Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Фейсбук фрийкшоу

« публикувано на 12-01-2009 @ 12:30 am »


“Не ползваш Май спейс и Фейсбук ? Оле, ти си ебаси и ламера…”
бивш мой колега

Беше култово! Много се смях тогава, не можех да повярвам, че ми го каза. Резнах му и двата сайта, щото беше отворен, писна нещо… рева, квича, накрая напусна фирмата. Аман!
Но… Какво се случи. Акаунти аз и в двата сайта имах, но не ги ползвах.

Накрая ми притрябва малко Фейсбук-а, за да погледам едни снимки (воайорщина) - влезнах, разцъках, после взех да сменям статуси, да си добавям приятели и… стана тя каквато стана!

Не, не съм някакъв болен на тема Фейсбук. Знам, че кръстих статията “Фейсбук фрийкшоу”, но ще разберете защо.
Виждате на картинката три интересни картинки. Обяснявам:

Има разни игрички - ужасно много игрички. За зарибявка на потребителите, за да стоят на сайта. Иначе - качват снимки и бягат, какво друго да правят…
Та аз закачих на три от тях…

Car Madness
Motorcycle Madness
Cartoon Smackdown

Тия дето ползват Фейсбук, сигурно са ги срещали… Е, та на тия се зарибих и ги цъках нон стоп.
Имат разни интересни неща в началото, готино ти става и само кликаш и чакаш да ти се възобнови Стамина-та. Това са едни точки, които ти дават право да играеш. Абе не ми се обяснява… За да не ви заразя случайно.

Та… цялата шумотевица с тоя пост е… че ги отказах!
Спрях ги бе - сега само си ги държа на стената вътре, за да се гледат докъде съм стигнал.
Тая кола дето я виждате е последна (съдейки по датата на поста, след време може да има и други), но не е ъпгрейдната докрай.
Мотора е на МАКС…
Геройчето е някъв робот от не-си-спомням-коя-анимация, не се и интересувам. Прилича на “Симпсънс” все пак. Та той не е последния, там много се омазаха нещата.

Искам да забравя за тия игрички и изобщо ненужните зарибявки във Фейсбук. Блах!
Все пак съм риба, да го еба - лесно се връзвам… ШАРАНИН!

Иначе, ще продължавам да си пиша разни дивотийки там, както и да събирам още приятели/познати. За бройката може би, или просто за да им посявам мъдростта си, хахаха!

Та това е - Фейсбук - ултимейт дивотията в интернет, която уви ни свързва!
Хей… ама аз съм благодарен на тази платформа за няколко неща - все пак ме запозна със значими хора.
Статията е за това, че спрях да играя тия три игрички! Ура!

О, да, за малко да забравя! Посвещавам статията си на Веско Зверчето, който искаше преди Нова година да спре количките, ама май не успя, хихихи!

« подобни cynical speech, ,

Посей семето на мъдростта си

Trackback | RSS 2.0

1. JustAFaceInTheCrowd @ January 12, 2009

Имам профилче във Фейсбук, ама само така си стои с няколко качени снимки и 2-3 аднати приятеля, дето си ги познавам лично от години - т.е., общуването ми с тях по facebook се обезсмисля. Предимно мазни араби и всякакви там мюсюлмани, невидяли женско, ми пращат зарибителни съобщения като дълбокомисленото “hey, you are very hot” …
Та тъй като темичката е за Фейсбук, искам да питам “редовните” - вие какво намирате в това сайтче ? Запознахте ли се с интересни хора ? Забавлявате ли се вътре и как (като се изключат игрите, които Елфът спомена) ? Нещо полезно/ приятно/ интересно ?

2. legrandelf @ January 12, 2009

Весела!
Къде се губиш бе, моме?
Добре ли си? Честита нова година казахме ли си, че не помня? :)))

А във Фейсбук аз съм написал, че се запознах със значими хора. Пример - Вики! :))) Сигурно щях да я срещна и извън ФБ, но… знае ли човек - няма нищо случайно, нали?

А останалото е… фън и губене на време - писане на коментари по снимки и баш си е уеб мастурбация :)

3. JustAFaceInTheCrowd @ January 12, 2009

Аха, значи нищо не съм загубила, въпреки сърцераздирателните съобщения тип “slm vesela i`m name ismail i lave you” :)))
Ами, Марти, позагубих се покрай неприятностите, дето ми се изсипаха на главата. Семейни драми, любовни драми, служебни драми … тамън мислех да избягам в нелегалност и то сесията почнала :). Големи филми, направо не е за разправяне … та живец няма, затова не съм посявала мъдростта си тук отдавна. За справка - виж кви съм ги надробила в псевдоблога си.
Честита Нова Година на голееееми патерици :). Кво става с твоя милост ?

4. Acnapyx @ January 12, 2009

Лично мнение, рециклирано от мой коментар другаде: Фейсбука само време губи. Не че чак толкова си го ценя, но нищо смислено не видях там (само за сведение, регистрирах се там разумно под фалшив профил, след като разбрах, че не можеш да си затриеш регистрацията, и отвреме навреме надзървам с любопитство в този зверилник). Ако изобщо си направих труда да се регистрирам там, то беше единствено за да проверя (безплодно) за една моя отдавнашна любов, дето зачезна безследно. Всички останали нужни ми хора са на един SMS разстояние.

С хората, които имам желание да поддържам контакт, говоря по телефона или по имейл, ICQ или в краен случай Скуре (както обичам да наричам най-омразния IM/VoIP клиент, към който колегите ми имат афинитет). То впрочем аз изначално съм си асоциален тип, така че не държа да се бутам в социалните мрежи :)

5. legrandelf @ January 12, 2009

Здрасти, Паро :)
И ти от доста време не беше наминавал ;)
Скуре много ми хареса като израз :))

6. si @ January 12, 2009

Весела,
Радвам се да те ‘видя’ :). Няколко пъти си мислех за теб, как си, какво става… Съжалявам за драмите, но се надявам ти и всички около теб да са добре, живи и здрави :)
Сори Марти,
По темата - амиии…’Оле, ти си ебаси и ламера…’ - това се отнася за мен. Нямам акаунт, представа нямам защо. Мисля, че все време не ми достига, или пък така се оправдавам, но не съм сигурна дали ми липсва, само дето много снимки изпускам :)))

7. legrandelf @ January 12, 2009

si, някой ден ако намериш въпросното време, ще ти е достатъчно да си добавиш Вики и мен в профила и да чакаш да разпънем софрата :)))
Тука ако ти се струва вакханалия, там понякога толкова се уливаме, че ФБ ни мисли специален бан най-вероятно :))
Но е забавно!

8. JustAFaceInTheCrowd @ January 12, 2009

@si
Всички около мен са относително добре, с изключение на мен :))). Ама както е рекъл Буда - и това ще мине. Радвам се, че си се сетила за скромната ми особа, макар и да не се познаваме :)

9. si @ January 12, 2009

@legrandelf
Ще ме амбицираш, май и с това ще трябва да се справя и да го направя тоя акаунт ;)))

@JustAFaceInTheCrowd
Съжалявам, да го чуя, и все пак, Буда е прав :)
Да, не се познаваме визуално, но общуването (дори и по този начин) е приятно и хората тук се запомнят :). Надявам се бързо да минават нещата, които създават твоя дискомфорт и да се усмихваш на живота с цялото си сърце

10. поля @ January 12, 2009

um…i`m addicted to facebook..

11. legrandelf @ January 12, 2009

Виждаме ний, виждаме :)) И силно призоваваш за свободата на Тибет!
Браво!

12. Viktoriya @ January 12, 2009

хахахаххахх..тази статия ме “стопли” в този кучешки студ навън!
Да аз съм яко фенка на Фейсбук, но какво да правя..там главно общувам с приятели от цял свят. Много им се кефя..обожавам да опъвам софрата с Марти…страхотно е, но напоследък нещо сме се загубили там…

@Аспарух: може да си спреш акаунта - просто се разрови в менюто Сетингс :-).

@Весела: ех….за много години..айде дано сега по-често те виждаме тук, че съвсем ни се изгуби от погледа :-))

@Си: хиихих… ще се радвам ако те видя и там целувки

@Марти: Спомням си как се състезавах с теб на Car Madness, Motorcycle Madness. Имах амбицията да те мина, но…не успях :-Д . Отказах ги мн по-лесно :-) защото може би съм човек, който не обича мн игрите, но ФБ е просто голяма зарибявка. Сигурна съм, че от коментарите по снимките, статусите и стената никога няма да се откажа :-Д

13. Марти @ January 12, 2009

Аз не исках да влизам у фейсбук, заради покупко-продажбите на приятели, ма сега прекарвам много време там, просто е удобно.

14. legrandelf @ January 12, 2009

И може да си пускаш мозъчните пръдни там и всички да ги душат, нали? :))))

15. Viktoriya @ January 12, 2009

ааа относно купуването и продаването на приятели: Предупреждавам те публично, ако още веднъж ме оставиш сираче, за да ми намалиш цената ще ти дърпам ушите(това ще е лекия вариант)!!!!!

16. pa4ito @ January 12, 2009

май спейс го научавам от тебе, за фейсбук-а ме светна един колега и имам акаунт. Фейс-а го ползвам да видя какво правят хора, които са ми далечко. Например един приятел от В.Търново след всяка задгранична командировка плясва снимки :))
Ама рядко се вясвам там, 1-2 пъти седмично.
Относно ламерството… абе няма да коментирам, щото след всяко такова изказване винаги ми става смешно. А ми става смешно защото с компютри и по-специално софтуер, се занимавам от има-няма 25 години, 12 от които професионално. Затова както викат братята англичани - “Но комент!” :)))

17. Flirt @ January 12, 2009

Да споделя и аз моя скромен фейсбук опит.
Аз вече почти не влизам там. Работещо момиче, няма как и тук да се кефя, и мейли да пиша денонощно, по 20 часа на компа, брат4е, пък после и FB. Бързо ми писна просто.
Но бяха времена, когато в 4 a.m. на много градуса, първата ми работа беше да проверя FB-ка. Това беше миналата година. Учех в един колеж в Белгия, 300 човека всичко на всичко, като секта бяхме, затворено общество. Там учиш, там ядеш, там спиш, там ебеш, там купонясваш, всичко! Едно малко китно приказно градче насред Фламандия. И FB се превърна в нещо като паралелна вселена. Освен,че огромното количество снимки се иксчейнджваше там, то не бяха тайни флиртове, обяснения в любов, клюки, особено значение на статус чейнджа, статус пикчъра…Ужаааас! Но зарибява. Всички са ти френдове, колкото повече, толкова повече! Както казва Вики, хубавото му е, че сега там имам приятели от цял свят, с които може и след години да се чуя пак, но поне има някаква връвчица, щото иначе всеки като го дръпне животът на някоя страна и всичко си ебава майката.

А и никога не се знае какво може да изскочи ненадейно. Онзи ден открих абсолютно случайно една бивша съученичка, с която сме учили заедно от първи до седми клас заедно с динозаврите и мамутите. Познахме се и много й се зарадвах.
Както казах, вече рядко го поглеждам, но сигурно е полезно.

18. Flirt @ January 12, 2009

А тия игрички, за които пишеш, мисля и да не ги поглеждам, че както съм фенка и на коли, и на мотори, пък и вярвам, че всичко в тоя живот се случва като по анимационните филмчета, мога мнооого лошо да се зарибя…
Евала, че си се отказал, че тези зарибявки могат много далеч да стигнат! :)

19. Whos-bad @ January 12, 2009

ох да ви кажа много ме мързи да чета сега всички коментари , че съм и на работа…демек ми се спи тройно от това като съм си вкъщи аххаха. И аз си имам фейсбук от няколко месеца…и съм много доволен. Намерих си приятели и съученици които не бях виждал над 10 години и си направихме срещички…много добре стана , сега поддържам връзка с много хора. Просто както обичам да казвам свтът е малък а фейсбука го прави още по-малък.

П.С
Гео чалендж играта е мн зарибяваща :))))

20. legrandelf @ January 12, 2009

Гео чалендж, това не е ли тази с държавите? Дето боцкаш знаменца?

Ако е тя - любима ми е! Играех я много, докато не минах и най-добрия сред приятелите ми. Имах 131 точки, после нещо ми ги понижиха на 130, но както и да е :))
Сред приятелите си имам най-готиното Traveler IQ (не че някой го ебе това де) :)) и ми е доволно!

Тя е готина! От време на време ще си я поцъквам - образователна е, затуй!

21. trakatumka @ January 12, 2009

Facebook си е чиста проба клюкарница и начин да убиеш време, ако ти е скучно. Ама то и в MySpace вече стана горе-долу така. Аз лично ги ползвам най - вече за връзка с приятели в чужбина. С другите нямаме нужда от това.:)

p.s. Bender Cynical е култов образ, Марти! Не подценявай “Futurama”;)

22. Eiri @ June 1, 2010

всъщност може да се изтрие профил, ако някой го интересува все пак :)

23. legrandelf @ June 1, 2010

Eiri, знам ли… Пусни един manual да видим как може. Доколкото знам единствено деактивацията е налице. Не виждам защо Фейсбук ще си търкат от базата (вече събраните) лични (но не задължително попълнени правилно) данни за юзър :)

« “Моногамният” - гледна точка Щото Скайп не е “мозъчна пръдня” »