Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Малко за добронамереният геноцид

« публикувано на 02-08-2009 @ 7:45 pm »


фотография: Jordan Bower представя “Tour of Delhi’s Streets”
слушайки: Gladiator OST - Hans Zimmer - Am I Not Merciful ?

Очаквам в рамките на 24 часа да получа своята Давидова звезда, открояваща ме от “местното население” на република България. Ако я сваля - ще ме разстрелят. Ако я сваля - ще ме изнасилят публично, както и цялото ми семейство и ще ни разстрелят. Ако си помисля да я сваля, ще ми избръснат главата, ще ми ударят 1000 камшика на голо и… ако не им засече пистолетът - ще ме разстрелят.
Но кои са тези… лоши последователи на бункерната политика и няколкото жирафа във вица? Аз не съм жираф, макар и висок! Но т.нар. малцинства, лека-полека ме карат да се чувствам чергар и… небивал, в собствената си татковина.

Яйцата ги спирам с очи, развалените домати имат специфичността да се размазват в краката ми, далеч преди да достигнат ухилената ми физономия. Освен да ме линчувате или катурнете в някоя локва, докато правя погрешния житейски завой в някое сподавено денонощие, не виждам защо да ми се сърдите и да цедите злоба през зъбите си.

Отворено писмо към представителите на пиявицоподобното население в република България (тези, които не могат да четат, нека мълчат и да слушат внимателно своят трети братовчед по майчина линия, който по стечение на ебателното (не)състоятелство ви се пада вуйчо и доведен брат)

“Уважаеми “малцинства”,
Нека заедно опитаме да преборим ненавистната съдба, която ви поставя в такова съзаклятническо положение. Достойно да бъде описано поне с още 1000 страници вербално ръкоделие, лично от перото на Виктор Юго.

Предлагам ви, в следващият тримесечен интервал, да последвате специалният указ, който новото правителство ще изготви, по моя молба, и да посетите здравните заведения, в която и да е точка на страната “ни”.

Не се притеснявайте, процедурата е елементарна. Докторите - класни, обслужването - повече от ефикасно и безболезнено.
Кратката операция, ще се погрижи каналите, по които в рамките на една седмица изтичат по няколко стотин милилитра човешка сперма, да бъдат усукани по стандарта “Рибентроп-Молотов”. Саундтракът, докато сте под влиянието на най-хомеопатичните вещества на модерната медицина, ще включва класическа музика, представена от достолепните произведения на Вагнер (и Бетовен).

Женската част от населението “ни” също ще претърпи подобна моряшко-възлова процедура. Гарантираме секс без граници, след медицинската намеса. Компенсацията, във вид на благодарност, ще се материализира в ръцете ви под формата на 5 (пет) кокошки и 1 (един) петел, под надслов “Спомен за…”.

Съдействайте,
в противен случай, специално формираните отряди на СС (Съдебна Сексуалност), ще се погрижат по некомфортния начин да получите своето възкресително и много нужно профилактично “оперативно-изследване”.

——

С уважение,
(Ваш) министър по хуманните въпроси,
Марти Ангелов”

Безразборното наебаване трябва да се намали. В България на седмица се раждат повече бездомни копелета (БК), отколкото висши кадри напускат страната, за да учат (и продължат живота си) в чужбина. В 97% от случаите на БК, цветът на кожата е по-тъмна от нормално срещаната славянско-тракийска, с елементи на прабългарско осеменяване, пигментация.

Не съм предубеден! Колко я обичам тази думичка…
Имам редица мургави приятели. Хора, на които може да им се поклониш. Колко добре устройват живота си и знаят какво правят.

Религиозната принадлежност не е от значение. Това, какви самите те се титулуват - също. Дали по документи (ако изобщо имат такива) са причислени към населението на друга държава - отново няма значение.

Контрастът е следния:
- на всяка трета пряка в столицата ни има поне по двама “просяци”;
- във всеки един от пет случая, един от гореупоменатите е жена;
- във всеки един от десет случая, тази жена води със себе си от две до четири деца (в зависимост колко плодородна се е оказала годината им);

Кое контрастира ли? Вие докато се разхождате… разхождате - ключова дума. Огледайте се, да видим ще забележите ли контрастът!

Ти нямаш начин на живот, уханието ти стига до кръстовището на “Граф Игнатиев” и “Евлоги Георгиев”, нищо че просейки си се пльоснал на лъскавите пешеходни плочи пред МакДоналдс.
Безотговорен си, на всичко отгоре в тежест. Не става, брат, не става…

Вървя по Стамболийски, като съм подминал поредният “нов” върху алеята на славата и си мисля…
“Живеем в XXI-ви век, съществуващ портрет на XIV-то столетие, но уличната обстановка вече не включва каляски, кал и префърцунени одежди… а е заменена от винил-карбонови танкове, асфалтов бъркоч и безвкусни парцалки. Но има един елемент, който се е запазил. О, да… през всички тези векове. А именно…”

Родния пейзаж на бездомника, прогресивно увеличаващ популацията си, превръщайки света, който логиката и упоритостта ни опитват да съживят и държат на повърхността, в една клоака на живата консумация, номадство и… живот в лайна!

Лайфстайл, за който всички ние си мечтаем! Огледайте се… преди да ме наречете новият “най-популярен австриец” след Хитлер (и Бруно). Огледайте се! Нима ви харесва?

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Joro Pentagram @ August 2, 2009

Сега, очаквай да те налазят разни яростни блогъри - защитници на човешките права. Предимно от места, където нямат циганска махала наоколо и не знаят за какво става дума. Останалите ще те подкрепят!

2. Joro Pentagram @ August 2, 2009
3. legrandelf @ August 2, 2009

Съвсем наясно съм :)
Нека лазят, но да се държат добре (за гърба ми). От утре започвам нови разходки по Витошка, та… ще видят, централна цигания :) После ако искат и по други “красни” места из София ще ги разведа ;) Билетите за София сайт-сийнг е безплатен, баш като татово време :)

Лежачка пансион, само пликовете, в които ще драйфат, оцветените в розово мрънкащи-яростни блогъри, няма да са безплатни!

:))

Zero Tolerance

4. Таня @ August 2, 2009

Съгласна съм с теб. Това обаче е държавна политика, защото този въпрос лесно може да бъде решен - спираш им помощите, безплатните консумативи, вкарваш ги на “топло” и ги принуждаваш да работят. Не може останалото население да спазва правила, а те - не. Дадоха им земя във Видинско преди време, за да копат и да се изхранват, ама те - не можели. Не могат ли??? Хълмовете около Велинград са опоскани от циганята там като от термити…

Но не се прави, според мен, за да може по избори те да са гласът, който лесно се купува. Всяко следствие си има причина.

Мен доста често ме обвиняват, че съм груба, защото не се съобразявам с чувствата на хората и особено на тези горките различни, дето не били силни като мен. Е, не се съобразявам особено с паразити, които съвсем съзнателно са избрали да бъдат такива.

5. Joro Pentagram @ August 2, 2009

Елфе, Cinemaniac го смених в блогрола, щото както виждам - нито е отчитал, нито си се връщал там, нито е имал общо с cynical.elfglade. Чак сега разбрах:)

6. legrandelf @ August 2, 2009

Таня, ммм… не е като да грешиш, но пък и защо на тези, чийто еРекторат е временен и платен, да се грижат за него?
Те за хората, които негодуват и имат възможност да писнат, не правят нищо, та за онези. Винаги може да подкупят (при това много евтино), стъпилите на ръба и нямащите алтернатива ;))

Разбира се, че не могат да стопанисват. Нямат такава култура, както и в поста на Жоро… много добре се вижда. Примери има и в Пловдив, Ямбол… не само тука… :)) Завземат ни!

Жоро, ами да. CINEMANIAC беше ударен на пауза… А те са два различни ;) но ти вече разбра де, да не се повтарям :))

7. gergana @ August 3, 2009

О, мили мой Марти,

едно е да зяпаш циганетата разхождайки се по улицата или високомерно надничайки от трамвая… все пак дистанцията е голяма, друго е да стоиш залостен в колата си на светофара, арестуван от безкрайното червено, да се мъчиш да не гледаш как мръсни мазни ръце сапунисват стъклото (а и половината ламарина) на току що измитата ти кола и да стискаш очи, уши юмруци и най-вече зъби, за да не го напсуваш или направо размажеш, защото в единия случай ще ти натрошат возилото, а в другия - държавата ще ти строши сурата…

Обещах си да не ги забелязвам, да не ги псувам, да не ги гледам и слушам, да търпя и да броя безкрая, докато колоната тръгне….
…докато един ден, цигането на кръстовището на Семинарията не извади пистолет, насочи го към мен, опря го до прозореца и рече: “Дай пет лева или ще стрелям”. Кръвта ми кипна. Опитах се бавно да извадя телефона си от чантата и да го снимам, но то се стресна, потрепна и уплашено но любопитно впило поглед в чантата ми попита: “И ти ли имаш” (пистолет)
Онзи ден той беше все още хлапе и пистолетът му беше играчка (въпреки че, когато е насочен срещу тебе, не можеш да си сигурен)
Утре всичко детско от сцената ще изчезне, моля се, аз да не съм в нея.
Всичко това, което ви разказвам е абсолютната истина, колкото и да не ви се вярва.
Да, обещала бях да си мълча, да стискъм зъби, да не псувам и… да не кълна… до този ден.
Онова, което последва, е най-мръсното и черно нещо, което мога да си позволя да направя и което не може да се обясни с човешки думи, не може и да се оправдае, затова ще си гния в ада.
Да, обещах да не го правя, но го направих, защото мога и да не дишам ако трябва, ето, едно, две, три… и така до 36, толкова мога…

… а вие пробвали ли сте

много ми се иска да завърша с усмивка

:)

8. legrandelf @ August 3, 2009

Събирам истории…

(усмивка)

9. Yossarian @ August 5, 2009

аз съм израснал в етномахалата на Пловдив: приятели ми бяха турци, евреи и арменци. Имаше и от старите цигани, не от Столипиново, а така наречените “градски цигани”. Макар да са нещо като циганска средна класа, някак си е лесно да ги мразиш. Те сякаш не се поддават на разбиране и проумяване, непоръбени са едни такива, вонящи на странно, говорещи един такъв език пълен с оркски звуци. Имената им едни такива: Елихан, Айше. Неспособни са да проумеят нашите ценности, и то не са от вчера по тези земи. Близо 1500 години се мотат наоколо. Но! и те заслужават обичта ми, безрезервно…инче каква друга награда да очаква човек, ако не обикне този, който най-малко очаква това…

10. legrandelf @ August 5, 2009

Хо-хо-хоооо :)) Я виж ти, почивката си е казала думата :))

Станал той твърде благ и мил, че даже и има желание за философска гледна точка :)))))))

Ох, май е време да се изкъпя, че току виж съм ти напомнил за някой 15-столетов пребиваващ :)))

11. gergana @ August 5, 2009

… а така,

етномахалата в Пловдив е Каршиака (както и Старият град, разбира се)… там съм родена и също така съм приятелка с турците, арменците и евреите, но израстнах малко по-далеч и бях свидетел още от малка на проявената т.н. “обич” на циганите към всички останали и особено към една социална работничка, която гонеха с камъни по улиците на Смирненски; когато жената падна в тревата до блока ни цялата окървавена, аз разтреперена започнах да звъня на майка ми (която беше на работа) за помощ, притеснена и объркана, за пръв път виждах да замерят човек с камъни.
Тогава бях на 8г., във втори клас и мисля, че за пръв път усетих ярост и озлобление, премесени със страх и немощ.
По същото време ходех и на балет в Читалището в Столипеново и само голямата ми любов към това изкуство ме задържа цели три години там, независимо от страха на родителите ми относно “екстрите”, които предлагаше този цветен квартал.

И ако мислите, че това е предубеденост, о не, това е една частица от моя живот, която ценя като една много скъпа екзотична подправка, като силен наркотик, който те държи винаги буден, винаги в позиция, готова за отбрана и винаги малко zurueckhaltend към околните.

(Май някой ме предизвиква, а?)

:)

12. gergana @ August 6, 2009

an Yossarian

Edel sei der Mensch,
hilfreich und gut!
Denn das allein
unterscheidet ihn
von allen Wesen,
die wir kennen.

Goethe

13. Yossarian @ August 6, 2009

Гергана

Аз съм от Шахбазян до Стария град. Шекера беше до Корекома. При нас бяха цивилизовани цигани - протестът им (по разни причини) беше най-много да не си пускат децата на училище :-). Аз имам една счупена ключица за спомен от една близка среща с брата на един юнак, който бях набил предишния ден. Но все пак това беше реванш за страдание, което първи бях причинил. Хората са за това - да бъдат обичани, нали така. А те са хора. Техния проблем е, че са носители на една много силна древна култура - индийската - това ги прави неприспособими, където и да идат…

Égalité

Das Größte will man nicht erreichen,
Man beneidet nur seinesgleichen;
Der schlimmste Neidhart ist in der Welt,
Der jeden für seinesgleichen hält.

14. legrandelf @ August 6, 2009

Истински се възбуждам от вашето “дас-ист-фантастиш Дуо” :)))))

Keep it up :) бих го казал на немски, но не знам как :))

15. Yossarian @ August 6, 2009

weiter so :-)

das ist fantastisch не беше ли крилата фраза от леко битовистичното немско порно. не това на тереза орловски, ами другото - на беате узе?

16. gergana @ August 6, 2009

… макар и да не се съмнявам в искреността на съжденията ти, Коста, бих ги даже подкрепила с това, че и животните и боговете и елементарните частици и четвъртото измерение имат нужда от нашата любов и уважение. И все пак това повече ми прилича на подмазване и засвидетелстване на уважение за получаване на облаги, т.е. подкупване на началника за облагодетелстване на следващ етап, … да си купиш място до Господ.
Ами ако все пак отида в Ада, задника на Дявола ли да целувам?
Ние сме обикновени хора и никой не изисква от нас да сме богоподобни, не мога да обичам всички, нали…
… но ако някой ден най-послe си тръгна оттук, независимо към рая или ада, обещавам да взема със себе си тези твои многообични “братя”, пък ще видим къде ще ги изсипя по пътя…:)

… man kann ja darueber lange streiten, nicht wahr…
;)
Bleiben wir Freunde :)

17. Yossarian @ August 8, 2009

Права си - само лицемернича. Иначе бих ги избил със собствените си ръце.

Freunde? Haha, wir teilen nix gemeinsames. Ich mag keine Dreier, mag Zigeuner, hab kein Myspace Profil und bin mehr judisch als ich selber zugeben wuerde :-) Auf der anderen Seite, wir beide kommen aus Plovdiv her und reden Deutsch - ist das genug?

18. gergana @ August 8, 2009

“Права си - само лицемернича. Иначе бих ги избил със собствените си ръце.” - kwatsch :(

keine Freunde? - wie du willst!
weder die Dreier, noch die Zigeuner (und MySpace noch weniger) sind fuer Den Willen so wichtig!

und nein, der Ursprung und die Sprachkenntnisse machen uns nicht enger befreundet

suche bitte etwas anderes :))))))))))

mein Vorschlag da oben war ganz aufrichtig ;)

:)))))

19. gergana @ August 8, 2009

… а да ти кажа ли, защо циганите в центъра на Пловдив са “цивилизовани”?
Под къщите във вашата махала се крие един цял град от 4-5 век с богаташки сгради, терми и църкви, а разкопките се извършват от същите тези “цивилизовани” цигани. Всички знаехме, че работливостта им е право пропорционална на ограбването и забогатяването им при откриването на една или друга руина - златните монети за тях, а останалите - за историята.
Работила съм с тях и те не се страхуваха да си признаят, а и началниците им в института по археология знаеха, но нищо не можеха да направят, както и не можеха да се противопоставят на разрушаването и бетонирането на основите на древни постройки, в т.ч. и културно-обществени, ранни христиански храмове и обществени топли бани.
Само тези, които сме работели и заснемали останките им, ще знаем за тях, а за историята остава една сянка - там в основите на къщите на “богатите” цигани.
Иначе съм съгласна - и те са хора, и те имат нужда от … и заслужават нашето …

спете спокойно деца, на вас история не ви трябва

20. Yossarian @ August 12, 2009

Гергана, ти археолог ли си?

21. gergana @ August 12, 2009

Не, архитект съм, но съм работила малко за археолозите в НИПК-Пловдив.

Хей, дали е удобно да използваме страничката на Елфа за личен чат.

;)

Помоли го да ти даде моя скайп.

:))))

22. Yossarian @ August 19, 2009

не го дава. ще се задоволим с това тук

23. gergana @ August 20, 2009

хахаха

dann mach’ ich es auf Deutsch
mora(strich)bg, das ist, ich warte auf dich :)
ich befriedige mich nicht mit der Elf’s Seite ;)
und ab Samstag bin ich in Ferien, also, beeile dich, bitte
:))))))))))))

tschuess, und bis bald

« Тези безсънни юлски нощи Спууки найт в “Слийпи Холоу” »