Cos I know... I know... I never meant to cause you no pain
And I realize I let you down
But I know in my heart of hearts
I know I'm never gonna hold you again
Phil Collins - I Wish It Would Rain Down

Клозетно

« публикувано на 23-02-2010 @ 6:11 pm » 17 драскачи »


фотография: Tumblr

Махам с ръчичка. Ехо! Образованите. Ограмотените и всички други, да не ви наричам със синонимните похвати, които не само ограничават речта, ами и физическата непринуденост.

Ехо! Леворезбари, далновидни социалисти, перфорирани мистреси и сополиви фидалоносци. Виждате ли ме? Ехо! Нагоре - нагоре… нали знаете, че всеки луд (освен с номера си) рано или късно прави грешката да се изкачи колкото се може (физически) по-нагоре. Чудничко ли ви е - прави го. Даже! Успява!

Ехо! Вълнуващи се в манифестацията козички, дърпате ли хомота? Тежи ли ви? Ехо… чувате ли ме, лайновидни богохулци. Богомолци и богоподражатели. Смеете ли се отдолу? Къде сте? Ехо!

искам още…

« подобни cynical speech,Уединение, лайфстайл и капчица капитализъм

« публикувано на 22-02-2010 @ 8:09 pm » 9 драскачи »


фотография: Олег Панфилов

- Anno Domini!
- Какво?!
- За разликата говоря. За разликата между Григор и Юли.
- Тези пък кои са? Бивши гаджета?
- Онези двамата… Мда, това че слушам Бой Джордж, не значи непременно, че си давам гъза за една мека баница. Папизъм, либерализъм и носталгия по отминалите времена. За това говоря!
- Като че има такава по текущите или бъдещите? Говориш ми глупости. Играй!
- Какво да играя? Ти си на ход.
- А, вярно. Майната ти!
- Та казвах…
- Мълчи де!
- Казвах, че основната разлика между двата календара се състои в разпределянето на високосните години.
- На какво ги разделят?
- Кои те?
- Тези с календарите. Гай Папий и Юлий Цезар?
- Въобще не ме слушаш. Шах си, играй!

искам още…

« подобни cynical speech,Ливадни запасняци - (бара)боя и българския футбол

« публикувано на 21-02-2010 @ 7:26 pm » 15 драскачи »


фотография: FC Olt Scornicesti at flickr
слушайки: инспиративо ту Вилажио де Вуци

Гледали сте спортните новини, нали? Онези малки телегрундови замазки, в паузата между провокативно-манипулативните новинарски словоизлияния и началото на зупа-новите филми/сериали по познатите ни телевизионни канали. В тези 5 (или 10) минути прайм тайм, се случва в кадър да влязат недостатъчно зелени пасбища, повече приличащи на оран зона, отколкото на футболен терен от професионалната ни спортна лига. Говори се за два отбора ритнитопковци, които имат повече жълти (че и червени) картони в актива си, отколкото голове (а защо не и реални голови положения изобщо). По-вероятно е някой съдия да е “отнесъл плувката” (или станал на качамак), отколкото нечий вратар да е спасил елементарно положение от типа Йовов на три метра от гол линията.

Тежко е!
Ако някой може да спомене професионален футбол в едно и също изречение с името на нашата любима татковина… значи не само е допуснал фактологическа грешка, ами и рискува съвсем скоро да стане (смешна) храна не само за казионните журналя, но и за бай Цеци от Долно Нагорнище - мастър лихвар по отношение на футболните залагания!

искам още…

« подобни cynical speech, , , ,Тези безсънни февруарски нощи

« публикувано на 19-02-2010 @ 8:48 pm » 10 драскачи »


фотография: Олег Панфилов
слушайки: Peaches - Lose You

~ прошепва ~
Този безумен човешки глад…
Обезумял за чувства, привички и страсти…
Кошмарно див, освирепял, разкъсващо самотен…
Накърнен, като дете, омаяно от близалка сладка…

Силата е безгрижие. Но мощта - липса на вълнение. Забрава. Тънещи. Бегом и много разпиляни вълни. Предимно в главата. Наслоената забрава омаломощява. После бягството идва нова глътка самота. Все по-горчива и по-горчива. Задавяне, при липса на кашлица. Няма го катраненият пришълец, който да хвърли сянка на съмнение над мистериозната хватка на собствения захват гърлен!

Заспиваш върху дланите ми!

искам още…

« подобни cynical speech, mindcrushing art, those sleepless nights,Защото “историята се пише от тези, които бесят героите”...

« публикувано на 19-02-2010 @ 12:37 pm » 21 драскачи »


фотография: Страноприемницата
слушайки: гарванът грачещ грозно, зловещо…

Няма много за казване. Има много за прочитане. Не тук. Тук е само споменът. Онова помахване, което може само един път в годината да ви върне назад във времето, за да си спомните нещата, неизживяни от вас. Нещата, за които най-вероятно никога няма да имате волята, куража и мисълта, че ще превърнете в свое собствено битие.

Никой и не желае подобни деяния от вас. Нужно е да се направи само едно дребничко нещо - не позволявайте споменът да умре. Да угасне. Да затихне, като граченето на предпролетно неориентиран гарван. Макар и зловещ!
Днес не е мрачно. Не и прогнозно мрачно. Но мракът от споменът носи достатъчно сила, че да посърнете. Едната минута не е достатъчна за поклонът пред личността, превърнала тази дата в безметежна национално-окуражаваща сила. Вдъхваща емоция - една от най-силните!

искам още…

« подобни cynical speech,История за пиянското лайно на един (не)отдавна зарязан Трифун

« публикувано на 18-02-2010 @ 12:05 pm » 7 драскачи »


фотография: Шотландия… О, Шотландия…

Упорита уплаха в устрема за унифициране. Така започна седмицата му. Беше млад, натръпнал, не достатъчно изтръпнал (там където пубертетлъка предпоставяше) и като цяло леко глуповат (в социален аспект). Накратко - не му провървя в първите сексуално-любовни маневри, в следствие на което се превърна в един доста отчаян и пивък тип. Пивък, пивък… с елементи на битово алкохолизиране.

Мрежата от сплетни го настрои против католическия празник Свети Валентин. На всичко отгоре се сети за бомбастичната глава, която Трифон Иванов наби(чи) в мрежата на Русия, след което българският национален отбор по футбол си събра багажа в посока мундиала във Франция. Не му трябваше повече - колкото и тъжен да го раздаваше, намираха се няколко приятели сред университетските колеги, които даваха всичко, за да го видят отново усмихнат (и веселяк - такъв беше Трифун).

искам още…

« подобни cynical speech, , ,Случайно целеви напъни с ухание на хумор(изъм)

« публикувано на 13-02-2010 @ 9:49 pm » 16 драскачи »


фотография: lapdogg0 - скут-куче някакво…
слушайки: неизлечимо болните си гидове в света на шизофренията…

Не че ви пука, но…

- Холи Хънтър е много по-яка с невинно изплашената си физиономия в “Имитаторът”, отколкото в дупедавската дипломна работа на някой грациозен фелационист, наричащ себе си сценарист - отговорен за “Изкуплението на Грейс”;

- Хорейшо придава оранжев(о-червен) цвят на всичко, което доближи… а свали ли си очилата, недай си боже, анус да ти е як, особено ако си с претенции на “престъпен ум”;

- Стийв Яблонски (наричан още Шаблонски) може и да е долен плагиат, но музикалните бълнувания в “Островът” правят лудостта на Майкъл Бей да изглежда минимална;

искам още…

« подобни cynical speech, ,