Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Жълта преса, vol.2

« публикувано на 03-09-2009 @ 1:07 am »


фотография: “Old Lady with Newspaper” by David Malcolmson
слушайки: Stribor Kusturica & The Poisoners - Zavet OST - The Highlander Bolero

Маймунка антисемит е причината за шумен протест на Бродуей
Малко след световната премиера на “Гадни копилета”, продуцентите на филма - братя Вайнщайн - бяха уловени в кадър докато разхождали насред Бродуей маймунка с особено зачервен задник. Последната, още повече разпенила недоволните граждани от еврейски произход, както и защитниците на човешки права (а и животинските такива), след като лъснала с пречупен кръст, професионално жигосан, върху красната област от тялото си.
(inspired via Yossarian)

Бойко Борисов “окабелява” градинката на Народния театър с Wi-Fi
Недоволствата от страна на мирни граждани потребители на безжичен интернет, с оплаквания за липса на такава, постъпили директно в централният щаб на ГЕРБ, бяха причината премиерът на република България Бойко Борисов да подеме инициатива по блицкригово “окабеляване” на парковите пространства на територията на общината. Първата дестинация, предоставяща неограничен и свободен достъп до столичната Wi-Fi мрежа, разполагаща със специални водоустойчиви контактни уредби за електрическа свързаност (от складовите ресурси на ЧЕЗ) бе избрана този следобед след кратка очна ставка с популярни интернет маниаци. В рамките на следващите 48 часа градинката пред народен театър “Иван Вазов” ще бъде модернизирана според нуждите на своите посетители.

Еманципирани блогърки не допускат мъже в блогрола си
Клубът на театралните Шах-патки напусна демонстративно последната състояла се блогърска сбирка на по бира (и суши), сезирайки скандалната и (цитирам) “Обидна за цялото женско блогърско общество !” статия на Циничният Елф - “Блогоизчуквация”. Всички членки (б.а. интересно с какво ли “членуват”) са задължени да не допускат мъжко представителство в блогролите си. Ако към текущия момент сред абонаментите им присъстват такива, последните трябва да бъдат премахнати преди пладне на утрешният ден - четвъртък, 3-ти септември 2009 година.

Представител на Заратустра инфектирал скротума на Том Круз
Сциентоложката “група”, чийто член преди години стана американският актьор Том Круз, докара инфекция на своята звезда, доверявайки се на услугите на брунейски шаман. Тазгодишното ритуално избръсване на скротума бе очернено заради мръсните инструменти на представителят на Заратустра, който бил избран да извърши церемониалното обезкосмяване на сбръчканата тестикулярна кожа на Круз. Личният лекар на застарелият “Топ Гън”-ър му наложи курен-запор за следващите 3 седмици, което включва и забрана за ръчна стимулация с цел простатно издояване.

Прасенцето Бейб се срещна с руският президент Медведев
Заложената като цел номер 1, в програмата на кабинета на американския президент Барак Обама, среща премина успешно. Състоял се рано тази сутрин, мийтинга бе лишен от инциденти и нелепи залитания от страна на президента Медведев. Планира се заснемане на трета част от сагата за волното селско прасе, покорило големият град, в която участие ще вземе самият Медведев. Прогнозите на “бокс офис тото” пунктовете са 10 към 1, че руският държавен глава няма да оцелее дълго, подложен на сухият режим, който Американската филмова асоциация наложи като задължителен за всички холивудски студия.

Автобус с мъртво пияни български гвардейци бе намерен…
при изхода на София, в районът на Горублянското ханче. Превозното средство бе отбелязано като нарушител, заради неправомерен продължителен престой на главният път. При проверка от патрул на КАТ, нещата се изяснили - пиянска вечер, завършила с липсващ шофьор и много спящи махмурлии - накоркани доста над перата гвардейци. Президентът Георги Първанов отказа да коментира случката, а прессекретариата към Президенството успя да каже единствено: “Традициите вече не са това, което бяха…”

ДНК анализ уличи Георги Иванов “Гонзо” във вандализъм
Звездата на ФК “Левски” бе подложен на по-задълбочени медицински изследвания, след като в урината му бяха открити забранени вещества. Рискът от наказание със забрана за игра за неопределен период от време се оказа най-малкият проблем на Синият дявол. Кривият нос на сините даде положителна проба, при тестване ДНК проби, които са иззети от местопрестъплението (съблекалнята на Дебрецен) малко след мачът идната седмица. Припомняме ви, че минути след последният съдийски сигнал, отборът на Дебрецен посрещна победата си в съблекалня, изцяло потопена във човешки фекалии, докато резервните екипи, както и личните вещи на футболистите киснели във все още топла урина.

Очаквано застудяване в края на януари
Най-популярният български синоптик - Радо Е. Мерихов, публикува научният си труд, базиран на древни майски (пред)убеждения. Според анализите му зимата на 2009 година ще настъпи… едва в края на месец януари 2010 г. Сезоните рязко ще се изместят, като твърдо ще променят продължителността си. За 2012 г. не е препоръчително да се правят каквито и да е планове (били те за почивка, или обикновена отпуска - отсъствие от работното място), тъй като се очаква “контролирано” повишаване на морското равнище.

Мадона повръща след “български” дюнери
Кралицата на поп музиката Мадона, направи бис на взрива от концерта си в София, няколко часа по-късно в хотелската си стая. Повторението редувало силни напъни над тоалетната чиния и здраво ръкостискане с ръбовете на същата, докато устата на певицата изкарвала вече смляна (макар и не особено добре) храна. Докторите веднага взели мерки за стабилизиране здравословното състояние на музикалният курифей. Установено било, че обратната тяга от втора степен е предизвикана от алергичен пристъп. Преди началото на концерта певицата е била заснета от папарак докато яде дюнер. Алергията се е получила от погълнат гърлен секрет. Българските власти побързаха да съдействат, като веднага посетиха заведението за бързо хранене “Мимас”. Собственикът на веригата коментира с изключителен неприязън и накърнено самочувствие: “Безочието на световните звезди, а и на нашите власти и медии, вече минава всякакви граници. Както сами разбрахте, пристъпът е бил предизвикан от храчен… гърлен секрет. Ако не желаете да чуете мен, мога да ви свържа с адвоката ни, който ще потвърди факта, че заведения за бързо хранене “Мимас” облагородяват вкуса на белият сос - най-важната подправка за един дюнер, ползвайки единствено и само осеменителен процес.”

——

“Жълта преса” се появи в мирогледа ми, докато един ден щъках из Туитър и попаднах на няколко “изцепки” от постовете на Веско

« подобни breaking news, cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Калоян @ September 3, 2009

Утре най-четен автор във вестник Шок

2. Събина @ September 3, 2009

Еманципирани блогърки… :))))

3. legrandelf @ September 3, 2009

Шокин’ :)

Не съм ползвал имена, не знам защо се смееш, или ги познаваш въпросните… еманципирани блогърки :)

4. fen @ September 3, 2009

Предполагам, че разполагаш й със снимки от въпросните новини:)
Предлагам заглавието “Представител на Заратустра инфектирал скротума на Том Круз” да е на първа страница.

5. legrandelf @ September 3, 2009

Фенци, май улавям злорадстване по адрес на Том Круз? :))

6. fen @ September 3, 2009

Не, просто е световна новина.А и имам зъб на Заратустра, но това да си остане между нас.

7. legrandelf @ September 3, 2009

Някой шаман да не те е обадил и теб? Ако ли да - кажи и ще го опаткаме набързо :)))

8. pa4ito @ September 3, 2009

яко, ама защо не е редовна рубрика, а Елфе, питам аз и отговор не щъ. Пак скатаваш ти, вместо да информираш целокупнио български народ шо става по белио свет и какви са истинските събития и случки :)))))

9. legrandelf @ September 3, 2009

Как ще няма бе, Пламка :)))

Старая се, събирам заглавия и ви ги пускам тука, да сте информате ;)))

Ще има, щом направи две части, ще има още, хехехе :) Ама гледам да не досаждам с жълтурестият оттенък на новините, хихихи :)

10. fen @ September 3, 2009

Аз с шамани не се занимавам, само с шаманки:)

« Септемврийска (пре)възбуда Маца очень хорошо »