claim-ваме го като задължително четиво! :)))))

39. подчинен на жена си @ February 1, 2010

Еми като съм свободен аз си го гледам и помагам, иначе основно жената.Аз съм до късно на бачкане през седмицата щот се занимавам с частне бизнес,но напоследък поради тази криза не се и изкарват много пари.Реално погледното жена ми взима повече пари от мен в момента което ще рече че и на изкарване на пари ме побеждава.Иначе вчера мих чиний и пусках перални.Но снощи имаше богато сексулано възнаграждение от шеф към подчинен в къщи….

40. подчинен на жена си @ February 23, 2010

Еее не пишете нищо по темата,няма ли други подчинени на жените си като мен или ги е срам да си призанят?

« Само ми ела, мамин сладък Образи: “Protection” »