Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Секс степени на раздяла

« публикувано на 12-03-2009 @ 11:11 pm »


фотография: Claudia Schiffer for “Chanel” by Karl Lagerfeld
защото няма нищо случайно: Six degrees of separation

Нощите са различни… нощите са хладни… нощите са изпълнени с неочаквани събития, чакащи те зад ъгъла, шептейки едно с друго, дразнейки любопитството ви, изпитвайки страхът ви…
В един момент луната се отразява във влагата, покрила очите ви… в следващия се усмихвате или просто заглеждате отминаваща непозната… или непознат, мили дами…

Въртях някакви сценарии в главата си, докато музиката запълваше неловките паузи, получаващи се от нежелания визуален контакт с подминаващите ме хора. Премятах страниците на някакъв неписан роман и отбраявах секундите… минутите, до следващото важно за мен действие.

Вече обикалях лавиците с продукти, заглеждах последните, търсейки това за което съм влязъл тук. Всичко това мисловно… спасявах света на следващата гънка от побърканото ми съзнание. Когато всъщност се сблъсках с реалността.

Спрях музиката, приближих я и й дадох време да ме разпознае.
Бивше гадже… е, такъв сценарий не ми мина през главата. Явно подсъзнателно не ме бива в регламентирането на някакви интересни мечти с неочакван край.

Обменихме няколко приказки, разходихме се из магазина, стопихме месеците дистанция, в които не се бяхме виждали (и чували), накрая се подпрях до касата, проследявайки я с поглед.
Оставихме се на нощния бриз да погали лицата ни, след което пожелах да я изпратя…
Още няколко мига на прехвърлени спомени (само в главите ни, така и не отворихме дума наяве за тях) и тя потегли към дома си, а аз затворих корицата на книгата, която от… дълго време събираше прах на най-горния рафт в сърцето ми.

След това продължих с музиката, но мислите вече клоняха в друга посока. Посока, върху която съм размишлявал преди… Но която така привлекателно се преплете с една интересна теория, че темата за секса след раздяла се превърна в черешката на тортата…

Миналата вечер си мислех за въпросното момиче, за връзката ни, за това какъв невероятен човек е била през това време и като цяло… как съжителството ми (а предполагам и “ни”) е било оползотворено!
Сега се разделихме с усмивка, което не вещае лоши спомени или чувства, но пък го нямаше онова привличане. Всъщност, в главата ми се появиха някакви мисли, но… според мен са нормални, когато срещнеш бивша връзка…

С нея нямахме секс след раздялата, макар по едно време да имаше инициатива от нейна страна, дори след това и аз да напирах на няколко пъти. Е, разбираемо е! Каквото било, било… нали така?

Но пък тази странна (заради стечението на обстоятелствата) вечер, определено развъртя някакви мисли в главата ми. Положителни, не мислете че съжалявам за нещо, или че се оплаквам, просто… обичам когато неочаквани (хубави) неща се случват. И всичко изглежда: “Уау! Това… за малко да не се беше случило, ако…”

Чудничко! Мда, няколко пъти го повторих и на нея…

А що се отнася до теорията “Six degrees of separation” - съжалявам, че не ви предоставям адектавен текст на български, но мога да обобщя…

Шест степени на разделение (още познато като “Човешката мрежа”) разяснява идеята, че ако един човек е на стъпка разстояние от всеки, когото познава и на две стъпки от познат на познатия, следва че всеки един от нас е на не повече от шест “стъпки” (степени) от друг човек на Земята”

Страхотно, нали…

——

Сега се сетих, преди няколко месеца имах разговор с Ричард, който ми обясняваше за някакъв филм, базиран на тази теория. Идеята там беше, че когато човек познава X души, и всеки един от тях познава други X души, ако X = 6, то спокойно може да създадем една Мрежа от приятели/познати. Сещате се, минимума “атоми” в тази огромна молекула на познанствата е шест…

« подобни cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. si @ March 12, 2009

Разбира се, че е страхотно! Аз много обичам ‘когато неочаквани (хубави) неща се случват’. Понякога така се подреждат, че сам се чудиш как въобще е възможно и в същото време те изпълват с приятна емоция.
Спомням си едно от последните ми преживявания около бивше гадже. Бях току-що родила малката си дъщеря. Получих странно обаждане вкъщи, познат глас, но непознати обстоятелства. Е, все пак, дълго говорихме, споделяхме за децата (той също вече имаше 2), за работата, за живота. След около 20 дни, в една много луда и изпълнена с алкохол вечер, на път за тоалетната, вече в определено нетрезво състояние, ми се стори, че се разминах с позната физиономия. Реших, че алкохола вече направо ме е сразил и започвам дори да халюцинирам. Това докато пикаех. После излизам от кенефа, отивам пак на бара за да награбя водката си и усещам, че до лявото ми рамо има някой, който знае за мен. Обърнах се и…какво да видя. Стар приятел :), топли чувства, определено без секс, но много приятен миг с човек, който знае какво правиш когато изпитваш оргазъм :)))

2. Bunny @ March 12, 2009

Си,

ти имаш деца! :) Каква приятна изненада!

3. si @ March 12, 2009

Хахаха, това как а го разбирам :DDD

4. Bunny @ March 12, 2009

Като комплимент, разбира се! :)))

5. legrandelf @ March 13, 2009

Описателен пример си дала, мила ми si :))
Радвам се, за което… а ти, Събина :) как така си пропуснала факта, че si има две дечица? М? Пак си спала някъде :)))))

Въпроса е… не защо си спала, а с кого? :)) lol

6. Bunny @ March 13, 2009

“ВъпросаЪТ е… не защо си спала, а с кого? :)) lol”

Това към мен или към Си?

Не знам, пропуснала съм… За което се извинявам…

7. si @ March 13, 2009

Да бе, ще се извиняваш, няма за какво :)))
Толкова е хубаво да не те свързват непрекъснато с MILF! ;)))

8. Bunny @ March 13, 2009

Хахаха,

абе то трябва да има някаква долна възрастова граница за MILF.

От друга страна и Бритни имаше такава тениска!

9. нели @ March 13, 2009

Аз навярно никога няма да изпитам подобни чувства,но с удоволствие ще прочета вашите,в коментарите:)

10. legrandelf @ March 13, 2009

Мдам, Нели, наглеждам ги да видя какво ще кажат по въпроса :))

Ама нещо не се разговарят, не знам какво им е, хихихи!

11. нели @ March 13, 2009

Абе уж е петък-ден на майстора,па те работят яко:)

12. legrandelf @ March 13, 2009

Казват, че е петък - ден на майстора, но… утре е събота, в която се работи! Може заради това да липсва чувството!

А може и друго да е, кой знае… аз не питам! Не ми и казват…

13. Bunny @ March 13, 2009

Ами хората може да не искат да говорят за бившите си, Марти… :)

ПС: Аз не съм на работааа!!! Ша ла ла ла… който работи по празници е така…

14. legrandelf @ March 13, 2009

Права си, може да не искат да говорят :))
Но могат спокойно да завоалират нещата, така че да представят собственото виждане върху секса “след раздяла” :)

Аз имена, адреси и точни местоположения на сексуалните събития не желая (е, последното е важно, хахаха) :))

Що се отнася до работата - теб дори когато си на работа, не те броя че работиш :))))

15. нели @ March 13, 2009

Голяма радост,утре ще имам нов лаптоп.Ураааа:)

16. Bunny @ March 13, 2009

Марти,
вече официално ти се сърдя!

17. нели @ March 13, 2009

Събина, не му се сърди бе. Мъж е все пак. Отношението им към работещите жени е почти еднакво, на всички мъже :P

18. pa4ito @ March 13, 2009

“след раздяла”…, а защо не? Случвало ми се е 2-3 пъти. Не виждам нищо лошо. :Р

19. legrandelf @ March 13, 2009

А аз официално ти прощавам, че ми се сърдиш :))

20. Viktoriya @ March 13, 2009

хора… аз докато разбера, ч еима нова статия 24 часа ще минат… за нещастие и мен са ме хванали да работя.. яко..
Нищо..
Та по темата: много мило ми стана от случката на Си :-)…
От гледна точка ако си имаш настоящ и го направиш с бишия…
Аз съм на мнение, че секса с бившия партньор остава емоционална яма .. не знам.. аз съм по-емоционална… и някакси .. не искам да правя секс…

За ситуацията свободен съм.. е сигурно ще се надявам бившия да ми звънне, за да си припомним добрите интимни моменти :-))) или може би аз ще го притеснявам..
Но какво говоря.. ако ми хареса в леглото той няма да става бивш!!!!!! Вързан ще стой вкъщи, но ще е вкъщи.. хахха

21. legrandelf @ March 13, 2009

Виктория, ти каза че имаш два гардероба! Аз съм сигурен, че единия е пълен с дрехите, ОК… но си ми споделяла, че имаш дрехи по леглото, разхвърляни, неприбрани имам предвид, хмммм… (порно)подозирам, че във втория гардероб всъщност си държиш бивши гаджета, ВЪРЗАНИ, те така… като архив от пениси :)))))))))))))

22. Viktoriya @ March 13, 2009

хааххахахахааххаааххаа аахаххахахахаахахахахаххааа
Лелее хаххаха не съм и подозирала колко си прозорлив.. хахаах.. в буркани ги държа във специална течност.. ахах ей така като трофеи.. хаха

П.П: Как може главата да ти ражда такива неща… ох заля ме от смях…

И друго: вече загубих броя на статиите със сексуален привкус… ще ни побъркаш, момче.. мисля, че е време да те водим на ***** (спомняш ли си, пожела си го на РД-то)

23. legrandelf @ March 13, 2009

Точно така, Вики :))
Това щях да напиша накрая на статията… че ако продължа да пиша за секс - ще се самоубия…

24. JustAFaceInTheCrowd @ March 13, 2009

Ух, и на кол да ме набучат, пак не мога да се секся с бивши и тва е. Щом някой е станал бивш, то има основателна причина за това и тъй като при мен нещата винаги са комплексни (т.е., не може вече да не го харесвам като човек, а още да го искам за чукач), просто не се получава.
Пробвала съм само веднъж, и то - свещена простота - с човек, към който още имах някакви чувства. Няма такава гадост - хем сте прясно-прясно разделени и на тебе ти е криво, хем да се ебете … аууу, ужас. Не е хубаво така. А стари тръпки май нямам - освен неизконсумирани, което не го броя в категория “бивши”, есте. Старо ли е, просто не е тръпка вече.
Май съм от тия, дето много категорично режат … сега се замислих, преодолея ли веднъж носталгията си по някой, той за мен просто спира да съществува. Кво да ви кажа, безсърдечна работа малко, ама … съдба.

25. Viktoriya @ March 13, 2009

хаххах… какво самооубийство… хаха. по-скоро трябва да намажеш от цялата история…
Само трябва да измислим как…

26. Viktoriya @ March 13, 2009

Е Весела.. не си безсърдечна.. искам да ти кажа, че е често срещано и ” Старо ли е, просто не е тръпка вече.” - фразата си е точно на мястото! Важи с пълна сила…

Но въпроса е, че при други тръпка пак се заражда след една бурна вечер… но.. пак си зависи от човека!!!
Каквото и да си говорим one night stand си остава the best, когато ти се чука… какво ще се занимаваш с бивши.. “чукаш и бегаш”… т’ва е!

27. JustAFaceInTheCrowd @ March 13, 2009

Марти, кви са тия суицидни мисли в петък следобед, когато уикенда вече тече с пълна пара :)))
Можеш да комбинираш нещата - секс, комбиниран с трагедия, секс, комбиниран с комични елементи, с драма, с хорър … така хем ще се усеща разнообразие, хем ще си пишеш за каквото си те влече :))
Може да добавиш към името на блога - “сексът, разгледан от всички възможни ъгли в триизмерното пространство” :))

28. legrandelf @ March 13, 2009

Няма суицидизъм при мен, спокойно…

29. JustAFaceInTheCrowd @ March 13, 2009

Вики, почвам да се замислям дали всъщност най-стабилните и дълготрайни връзки не градим с хора, с които просто се разбираме отлично в кревата.На тебе случвало ли ти се е да зарежеш някой, с който сте правили фантастичен секс, заради някакви си там неразбирателства :))) ? Или просто сте ги изглаждали в леглото (или на терасата :D ) ?

30. JustAFaceInTheCrowd @ March 13, 2009

Марти, нещо ми звучиш леко троснат напоследък. Що не си на кеф ?

31. legrandelf @ March 13, 2009

Проблема, Вес е… че последните няколко чекии (разбирай от последните няколко дни) ме сецкат, не се получава качествено изпразване :)

А не си търся жена, която да ме издоява, може би заради това…

Нали знаеш - коренът на всички злини (причината за злодеянията човешки) е завистта, а душевното спокойствие се нарушава при секс липса! :))

32. Viktoriya @ March 13, 2009

аха.. не ми се е случвало…
Някои хора го мислят за повърхностно, но за мен секса е критерии номер 1. Ако там не вървят нещата.. по-скоро бих зарязала партньора си, защото ако не получавам дозата си оргазъм ставам раздразнителна и неучтива и.. дори аз не мога да се трая, та в тази връзка - липсата на секс ще стане причината за неразбирателствата и от там за раздялата…

33. Viktoriya @ March 13, 2009

Ето Вес и ти го забеляза.. аз оня ден му го казах, а той ми каза, че било от времето…
Мартиииииииииииииии… виждаш ли…

34. legrandelf @ March 13, 2009

Виждам бе, отивам на курва след работа :)
Някой да дойде с мен има ли? Желаещ, не да го еба, или да ме ебе, а да гледа, или да ми държи ръката…

Все пак…

35. Viktoriya @ March 13, 2009

Няма да издържа ако дойда и ви гледам… хаххаха

36. Viktoriya @ March 13, 2009

Имам сърдечни приоблеми.. ако нямам ще се появят.. хахахха

37. legrandelf @ March 13, 2009

Ще дойдеш и ще мижиш тогава :)

38. Viktoriya @ March 13, 2009

Амии… добре!..
идвам да мижа… а и тапи за уши ако може… то и от звуците моеж ад се появят сърдечните проблеми.. хха

39. Didkata @ March 13, 2009

Има някаква определена доза сладост или тръпка в секса с бивши. Абе колкото повече се замислям, толкова повече ми се върти оная прословута фраза дето “два пъти не можеш да минеш през една и съща река”, така че може да е познат секс, ама гледната точка е друга.

40. Didkata @ March 13, 2009

Пропуснах да кажа, че сексът за мен е много, ама много важен във връзката. Акло не мога да полуавам оргазъм с въпросното ми другарче, файда няма, че ми пише стихове и кръщава звезди на мен, нали…Щото като си полегнем след стиховете, няма да ми се блее по звездите.. :)))

41. legrandelf @ March 13, 2009

Не малко пъти съм го казвал:

“Козата си иска пърч!”

:)

42. Didkata @ March 13, 2009

Иска си разбира се, първичното винаги говори в нас! То затова е първично!

43. gabfest @ March 13, 2009

Най-хубавото, което може да ти се случи след една връзка е да се разделите като хората и да успеете да запазите приятелски отношения. Иначе се получава тъпо! Да се видите и някво сухо здрасти, а сте имали и хубави моменти заедно… А относно секса след като сте се разделили и аз май не съм фен на подобни отношения! Бих се сдухал яко, ако се случи… Не стига, че сте в добри отношения ами и да се изчукате и след това не сте заедно обаче вече… Ташак е това…

44. legrandelf @ March 13, 2009

Зависи, Митак… много зависи :))
Някой път може да е фън! Хем да сте се разделили приятно, после някъде да се засечете и да си погасите емоцията :)

В снощната ситуация имаше много мисли, можеше да има и повече, никога не знаеш какво точно ще ти се върти в главата :) Ако не бях на отегчителна-екшън вълна, можеше и да си поискам :)) Понякога съм голям простак! И не мисля, че това щеше да влоши “връзката” ни след раздялата :))))

Но… усещане за жена… от различни мъже - по различен начин!

А този Twin Peaks ме убива!!!

45. Len @ March 13, 2009

legrandelf,от известно време те чета и кефиш ;)
Сега по темата - на раздяла секс не се прави - щото,като за последно току виж след 9 месеца си станал татко(от последните напъни си пукнал гума и).
Още повече - една жена за да я изчукаш качествено трябва първо да я изчукаш с думи а после да и …. така де да оправдаеш думите. А ако трябва да я изчукваш с думи и сте скъсали е гадно.Някак си не се получава.А да я праснеш без кеф - ми … не е фън. Така че умната и не забравяй - чекията е за удоволствие - секса за престиж.Наздраве за престижните изяви :))

46. legrandelf @ March 13, 2009

Привет, Len! :)

Радвам се, че се появяват нови фенове :)

Странно е, но вчера докато писах статията, някак си очаквах повече хора да реагират ЗА секса след раздяла. Уви, какво се оказа (не че съм разочарован, изненадан съм) :)))

Но е хубаво де, винаги е гот да те изненадат (приятно)! :))

Чекията е за удоволствие, жената е за престиж - стара максима, която научих преди няколко години от един култов образ от “Гетото”… Агонайз! :))

47. Iovan @ March 13, 2009

Хммм … СЕКС след раздяла … Може !

Но, … всичко пак зависи от конкретната ситуация и начина по който всеки един от двамата “бивши” ще я интерпретира :
- Понякога (по-често) си е доста по-гот да се запази “чисто”(как може да е чисто, като сте мърсували заедно?) приятелското чувство и да си прекарате весело и щуро. Разбира се с лека носталгична романтика в главата, но най-често НЕсподелена.
- Друг път пък секса просто се получава и двамата задожолили първичния нагон си се прибирате поживо, поздраво, “ни лук яли, … ни мирисали” , …
- Трети път пък просто след среща с бивше гадже, … и секс(естественно - хормони, какво да ги правиш) … нещата се ВЪЗРАЖДАТ , … и отново може да пламне любовния пламък, … но, … въпроса е … “Докога ?” … а мобе би … ЗАВИНАГИ !!!

48. JustAFaceInTheCrowd @ March 13, 2009

Като цяло според мен максимата е, че ако още имаш тръпка към въпросната персона, сексът ще е болезнен от емоционална гледна точка. А ако нямаш тръпка - за какъв секс, по дяволите, говорим ?

Някак си това средно положение, в което хем човекът те привлича, ама и хем няма да ти е гадно да го имаш само за миг удоволствие и после да го пуснеш да си ходи … не ми е познато.

Абе, истината е, че жените като цяло сме по-емоционално настроени към тая работа. One night stand - може, няма лошо, ама намесят ли се минали, бъдещи, настоящи чувства - заеби ебането, нЕма такъв филм :/

« Моят дом е моята крепост Публика в мензис III »