Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Порядъчно изтръпнал, без страх

« публикувано на 01-03-2009 @ 11:06 pm »


Водещия на Страх по нова: Една жена срещу 50 други змии !”
фотография: ROFL Cat

Споделеният от Цветелин цитат, ме израдва ужасно много!
Колко много е ужасно много ли? Бая…

А преди няколко дни, премлясквайки вкуса от усещането за идващата почивка, посочвам на Ники един билборд, на който рекламираха “Страх” - българската версия.

Разбира се, той не се впечатлява от такива дивотии и веднага изръси следното:

“Ми човек, т’ва са пълни глупости, да им еба майката !
И какво ш’правят в това предаване… ш’ги карат да ядат ташаци и некви други неща… народа е изгладнял, братче, тия с глупости се занимават…”

Оттам нататък разговора поде точно в тая посока, мда… затова споделям и с вас.

Споменавал съм това онова за риалити предаванията в българското телевизионно пространство, нали?
Гледал съм “Fear Factor” по Нова Телевизия, когато го даваха. Много отдавна, няколко години, със сигурност. Предаването беше интересно, главно заради безбрежния сеир. Изправят хората срещу техните “фобии”, снимат ги отблизо с камерите, за да видят образуването на капките пот по лицата им… и на всичко отгоре ги залъгват, че в края на годината ще ги съберат, за да се борят за големите пари!

Връзваха се, някои предавания бяха истинско предизвикателство от гледна точка на съперничеството. И наистина имаше фобии и коварни базикни с хората и техния страх. Тъмно, високо, затворено пространство, змии, крокодили… това са неща, които МОГАТ да направят шоуто. Но не би - трябва да има и неща като ядене на скротум от жираф, пиене на конска сперма, близане на свински копита, току що напоени с прясна кал от кочината…

За да има сеир, нали? Все пак е риалити, пичка му лелина! Няма ли кръв и сополи, не е интересно.

На въпроса, как се подготвя българина за това шоу, с колегата достигнахме до отговор-консенсус:

“Не ядеш и не пиеш нищо в продължение на една седмица… накрая озверял се явяваш на снимките на “Страх” - толкова си изпушил, че всичко е въпрос на оцеляване…”

Останалото е пълна идиотщина!
Какво сега? Ако хапна малко мравки или сварен черен дроб, или някакви там тестиси, какво?! Хората и по-големи гадости ядат. Всъщност не бива да ги класифицираме като гадости. Това че тия неща не влизат в менюто на националната ни кухня, не значи че е отровно или отвратително…

Ако в някакъв лъскав ресторант ти ги сервират тия неща и кажат, че е някакъв луд специалитет, на всичко отгоре ти искат и много пари след това, какво? Веднага хапваш, нали?

Изгладнелия поглед, жаждата за слава и доминантната: “Глей ся к’во ш’напра’а…” превръщат българския състезател в шоуто “Страх” един от най-непредвидимите участници в история на този… хм, формат.

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Bunny @ March 1, 2009

Пълна боза! Както и началото на “Мюзик айдъл!”

2. legrandelf @ March 1, 2009

Чакай малко, кое начало на “Мюзик айдъл”?
Началото на номер 3 или изобщо? :)

3. Калоян @ March 1, 2009

“Посей семето на мъдростта си” това заразява … :D

Ммм, съгласен! Дали пускат роми да участват, че като ги знам какви издържливи копелета са … майка им жална на другите участници

4. legrandelf @ March 1, 2009

Ооо, Кала, привет ти ;)
Заразително е това със семето, и други хора са ми го казвали :)) Но е важно и си трябва да има празнене нагоре надолу, семене, сеене, после и жътва благодатна, хахаха!

Сигурно позволяват и роми да участват, що не? Иначе ще писнат за дискриминации и такива неща :))

Ето ти друга ситуация:
- да речем, че изпитанието е: пускат ме в стая с здраво натръпнали хомосексуалисти (поне трима). И дали ще издържа, нали… психически! Ако съм хомосексуалист, да се кефя ли, да бягам ли, да ми дават наградата ли?

Издържливост и компрометиращи ситуации, бих казал! Но според мен си е ужасно голяма доза… сценарий :))

Колкото по-риалити казват, че е… толкова по-голяма боза! Хахаха!

П.П. Събина, ето какво писах по отношение “Music Idol 3″

5. Bunny @ March 1, 2009

Да, чела съм го. Тази вечер беше старта.

6. legrandelf @ March 1, 2009

Не го гледах старта, не съм си и поставял за цел де, да го следя…

Рових преди малко във vbox-а, евентуално ако вече има качени клипове, но йок! Няма :))

Може би е по-добре така, хахаха, за да не попивам от глупостите. Но май е неизбежно. Убеден съм, че някоя сутрин, като отида на работа и ще ми пратят линк по скайп с новото (тазгодишното) “Кен Лий”!

7. Bunny @ March 1, 2009

Мне, няма какво да качат. То беше само преговор на миналата година.Много беше тъпо.

8. Lalwliet @ March 2, 2009

Ах,как съм пропуснала старта на music idol 3 >,<
Откакто върнаха две приятелки със страхотен талант,ми е много любопитни какви…Млади Български Надежди са пуснали до журито (мда,тази година разбрах,че първо се минава през стаичка с “музикален педагог” и 3 дни по-късно ги отсяват за Журито)

Страх,онзи който даваха преди години,беше доста зрелищно за (тогава?) мекото ми мозъче.И някой изпитания направо ме караха да потръпна.Според мен,беше добро шоуто.За българския формат (ама как ни е обогати речника с такива думи-формат,риалити,даже доста хора научиха как е на английски “голям” и “брат” о,о ) си представям “семпло” студио,участници,които отиват там,за да се докажат…пред себе си,въпреки че,по-късно ще крещят “200лева! 200лева! МОИ СА!”

Любимата ми част на всяко риалити е като кажат “голямата награда” или “големите пари”.Направо са очарователни ^^

9. Acnapyx @ March 2, 2009

Абе защо изобщо го кръстиха “Страх”, при положение че най-щеше да отива на БГ версията името “Гняс“. То вярно, че именно това най-продава (защото хората обожават да гледат другите да правят това, което те самите никога не биха сторили), ама… това е просто отегчително.

Айдъла не го гледах, мерси. Като се появят някои от най-некадърните, вероятно ще им хвърля някой поглед, ама само ако са нещо поне на нивото на Кен Лий :D

10. Arrowsss @ March 2, 2009

Страшно или гнусно?

11. legrandelf @ March 2, 2009

В случая не е нищо страшно, Явка :))
Гнусно е. Какво страшно има в това, да те карат да вършиш някакви мизерии, било то ядене на странни неща или навиране в разни простотии :)

Останалото, е примерно ходене по въже на някаква огромна височина. И все пак съм обезопасен, няма да ме пуснат ей така, да си крача горе, нали? Ще се пребия, а след като съм обезопасен, нивото на страха/фобията би трябвало да спадне. Абе дивотия, Паро е прав - “Гняс” е правилното! :))

12. Arrowsss @ March 2, 2009

И аз това исках да кажа, ама явно мъдростта ми, не е била достатъчно мъдра, че да прозвучи по този наинч :D

13. si @ March 2, 2009

Ооо, въобще не съм го гледала ‘Страх’-а. Преди по Нова гледах чуждите, но сега, не!
Пък и нещо не ми е интересно, ама хич. Аз по-интересни ппростотии се сещам да правя ;)))

14. legrandelf @ March 2, 2009

Какви, какви? :))
Я сподели? :)

15. si @ March 2, 2009

Хахаха, ами например днес имах огромно желание да полетя в бездната образувана от планината и бялото небе, които се сливаха прелестно :)))
За истинските простотии, които ми хрумват в главата, трябва да сме се събрали и просто да си ги правим :P (за гнусотийте ако говорим). Бтв, обожавам да си говорим или да правим гнуснички работи, особено, когато около мен има гнусливи хора

16. legrandelf @ March 2, 2009

О, това си плаче някъде за “скрита камера” :)))
Трябва да се пробва, аз съм навит, плюс това съм си… гнусар, хахахахаха :)

Ако кажеш, няма и да се къпя няколко дена, за да направим тоталното мазало. А ти ще знаеш за състоянието ми и предвидливо, ще си запушиш носа :) Ама не с щипка, щото ще се вижда :)) Ще измислиш, оправно момиче си, si :))))

17. si @ March 3, 2009

О, няма грижи. Само дето много ще се драпаш, аз и да не си запушвам носа, ти сам ще се издадеш :)))
Гнусар - ще умра от смях.

Един колега ми разправя, отива на рентген, за да му снимат зъба. Бил някакъв заден зъб, навътре в устата. Лаборанта му слага тая плака, дето после си гледаш зъба на нея, ама моя колега леко му се догажда, че предната вечер добре се представил.
И лаборанта му вика ‘Ау, ама ти си гадлив!’ Ей, скъсала съм се от смях с тая дума. Гадлив! :)))

18. legrandelf @ March 3, 2009

Зъболекарите от гледане на толкова кофти или скофтени усти се чудят какво да измислят, за да си разнообразят ежедневието :))

При това са креативни :)))

« Цинична мартеничка Защо… »