Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Любов / Секс / Порно II

« публикувано на 30-09-2010 @ 8:51 am » 25 драскачи »


фотография: Roesje
слушайки: Vega Choir - Creep

Любов е нещото, за съществуването на което всеки бегло подозира
Секс е нещото, което (не) всеки прави безпричинно, посредствено и (полу)щастливо
Порно е нещото, за което всеки фантазира, търси и (не) намира

Ако в погледа ви има разминавания, като изпръскани от разбита локва паразитно-паважни предпочитания, нещата биха могли да са по-различни от тези в спомените

искам още…

« подобни cynical speech, , , , ,За мишките и хо... сърбите

« публикувано на 28-09-2010 @ 1:09 pm » 9 драскачи »


фотография: Illustrator Ross
по дирите на: зловещите престъпници

Унищожаването на мравки, калинки и мишки в Сърбия вече се санкционира с глоба до 10 хил. евро или до три години затвор

How cool is that?!

Знам, че малцина от вас си гледат в краката, още по-малко пък ходят по планини и паланки. Но ако планирате да пътешествате из Сърбия ще ви се наложи да внимавате къде стъпвате. И не, не говоря за улични торти тип “гюбре”, дело на кравичките мили млекодайни. Визирам мравките, мишките и калинките!

Ако прекалите с плескавиците, вешалиците и разните други кулинарни изкушения, които сръбската кухня предлага, трябва да сте още по-осторожни! Ще ви е тежко, ще залитате (да не споменавам дюлевската ракия, която омайва по очарователен начин), а накрая… с туловището си ще вземе да прегазите някое хрисимо “животно”.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Телефункен: “Стъклен дом 2: Време за истина”

« публикувано на 28-09-2010 @ 7:31 am » 13 драскачи »


фотография: Калин Врачански
новото начало: недостатъчно убедително в рамките на ~90 минути

След лятната пауза, кой бил на море, кой на планина, кой киснал в МОЛ-а, дойде време сериалната ни абстиненция да си начеше крастата, така че ние, верните фенове, да преустановим страданията си като се самоосвидетелстваме пред малкия екран!

Накратко, вторият сезон на “Стъклен дом” (ако има рима, наеби удари ма) се очакваше от мнозина. Вълнувах се покрай предстоящата премиера, понаглеждах фен групата във Фейсбук, чаках да минат тея месеци (без да стоя пред календара с флумастер в ръка, за да зачерквам дните), като успях да се задържа вън от психо-паниката или крайно зависимия идеализъм.

Яко беше, когато се разбра, че ще има две последователни серии (да се разбира като два последователни премиерни дни), които на всичкото отгоре ще са по 2 часа. Като махнеш рекламите - малко повече от 90 минутен пълнометражен филм.

До тук - нямаше от какво да се оплача, при все че първия сезон по много параграфи беше достатъчно умел и смел, без да си мислите, че не съм забелязал и не отчитам недостатъците му. До тук - да!

искам още…

« подобни cynical speech,Вагинален разтвор

« публикувано на 27-09-2010 @ 8:25 am » 18 драскачи »


hot-ография: Събина бърника из ffffound.com
слушайки: Kenny Rogers - Just Dropped In

Не бе минало много време от предишната оргия, в която Микеланджело имаше пръст! Събуди се със слънчеви лъчи в очите си. Не успя да намери разсъдъка си, а само едно пихтиесто мозъчно парче в боклуците на пода. Спусна се с поглед при тях, за да провери в какво състояние се намира състоянието му…

Останалото бе душевност! Когато излезе навън съзерцаваше небето, което бе неясно, досущ като спомените от (из)миналата нощ!

Разби пръстите на левия си крак в един камък, но не изкрещя. Нямаше глас, нито желание за болка. Просто подмина случката и продължи към Нея. А тя го чакаше. Зовеше го пламенно (поне) от няколко седмици…

“Моля те… свърши в/с мен… моля те!”

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Ревю: “A Nightmare on Elm Street”

« публикувано на 26-09-2010 @ 9:02 pm » 12 драскачи »


фотография: Online Movies Hut
на вашето внимание: Официалният трейлър към филма

Well, what can I say…

Когато даден филм успее да заинтригува публиката си на едно по-специално ниво, че даже стигне и отвъд пределите на въображението и очакванията, обикновено се превръща в класика за своето време. А стане ли това, зачестяват случаите на бъдещи продължения, имитации (в ущърб на феновете, защото в голямата си част те са злощастни) и разни римейк прототипи.

“A Nightmare on Elm Street” е класика в хорър жанра. Създаден от Уес Крейвън през 1984 г., образът на Фреди Крюгър надминава всякакви пошли страшилища от филмите му връстници, като успешно застава рамо до рамо с най-перверзните представители от тази рядка и доста трудоемка за изграждане прослойка.

Хубавото на Уес Крейвън е, че в главата си има подобни психари. Лошото е, че не знае кога да спре! Оригиналът на “Кошмари на Елм Стрийт” има няколко продължения. Ако Фреди Крюгър ти резне произволен брой пръсти от ръката, може и да не успееш да преброиш сикуълите. Хитове като “The Hills Have Eyes” и “Scream” също са потърпевши от режисьорския комерсиализъм.

Но стига толкова упреци към класикът. Имаме римейк, който стои на гневен ред!

искам още…

« подобни cynical speech, ,Безвъзмездно лицемерие срещу SMS и малко слава

« публикувано на 25-09-2010 @ 2:48 pm » 19 драскачи »


фотография: guardian.co.uk
звуков фон: Стар бълвоч в нова опаковка

Преди 15 години се интересувах (само) от себе си. И от приятелите си също - дали ще излезем навън да играем, да си говорим простотии, да обменяме безценен детски опит и… да мразим училището със желание да пораснем някой ден, за да “бъдем възрастни”.

Е, когато пораснах, макар че ЕГН-то не те прави повече възрастен от чисто физическото одъртяване, вече разбрах защо възрастните имаха такива интереси, начин на изказване и най-вече тревожни физиономии. Защото са се нагледали на много игрички, наслушали са се на много изговорени простотии, докато пред очите им се е обменял достатъчно детински опит на хора, мразещи не само училището, а и всички останали институции. Хора, забравили да пораснат, но придобили статут на възрастни, влюбвайки се в характеристиката лицемерие!

Измежду цялото това осъзнаване има различни периоди на допълнителна любов, омраза и цинизъм. Ще се фокусирам върху една определена нотка, която отново се опитва да стъпи на вратовете ни. За втори път през последните 2 години.

искам още…

« подобни cynical speech, , , ,Исус спасява... ама само понякога

« публикувано на 24-09-2010 @ 12:12 pm » 7 драскачи »


фотография: The Heterodox Jesus Blog - факин’ раймс
криминално четиво: (16+) Задържаха непълнолетен, нападнал жена…

Когато Франция налапа лъвското патърче на Пената и компания през 1993 година, ефира избухна във викове и скандирания от страна на фенове, зрители и коментатори. Някъде там Мичмана “промълви” с богохулие: “Господ е българин!”. Този велик футболен коментатор вече не е между живите, но противно на всички опортюнисти, днес се появи истинско (при това подпечатано със знак “Криминално”) доказателство, че Исус не само съществува, ами и е българин!

Временното убежище на дърводелското чедо е Видин, а текущите му занимания въобще не включват помощни маневри свързани с бизнеса на баща му (доведения, не истинския небесен).

Исус все още е млад и глупав! На 18 всеки прави глупости… Исус е имал дързостта да нападне нищо неподозираща видинска дева, разхождала своето куче в района на стадион “Бенковски”.

искам още…

« подобни cynical speech, , ,