Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Лайняни улици - лайняни мечти

« публикувано на 25-01-2009 @ 4:49 pm »


Поради факта, че на si много често й се налага, вървейки по улиците да скача от единия крак на другия, за да не се на-shitty, тя ме призова да напиша статия по темата…

Хареса ли ви аки-то? На мен много, затова си го снимах отблизо, а ето ви и един друг кадър. Но това не е София, това е Триград. Там има много добитък, има каруци, случва се да видиш такива неща.

Но нормално ли е да се разхождаш в София, примерно квартал “Хладилника”, да си скачаш весело по току що натрупалия снежец и по едно време, леко да се подхлъзнеш с приятен размазан звук:

“Жвлиъц”

Много ми е весело тогава, да знаете!

Хубаво, сравнително прясно, запазило топлината си благодарение на снежната покривка, конско лайно. Прекрасно, какво да ви кажа?

Ами онези малки красиви аки-та на кученца/кучета, разхождани от стопаните им сутрин (а и не само сутрин)? И те са много яки, а и са по-малки, та ако не си гледаш в краката - лайнясваш!

А какво правят хората обикновено докато се разхождат? Мислят си, ако са сами, потъват в мисли… И тия мисли, може да са разпънати техни мечти… И в един момент, потънали в мисли… потъват в лайна!

Е, грациозно! Къде отива културата, стопани на домашни животни?
Ако си развейвате пудела, моля, като се изсере на тротоара - съберете си го и в близката кофа да го хвърлите! Много ви моля! Знам, че има и улични помиари, но… поне вие не допринасяйте за мизерлъка, който се заформя по улиците ни. А те са нашите улици - ние ги ползваме, трябва да се грижим за тях.

Но това не е всичко! Някои хора са по-брутални и от животните!
Не може да не сте попадали на препикан подлез! А попадали ли сте на осран подлез? Е аз съм! Те така, една хубава шоколадова торта през стъклена витрина! Човешко лайно (не е задължително да е на някой хоумлес), познава се по върха на купчинката (сега, не питайте откъде съм такъв лайноразбирач, не е като да не съм изкарвал такива ужасии от себе си, нали).

По градинки, полянки, паланки и стълбища, подлези, плочки тротоарни, малки алейки приятни… И някъде там на видно, на други места на не толкова видно… има по едно гуляму миризливу АКИ! Лайненце… Говно! Още синоними? И преди да сте повърнали (внимавайте къде ще го направите), ще ви помоля да бъдете чисти граждани!

Улицата бъка от мръсотия, разни обелки, опаковки, ФАСОВЕ (пушачи…) - но нека не я превръщаме и в кенеф!

Може да препикаете корена на някое дърво, случва се, но не и да серете до него - още по-малко да цапате плочките на тротоара… ОСОБЕНО пред стъклена витрина. Няма да му е кеф на човека, сутринта като дойде на работа и си види осраното пред витрината… да се израдва, да подскочи с песен и да почне да чисти.

Ще го почисти, щото няма как - клиентелата ще избяга, но със сигурност няма да е с песен на уста… Е, може би популярния хит:

“Да ти еба майката аз на тебе… майчицата да ти еба аз…”

Гнусна тема, ама това е факт!

НЕ НА ЛАЙНАТА (ЖИВОТИНСКИ ИЛИ ЧОВЕШКИ) ПО УЛИЦАТА И ПОДЛЕЗИТЕ!

Нека бъдем примерни граждани и да си пазим чисто!

Самопризнание: Случвало ми се е да пикая на открито, под звездите. Но винаги съм търсел дърво, навърте в някоя тревна площ, че да не ми стъпват по урината после. Не съм пикал по подлезите обаче, дори и да ми се е пръскал мехура.
За сране - и дума да не става, подскачал съм бегом на крак, за да намеря тоалетна, но да минирам - в никакъв случай!

« подобни cynical speech, , ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Bunny @ January 25, 2009

Каза човека, който онази вечер пика на един ъгъл! Не се прави, всички те видяхме!!! :Р

Това с кучешките акита ми е болна тема в момента! Под моя прозорец има малка площадка и нещо като полянка след нея! Та всички кученца са ачкали там в снега. Ама сега сняг няма само минно поле, което аз гледам през прозореца си!!!

Наайййс, а!!!

2. legrandelf @ January 25, 2009

Пикал съм на един ъгъл? Хм… снимка?
А и мисля, че имаше дърво там, но… бичувайте ме! Заслужавам камшици на голо, задето съм се изпикал там :(

3. GaN @ January 25, 2009

Не на лайната!!! :)))

4. si @ January 25, 2009

Марти, замалко да ми загори манджата. Не успях да напиша първия коментар :(
Но нищо, защото статията кърти гъз и аз МНООООГО ТИ БЛАГОДАРЯ, че разбра проблема и болката ми :)

Не на лайната - кучешки, човешки и каквито и да било… Обичам кучетата, но не разбирам хората, които имат такива, как така ги оставят да серат където има падне… Та нали същите тези хора имат и те децата. Ами утре тяхното дете ще се накваси цялото в лайната на собственото им куче…
Голяма гадост, шъ знаете

5. legrandelf @ January 25, 2009

“статията кърти гъз”

Ахахахахахахаххахааха! :))))))
Хахахахахахаха :)))

Няма такъв израз :)

Благодаря, si :)
Важното е, че съм усетил болката ти, даже вече има и въодушевлени. Да започнем движение: “Не на лайната!!!”

6. si @ January 25, 2009

Аз съм ЗА :))))

7. admon @ January 25, 2009

Ако те насере врабче, носи късмет.

8. Iovan @ January 25, 2009

Но, ако ти насереш врабче, си е цяло изкуство !!!
:-))

9. admon @ January 25, 2009

Да питам някой виждал ли е кучешка тения. Аз да, спиртосана в буркан, в кабинета по биология. Гадно си е да пипнеш кучешка тения.

10. legrandelf @ January 25, 2009

И аз съм виждал в буркан. Както и на снимки в учебниците. Не бих желал да виждам наживо :)) Или наумряло извън буркана :)

11. Bunny @ January 25, 2009

Аз като морски човек да кажа, че най-страшно е да те наака гларус! Акото му има някакъв химикал вътре, който не се пере и направо прояжда дрехите…

Обаче, аз много си ги обичам гларусите, като една истинска бургазлийка! Знаеш какви са сладки като малки - едни такива сиви и леко глупави! А после като станат големи нахитряват! Ти си вървиш по улицата и си ядеш баница, гларуса прелита ниско и ти я взима от устата!!! Ех, морето, морето…

12. legrandelf @ January 25, 2009

Леле, аз съм сигурен, че освен химикала, акитата на гласура са и… много по обем, хахахахаа :))))

Сега се замислям… Бургас, със “с”, пък бургазлия, със “з” :))) Ама е правилно!

13. Bunny @ January 25, 2009

Хахах ти ся кво, в правописа на всяка моя дума ли се съмняваш! Ей мен бързописа ми разказва играта ша ти кажа!!! И бързоговора също, ама това е друга тема! ;Р

14. legrandelf @ January 25, 2009

Не бе, бургазлия се пише със “з”, а Бургас със “с” :))) Просто се кефя, хахахаха :))

15. Bunny @ January 25, 2009

Мда, така се пише!!! :Р
Абе я вземи напише една възхвала на Бургас и бургазлиите!!!

Малко вдъхновение!
Тони Димитрова - Ах, Морето
Тоника - Бургаски Вечери

16. legrandelf @ January 25, 2009

Може, може :)) Ако не, като стане пак лято, ако ме завее пак за 1 седмица на Бургас, със сигурност ще се възпява, хахахаха :))))

17. Bunny @ January 25, 2009

Гледай да се уцелим в една и съща седмица да сме там! :)

18. Viktoriya @ January 25, 2009

Сега освен лайната, много болна тема ми е калта….ужасно е - не мога да си изчистя обувките! Как може София да се мие веднъж годишно!!!!
Срамота….затова е толкова мръсно и “акаво” тук. Не искам да правя комплимент на Виена, ама евала, шапка им свалям - всяка седмица в различни зони срещам миещи машини!!! Дори има специални малки и компактни за тротоарите…кога ще вземем пример от тях?

19. legrandelf @ January 26, 2009

Съгласен за калта…
Много кал, много нещо! Ей затова не искам да вали сняг, щото кишата и калта след това е просто… мега-зле!

Адашчето също се е оплакало, че му е писнало на куро от калта - тук!

20. Acnapyx @ January 26, 2009

По повод врабчето, да напомня стария лаф:
1. Не всеки, който те насира, ти мисли злото.
2. Не всеки, който те вади от л****о ти мисли доброто.
3. Насран не чуруликай!

21. legrandelf @ January 26, 2009

Паро, това ако знаеш преди време колко време го търсих, щото не си спомнях цялата сентенция от… “притчата” (поуката).

Но така изброени стъпките, няма как да се забравят :)))

22. Иван, онзи @ January 26, 2009

ходили сте навън, знаете - и в Париж е пълно с кучи лайна, само дето там има кой да чисти. Тук просто трябва да почакаме да се отмият :)

23. legrandelf @ January 26, 2009

Хахаха, забавно :)) Сигурно има кой да им ги чисти, но… дали пък ако тук някой не се заеме с тая дейност, сфинктерите ни вземат че се отпуснат още повече и дай да серем навсякъде - не е много оферта :)))))))

24. Bunny @ January 26, 2009

Чистят си ги собствениците. Като се изака кучето му прибират акото с ръкавица. На места даже има специални контейнери за това.

25. legrandelf @ January 26, 2009

Събина, виждал съм повече собственици да подминават лайното на кучето си, вместо да го съберат и да го хвърлят някъде (на предназначеното място) :))

26. Acnapyx @ January 26, 2009

В някои градинки се появиха стойки с торбички за тази цел, но от сума време не съм виждал там торбички да има. Виж, стойките си седят :(

27. Bunny @ January 26, 2009

Аз говоря за градинките в чужбина. В България никога не съм виждала такова съоръжение…

28. pa4ito @ January 26, 2009

Подкрепям Bunny, в Австрия задължително си ходиш с ръкавичките и пликчето и дзверо(така де, домашния любимец) като се изака, отиваш и чинно си прибираш екскремента и после у кофата за боклук. Между другото в цяла Австрия се поддържа невероятна чистота. Аз имам повече наблюдения от едно малко градче - Щайер. Там всяка нощ, къде 12 ч.(там където бях аз) минава машината за почистване на улиците. И сутрин е приятно и свежо. Сега не знам как е организацията кога има сняг, но кога няма е така. :) Но там има меко казано солени глоби и народецът се е научил. А най-голямо шоу става като решиш да стъпиш на уличното платно. Независимо дали има или няма пешеходна пътека, те спират сякаш стена е изникнала. Веднъж даже стоях 1/2 час да тествам. Една улица я пресичах нарочно, за да видя дали ще спират. Е, спираха всеки път когато стъпя на улицата, мамака му и прасе. По едно време даже, катастрофа щях да предизвикам… :)))))

29. legrandelf @ January 26, 2009

Яко си е, като се установи една такава култура на чистота - после някак си, колкото и да си тъп, като понечиш да хвърлиш или да се изкибичиш на чистите плочки, нещо в теб ще трепне!

Механизма в главата (евентуално) ще каже: “Бе, чакай да потърся кофа…” :)))

30. pa4ito @ January 26, 2009

… а ако не трепне механизма, ще трепне най-близкия полицески патрул и тогава ще затрепери портфейла ти :)))))

31. legrandelf @ January 26, 2009

И аз искам така - ще се научат хората. Някои казват, абе има много по-важни и големи престъпления, какво ще занимават полицаите с тия дреболии…

Е да, ама не може всички да са следователи. Пък и като гледам как ВСИЧКИ се запрятат да свършат работата, нямам думи :)))

Само отмятат приоритетно, като умаловажават всички неща с течение на времето. И ако в един момент сме прекалено цинични като общество, нищо няма да ни трогва - следователно нищо няма да ни грее като престъпление, което трябва да бъде санкционирано! :))

32. Тео @ January 26, 2009

Жалко че не мога да кача снимката тук, но е на табелка от САЩ, кудето има рисунка на кученце и зад него приведен човек, който явно събира нещо…DOG WASTE - Clean up after your dog! It’s required by law. 25$ fine or imprisonment! … представяте ли си - “… или затвор” … но там е друг свят, в който по-голямата част от хората спазват по-голямата част от законите…

33. legrandelf @ January 26, 2009

Тео, пусни линк към нея :))) Ако го имаш де, ще по-яко да видим оригинала :))

34. guuchan @ January 26, 2009

Точно преди три дена мислех да взема да се оплача и аз за тези “нещица”, изпъстрящи пътя ми до тролея. Това е пълно безобразие. Разбирам, че хората искат да имат домашни любимци, но другите хора не са длъжни да търпят гадостите, които Техните Любимци оставят зад себе си по време на разходка. Тръгвам сутрин рано за работа, едва гледайки недоспала по време на сесия и не мога да намеря и педя място да стъпя на тротоара. То не стигат колите, паркирали така, че трябва да си цирков артист, за да успееш да ги подминеш по тротоара, без да се налага да слизаш от него, а и скъпите животни…които май са повече и от хората вече. Нищо против животните - те не са виновни, но хората виж - ние сме по-мръзни и гнусни и от тях - и по манталитет и по всичко. Незнам кога ще дойде времето, когато се придобият навиците за чистене (не само на акита), но едва ли Закон би променил това. Не закона задължава хората от другите държави да поддържат така чисто, а самите те го желаят и дори и да не им е приятно, се съобразяват с останалите.
Съжелявам за фермана (малко неграмотно дори), но както казах точно това ми е в главата тези дни.

« Сексуален тормоз Суета - моят път към самотата »