Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Само ми ела, мамин сладък

« публикувано на 16-09-2009 @ 10:06 am »


фотография: Ragazzon 1987
във фурор след: ужасът от плясъка на плесницата майчина

Светът ти изглежда много цветно и топло място, когато опашка до опашка с твоите друзя, щурмувате овулиралата яйцеклетка. Приятно е, особено след новият тласък, тип “Червено море”, който те побутва нежно към заветната цел да покориш… вагиналният Хъмпти Дъмпти.
Тогава нямаш избор. Всъщност, каквито и глупости да говори гологлавият пич с яките очила (моля, не го бъркайте с Джо Пантолиано) в “Матрицата”, има някои неща, които не се избират. Това са родината и семейството (като родители - майка и баща).
След като си получил първо шамаросване по розовото дупенце, може да стискаш палци, че и тези на крачетата, родителите ти да не са някои ненормалници или обсебени по несвършените им дела…

Разбира се, като наследник (и най-вече като по-малко ЕГН) ти си изкупителна жертва и трябва да търпиш. Поне първите 18 години. Неприятно е, когато майката си е навила на пръста, че синчето й трябва да стане скулптор. Или пък някоя друга изцепка - примерно, велпапе интериорен дизайнер. Може и моделиер - работещ само с велкро.

Редовният номер е, когато бащата иска син, а получи дъщеря или когато майката иска женско чадо, а вместо това щъркелът я благослови с великолепен син (като Принц Чарминг от “Шрек 2″, гласът на Рупърт Еверет е неповторим).

Започват едни… несподелени такива! Но дори и интересите да съвпаднат (мъжко желание къмто син и женското такова - щерка), ниското ниво на изперкалост от страна на родителите никога не е гарантирано. Колко се радвам, че майка ми беше добра жена и не пожела да ме прави пианист. Макар, че имам дълги пръсти, нещо не се погаждам с тази музикална зебра. Уважавам я и ми става супер яко да слушам качествени композиции, но сам себе си да заробя… не, благодаря! Цигулката е в същата графа, а моментът с балет - няма да го коментирам! Не знаете ли… и мъжете ходят на балет. Или на танци! Да видиш после какви яки гъзоврътки владеят…

И в процеса на балансиране по въжето на живота, силно се привързваме към родителското тяло, което ни гаври с желанията си. Ако по-специално се обвържем с майката, това може да доведе до случаи, по-перверзни от обичайните.
Току виж Едип ни станал мотивираща историческа фигура, а майка му - свръхсексуален алфабет на желанието и страстта!

Нека не казвам, че синът е лишен от възможността да обича друга жена, или да се привърже към нея, но определено говее пред майка си и не смее да взима решения без утробното одобрение. Това превръща завидната мъжка фигура в едно (да не кажа нищожество, но доста) кухо творение на природата.
Проблемите, които изхождат след това са крайно вариантни и със сигурност в ущърб на бракът (ако се стигне до такъв).

Свикването с майчината грижа е един от главните фактори (редом с вдигнатият капак на тоалетната чиния), които предизвикват най-голямо “съперничество” в една новосформирала се семейна двойка. Миризливи чорапи, мръсни ризи, готвене, манджи, начин на ядене, отсервирване, миене на съдове, къщни деяния, пикаене в мивката и прочие.
Излизането от обвивката на майката закрилница, трябва да се превъзмогне от мъжа колкото се може по-бързо, ако ли не - да не започва семеен живот. А пусне ли я да му слага ред в къщата - край! Няма угодия. Както не се разбират свекърва-снаха, така и тъща-зет. Фамилиите трябва да са строго обособени. Преди е било друго - всички под един покрив. Ама тогава са се бракували на по 17-18 години. Няма много хън-мън - търпиш и след 18-та си година.

И те така, от малки като ни подкарат жените (оле, колко сексистки прозвуча - почти като MC Vagina, дето иска от достойният и хрисим нежен пол да си покаже… гениталиите), не ни пускат до края. Държим, държим, ама от време на време се изпускаме.
Мислех да вмъкна и моментът след отделянето от грижовната (понякога повече от необходимото) майчина сила, но със сигурност темата си заслужава отделен начален абзац. Мъже под чехъл… и такива, дето сами се бутате под него, тръпнете в очакване…

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Събина @ September 16, 2009

Всяка жена, може да провали един мъж! Но най-често жената виновна за провала му е майка му…

Боже, как ме дразните мъжете понякога!

2. legrandelf @ September 16, 2009

Всеки човек, може да провали друг човек :) Важи и в двете посоки -> жена-мъж и мъж-жена :)))

Тъй де, всеизвестно е, че в повечето случаи жена отпира мъжа, но пък и мъжете се отпират заради жена :))))))) Как звучи само, като от Хари Потър!

Чакай сега, нещо се раздразни ли, какво стана? :))
Ти да видиш за чехлите като заговоря след това, lol

3. Събина @ September 16, 2009

И все пак, повече майки провалят синовете си, от колкото бащи - дъщерите си. Даже, като се замисля, не се сещам за случаи на второто…

А това с чехъла, такива мъже не са за съжаление. Никой не ги задържа на сила - сами са си избрали да са под чехъла.

4. totenlicht @ September 16, 2009

честно, редовно въобще не ви разбирам вас мъжете.. под чехълче може, ама ако е с черно пухче на пръстчетата и високо токче.
интересното обаче е, Марти, твоята майка от кой тип е? :)

5. legrandelf @ September 16, 2009

Не се сещаш за случаи на бащи, провалили дъщерите си ли? Това редовно се случва, когато третираш щерка си като момче ;)

Или пък си някой сексуално незадоволен и почнеш да я развращаваш :)
Това обикновено с бащите се получава, майките, даже и тази на Едип, едва ли много перверизират… В повечето случаи е обсесия на детето :)

totenlicht, както казах - от моите родители съм доволен :) Спестиха ми каквито и да било комплекси или неизпълнени от тях мечти/желания :))

Мисля, че до 18 година ми дадоха много. Оттам нататък в какво се превърнах - това е друг случай :))))))))

6. totenlicht @ September 16, 2009

ха ха, там вече възпитанието на майка ти спря да действа? :))
също така винаги съм се чудила на мъжкото заявление “искам момче”. ми квото си си го направил, бе, пич. освен тва ако е момиче ще го хвърлиш на боклука ли? или (както моя мъж заплашва) ще го продам на чужденците и така до момче? :))

7. Iovan @ September 16, 2009

… охххх, … колко има да се говори по темата !!!, … ама като нямам време, … !!!
… Дръж се Марти, … подкреплението иде, … ама довечера … :-РР

8. legrandelf @ September 16, 2009

totenlicht, редуваха се. За едните неща ме възпитаваше майка ми, за другите - баща ми :) Едва ли имаха списък, но определено нямаше присъствие само на единият. Както и трябва да бъде, според мен ;)

А честно казано… наставленията или some kind of a конско спряха много преди 18 години :))
Видяха, че слушам. Всъщност, към 13-та ми година, нещо сговних тогава сериозно и бях пред изгонване от вкъщи. Вчовечих се след това :))

Аз не съм обсебен по това задължително да е момче! В повечето случаи, на такива истински желаещи да е момче им се пада щерка :) И въобще няма лошо в това. Плюсове и минуси ;)
Но малко ме разсмя изказването ти: “ми квото си си го направил, бе, пич” - все едно имаме контрол над тия неща :)) Не е “ГАТАКА” все пак, хахахаха :)

Iovan, чакам те, мейт! Навърши си бачкането и идвай тука да браним фронта, lol

:))))

9. svetla.shopova @ September 16, 2009

“Навярно всички Вие скъпи дами ежедневно се сблъсквате с проблеми при ползването на вашите домашни уреди - мъжете. Затова специално за Вас, квалифициран екип от психоложки изработи кратка и печеливша стратегия.
1. Определено първата стъпка е избора на добър и качествен уред. В случая отчетете факта че мъжете са лесни за хващане, но трудни за връзване. Нещо повече повечето уреди тайно си мечтаят да са в услуга не на една, а на две/три собственички.
Ако попаднете на такъв върнете го докато е още в гаранция и си изберете нов.
2. Първа и основна команда, на която трябва да научите вашия уред е: “Изкарвай пари”, като с напредването на дресировката командата може да се преобразува до: “Изкарвай пари с усмивка”.
3. Други полезни и задължителни команди са: “Изхвърли кофата!”, “Закарай ме на фризьор!”, “Купи ми плодово мляко!”, “Престани да слушаш майка си!”. Препоръчваме Ви горещо да обърнете специално внимание на последната, защото някои уреди до късна експлоатационна възраст за привързани към завода - майка. На вас скъпи дами се пада честта да заемете нейното място, не приемайте това като неприятно задължение, приемете го като добра тренировка за майчинство.
4.От първостепенно значение е да си изработите система за наказания и награди.
Например, ако уредът не Ви слуша винаги можете да вземете за временно ползване друг - негов приятел от ерген - магазина. Не бива да забравяте и да възнаграждавате вашия уред подобаващо, когато сте доволна от него. Например с орална стимулация на главния кабел (това прилагайте само в извънредни случаи, защото иначе мъжът се разглезва).
5. За да е в изправност вашия уред имайте грижата да и нахранен, изпран и изгладен. Но това не е достатъчно, тъй като в модела му е заложено нежелание да си стои у дома и да слуша. Не бива много да се безпокоите за този фабричен дефект, опитът на вашите майки и баби показва, че с дългогодишно упорство той се отстранява напълно.
6. Нота бене: Не бива да допускате вашия уред да се събира със себеподобни често, защото на подобни събирания те смазват чарковете си с алкохолово масло, което пречи на успешната дресировка. Може да му разрешите употребата на бирено масло, но в умерени количества и във ваше присъствие. Най-доброто разрешение е Вие лично да му смажете чарковете с предварително дозирано от Вас количество алкохолово или бирено масло.
7. Не бива да прекалявате с дресировката, защото рискувате да дресирате прекалено вашия уред, ако това стане той несъмнено ще Ви омръзне, затова психоложките препоръчват да го оставите да мисли, че има самостоятелен живот.
Например правете се че не знаете, че на компютъра му има порно филми, че понякога му се иска да стане домашен уред за една нощ на 17 годишната съседка от долния етаж или че е носил два дни един и същи чифт чорапи.”

Нямам какво повече да кажа:)))

10. svetla.shopova @ September 16, 2009

А ето тук, скъпи дами, можете да видите как се завъжда, отглежда и дресира мъж от породата Програмист, от която е нашия достопочтен домакин
“Как да си отгледаме програмист?”

11. totenlicht @ September 16, 2009

ами, Марти, на жените генетично им е невъзможно да отговарят за пола на поколението, поради наличието на два Х хромозома и нито един У. в този смисъл е наистина “ми квото си си го направил, бе, пич”. :)))

« Га срича’аме от буквара, га склероза ни подкара Чехълче - мъж - амеба »