Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

“Разбиващи” новини: Телевизия под прицел

« публикувано на 12-02-2009 @ 11:24 pm »


фотография: Kingpin Inc. » “Granny’s got a gun. Really.”

Вчера (11-ти февруари 2009-та година) приблизително към 13:00 часа българско време, централата на bTV беше похитена от 74 годишният блогър Харалампи Бузлуджев, по известен в уеб пространството като Меркуций Велики. “Разбиващи” новини отрази събитието

Малко повече от 24 часа след началото на тази драма, екипът на телевизия “Разбиващи” новини продължава да следи развитието…

“Все още жестокият блогър-терорист, държи своите заложници в офисите на bTV. Все така злонамерен е и отстоява своето. Днес, през целия ден, различни психолози, съставящи криминални профили, влизаха в контакт по телефона с Меркуций. Никой не успя да го разубеди да пусне заложниците и да се предаде. Освен това, имаха кратки разговори с няколко от похитените. Явно блогърът е успял да ги обработи, защото повечето от тях смятаха, че той е прав. Имаше дори случаи на лудо обяснение в любов, по адрес на Харалампи.
Проявите на Стокхолмски синдром са често срещано явление в такива ситуации, заключиха специалистите…”

Това беше ретроспекция на събитията през деня на 12-ти февруари. Репортажа беше прекъснат от гръмката поява на Миролюба Бенатова. С нейния вертикално кацащ изтребител, куравата репортерка се приземи в близост до “Шестоъгълния петохуйник” пред ДНК-то на културата.
Имаше много светлини, фойерверки, пуканки и зяпачи, гладно набиващи хот дози и няколко позамръзнали котки…

“Ето виждате, храбрата репортерка се насочва към временния щаб на спец частите, които тъкмо се готвеха за оперативка. Часът е няколко минути след 21:00, а вие сте свидетели на исторически момент…”

Оказва се, че спец частите не предприемат нищо (все още), тъй като чакали специално разрешение от кмета на софийска община, г-н Бойко Борисов. Както вече знаем, с общинско имущество, особено в центъра на столицата, шега не бива! Недопустимо е просто така да се вземат потенциално деструктивни мерки, за предотвратяването на опасността от един терорист.

Бенатова обаче била на съвсем друго мнение. Набързо организирала два изпълнителни отряда. Група “А” (а.к.а “Бронирани черешки”) и група “Б” (а.к.а “Орехчета от стомана”), водени лично от нея, съставиха следния план:

Група “А”, атакува през мазето на сградата, като постепенно се придвижва до етажа със заложниците и блогърът-терорист. Междувременно, група “Б” ще достигне покрива, откъдето с помощта на въжета, в точния момент ще щурмува стъклената фасада, за да нахлуят в “горещата точка”. Елементът на изненадата - на това ги учат в репортерските школи!

“Минути след като планът за настъпление стана ясен, се е получило анонимно обаждане в ефира на “Разбиващи” новини… Лице, с описание много близко до това на столичния кмет, е било забелязано във фолк клуб “Версай”. Субектът е танцувал неприлично, гол до кръста, върху масата заедно с няколко сервитьорки. Бил е във видимо нетрезво състояние…”

Тази новина още повече вдигна нивото на неприязън у младата и изпълнителна Бенатова. Ръката й се вдигна във въздуха, завъртя няколко пъти китката си, изпъна средния си пръст, насочи го по посока централата на bTV и даде началото на щурма…

“Разбиващи” новини приемаше директно сигналите от камерите на спец частите. Благодарение на умелият монтажист на телевизията, успяваше да се вижда всичко. Приличаше на някакъв луд филм ала американо, но като знаеш че е истина, някак си повече се насираш, докато гледаш.

Много бързо обаче, усмивките на всички пред телевизорите изчезнаха. Оказа се, че Харалампи е взел повече предпазни мерки, отколкото атакуващите бяха предвидили.
Освен личното въоръжение, торбите с изкуствен тор и възпламенителите, всеки тъмен ъгъл в сградата криеше опасност за видимо неподготвените контра-терористични групи.

Дори тези, които се опитаха в паниката си да избягат навън, бяха застигнати от непознат газ… Газът, излизаше от символичен предмет, с формата на задник, поставен върху картата на България.
Другата част, също не успя да реализира своята атака… тези които не се размазаха върху паважа, провиснаха като скъсани преверзативи от неизпразнил се полов орган, точно пред прозорците, където Харалампи с доволната си усмивка ги очакваше.

“Какъв триумф на блогърската креативност! Как бихме могли да си представим, че сам един човек ще успее да обезоръжи такава голяма анти-терористична група. Дори се справи и с прословутата Мира Бенатова. Последната все още стои със зачервена от срам физиономия, плюеща срещу стъклото, която я дели от похитителят…”

Броят на заложниците се увеличи с още няколко човека. “Разбиващи” новини обяви бедствено положение. Помоли всички, които в този момент гледат… да се помолят…

——

Телевизионната тишина беше нарушена от тъмен силует, приближаващ репортерския екип. Прегърбена баба, на видима възраст около 65 години, облечена в кафява престилка, вълнени чорапи (2 броя), пристегнати кецки със завързани връзки около глезените и кърпа на главата, носеща в ръка една памучна пазарска торба. С неопределено съдържание.

“Кодово наименование: Къна Лешперова”

Бабата се представи на телевизионния екип и след кратко обяснение стана ясно, че това е последната възможност за заложниците. Агента на ДС, от Старата школа, специално обучена за подобни извънредни положения.
Лешперова набира Харалампи:

“- Кой?
- Как кой е… ТИ МИ ЗВЪНИШ!
- Правилно, г-н Бузлуджев…
- Казах ви да престанете да звъните, сега доволни ли сте? На всичко отгоре оглупяхте и изпратихте още…
- Осланям се на доброто ви сърце! Аз съм репортерка от телевизията, най-старшата. Отразявала съм големи събития като бутането на Берлинската стена… както и издигането й. Бих желала аз и оператора ми да влезем при вас. Хората имат нужда да знаят как са близките им, дали всичко е наред. Правя го така, тъй като нашата медия няма общо с офанзивата предприета преди малко.
- Момент!

- Момент казах!

- Добре! Но само вие и оператора ви! Ако видя още някого или опитате някакви номера - ВЗРИВЯВАМ ЕКСПЛОЗИВИТЕ!

Положението стана прекалено сериозно. Вече имахме открита заплаха за възпламеняване на зарядите. Агент Лешперова грабна един от изнежените оператори, част от пПТС-то на “Разбиващи” новини. Стисна здраво своята пазарска чанта и продължи към входа на сградата.

Отново проследявахме действието дистанционно. Виждахме как спец агента проверяваше и обезопасяваше пътя пред себе си и нейния оператор. Истинска професионалистка!
Но миг невнимание от нейна страна, доведе до съдбовно подхлъзване върху прясно лайно (вероятно произведено по време на щурма от член на група “А”) на оператора. Последният при падането, в опита си да удържи камерата, счупва ръката си. При вида на стърчащата кост от предмишницата му, въпреки опитите на Къна да го успокои, младежът загубва съзнание.

Лешперова (с оператор на рамо и камера в ръката си) достига залата, където Харалампи държи заложниците. Професионалистката подема разговор:

“- Помогни ми… оператора се контузи…
- Ах, гнусна младеж… за нищо не стават!
- Такива са… ох, благодаря ти! Виждам, че всички са добре, няма ранени, нали?
- Разбира се, че не - повечето се сприятелиха с мен. Нямах намерение да ги убивам, но след това неосъзнато фиаско на тези “спец” части, няма как! РЕШЕН СЪМ…
- Моля те, успокой…”

Лешперова насочва камерата към звънящия телефон в ръката на Меркуций. Всички зрители изтръпват… ТОЙ ЩЕ АКТИВИРА БОМБИТЕ!
Но в миг… зазвучава приятния глас на Лили Иванова и нейното изпълнение на “Детелини”.

“- Какво е това… разговор ли очакваш?
- Не е твоя работа и… НЕ! Това е алармата ми… време е за вечеря! За да не забравям, си слагам подходящи мелодии на телефона за различните случаи.
- Детелини ли ядеш?
- Забавно! Но не мисля, че трябва да говориш такива неща, особено когато с едно натискане на бутона, iPod-а ще засвири Broken Strings и всички ще поемем своя път към вечността!
- Така е… съжаляв…
- Попара! С вино… и кисели краставички… Искаш ли да опиташ? Имам и сланинка. Ела, ела да си хапнем, обичам да съм гостоприемен. А и заради такива като теб, ще взема да затрия всички… поне да съм бил ларж в последните си мигове. Нали снимаш?
- Приемам… да, снимам…”

Къна оставя камерата точно срещу заложниците. Успява да хване всички в кадър. За съжаление, тя и похитителя остават скрити за зрителите.
б.а. Следващите редове не се препоръчват за лица под 18 години…

Чува се мляскане, тропане по чиниите, сърбане и доволно похъркване. В този момент физиономиите на всички заложници се променят. Изглеждат отвратени. На фона вече се чуват някакви задавени звуци, скимтене и сякаш звук от гърлено задавяне. Харалампи убива Лешперова?

Един от похитените отива към камерата и я насочва към мястото на събитието. Виждаме как агент Къна Лешперова е вързала на фльонга блогърът-терорист. В устата си той има изкривена лъжица и продължава да фъфли несвързано. Скимтенето му се обръща на писък от болка, когато Лешперова вади от пазарската си торба корава франзела (от тия по 80 стотинки).

Инфантилните стенания на Харалампи се усилват, когато тестеното изделие прониква в задника му! Камерата се завърта, за да улови заложниците, повръщащи стомашни сокове след видяното.
Ако записа се изгледа на бавни обороти, най-отзад, върху едно от бюрата, се вижда мастурбиращия силует на М.Б.

“Всичко е добре, когато свършва добре. Кошмарът в централата на bTV приключи, след повече от 30 часа на мъка, неизвестност и човешка агресия.
Харалампи Бузлуджев беше обезвреден, а в момента сапьорските групи работят по обезопасяването на сградата. Всички заложници са изведени от сградата и получават първа помощ. Тези с по-сериозно здравно състояние спешно бяха транспортирани към медицински център “Пирогов”.
Останете с по-късната емисия на “Разбиващи” новини, където ще видите сборния репортаж от тази фамозна история, която вчера и днес държа българския зрител прикован пред екрана на своя приемник…”

——

Всички прилики с действителни лица е напълно случайна. “Разбиващи” новини не съществува. Обожавам сатирата. Благодаря ви, че се посмяхте!

« подобни breaking news, cynical speech, , , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. JustAFaceInTheCrowd @ February 12, 2009

Жалко, дядката беше почнал да ми допада :DD

2. legrandelf @ February 12, 2009

Няма начин, Вес! Блогъра е обречен срещу СИСТЕМАТА :)))))

3. Acnapyx @ February 13, 2009

Смей си ти, смей се, ама в.”Експрес” се зачел в блоговете и открил още терористи. Таквизи агресивни хорица сред нази дори смятали влак да отвличат… (линк към поредната прес-дивотия не мога да открия в момента, но го съобщиха по радиото в прегледа на печата)

4. admon @ February 13, 2009

Да бе, като в гражданската в Испания :)))

5. JustAFaceInTheCrowd @ February 13, 2009

Аз не съм много в час, я ме светнете ква е тая агресия срещу блогърите ? И набеждаване за блогърска агресия ?

6. legrandelf @ February 13, 2009

Паро, не е смешно, така е :)
Ако някоя сутрин изчезна, да знаете кой ме е прибрал, хахаха :))

Вес, не я ли слуша оная новина за блогърът отвлякъл автобус? И после дето се предаде/беше осуетен от Мира Бенатова? :))))

Удари един гугъл, беше много актуална тема преди, хаха :) И аз даже писах за Куравата репортерка :)

7. Viktoriya @ February 13, 2009

Богато въображение…хахха..новата ни героиня кърти направо!!!
Браво! Браво! Браво!

8. si @ February 13, 2009

Отново на пода…мръсница съм си и това е :DDD
‘Един от похитените отива към камерата…’ ей до тука си мислех, че ще го обърнат на любоФ, ама не би :(, пак насилие…
Как можа тая кучка да му вкара лъжицата в устата…е, слава Богу, не му я вкара някъде другаде…
Благодаря, че ме събуди със смях!…отново :)

9. legrandelf @ February 13, 2009

Мерси, Вики :)) Кърти, вкарва лъжици, ползва френски хлябове вместо френска любов, хахаха…

si, защо кучка бе? Жената обезоръжи с голи ръце (и една франзела) коварен блогър-терорист! :)))

Тя е национален герой! Във всички (жълти) вестници сега ще почнат да й вадят кирливите кюлоти от едно време, за да я омажат :)))

10. si @ February 13, 2009

Ами как защо…казах ти, човека беше готов за любов, а тя използва точно това, за да му забие лъжицата… Голяма КУЧКА!!!

11. legrandelf @ February 13, 2009

Сега като помисля, смятам че си права :)
Не стига, че сподели любимата си попара с вино, ами кучката му навря лъжицата в устата! Баси! :))))

12. si @ February 13, 2009

О, забравих да ти кажа, че като бяхме малки, когато се събирахме на ‘Кравай’ или някъде наоколо, на твоя “Шестоъгълния петохуйник” му викахме ‘Крилатия петохуйник’. Не че шестоъгълен не ми харесва, ама като е хуй, все си го представям без ъгли ;)))

13. Iovan @ February 13, 2009

хаххаахахха
Отново ЯКО !

Това с франзелата беше грубичко, ама ……, щом се налага !
:-)))

14. legrandelf @ February 13, 2009

si, както и да наречеш това произведение на изкуството, все ще си права :))))

Йован, тенкс! :))
Основната разлика с първата част е… че вече я няма онази изненада от викането по скайп и разните други места, където пращах линкове към приятели с: “BREAKING NEWS!!! Бързо!!!” :))))

15. pa4ito @ February 13, 2009

ееее, ама много бързо се саморазправиха с добрият човечец. Тц,тц,тц, на нищо не прилича тази Матри… опааа, този живот. Може ли такова отношение към блогъра… :))))
Сега ще има ли отмъщение сътворено от групата коментатори в блога на Меркуций ;)

16. legrandelf @ February 13, 2009

Пламка, агент Лешперова е убер-профешънъл :))) Ти кво очакваш? Да стигнат до десерта и чак тогава да атакува? :)))))

Светла, айде бе! Как се сети?! :)))))))

17. legrandelf @ February 13, 2009

А такава бойна картечница имаш ли?
Или някакво друго въоръжение?
А франзела? :)))))

18. Iovan @ February 13, 2009

Хахахахаха,
… да го поръси(аг.Л.) с лютив червен пипер, та да си изкиха червата, и после да го завърже със собствените му червца ! :-))
… или да му даде нещо развалено да хапне, та да хо хване и после(в WC-то) да го обезвреди с четката за почистване, която може да замести франзелата !!!
… но, това разбира се може и да се обърне и авто гол на аг. Л., щото може да се подхлъзне на акито на блогъра и да се набучи на счупената кост на оператора !
:-))

19. h4ckY @ February 13, 2009

обощението на двата дена предлагам да бъде прекъснато от атентат в/у парлИамента :)

20. Нели @ February 13, 2009

Maрти,иххх,колко подло отне славата от нашта любима М.Б,а ни пробутваш никому неизвестната баба Къна.Сега Мирето остана с пръст у …,а може и оставката да и поискат.Мъка,мъка:(

21. legrandelf @ February 13, 2009

Ивчо, без взривове, че ще ни изпозатворят всички тука :))) А както стана ясно, май няма да ми носиш кифли и франзели в панделата. А цигари не искам, въпреки че Ники каза друго - щял съм да пропуша…

Нели, разбира се!
Трябва да има и други герои на деня, не може все едни и същи! :)))))

22. sepuko @ February 15, 2009

Можеби си напипал това, което ще стане тенденция в българското медийно пространство не след дълго, произвеждането на новини. Чудя се само дали на коляно и набързо са го писали скрипта за малоумното отвличане на рейса или са го мислили дълго време.
Всичко в момента се нарежда, убиецът от Осиково напълно заглуши новината от отвличането, а пишман терористът е и удобно луд.
Дай да мислим сценарий за следваща изкуствена новина, която ще даде подкрепа на правителството да вкара наредба 40 в първоначалния и вид :) Ако познаем може да се прочуем. Като първите жертви на наредба 40 :)

23. legrandelf @ February 15, 2009

Не знам човек, надявам се да не си прав, хахаха!

Първата част на Разбиващи новини я направих за по-малко от час, направо - без чернова. Само дето не писах на крак, но бързо стана!

Ако на тях им отнема повече време, ЖАЛКО! :))

Но ако ще трябва да ни бъхтят заради дивотиите ни, ох, бацинко! :))
Не обичат сатирата? Да влезнат в правия път тогава, хахаахах! :))

Курове и путки разни…

« Четвъртък, 12-ти… събота, 14-ти… Красиви очи »