Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Извънземна котка !

« публикувано на 16-01-2009 @ 12:43 am »


Стивън Спилбърг ряпа да яде… E.T. съвсем не е иновативен персонаж !
А просто куклено копие на шибаната котка сфинкс

Няма по-грозно животно в света от тази божествена императорска… по-точно фараонска котка!
Котка сфинкс… И цената й е невероятно голяма!
Котка сфинктер… така ги виждам нещата!

Ужасна е… няма козина, не може да е галиш… Прилича на студена змия… Сигурно е мъртва тая “котка”, опадала й е козината и след това са я замразили.

E.T. на Спилбърг е далеч по-приятен като вид, нищо че е също толкова сбръчкан. Поне е мил и тъжи за дома си с неговото:

“Phoooooooooooooone… caaaaaaaaaaaaaaaaall…”

Не е като да не съм ревал на тая сцена. А и на следващата. А и много се кефих на Ерика Елениак (русата девойка, която там е малка де… но в “Спасители на плажа” е… иххххаааааа).

Но нека не се отклонявам от темата.
Това противно студенокръвно, драскащо с противен поглед, как смее да се нарича котка?
Все едно е расла в пирамида, без слънце, без топлина - прилича на кроулърите от “The Descent”. Само дето не яде хора. Но може да изговаря същите звуци.

Аз обичам котките - мда, жените обичат кучетата, аз обичам котките обаче.
Вярно, че са с курвенски манталитет. Галиш ги, кефят се, ама ако нещо решат ведната ще те одерат или ухапят и ще избягат. Пичка им лелина!

Но пък иначе хубаво мъркат…
Мъррр…
Кучетата не са лоши, но нямам слабост към тях. Всъщност имам слабост свързана с тях - страх ме е от разпенена кучешка челюст насреща ми. Особено ако дога е почти колкото мен, а на кила - със сигурност повече. Проблем!

През целия си живот съм имал много мацурани, кво ли не съм правил с тях (е да, само дето не съм ги ебал). Та е било кеф. Куче не съм имал.
Като се задомя, може да взема и двете - ако имам двор де. Щото апартамента не е най-подходящото място за отглеждане на такъв дивеч.

Което ми напомня една сценка - реална!
В една от сградите, срещу моят офис, на един балкон на последния етаж има заключено куче. Абе бая мастия си е, да ви кажа. Та цяло лято, щото беше топло тогава, си махахме един на друг от моята тераска и от тази на кучето. Те така, за да се развеселим.

Може ли да качеш един масивен дог, на последния етаж, в блок, в апартамент, и да го мелнеш на терасата? Те… луда работа!

А тези дето сутрин ги засичат с мъничките кутренца (без мопсовете, те са готини), които приличат на катерици… не ги разбирам!
Ще се дигна аз в 6 и половина или 7 часа сутринта, за да си разкарам кренвирша. Не им се кефя, ама хора всякакви. Хора с воля и мерак да се разхождат с това… чудо!

Ако бях на плажа и си имам куче, бива - сутрин излизам за джогинг малко и кучето с мен, да плези език там, пък и да задява какички. Щото те обичат пухкавелковци, та ще ми е като сводник.

И тъй…
Вий какво предпочитате? Котка или куче?
А тая гадост от снимката? E.T. или котката сфинктер?

снимката е някъде от photofile.name, Николайчо я изрови

« подобни cynical speech,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. Flirt @ January 16, 2009

Мъррррррррр!

2. поля @ January 16, 2009

кучиии :) аз умира за кучи :)ма не пухкаво, бе - или лабрадор Салвадор, или немска овчарка Рашид :)
котката сфинкс прилича на краставо кучи :)

3. legrandelf @ January 16, 2009

Ама крастовото куче на просъсква името ти, нали????
Пссссссс, Поооооолллииииисссссс :))
Тук като Полийс прозвуча, хахахах!

4. поля @ January 16, 2009

ахахахаха, да са майнеш с тия.
аз не обичам котки, тва обаче е заради една баба, дето си гледа 8 в апартамента, от тва се отвратих завинаги :) и освен тва исках да кажа още нещо, обаче забравих какво :)

5. поля @ January 16, 2009

аа да, сетих се, не съм искала нищо да кажа, а да си проверя пощата :D

6. legrandelf @ January 16, 2009

Искаше да кажеш, че не искаш да ставаш стара баба, която да гледа 8 котки в апартамент (или пък къща) и съседите й да я мразят, и да я мислят за странна/луда!

Плюс това ще смърди на котешка урина, а това е по-гадно и от некъпещ се колега, блях! :)))

7. вили @ January 16, 2009

Мяууу. Обичам котки. Всякакви. Мечтата ми е да си играя с голяма котка - лъв или тигър, но бебенце, разбира се. А кучетата ги харесвам, но чак да ги обичам - не! ;))

8. Acnapyx @ January 16, 2009

Куче вкъщи. Винаги съм обичал кучета, а от 10 години гледам такова. Прилича на ситен черен лабрадор. Прибрах го като бебе, а тогавашната ми [несбъдната] изгора (която от години ходеше с най-добрия ми приятел) взе братчето му (имах право на избор и предпочетох женското, че беше по-косместо и пухкаво). Адски съм се привързал и дълго не изкарвам далеч от него. Адски гальовно и от време на време го чувам да казва Аспарррррух :D

А котка… обичам, но засега се ограничавам с това да обгрижвам от време на време дворските. Плюс онази, за която разправях преди няколко дни, която изкара само един ден, щото кучето изревнува, така че й намерих нов дом при познати. Но пък я навестявам редовно.

В общи линии така се стекоха нещата, че около мен повече е имало кучета. Да живееш на един и същи етаж с два прочути басета не е майтап работа :)

9. legrandelf @ January 16, 2009

Всъщност темата куче или котка в къщата е много важна! Спомнете си какво се случи със семейство Роуз и техните любимци, след като двойката започна с изпсихясването :)))

Меко казано им ебаха майката! :))

10. Bunny @ January 16, 2009

Аз съм абсолютната коткарка! Не, че не обичам кучета, но ако мога да избирам винаги ще си взема котка. :) Точно защото са горди, не се подчиняват, трябва да заслужиш любовта им.

Така е котка, не се подчинява, само ти си мислиш, че си я опитомил и то защото тя те кара да си мислиш така. И да, любовта й трябва да се заслужи - трябва да й спечелиш доверието…

Кучатата те опичат по правило. Може да ги биеш и малтретираш, те пак ще те обичат. Подчиняват се по дефаулт също… абе леко глупави са ми на моменти. Котките са къде, къде по-умни! :)

11. Viktoriya @ January 16, 2009

Мартиии и тази тема засегна,…чудя ти се на акъла…много акъл много чудо, какво още може да изровиш от склада със знания!
Лично аз харесвам и кучета и котки. Нямам спомен в детството си без куче или котка. Понякога ставаха 2 кучета и една котка - луда работа.
Когато бях малка прибирах бездомните кучета и котки в двора..котките бягаха, но кученцетата си оставаха. Беше хубаво…
Когато станах по-голяма вече баща ми ни купуваше кучетата. Всички бяха Кавказки овчарки - в нашето семейство друга порода не се признава! Книжки специални за храненео им..много, много неща.
За съжаление сега нямам котка само 2 Кавказеца много красиви.
Но не е важно дали харесваш кучета или котки - важното е, че ги обичаш. Който обича животните, обича и живота!!!!

12. legrandelf @ January 16, 2009

Събина, не може така да затъпяваш кучетата! Не е редно - умни са ;) Ще развия аз теорията за умния поглед на кучето, аха и да проговори :))) Ама не сега, или пък може и сега ако сте много любопитни! :))

Вики, това е много важна тема - почти като вдигане на седалката на тоалетната чиния в едно семейство :)) Или пък трябва да е спусната :)
Хората се карат за какви ли не глупости ;) Особено пък за косматите създания, които са гальовници в утешителните моменти!

13. Viktoriya @ January 16, 2009

Да..така е…то нас никой не ни пита какво кученце искате :-))
Но Кавказките са много пухкави (виждал си ги и двете във ФБ). Докато са малки ги храним с кайма - аз ям попара…ама те кайма…брее човек да им завиди :-ДД хаххах
Като пораснат стават много кръвожадни и опасни. Страхотен пазач!!!

14. Bunny @ January 16, 2009

@Вики,

така е! И аз нямам доверие на хора, които не обичат животни. Ако някой не може да обича едно невинно същество, то как би могъл да обича друг човек, при положение, че хората никога не сме невинни. Аз гледам да не контактувам с хора, които не обичат животни.:(((

@Марти,

като каза погледите винаги се сещам за “Естествен роман”, където Георги Господинов описва разликите с погледите на уличните кучета и котки. Как котките са горди и все те гледат все едно нямат нужда от теб, а кучетата винаги манипулират с погледа си на сирачета…

А колкото до важността на темата в семейството пак си прав! Аз, да чукам на дърва да не дава Господ да се влюбя в такъв, но се виждам с мъж, който не обича животни и не иска да си имаме… Тук пък се сещам за “Войната на семейство Роуз”, където Дани Девито каза ключовата мисъл: Dog people should not marry cat people!”!!! В моето семейство сме я водили тая война за домашен любимец и знам, че не е никак приятна, уви… :(

15. legrandelf @ January 16, 2009

Много са яки кучетата, Вики, виждал съм ги, изглеждат спокойни, ама щом са само на мръвка верно ще станат стабилни пазачи. Номера е да не налетят на хора, които не са опасни - че стават кофти инциденти…

Събина, много е точен цитата - благодаря ти за него, не си го спомнях, но филма е един от любимите ми! :))

16. Станислав @ January 16, 2009

Аз съм виждал и на живо такова същество. Ужасни са тези котки!

17. Bunny @ January 16, 2009

Моля, пак заповядай! :)

18. legrandelf @ January 16, 2009

Стан, много си ми анонимен - тури един граватар :)) Свежар такъв :))

19. Viktoriya @ January 16, 2009

До сега нямаме инцидент. Те много усещат хората. Например на бебетата толкова мн им се радват - нямам думи. Но ако човека е лош - бегаййййй

20. Bunny @ January 16, 2009

Да, права си Вики - като локатори за хора са! И аз, ако някой не го харесват животните, му нямам доверие! :(

21. admon @ January 16, 2009

ИСТИНАТА Е ТАМ НЯКЪДЕ. Като личност съм мечка, като характер съм тигър, като чувство за хумор - маймуна, като любов съм жребец, като любознателност - сурикат и т.н. Но в цяло - ЧОВЕК. Хората като част от природата сме свързани с флората и фауната. Обожавам натурата и макар извън земна :)))))))

22. Whos-bad @ January 16, 2009

Колко мразя котки лелел….ужас…като хвана идва ми да ги размятам по стените…ужасни животни. Обожавам кучета иначе де :) Мойто за съжаление почина преди няколко години..а цял живот бях с него…13 години живя песа :)) Немските овчарки са за мен най-добрите кучета.

23. admon @ January 16, 2009

Една история за кучето - дядо ми каза, вземи кокала на кучето, бях на 6 години приблизително. Кучето Пирин се казваше, ме ухапа, ма без сериозни наранявания. Аз попитах, нали е нашето куче, познаваше ни, що ме ухапа. Дядо ми отговори, дори да е наше не му се доверявай, то има само инстинкти. А за кокала и човек проявява инстинкт. Та поуката: Не се доверявай на истинкта на другите. Чак сега разбирам какво ми каза дядо ми.

24. admon @ January 16, 2009

Ма, та за американците, те викат КУЧКА та и братята руснаци викат СУКА, КУЧКА демек. Ние викаме много цветно. Та знаете как кучетата, докато не им спадне нема пускане. Котката кат се разгони, целата околност знае. В това отношение, какво ще кажете мъдро?

25. nikru @ January 16, 2009

за мен куче, моля!
котките са зли.

26. legrandelf @ January 16, 2009

Маааааац, писи-писи-пис :)))

27. admon @ January 16, 2009

Мачка по македонски, мачарок така вика на свойо брачедо.

28. Who @ January 16, 2009

Имам 5 котки (кофаджийска порода) и 2 кучета (някакъв мъник и питбул) а преди това доберман а преди добермана боксер албинос. Съжителстват добре на двора и се радвам и на двата вида. Предпочитам и кучета и котки.
На снимката и двете същества не са симпатични!

29. Мали @ January 16, 2009

Елфче, с голям интерес се зачетох и дори прочетох, но има няколко точки, които считам за мррррдълг да сложа върху наколко и-та! Има такава порода котки, да, грозновати са, но не са студенокръвни, а напротив, при това са двойно по-гальовни от обичайно окосмените.
Освен това - повечето жени се захласват точно по котките! Като мен! Обожавам ги! По-нататък - кучето е с робска психика! Или с психиката на Гюро Михайлов. Не отричам - донякъде е трогателно! Докато котката, неееееее, моля, тя е свободен дух!
Освен това - собствениците на кучетата не разхождат любимците си. Точно обратното е! Дафкащите особи разхождат двукраките.
А вчера едно куче, овчарка, ми разкъса сърцето - обикаля по улицата, явно се е загубило, не обръща внимание, освен за момент, на хората, които се спират до него и плаче, представете си! Плаче! А гледаше с такива очи - изразяваха цялата мъка на вселената! Дори ми се искаше да го взема, но то си тъжеше за неговия си стопанин! Опитах се да му дам нещо за ядене, едва ми обърна внимание, но не хапна дори. Това беше на ул. “Боянски водопад” (София), близо до пощата в кв. “Гоце Делчев” - това го казвам, ако някой знае нещо за стопаните му.

30. admon @ January 16, 2009

И те душа носят. И ни разбират животните, част са от мира.

31. legrandelf @ January 16, 2009

Мали, оказва се че е различно :)) Виж в коментарите, че бая жени харесват повече кучетата :))

А тая история с песа и влажните му очи ме трогна. Напомни ми една история от архива на Жоро Пентаграм - тази за Пъшо.

32. Albena @ January 16, 2009

Не харесвам кучета Марти и никога не съм имала такова, докато комшията не ми остави временно да гледам Рожка /така се казваше булонката, бяла и къдрава/. Около месец беше при мен и после си я прибраха. След около три години, комшията заминал за Германия и оставил Рожка на друга съседка, но тя избягала от нея и дойде отново у дома. На няколко пъти я водих при новата й стопанка, но тя винаги се връщаше. Беше наплашила комшиите и който влезеше в двора, така го залайваше, та се налагаше по-най бързият начин да се изнася на улицата. Беше захапала двама мъже, а едната ми съседка, като я задърпа за полата, навря я в чемшира , седи до нея и лай като на пожар и докато не изляза и кажа: “ела тук, момиче!”, не мирясва и не пуща. Злоба на ента степен… Вече не е при мен. Дадох я на едно момче, което много я харесваше и гледа с желание… Винаги съм имала котараци, но такъв курвалък само котараците могат да си позволят. Женските от двора не излизаха. А разгонят ли се, не се траят серенадите им. Всички котарани се нареждат в кръг около Томито /така се казваше котарака ми/ и почват - мяууу, мяууу,, една след друга. Можеш да издивееш докато трае любовният им период… Всъщност може много да пиша, харесвам животните, а случките нямат край.

33. legrandelf @ January 16, 2009

Приятна история :))
Значи още една представителка на нежния пол, която не харесва кучета, а котки :)))

Май накрая ще се окаже, че процентите са 50 на 50 :) Независимо от пола ;)

34. admon @ January 16, 2009

Те са мама миа, сега и дъщерята иска куче.

35. Albena @ January 16, 2009

А моята дъщеря е влюбена в Хъски. Гола любов не чини нищо, животното иска грижи, а не само разходка из парка, така че ще си остане само с желанието.

36. legrandelf @ January 16, 2009

А точно тая порода иска бая грижи. Плюс това и разходките не са обикновени разходки. На тоя пес му дай снежна пустиня да пребяга, пък като заздрачи, тогава да се усети, че му се прави нещо друго :))

Красиви кучета, но май са глупавички. Така са ми казвали :)

П.П. Албена, ако ще се отбиваш по-редовно тука (а и не само) :) що не си сложиш оная снимка от Свежо и тук (като граватар) през gravatar.com :)) Катеричката, дето гризе нещо.

37. admon @ January 16, 2009

А, тя и моята иска хъски покрай тия филми около Нова година. Та и шейна само ми липсва.

38. legrandelf @ January 16, 2009

Там в Италия, май няма да е много подходящо завъждането на Хъски. А и шейните къде ще се карат? В Алпите ли? Направо трябва да се местиш в планината, но пък може и красиво да е там… т.е. спокойно (за красивото е ясно, Алпите са красиви) :)))

39. admon @ January 16, 2009

Аз съм в подножието на Алпите :)

40. Мария @ January 16, 2009

Ц,ц….каква критика към горкото котенце. А е много гальовна животинка. Сфинксовете са изключително умни, дори се поддават на дресура. Изобщо не са студенокръвни, телесната им температура е около 38-39 градуса, тоест са доста по-топли от човека. Колкото за красотата, тя си е относително нещо, едва ли тази котка е по-грозна от някой лигавещ се санбернар, опулен пекинез или тресящ се от студ пинчер (въпреки жилетчицата, която добрия стопанин му е облякъл).

41. legrandelf @ January 16, 2009

admon, браво бе, баш под Алпите :) Ами значи няма да ти се размине. Организирай впряга за дъщеря си :)))

Мария, ами права си - не е само тая котка с нелицеприятен вид, но пък на онези с ококорените очички нямам такава забавна снимка с E.Т. :))

Поздрави!

42. admon @ January 16, 2009

Да, в Порденоне на 12 километра съм от връх Пианкавало. До мен е Авиано, най-големата въздушна USA база.

43. Velmira @ January 16, 2009

Mnogo sveja statia, posmiah se ot sartze. I az sam kotkarka imam edin kotak ei tuka leji mamitzata mu na divana i po tzial den spi gadinkata pak no6no vreme se razigrava. Ama nali si e moe dobicheto si go obichai i si go gledkam. I nai hubavoto che ne triabva da go razhojdam rano sutrin, to i da iskam ne moga da stana rano ot legloto.
A i mnogo pozdravi na vsichi jivotno-otglejdachi, ne sam srechnala losh chovek koito da ima jivotinka za koiato da si griji.

44. Bunny @ January 16, 2009

@admon,

Италиа а! Ама много на север си се метнал! Бягай надолу! :Р

45. martini @ January 17, 2009

Kotkite sfinksove najivo uvi ne sum gi vijdala, no opredeleno me ocharovat ot prochetenoto predi tvoqta statiq nasam i natam. A cinizma v tvoqta statiq se izcherpva s banalniq ti pogled vurhu neshtata. V edno jivotno imam nogo poveche ot 300 kosuma na kkvadraten sm. koja. Poradi kakvo haresvam tezi porodi kotki i konkretno egipetskiq sfinks, nqmam tochna ideq - veroqtno e blagorodstvoto v izluchvaneto,veroqtno elegantnite cherti. A da mojesh da poglednesh otvud obichaionoto i pak da vidish krasota mai ne e zadacha,koqto ti se otdava.
Ako bih mogla bih imala i kuchei kotka. I da, kucheto shte e dog. Nemski dog, ot nai-golemite. Iskreno se nadvqm nqkoga da m ise otdade vuzmojnost da stigna do toq moment. I tuk, za razlika ot obichainiq mujki izbor na poroda s cel da privlicha kakite ili da izbiva kompleksi za drugi razmeri i postijeniq, az se spiram na doga, ot moi si lichni suobrajeniq. Moje bi otnovo blizki do tezi s goreopisanite kotki.

46. darkangel @ January 17, 2009

V izvanzemnoto ne igre erika eleniak a Dru Barimor :-))))

47. legrandelf @ January 17, 2009

В “Извънземното” Дрю Баримор е 3 годишна - пискливата сестричка на Елиът, а Ерика Елениак на възрастта на Елиът, от неговия клас ;)

Точно Елиът си я харесваше :))

48. Габи @ February 14, 2010

Ей, нищо и няма да котката сфинкс… Това че хората имат определени представи за хубава котка… демек пухката и гальовна си е техен проблем… Както и факта че ТЕ са я нарекли котка… така че нямаше нужда от този коментар “как смее да се нарича”… Ние хората по ужасен начин изкривяваме прекрасната природа… това е от мен…

49. Тя @ September 26, 2010

Много глупаво изказване авторе/рке. Личи си, че си доста необразован по въпроса. Виждал ли си котка сфинкс, гледал ли си котка сфинкс, че да се изказван толкова плоско. Мога да ти кажа, че имам такава. И малоумното ти изказване от сорта на “студена, като змия и не можеш да я галиш” са пълни твои измислици. Тези животни са много любвеобвилни и обичат да бъдат гушкани много. Имала съм и други породи котки и мога да ти кажа, че това е една от най-милите порода котки. Също така не е мъртва. Следващият път ще е хубаво да направиш тема за област в което компетентен/тна иначе в противен случай само се излагаш преди онези, които наистина знаят нещо по темата.

50. legrandelf @ September 26, 2010

Абе, девойко юбава! :))
Къде си тръгнала с рогата напред? Преди гневно да ми се пениш в абзац, разцъкай една-две страници от блога и прецени на какъв пол да разговаряш с мен :)

По-лесно е, отколкото непрестанно да лъскаш “/” в гневния си коментар ;)
Да не говорим, че като ти треперят ръцете от вълнение допускаш грешки и… не те взимам насериозно.

:)

А накрая, но разбира се не на последно място, това че си оперирана от чувство за хумор означава, че този коментар, който току що ти написах е чиста проба загубено време :))) Превръщам се в теб!

УЖАС! :)))

« Малко политика, без цинизъм Перверзната стая »